HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#231 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 27. 12:53

Na ja, kivéve a remek Initio gyártmányú SCSI kártyáknál ugye...amugy 4-5 éve én is láttam érdekes irót: 2 tálcás, gépfüggetlen, de akkora pufferkondik voltak a tápjában, hogy simán lehetett elosztót cserélni alatta menet közben, és nem állt meg:D

#232 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 06. 27. 12:57

IOI950P-s UW9100-am volt anno.. :rolleyes: :D
Nem semmi cdmásoló lehetett :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#233 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 13:21

Én saját SCSIhez mostanában jutok csak hozzá, régen konfigolni jártam a milliomoscsemetékhez, akinek a haver beadta hogy az SCSI az a jó, 2x annyiért. Jó is volt, csak a havernak annyi esze már nem volt, hogy ID, meg Terminálás, igy hittak engem:D De szép volt. Most meg hozzák ide azokat a cuccokat, amiről azt hiszk sz*r, mert nem tudják használni. Komolyan, régen is ezen ültem le, akkora gyökereknek vannak olyan cuccaik.....a minap "csináltam" 2 2gigás Wide-csatir IBM vinyót. Neeem meeegy, panaszkodik a paraszt. Nem értem rá csak este, előveszem, hopsza: no term...és a másikon? Azon se. Pedig ő már letesztelte a "tesztelősgépén". Pfuj. Kaján vigyor, Term Enabled, és vijjjú, már megy is mindkettő. Jah és a fagyások....lehet nem 1500 fts, kókány Initio kártyát kellene használni? Érdekes Adaptec v Tekram, esetleg Future Domain (mig volt...)kártyával sosem szoptam, kivéve hogy fél óra bejumperelni/dip kapcsolózni. Az NCR meg CMD szutykokkal meg fagy, akad, csattag, scannerre jó, de másra se...

#234 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 13:34

:D :D :D
érdekes, nekem a fenti karesszal nulla bajom nem volt, két vinyó, két cd arról ment hónapokon keresztül, zokszó és fagyi nélkül. Persze rendszerlemez is volt. És annak az új ára elég szarvas volt :) .És az adaptec-el spec. nem vagyok nagyon oda, ugyanis a domain validation hasznavehetetlen, tudod, a háttértárak-ban írtam egy topikot erről. De ezzel együtt stabil és jó kis cucc.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#235 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 18:46

Addig nekem is boldogságos volt, amig nem volt oprendszer azokon a vinyókon amiket meghajtott. Mert akkor volt spontán soha többé nem induló 98/2000, és társai. CMDn pepitában, NCRen ment gond nélkül ua a vinyó, de mit ad isten csak 10 mb/secel max, jóllehet a kártya papiron 40et tudott volna. Össze és vissza. Az Adaptecjeimmel meg semmi gond nem volt soha, holott mindegyiket valahonnan kidobták/leseljetezték, hasonlóan a rajtuk lógó vinyókhoz.

#236 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 19:26

Na a Tekramot csak ne említsd, haverom azt vett az írójához, 100e volt az író+a kártya, hetedhétországról jártunk csodájára (persze belőni nekem kellett) aztán másfél év múlva az istennek nem tudtunk rájönni miért rontja az író a lemezeket. Hát a kókány döglött tekram kártya helyett be lett téve egy initio és vígan megy tán azóta is :D

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 27. 19:28 -kor

#237 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 20:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 18:26

Hát a kókány döglött tekram kártya helyett be lett téve egy initio és vígan megy tán azóta is :D

Azé Tekramot ne bántsad annyira, jó darabok. Bár érteni kell hozzá.
Make love not Wor.

#238 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 20:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 21:21

Azé Tekramot ne bántsad annyira, jó darabok. Bár érteni kell hozzá.

Ezzel azt akarod, hogy azért romlott el másfél év használat után, mert "nem értünk hozzá" :rolleyes:

Ez az érteni kell hozzá, amúgy is elég érdekes beszólás, mégis mit kell érteni hozzá, más vezérlőkkel szemben?

PS: nem akarom lehúzni, direkt csak poénból írtam, hogy pont egy olyan szart be. Láttam már rossz kingston ramot is, mégsem akarom pocsék áruba sorolni.

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 27. 20:43 -kor

#239 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 22:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 19:42

Ez az érteni kell hozzá, amúgy is elég érdekes beszólás, mégis mit kell érteni hozzá, más vezérlőkkel szemben?

