HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#2061 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:12

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:04

Igen, van.
Aszem az Alkotmányban van ez leírva, de pontosan nem tudom.

idézd már be...
mondtam, 2 számadatból a szigorúbbat vették, ami a rendeletben van. jöhettek itt nekem az elmélettel, meg lehettek okosak, csak kurvára unom, h olyanok akarnak kioktatni a mai magyar joggyakorlatról, akiknek egyrészt fingjuk sincs a bíróságok működéséről, ráadásul semmiféle jogi végzettségük sincs (jogi oskolám nekem sem vanik, de voltam elsőfogú szabálysértési hatóság, láttam pár dolgot, ott is hagytam az egészet a francba most meg évente van pár ügy, amibe belemászok, mert van rálátásom, profilba is vág, és a legtöbbe szívességből), csak túrják elő interneten a szart.

Szerkesztette: avman 2009. 03. 13. 19:13 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2062 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:14

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:01

szerintem itt fejezzük be. hamvas ártatlanokat nincs kedvem a keserű igazságra ráébreszteni.
bíróság? teccett hallani elsőfokú szabálysértési hatóságról? munkaügyben szoktak olyan határozatokat hozni, h a fülem kettéállt. de más szervezeteket is felruházott a jogalkotó hatósági jogkörrel. építési hatóság, teccett róla hallani?   

Valóban.
Szervek is hozhatnak döntést, én itt alapból az igazságügyre és ítélkezésre gondoltam csak.

Annyiban talán igazam van, hogy a felettes szervhez lehet fellebbezni, és ha a II. fokú döntés sem tetszik, akkor a II. fellebbezés már a bíróságra megy, vagyis a folyamat végén a bíróság áll. De lehet ez nem így van. Meg úgy tudom, nem minden esetben lehet fellebbezni sem, vagyis nem minden esetben lehet eljutnia bíróságra.

#2063 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:16

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 18:47

oké, ebben tökéletesen igazad van. a jogok mellé kötelességek is járnak, ezekre tojik mindenki. de állandóan a vevőt hozzátok fel. közben pedig tele van a net olyan sztorikkal, h a fülem kettéáll.
szerintem te is tudod, mindkét oldalnak megvan a mumusa, teljesen felesleges egymásnak esnie, pont a normálisabbakból kikerülő két félnek egy fórumon  :)

Te drága jó ég, hát ilyet honnan szedsz, hogy állandóan a vevőt hozom fel? A jogi szabályozással van bajom nekem, nem a vevővel.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2064 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:18

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:12

idézd már be...
mondtam, 2 számadatból a szigorúbbat vették, ami a rendeletben van. jöhettek itt nekem az elmélettel, meg lehettek okosak, csak kurvára unom, h olyanok akarnak kioktatni a mai magyar joggyakorlatról, akiknek egyrészt fingjuk sincs a bíróságok működéséről, ráadásul semmiféle jogi végzettségük sincs (jogi oskolám nekem sem vanik, de voltam elsőfogú szabálysértési hatóság, láttam pár dolgot, ott is hagytam az egészet a francba most meg évente van pár ügy, amibe belemászok, mert van rálátásom, profilba is vág, és a legtöbbe szívességből), csak túrják elő interneten a szart.

Persze, a rendelet a szigorúbb. De nem ellentétes a törvénnyel, hanem kibővíti.

Ha a törvény volna szigorúbb, akkor meg azért a szigorúbbat vennék, mert a rendelet nem lehet "kevesebb". Pl. nem lehet olyan rendelet, hogy X városban szabad embereket ölni, mert van olyan törvény ami szerint nem lehet.
De olyan rendelet lehet, hogy pl. X városban nem lehet dohányozni az utcán. Attól, hogy a törvényben/rendeletben, ami az egész országra vonatkozik ez nincs benne, csak az, hogy épületben nem szabad dohányozni (csak kijelölt dohányzóhelyen), attól még az adott városban az utcán sem szabad.
Itt is a szigorúbb érvényes. És nem mond ellent a rendelet a törvénynek.

#2065 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:20

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:14

Valóban.
Szervek is hozhatnak döntést, én itt alapból az igazságügyre és ítélkezésre gondoltam csak.

