HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 08. 26. 21:19

Idézet: didyman - Dátum: 2004. aug. 26., csütörtök - 22:12

Peersze, és legális szoftverek, miii? :D

Há' még szép! :) Le kő nyúni a Löttyedtfütyit is, venni kő tőlük ikszpét oktatási áron. :D

Szerkesztette: Telcontar 2004. 08. 26. 21:25 -kor

... a trip back in time is all I need ...

#322 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 08. 26. 23:00

:lol:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#323 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 26. 23:03

Me HáromDéStyúdióMakkszot ócsítva meg egy Arkhikedet jóóól :D

#324 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:48

Connect3D Radeon 9600, 1/2 óra használat után az egyik ic elfüstölt. Olyan kicsi borda van rajt, hogy a régi 486-osokon se láttam ilyet. (gyári driver, minden alapon)
Ez beletartozik a gariba?

#325 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 27. 20:53

Idézet: KaLeun - Dátum: 2004. aug. 27., péntek - 21:48

Connect3D Radeon 9600, 1/2 óra használat után az egyik ic elfüstölt. Olyan kicsi borda van rajt, hogy a régi 486-osokon se láttam ilyet. (gyári driver, minden alapon)
Ez beletartozik a gariba?

:( Necces, erősen necces. Attól függ hol vetted. Sok helyen az égett termékeket nem veszik vissza gariba, legföljebb a Fogyasztóvédelemhez lehet menni panaszkodni.

#326 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 28. 11:12

A legtöbb helyen nem veszik vissza gariba az ilyesmit. Valahol érthető is, valahol meg nem. Azért biztonság kevdéért, mielőtt visszaviszed, egy gáborzsazsa által is megirigylelendő plasztikai beavatkozást nem árt a kártyán végrehajtani.

#327 Felhasználó inaktív   KaLeun 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 06:26

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. aug. 28., szombat - 12:12

A legtöbb helyen nem veszik vissza gariba az ilyesmit. Valahol érthető is, valahol meg nem. Azért biztonság kevdéért, mielőtt visszaviszed, egy gáborzsazsa által is megirigylelendő plasztikai beavatkozást nem árt a kártyán végrehajtani.

Töröljem le a kormot?

#328 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 11:15

Pl, ja. Fogja valamilyen oldószert ami nem marja meg a procit meg a panelt, és tatarozd ki olyanra, mintha érintetlen lenne. Sajnos ez szemét dolog ugyan, de nem tehetsz mást, mert  még ha önhibádon kivül firnyadt is meg a kártya, akkor sem cserélnek olyasmit, ami füstös.

#329 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 20:46

naja. A kinyílt IC és a hajszálnyi, füsttel éppenhogy övezett repedés között nagy az űr. Pedig eléggé evidens dolog, hogy egy IC ehalálozásával kinyílik egy-két helyen.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#330 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 21:18

Nem feltétlen, nekem pl az LGn épp csak megpúposodott az egyik IC, mikor egy elkötött jump-kanóc miatt 5volton kapott 12t. Azóta nézem át 3x a kukabányászott Y meg jump-kanócokat.

#331 Felhasználó inaktív   brombadeg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 08. 29. 23:05

Ha a szoftver nem működik (rossz a kulcs), akkor azt is ki kell cserélnie az üzletnek, ugye? ("A forgalomba hozott áru minőségéért a vásárlóval szemben a kereskedő felel." alapján)

Videokártyához mellékelt eredeti szoftver esetén is fenn kell,  hogy álljon a csere.

Szerkesztette: brombadeg 2004. 08. 29. 23:25 -kor

#332 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 14. 11:44

Idézet: brombadeg - Dátum: 2004. aug. 30., hétfő - 0:05

Ha a szoftver nem működik (rossz a kulcs), akkor azt is ki kell cserélnie az üzletnek, ugye? ("A forgalomba hozott áru minőségéért a vásárlóval szemben a kereskedő felel." alapján)

Videokártyához mellékelt eredeti szoftver esetén is fenn kell,  hogy álljon a csere.

