HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#411 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2004. 11. 16. 22:01

Allah áldja nevedet :respect: :D
Akkor meg ne forgassatok napirendet miatta, két hete bírom nélküle, pár nap nemodabuda.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#412 Felhasználó inaktív   Imot 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 20:14

szeva mindenkinek!!!!!!!!!!!!!!

#413 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 18. 22:15

Most telepítettem újra egy masinát, mert nem volt gazdája (ellepte vírus, féreg, ...); most már lesz. Amit telepítéskor láttam, tapasztaltam, azon úgy felhúztam magam, hogy ezt ide kellett írnom!

1, Amennyiben a szolgáltatás áru, akkor EZ pocsék!

Közoktatási intézmény vásárol egy helyi, magát nagymenőnek mondó cégtől egy gépet - puccos központ a belváros főutcájáról nyíló kis utcában, nagyon-nagy-arc-emberekkel.
A nagymenő Cég nagymenőgépösszerakószagembere (sic!) az alaplaphoz adott 80 eres IDE kábelre kötötte a Master helyre slaveként a CD-t, és a Slave helyre masternek a HDD-t - mert ugye a házban csak így fér el. Csak az alaplapnak és a chipsetnek köszönhető, hogy megy! A kétszázezer(plusz) nagyságrendű árba nem fért bele egy 40 eres IDE kábel! Természetesen a laphoz adott színes plakát méretű rajzos, fotós színes csilli-villi Guide-ban is olvasható színessel kiemelve:
"Important Notice: Please connect first harddisk to IDE1 and connect CDROM to IDE2."
Némi szakértelem még nyelvtudás hiányában is elvárható, vagy mégsem?

2, Hiába a minőségi alaplap...

Az alaplap gyártója ezt a típust a következő jelöléssel látta el: GA-8IR533.
Mi következik ebből, ...nem, ...nem, ... az nem. A lap NEM támogatja az 533FSB-jű P4 procikat! Hoppá!
Nesze neked: P4 Titan 533.
Upgrade your Life!

3, Minőségi laphoz jár telepítő CD is

Gondolom, ha már kezembe kaptam az eredeti telepítő CD-t használom, ...igazából az irodába nem nagyon kellenek a legfrissebb driverek. Telepítő CD-t beraktam az olvasóba. Ilyen borzalmas hangot még ennek az eldzsínek a testvéreitől sem hallottam soha. Brrrr, a hideg kirázott. De nem történt semmi. Gondoltam most megfeküdt a drive, vagy ez már a furcsa IDE kábel bekötésnek is sok(k). Nem. Bármilyen optikai meghajtóba tettem semmi sem történt (LiteOn, NEC, ...). Egy söralátéten is több olvasható adat van!
Gigabyte Unique Feature, ...oh yeah.

Szerkesztette: F-UzR 2004. 11. 18. 22:20 -kor

#414 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 19. 21:28

1., Az IDE kábelen ha két eszköz pihen, és nem CSEL-t használsz, TÖK MINDEGY, hogy ki master avagy slave-ezt az eszközök döntik el, nem a kábel. Az egésznek azért van jelentősége, hogy ha egy eszközt használsz, annak le kell zárnia a kábel végét, valamint CSEL esetén tudjad, hogy hova dugod.
A CD és az ATA66 vagy afeletti eszközök egy csatornára helyezése nem hiba, csak ostobaság. Működnie kell, de mivel ATA66-os CD nem nagyon van :) , le fogja butítani a buszt ATA33 maximumra és a CD elérési ideje meg az IDE gyatra logikája miatt nagyon lehúzza a teljesítményt.
Szóval a csipkészletnek és az alaplapnak ezügyben ne köszönj semmit...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#415 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 18:06

Idézet: didyman - Dátum: 2004. nov. 19., péntek - 21:28

1., Az IDE kábelen ha két eszköz pihen, és nem CSEL-t használsz, TÖK MINDEGY, hogy ki master avagy slave-ezt az eszközök döntik el, nem a kábel. Az egésznek azért van jelentősége, hogy ha egy eszközt használsz, annak le kell zárnia a kábel végét, valamint CSEL esetén tudjad, hogy hova dugod.
A CD és az ATA66 vagy afeletti eszközök egy csatornára helyezése nem hiba, csak ostobaság. Működnie kell, de mivel ATA66-os CD nem nagyon van :) , le fogja butítani a buszt ATA33 maximumra és a CD elérési ideje meg az IDE gyatra logikája miatt nagyon lehúzza a teljesítményt.
Szóval a csipkészletnek és az alaplapnak ezügyben ne köszönj semmit...