Annyiban talán igazam van, hogy a felettes szervhez lehet fellebbezni, és ha a II. fokú döntés sem tetszik, akkor a II. fellebbezés már a bíróságra megy, vagyis a folyamat végén a bíróság áll. De lehet ez nem így van. Meg úgy tudom, nem minden esetben lehet fellebbezni sem, vagyis nem minden esetben lehet eljutnia bíróságra.

pürrfekt. ez így van. dühítő hülyeségeket láttam már... rengeteget.
namost, én a régi hivatalommal szoktam stikában harcolni  :Đ ami aztán jobbára a bíróságon köt ki, mert nem kis pénzeket tolnak ki. rohadt egy rendszer az, ahol a hatósági ellenőröknek bírságolási kvótájuk van, amit teljesíteni kell, illetve ahol a legtöbbet bírságolókat jutalmazzák.
ez így megy, vagy stikában, vagy leplezetlenül, lásd apeh.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#2066 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:22

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:18

Itt is a szigorúbb érvényes. És nem mond ellent a rendelet a törvénynek.

de ellentmond. ez a lényeg  :D
mondtam, ne bízzatok abban, h ha jogellentét van, akkor a törvény fog megmenteni. sanszos, h igen. de mérget nem szabad venni.
ebben az országban kórházba, meg bíróság elé jutni a legnagyobb feneség. mindkét helyen kicsilnának, ha nem figyelsz. de ha figyelsz is simán-
részemről out. sorozatok nézésének péntek estéje áll fent.  :Đ

#2067 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:26

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:16

Te drága jó ég, hát ilyet honnan szedsz, hogy állandóan a vevőt hozom fel? A jogi szabályozással van bajom nekem, nem a vevővel.

rossebbtuggya, csak úgy nekiestél itt a joggal jövőknek...
szerintem a joggal akkor érdemes jönni, ha első körben az udvarissági formulák nem válnak be. legalábbis az értelmesebbje akkor jön vele.  akkor viszont azzal felesleges vitatkozni...
ha jog szerint igazam van, én nem foglak megsajnálni, ha az utolsó falat kenyeret is veszem el tőled, mint kereskedőtől  :Đ

#2068 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:33

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:26

ha jog szerint igazam van, én nem foglak megsajnálni, ha az utolsó falat kenyeret is veszem el tőled, mint kereskedőtől  :Đ

Ámen.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2069 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:38

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:22

de ellentmond. ez a lényeg  :D

Pusztán attól, hogy a rendelet szigorúbb, nem jelenti, hogy ellentmondana.

Pl. egy szervezeten belül lehet olyan rendelet, hogy mondjuk öltönyben kell megjelenni.
A törvényben az van, hogy valamilyen módon fel kell öltözni. Különben szeméremsértést követ el az ember. Nincs benne, hogy öltönyben, vagy szöszmöcmackóban vagy farmerban vagy bőrruhában.

Attól, hogy a rendeletben az van, hogy kimondottan öltönyben kell dolgoznod a munkahelyeden (szigorúbb, többet követel, mint a törvény), még nem mond ellent a törvénynek. Csak kibővíti azt.
Kivétel, ha a törvényben benne van, hogy nem lehet szűkíteni a benne leírt jogokat vagy kötelességeket. Ez esetben a szigorúbb rendelet valóban ellentmondana, és a bíróságnak nem szabadna figyelembe vennie.

#2070 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:39

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:33

Ámen.

vegyed ám komolyan... ahelyett, h felhoznád az éhező szegény pulyákat, akiket lenne szívem a nyomorba taszítani...  :omg:

Szerkesztette: avman 2009. 03. 13. 19:44 -kor

#2071 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 19:47

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:39

vegyed ám komolyan... ahelyett, h felhoznád az éhező szegény pulyákat, akiket lenne szívem a nyomorba taszítani...  :omg:

Hagyjon már békén! Mondom, Tordai Gyula! Idefigyeljen, az állásával játszik! Drága jó uram, ne csinálja már! Hát nézze meg ezt a gyereket! Gyere ide, Imikém! Nézze meg, süketnéma! És otthon?! Otthon még vannak hárman! Négy éhes száj, meg a feleségem! A tüdőbeteg anyósomról már nem is beszélek! Hát magyarok vagyunk! Kell ez?
:)

Szerkesztette: Sparow2 2009. 03. 13. 19:50 -kor

#2072 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 20:18

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 15:51

jóember, mielőtt hívnád a lekvárt, h tegye el a nagymamát, menjél már fel pl ide:
http://www.magyarors...ogszabalykereso
itt vannak fent a hatályos magyar jogszabályok. az van érvényben ebben az országban, amit ott fent van (jobban mondva amit a magyar közlönyben kihirdetnek + persze a helyi rendeletek). de ez is itt naprakész, frissített. keressél már ott olyat, h EK rendeletet. találsz? nem. olyat találsz, h magyar jogszabályban hivatkozásként megemlítve. összeáll a kép? vagy te már olyan magas szinten vagy, h már nem is látszik, ott benn az "úúúnióba"? 