Persze, hisz az is ugyanúgy az eladott tárgyhoz tartozik. Ha valami nem jó, mindenképp vissza kell vinni!
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#333 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 21:40

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2004. aug. 16., hétfő - 10:45

mindig ez a codegen táp fika :)
nekem már bő 1 éve 300W codegen van és semmi baja, tök jól hajtja a cuccot:)

Na ja. engem is bosszant a Codegen fikázás, de ma rájöttem, hogy minimum kétfajta van belőle, mindkettő 300W-os, de az egyiken, a régebbin, nincs rajta a +12V-os csati, ami az Intel processzoros lapokhoz kell. Nekem is ilyen van, Y kábelt adtak hozzá, így oldották meg a külön alaplapi csatit (a 4 érinkezős). Bazi nehéz, és van rajta hálózati kapcsoló. Ma találkoztam egy ugyanolyan kinézetű, ugyanolyan kék címkés 300W-os Codegennel, az első ami feltünt, hogy nincs hálózati kapcsolója, a másik, hogy gyárilag van kinövesztve a 12V-os külön alaplapi csatija, a harmadik, hogy pille könnyű, a negyedik pedig az, hogy rossz, tönkrement, leállt, egy sokkal kisebb fogyasztású gépben, mint az enyém. Furcsa, nem?
Tehát azt is tudni kellene, hogy melyikről beszélünk, amikor az egyik ember szidja, a másik meg dicséri.
A tápnézegetés apropóját az adta, hogy a kollégám vadiúj "csíftek" tápja, a 20000 Ft-os 3 nap után kidurrant. Menet közben. A készenléti FET-je szállt el. Egy világ dőlt össze benne, és emiatt már én sem hiszek a "márkás" dolgokban, pedig már elhatároztam, hogy drága tápot veszek. Persze erre mindenki azt mondja, teljes joggal, hogy egy fecske nem csinál nyarat, a legmenőbb cuccokkal is megtörténhet, hogy van köztük egy gyári hibás.
De most jöjjön a folytatás.
Gond nélkül kicserélték neki, kapott egy másikat, ezt tettük a nyúzópadra, egész nap ment műterheléssel, feszek ellenőrizve, minden pöpec, az alig forgó ventilátorok hideg levegőt hoznak ki a dobozból. Délután kikapcs, csak a készenléti része megy, alig terheléssel, tehát nem 2A (a max terhelhetősége!) hanem pár mA. Kis idő mulva odamentem, és "megszagoltam" a tápot (sokszor ez a legpontosabb hőmérés), aztán gyorsan megtapogattam. Forró volt. A hűtőbordája, amin a hálózati oldal FET-jei vannak, a készenlétiével együtt, több mint 60 fokos volt. Ekkor megmértük az áramfelvételét,  ez több mint 150 mA volt, a 220-as hálózatról!!! Hoppá. 33W teljesítményfelvétel üresjáratban, kikapcsolva! És ez már egy másik táp, de ez is napokon belül tönkre fog menni. Tehát két 420W-os Chieftec, aranyszínű csavarokkal, árnyékolt csatlakozókábellel, dupla ventilátorral, szintén arany ventiráccsal, nehezek mint a dög, mert tele vannak hűtőbordával, és mindkettő rossz. Nos?

Szerkesztette: argon 2004. 09. 21. 21:44 -kor

#334 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 22:01

Idézet: argon - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 22:40

Na ja. engem is bosszant a Codegen fikázás, de ma rájöttem, hogy minimum kétfajta van belőle,

A kettő után meg még vagy 8... Amikor a Chieftecről még álmodni sem bírt itt a topik (sőt, a hwsw.h is csak akkor alakulgatott papíron) akkor biza senki meg nem vette volna aChieftec tápot, kaptak amit kaptak, vitték az olcsót. Én üröltem, ha 1-1 Codegen elfogy az Acorp mellett, pláne DTK. Akkor húgom gépe DTK-s lett, használtban volt tán 18 rugó a ház, 250-es táppal, enyémek meg új Codegenek. A szerverek is. Azóta megy az összes, az újabb Codegenek (a Display környéki-utáni) széria meg biza elszállogat. Evvan.
Make love not Wor.