Más vezérlő (gyk Adaptec) élből kiírja bootolás előtt a hotkeyt, amivel a biosban lehet mászkálni, sok Tekramnak meg biosa sem volt, alaplapében lehetett konfigni, hogy most támogatod-e a zsugát, vagy sem. Nomindegy, asztem lefikáztad, ha nem így volt, akkor visszaszívom, de 1.5 év után pont a lentebb írt dolgok miatt, hogy driver, aspi, terminálás, kutyafasza. Ilyenek miatt szokott "elromlani". Sajátunkat most adtuk el, 6 évet lehúzott online, ment is egy NT4 szerverbe, ott jó helye lesz :-)
Make love not Wor.

#240 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 22:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 23:13

Más vezérlő (gyk Adaptec) élből kiírja bootolás előtt a hotkeyt, amivel a biosban lehet mászkálni, sok Tekramnak meg biosa sem volt, alaplapében lehetett konfigni, hogy most támogatod-e a zsugát, vagy sem. Nomindegy, asztem lefikáztad, ha nem így volt, akkor visszaszívom, de 1.5 év után pont a lentebb írt dolgok miatt, hogy driver, aspi, terminálás, kutyafasza. Ilyenek miatt szokott "elromlani". Sajátunkat most adtuk el, 6 évet lehúzott online, ment is egy NT4 szerverbe, ott jó helye lesz :-)

A terminálás az aztán megváltozik csak úgy magától  :omg: Az, hogy biosban kellett engedélyezni, az azért volt talán, mert a kártyán nem volt saját boot rom, de ha az alaplap támogatta, akkor abban volt a kártyához passzoló scsi bios, és ha azt engedélyezted tudtál a kártyáról bootolni. Ettől ezt nehezebb lenne konfigolni? Vagy ez valami különleges képesség? Én a saját bios hiányát inkább negatívumnak sorolnám, na mind1.

Szerkesztette: Mumia 2004. 06. 27. 22:38 -kor

#241 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 23:39

Premier táp 280W - Ha van ilyen ez van ráírva  :D

Régi procim 2,4@2,8 emelve 5 perc tesztprogram után eléggé serceg (nem ez a legjobb szó).
Amikor megfogtam majdnem elejtettem a mostani chieftecemet, megmértem dobozban majdnem 2,5 kg valami 2,495 asszem. De ez a rengeteg kábel egy fél város számítógépét ellátja. Gondoltam rá,hogy kitépek egy-kettőt. Az nagy baj lenne ? :D
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#242 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 06:45

Eloxidálódó érintkezések (nem, nem a BIOS-ban :D hanem a kártyán). Ilyen egyszerű oka is lehet.
2-more: Pedig nekem rencer ment róla és a vinyók fejenként hozták a 30M/s buffered read/write értékeket. Talán ritka kivétel voltam? :) Kis egyszerű, semmi xtra kártya volt mondjuk. De ebben a 19160-ban se látok sokkal többet az U160 és járulékos dolgain túl.

#243 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:37

Termináló ellenállások is kif*ngatnak idővel sajnos. Amugy, a BIOS hiánya néha, pl ha csak scanner v cd van a gépben, kifejezett előny, hogy nem hosszabitja meg a bootidőt 10-20s-el.
Amugy ezt az alaplap biosoából elérhető bootromot azért erőltette a tekram meg az NCR, emrt csomó lapnál volt gond a biosos kártyákkal anno, a simák meg mentek vidáman. Nekem is volt ilyen TXes deszkám, bármilyen SCSI kártya is került bele, ha a bios enableden volt, akkor merevre fagyott rögtön. Minden biosbeállitási verziót kipróbáltunk, másik slot, friss bios, de sosem lett jó. Egy tróger LXes Acorp lapban meg mentek a kártyák flottul.
Amugy, defektes kingston ram, nekem is van 3 128as SD is, mindháromban több száz hibát dob a memtest, ennek ellenére nem ment el a kedvem a Kingstonoktól, mintahogy SCSIben is van kehes Adaptec kártyám is.