Szemellenzőt le kellene venni és gyakrabban olvasni az EU joganyagait. A közösségi rendeletben szabályzott aktusokban nem is lesz magyar jogszabály, max ágazati végrehajtási rendelet. Pl. Magyar élemiszerjog nagy része a lefordított EK rendeletekből és hozzá tartozó FVM végrehajtási rendeletekből áll jelenleg. Kodex Alimentarius sincs benne hatályos jogszabályok gyűjteményében mégis az a hatályos az egész Eu-n belül.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#2073 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 20:29

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 20:18

Szemellenzőt le kellene venni és gyakrabban olvasni az EU joganyagait. A közösségi rendeletben szabályzott aktusokban nem is lesz magyar jogszabály, max ágazati végrehajtási rendelet. Pl. Magyar élemiszerjog nagy része a lefordított EK rendeletekből és hozzá tartozó FVM végrehajtási rendeletekből áll jelenleg. Kodex Alimentarius sincs benne hatályos jogszabályok gyűjteményében mégis az a hatályos az egész Eu-n belül.

kisbarátom pajtikám, ha van egy, az eunál szigorúbb, részletesebb, érvényben lévő magyar jogszabály, akkor a hajadra kenheted az emlegett ek-s fogyasztóvédelemmel kapcsolatos rendeleted, mert azzal bizony minden bíróság kiröhög. csak ennyire óhajtottam célozni. ha ezt nem éred fel ép ésszel, az az egyéni szociális nyomorod. 

Szerkesztette: avman 2009. 03. 13. 20:33 -kor

#2074 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 21:03

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:39

A csáládot ne keverd bele!! :Đ

#2075 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 21:59

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:29

kisbarátom pajtikám, ha van egy, az eunál szigorúbb, részletesebb, érvényben lévő magyar jogszabály, akkor a hajadra kenheted az emlegett ek-s fogyasztóvédelemmel kapcsolatos rendeleted, mert azzal bizony minden bíróság kiröhög. csak ennyire óhajtottam célozni. ha ezt nem éred fel ép ésszel, az az egyéni szociális nyomorod. 

Ha a EK jogszabály megengedi a közösséginél szigorúbb szabályzást az kizárólag az tagországon belül és csak adott tagországon belül előállított termékre, szolgáltatásra,  más tagállamból érkező termékre nem vonatkozik, mert az árú, tőke és munkaerős szabad piaci mozgását akadályozná. A bíróság 2. fokon kénytelen lenne az EU jogszabályt figyelembe venni ha már az első fok erre nem méltóztatott.

#2076 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 01:50

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 19:20

nem kis pénzeket tolnak ki. rohadt egy rendszer az, ahol a hatósági ellenőröknek bírságolási kvótájuk van, amit teljesíteni kell, illetve ahol a legtöbbet bírságolókat jutalmazzák.
ez így megy, vagy stikában, vagy leplezetlenül, lásd apeh.

Magyarul most valamivel beégtél, erre teljesen másról mellébeszélsz.
Make love not Wor.

#2077 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 08:43

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 21:59

Ha a EK jogszabály megengedi a közösséginél szigorúbb szabályzást az kizárólag az tagországon belül és csak adott tagországon belül előállított termékre, szolgáltatásra,  más tagállamból érkező termékre nem vonatkozik, mert az árú, tőke és munkaerős szabad piaci mozgását akadályozná. A bíróság 2. fokon kénytelen lenne az EU jogszabályt figyelembe venni ha már az első fok erre nem méltóztatott.

akkor azt mondom, hajrá. ha te egy ilyen jellegű fogyasztóvédelmi perben hatályon kívül helyezteted a ptk vonatkozó dolgait, illetve a szóban forgó kormányrendeletet, akkor a hősök terén nyalom tükrösre a valagad. egyrészt mert nem ellenkezik, másrészt mert az eljárási rendben a jelenleg hatályos itthoni törvényt és kormányrendeletet fogják figyelembe venni, első és másodfokon egyaránt. annak meghatározása ugyanis, h ez most sérti-e az hatályban lévő eu-s szabályozást, kicsinyég bonyolultabb folyamat. mivel hatályos, ezért nem sértheti, mivel a jogharmonizáció miatt hatályon kívül kellett volna helyezni. ebből indul ki. hiányos és felszínes tudásom szerint egy teljesen másik folyamat, amikor hatályon kívül helyeznek egy érvényben lévő jogszabályt, ráadásul egy polgári perben.esetleg elviheted az LB vagy mittomén az alkotmánybíróság felé. h aztán egy esetleges jogszabályváltoztatás után visszadobják elsőfokra, ami meg azt fogja mondani, h visszamenőleges hatállyal nem lehet érvényesíteni az új jogszabályt  :Đ . akkor 10 év múlva a hősök terén randevú... de vigyázz, ütvefúrót viszek, mert nyalnom nem kell majd. rajtad meg kényszerzubbony lesz, mert mire lemeccseled velük gumiszobába kerülsz, így védekezni nem tudsz.
faszombele már ebbe az észnélküli észosztásba állandóan, amit művelünk. hiányos tudással, a pálya széléről, mintha annyira értenénk hozzá. oszt csak max találgatunk egy kirakósban, mert vannak nyomai valamiféle tudásnak.