#335 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 22:24

A tápnézegetés apropóját az adta, hogy a kollégám vadiúj "csíftek" tápja, a 20000 Ft-os 3 nap után kidurrant. Menet közben. A készenléti FET-je szállt el. Egy világ dőlt össze benne, és emiatt már én sem hiszek a "márkás" dolgokban, pedig már elhatároztam, hogy drága tápot veszek.

Ahamm. És mit vitt magával? Ja, hogy semmit... És ha újfajta, védelem nélküli Codegen, akkor mit visz magával? Random függvény...

#336 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 22:43

Nem mellesleg van azon a Chieftec-en főkapcsoló. Azt szépen lekatt, és többet nem fogyaszt. És nem is melegszik.

#337 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 22:54

Idézet: Carmaged - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 23:24

Ahamm. És mit vitt magával? Ja, hogy semmit... És ha újfajta, védelem nélküli Codegen, akkor mit visz magával? Random függvény...

Igen, az ujabb Codegent láttam, az tényleg rossz. De a Chieftec-et látva, hát, nem fogok rá gyüjteni. Régebben is tönkrementek tápok, még a 286-os időkben, de nem hallottam még arról, hogy azok valamit magukkal vittek volna. Nehogy azt higgyétek, hogy ez valami nagy csoda, méregdrága csúcstechnika, tervezői zsenialitás, hogyha egy táp elszáll, akkor ezt csak magában teszi. Egyáltalán nem! Régen minden tápot így terveztek (nem csak a PC-ben), hogyha valami gáz van, akkor nem megfut, hanem leáll. A hibát ott követték el, hogy a PC felhasználók nem mindig értenek az elektronikához, így simán beszopták, hogy ők a hibásak, mert olcsó tápot vettek, és magukra vessenek, hogy minden leégett. Már az első Vargánés, vagy Acorpos, vagy mittomén milyen táppal, ami mást is tönkretett, az atyaúristenig kellett volna menni, vagy fölgyujtani a boltot, ahol eladták, mert ilyen nincs, ez elfogadhatatlan, ilyet nem szabad piacra dobni! Sok ilyen gagyi tápot szétszedtem, azért abban is van alkatrész, és ugyanaz, mint a "márkásban", sokszor még a terv is jó, csak a szerelés nem elég gondos, Pl a ventilátor hőérzékelője nincs a hűtőbordához szorítva, így a venti akkor is csak lődörög, mikor ezerrel kéne mennie, mert már minden izzik.
Visszatérve, ha autót veszek, és csak Trabantra van pénzem, akkor azt veszek és nem Mercit, tudom hogy nem megy 200-zal, de féknek kell rajta lenni, ugyanugy ahogy a Mercédeszen van, mert egy járműhöz fék is tartozik.

#338 Felhasználó inaktív   argon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 23:07

Idézet: Telcontar - Dátum: 2004. szept. 21., kedd - 23:43

Nem mellesleg van azon a Chieftec-en főkapcsoló. Azt szépen lekatt, és többet nem fogyaszt. És nem is melegszik.

Igen, van. Én mindig kikapcsolom a gépemet, ha nem használom. De a 33 W az akkor is sok, ez mindenféleképpen hiba. Ha kiszámolod, hogy az 5V SB-t beterheled a 2A-rel, (ennyi ugysincs rajta soha, de tegyük fel), akkor is csak 10 W + még egy pici a veszteség miatt lehetne a teljesítményfelvétele. Nagyon sokan nem kapcsolják ki a gépüket, engem egyenesen hülyének nézett a boltban az eladó, amikor közöltem vele, hogy kapcsolós táp kell, aszongya,  -minek az???
Mellesleg a készenléti FET-je durrant szét, ugyanúgy, mint egy ócska Acorp-nak, ugyanaz a tervezési hiba, tudniillik ha készenlétbe kapcsol a táp, nem forog a ventilátor, nincs hűtés, egyből izzik ez a rész.
A 33W az sok.