Amit írtál, az igaz; én csak azt szerettem volna mondani, hogy találkoztam már olyan chip-pel, ami random módon nem boot-olt hasonló kábelezés mellett. Gondolom, anno kipróbálták a szervízben, és mivel ment így nem érdekelte őket a sebesség. Eddig ez azért nem volt gond, mert senki nem tett CD-t a meghajtóba szerintem rajtam kívül, és csak én láttam, ahogy a rendszer slowmotion-ba kapcsol egy néhány megás file másolásakor! :(

A szervíz részéről, ahogy írtad ez legalábbis: ostobaság.
...vagy: kicsinyesség, nemtörődömség, hozzá nem értés - nem kívánt rész törlendő! :)

#416 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 22:20

:) nem kell törölni egyet sem sokszor... :(
ATA-s dolog javítása: Sok CD-eszköz lehúzza (a PIO módosok és az ATA33-ak egy része), de nem mind. De emellett a többi probléma megvan.
Én sem tudom hova tenni ezt a fene nagy spórolást, pláne, ha az alaplap doboza sok esetben tartalmazza a kábelt mindkét csatornához.

#417 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 20. 22:53

Nem minden esetben. Pl most rengeteg az annyira OEM LG, hogy semmi nincs hozzá. Ilyen esetben a cég egyéni jófejsége, ha ad kábelt hozzá.
Pl az 1500x fikázott mistral, vagy a fefo, ill az egyéb cora meg teszkó alá dolgozó cégek meglepően korrekt tesztelést végeznek mielőtt kiszállitanák a cuccot. Miért? Mert 20as annyi a szopás. A nagyobb céges tendereknél viszont az a baj, ha csóró a cég, hogy a szállitás előtt 3 percel jön be a cuccos. Namost olyankor, amikor napi 30-40 gépnek kell elkészülnie, akkor max egy memtest fér bele, meg az hogy valaki végigjárja és gyorsban megnézi, minden OK e, de nincs összes USB teszt, XP install, 3d teszt, CDERR, PowerMax v DFT, DLDiag, Seatools, se DVD teszt, se próbairás, se semmi. Csak igy járás és utólagos oblák. Ez sajnos saját tapatsztalat jórészt, ez van. Főleg ott, ahol aki összeállitja a konfigot papiron, annak fingja nincs arról, hogy mi megy mivel.

#418 Felhasználó inaktív   Ominozia 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 11. 23. 12:16

asrock P4i45E

aki nem akar öngyilkos lenni az ne vegyen ilyet! :reklamacio:

#419 Felhasználó inaktív   skyork 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 26. 09:10

... repotec printservert olyan messzire kerüljétek el ahogyan csak lehet . Drága... és nem beszélve arról hogy olyan logikátlan az egész hogy az valami borzasztó  egy hulladék már elnézést de tényleg mostmár működik itt nálunk de ..... hagy ne mondjam ez mennyi kínlódással jár. Állítottam már be nem is egyet  különböző tipusúakat de ez ... hát valami rettenet.

#420 Felhasználó inaktív   Zsebpénz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:04

Hy all!

Valami csóró vidéki pc boltos (erre mifelénk csak ilyenek vannak :( ) ám akart sózni egy Sappire PCI-E X800XT 256MB VIVO VGA kártyát 36200ft-ért. csodálkoztam is mert a PCi tech a legújabb és gondolom hogy még a legdrágább és persze furcsa volt, hogy az ati X800 kártyája 100e fölött van itt meg 40e alatt. Szóval megvegyem, vagy mivan? Nem akarom átbaszatni a fejem, ezért inkább megkérdek itten mindenkit.

#421 Felhasználó inaktív   Zsebpénz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 17:06

És persz shit all 14" Samsung 25ms reakcióidejű TFT 59900.- ért. :down:

#422 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 16:56

Idézet: Zsebpénz - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 17:04

...egy Sappire PCI-E X800XT 256MB VIVO VGA kártyát 36200ft-ért.
...az ati X800 kártyája 100e fölött van itt meg 40e alatt.

Szerinted ez mi lehet?
... a trip back in time is all I need ...

#423 Felhasználó inaktív   Zsebpénz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 19:08

Szerintem egy rakás sz*r csak nem akartam eddg leírni alaptalanul.