Szerkesztette: avman 2009. 03. 14. 09:07 -kor

#2078 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 08:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 1:50

Magyarul most valamivel beégtél, erre teljesen másról mellébeszélsz.

lásd fentebb.
mellébeszélni, terelni, beugatni meg nem odavalóan sztorizni te is szeretsz, szóval elébb a szálkát, aztán a gerendát, oké?

Szerkesztette: avman 2009. 03. 14. 08:48 -kor

#2079 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 09:33

Idézet: avman - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 7:43

akkor azt mondom, hajrá. ha te egy ilyen jellegű fogyasztóvédelmi perben hatályon kívül helyezteted a ptk vonatkozó dolgait, illetve a szóban forgó kormányrendeletet, akkor a hősök terén nyalom tükrösre a valagad. egyrészt mert nem ellenkezik, másrészt mert az eljárási rendben a jelenleg hatályos itthoni törvényt és kormányrendeletet fogják figyelembe venni, első és másodfokon egyaránt. annak meghatározása ugyanis, h ez most sérti-e az hatályban lévő eu-s szabályozást, kicsinyég bonyolultabb folyamat. mivel hatályos, ezért nem sértheti, mivel a jogharmonizáció miatt hatályon kívül kellett volna helyezni. ebből indul ki. hiányos és felszínes tudásom szerint egy teljesen másik folyamat, amikor hatályon kívül helyeznek egy érvényben lévő jogszabályt, ráadásul egy polgári perben.esetleg elviheted az LB vagy mittomén az alkotmánybíróság felé. h aztán egy esetleges jogszabályváltoztatás után visszadobják elsőfokra, ami meg azt fogja mondani, h visszamenőleges hatállyal nem lehet érvényesíteni az új jogszabályt  :Đ . akkor 10 év múlva a hősök terén randevú... de vigyázz, ütvefúrót viszek, mert nyalnom nem kell majd. rajtad meg kényszerzubbony lesz, mert mire lemeccseled velük gumiszobába kerülsz, így védekezni nem tudsz.
faszombele már ebbe az észnélküli észosztásba állandóan, amit művelünk. hiányos tudással, a pálya széléről, mintha annyira értenénk hozzá. oszt csak max találgatunk egy kirakósban, mert vannak nyomai valamiféle tudásnak.

Te csökkent szellemiségű jogmöhöde, nehéz felfogni hogy a tagállamból illetve 3. országból érkező temékre  az úniós jogszabálynál szigorúbb szabályzás nem alkalmazható ha az közösségi szinten egységes szabályzás alá van vonva?

#2080 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 14. 09:55

Idézet: Pitbull - Dátum: 2009. márc. 14., szombat - 9:33

Te csökkent szellemiségű jogmöhöde, nehéz felfogni hogy a tagállamból illetve 3. országból érkező temékre  az úniós jogszabálynál szigorúbb szabályzás nem alkalmazható ha az közösségi szinten egységes szabályzás alá van vonva?

figy, egyrészt: unió. ha képes leszel alapvető, ezzel kapcsolatos dolgokat esetleg helyesen leírni, akkor keress meg, mert addig kb. írástudatlanok lázadása, amit művelsz. ha majd sikerül leírnod helyesen azt, amivel kapcsolatosan böfögsz, akkor talán, ismétlem talén eljutsz egyszer agyilag oda, h felfogod azt a magától értetődő dolgot, h a termékhez tartozó jótállás az bizony szolgáltatás (szerviz, javítás, csere), amibe nem szól bele az eu, nem pedig "árú" (jézusom), ergo termékre vonatkozó, jogharmonizáción átesett minőségbiztosítás, megfelelőség és a tökömtuggya mi épp nem érinti. az országon belül kötött polgári szerződések (márpedig a fogyasztói szerződés az az, kicsi drága bogaram) területi dolgok, az eu ezekbe nem folyik bele. ennyi. remélem tudod követni...

Szerkesztette: avman 2009. 03. 14. 10:15 -kor

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.