#339 Felhasználó inaktív   Chewbacca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 25. 14:10

Na ja. engem is bosszant a Codegen fikázás, de ma rájöttem, hogy minimum kétfajta van belőle, mindkettő 300W-os, de az egyiken, a régebbin, nincs rajta a +12V-os csati, ami az Intel processzoros lapokhoz kell. Nekem is ilyen van, Y kábelt adtak hozzá, így oldották meg a külön alaplapi csatit (a 4 érinkezős). Bazi nehéz, és van rajta hálózati kapcsoló. Ma találkoztam egy ugyanolyan kinézetű, ugyanolyan kék címkés 300W-os Codegennel, az első ami feltünt, hogy nincs hálózati kapcsolója, a másik, hogy gyárilag van kinövesztve a 12V-os külön alaplapi csatija, a harmadik, hogy pille könnyű, a negyedik pedig az, hogy rossz, tönkrement, leállt, egy sokkal kisebb fogyasztású gépben, mint az enyém. Furcsa, nem?
Tehát azt is tudni kellene, hogy melyikről beszélünk, amikor az egyik ember szidja, a másik meg dicséri.
A tápnézegetés apropóját az adta, hogy a kollégám vadiúj "csíftek" tápja, a 20000 Ft-os 3 nap után kidurrant. Menet közben. A készenléti FET-je szállt el. Egy világ dőlt össze benne, és emiatt már én sem hiszek a "márkás" dolgokban, pedig már elhatároztam, hogy drága tápot veszek. Persze erre mindenki azt mondja, teljes joggal, hogy egy fecske nem csinál nyarat, a legmenőbb cuccokkal is megtörténhet, hogy van köztük egy gyári hibás.
De most jöjjön a folytatás.
Gond nélkül kicserélték neki, kapott egy másikat, ezt tettük a nyúzópadra, egész nap ment műterheléssel, feszek ellenőrizve, minden pöpec, az alig forgó ventilátorok hideg levegőt hoznak ki a dobozból. Délután kikapcs, csak a készenléti része megy, alig terheléssel, tehát nem 2A (a max terhelhetősége!) hanem pár mA. Kis idő mulva odamentem, és "megszagoltam" a tápot (sokszor ez a legpontosabb hőmérés), aztán gyorsan megtapogattam. Forró volt. A hűtőbordája, amin a hálózati oldal FET-jei vannak, a készenlétiével együtt, több mint 60 fokos volt. Ekkor megmértük az áramfelvételét,  ez több mint 150 mA volt, a 220-as hálózatról!!! Hoppá. 33W teljesítményfelvétel üresjáratban, kikapcsolva! És ez már egy másik táp, de ez is napokon belül tönkre fog menni. Tehát két 420W-os Chieftec, aranyszínű csavarokkal, árnyékolt csatlakozókábellel, dupla ventilátorral, szintén arany ventiráccsal, nehezek mint a dög, mert tele vannak hűtőbordával, és mindkettő rossz. Nos?

Nekem is az a régi codegenem van, ami még bizony bazi nehéz. Másfél éve hajtja a gépet, tökéletes és full stabil, de előtte volt 5 db, ilyen újfajta, ami bizony elfüstölt, de ezt beszereztem és azóta ok.
tehát az a régi codegen egy megbízható táp, de az újak télleg csak viccnek jók! :reklamacio:  :respect:
"Selmec az Istened, anyád, szeretőd, menyasszonyod, testvéred, mindened, aki bántja ellenséged."

#340 Felhasználó inaktív   stol 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 26. 06:57

Na ja. engem is ...... és mindkettő rossz. Nos?

Ha be tetszik építeni a lenti bonyolult 2HUF-os kapcsolást, akkor soha többé nem lesz gond az SB hűtéssel!

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.