#244 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 12:57

Nekem a scanner azonnal ismerkszik. Ha eggyütt indul a géppel és még nem válaszol, akkor az xp felismeri majd, de ha boot során ismerkedik, azonnal megvan (HP 6100C).
Az Initio-val mennyit szívtam, mert felismerte a cdromot és kereste benne a cd-t-ez 10-15 másodperc volt neki.. Fél év után megnéztem, mi van akkor, ha bios support for bootable cd opciót kiiktatom és lőn csoda... :D
Most a 10krpm-es vinyóra kell várnia, mert mire az felpörög.. :)

#245 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 01. 15:39

Engem viszont  a HP IIxe megszopat mindig. Ha nincs bekapcsolva, nem bootol a gép, csak áll hogy Press ctrl+A.
Most készülök beröffenteni az Adaptec SCSI+FireWire kombómat, csak valami ultragyökér külső csatija van, a fél világot bejárhatom majd adapter után sajna.

#246 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 07. 02. 19:42

ATNG PS-250S 250 Watt-os tápegység ki volt purcanva de még mindig működőképes, néhány órával később szólt a bátyám, hogy csak itt a szobában nagyon durva volt az amperszaga, nem tudta megállapítani, melyik alkatrészből jött ki az amperszag, csodálkoztam és bementem az ő szobába és uhhh a szaga...  :eek:  :omg:  Mondtam, hogy mindenképpen ki kell kapcsolni és várd meg nekem!  :o  :reklamacio: Ekkor ő bámult az ő gépére és vonogatott, üvöltözve utasítottam az azonnali kikapcsolást...  :o Átvittem a gépét a szobámra, hogy könnyebb legyen a kutatásom, rengeteg por volt az oké, kitakarítottam köhögve, az utolsó alkatrészre néztem és bontva ájultam: szénné égett az egyik ellenállása, az egyik trafónak (szekunder vagy primer  :think: ) oldala jól megvan égve...

Szerencsére a gépe semmi baja sincs, kénytelen voltam megvenni másik tápot bátyámnak...

:mad:  :down:

Szerkesztve: bátyám gépe p2-es alsó kategóriás...

Szerkesztette: bolic77 system 2004. 07. 02. 19:43 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#247 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 03. 02:58

Nah...eljutottam idái is...sajna :(

Tegnap(előtt) összeraktam egy gépet éds'anyám főnökének. Be szerettem volna kapcsolni, de még a venitk se pörögtek fel. Na most mi van? "Végigfutott rajtam a hideg a meleg" - nem segitett.

Lehúztam mindent a lapról, csaj VGA, 2 tápcsati, cpu+borda, meg a power-swich volt rádugva. Ugyan az a hiba...
Először azt hittem, hogy a ház bekapcsoló gombja a szar :( (elárulom, később ki fog derülni, hogy mi is volt a ludas)
Megnéztem az én kis tápommal is (chieftec 360w hpc-202). Asszem azzal odáig jutottam, hogy megmozdult a cpu-venti.

Nagynehezen elaludtam (annak tudatában, hogy lehet én batytam el). Reggel lementem a boltba, ahonnan a beszerzés történt.

(itt már nagyon hangos zene szólna egy filmben)

Kiderült, hogy elszállt a táp (mercury) és ez nem volt elég a piszoknak, támadást intézett a gép többi tagja ellen is.. Az alaplap meg hősiesen védte a gyermekeit, de elvérzett a csatában.

Tehát egy mercury táp gallyra tett egy msi delta lapot első bekapcsolás közben!!!!! :reklamacio:

Ma tesztelgettem a többi HW-t, de "csak" a lap szállt el.
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#248 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 16:21

Tanulságos. :(
Bolic: Neked egy szavad sem lehet, mert a tápban megállt a pusztulás. Ahogy Dolfer esete mutatja, úgy is járhattál volna. Hihetetlen, miket ki nem engednek a piacra...

#249 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 20:05

Tökéletesen feleslegesen postolok ide egyet, és felteszek néhány költői kérdést:
Miért van még mindig létjogosultságuk a piacon ilyen vackoknak (lásd Mercury táp)?
Kinek, minek készülnek ezek?
És főleg: az illetékes hatóságok hogy engedhetnek forgalomba ilyen berendezésket az EU-tag Magyarországon?
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#250 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 04. 23:53

Létjogosultság: Mert olcsó. És az egyszeri ember nem ért hozzá. Így is van rata haszon. Megfelelőség? Illetékesek? Kik azok? Melyikük ért hozzá? Ez van itt minálunk.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.