#424 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 30. 09:20

Zsebpénz, egy havit Belőled teszek arra, hogy amit Neked árultak, az egy X600 volt. Lévén AZ PCI-E és AZ van ilyen árban. Nézegess csak árlistákat.
A Samu 14-es TFT ennyiért meg miért is shit all?

#425 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 09:43

Viccelsz? 25ms-el 14 colon? Még a Metroban is 59900 a 15ös Fujj itsu-Siemens, 16 ms válaszidővel. Ilyen 25-30-40ms körüli sz*rokat ez ebayeken lehet venni 5-8e forintnyi auró ill dollárért.

#426 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 19:44

ITT DV532 DVD játékos. Kerülje mindenki messziről ha nem akarja gyakran visszavinni garis cserére. 1 hónap alatt 3 döglött meg nálam.  :reklamacio:

ITT-t megvette volna vmi gagyigyártó?  :think:
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#427 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 12. 20:44

A "velem egykora születésű" ITT cuccok nagyon helyben voltak!! :respect: :cool: Bár azok még ITT NOKIA cuccok voltak! :think:
Rhino666

#428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 14. 07:39

Írtm az ITT vontkozásában az előző oldalon.

#429 Felhasználó inaktív   Ger||| 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 12. 22. 00:18

szal:

ennyit a nagy sis instabilitásról:

A teljes mértékben instabil és használhatatlan sis chipsetes ecs k7s5a 12 óra folyamatos farcry után dobott egy kékhalált. Fúj. Kuka. Szar.

ellenpélda: SiS hálókártyák: 10ből 10 :) Négyet fel sem ismert az alaplap, a többi meg spontán szar volt :)

jnc 200w: vígan vitt 2 vinyót, dvd meg cd meghajtót, 500as celót. Egy deig (értsd: pár napig :) ).
Aztán szarakodni kezdtek a vinyó kivezetései
csak a gond volt vele.
Aztán eccercsak gép bekapcs..
ventillátorok felpörögnek...
megy megy megy... ledek kialszanak.. nem. mégs bekapcsolnak.. nem... vinyók leállnak.. most ég a led.. most nem..
tápkábel megigazít bekapcsol.. hú. biztos a kábel
aztán tegnap megin kapcsolnánk be.. megin... megy megy... aztán ledek kialszanak, majd vissza, és megy tovább, persze a gép
újraindul. És ezt kb 10 mp-nként. Persze ha egy isteneset az oldalábab*szok akkor azért néha megemberel magát vagy 3 percre.
Ha megnyomom a crtl-f12-t (így kéne bekapcsolni a p6batap alaplapot ugye) nyomom
már pittyent egyet.. possz... csett... (mintha kondik durrognának a tápban :)) takk.. takk..takk
katkatkatkatkat.. cset... katkatkat.. még mindíg folyamatosan nyomom... kat katkat..
elengedem.. szünet
megint nyomom crtl+f12.. katkatkatkatkatkat.. és eccercsak megtörténik a csoda, a power led feléled. jééééé kirááály!
gép beindul, megy megy.. bejön a windows... megmozdítom az egeret, épp kattintani készlök.. CSETT... ledek ki, hatászünet... ledek vissza, mégegy csett, most csak a vinyók állnak le.. Valahogy meguntam. VIVA LA JNC!

jut eszembe az egyéb info a sisel kapcsilatban: láttátok már az új reactor drivereket? Minden elterjedt játékban (d3, farcry, stb stb stb) kiküszöbölték a gondokat, és mindegyik kb 50-60 fpsel fut. Szar télleg szar az a
sis?

ja és mégegy kis sis.. Ugye mint tudjuk az ecsk7s5a az egy király valami.
meg itt mondják hogy díjnyertes Asrok meg mi. lol.
Vadi új asrok alaplap, dobozból kivesz... elképedés
jumperek nem voltak rajta. A két szélső pci port nem volt hozzákötve az alaplap többi részéhez
biztos lézerrel máködött :)
Az alaplap bal alsó negyede teljesen üres volt, még egy redvás áramkör sem kanyargott rajta.
Processzorfoglalat azért volt benne. Meg egér meg billentyűzetdugó, de egyéb nem. Még jó hogy az
agp port rá volt kötve a chipsetre. Persze kondik meg ilyen kis fekete izék sem voltak rajta, pedig ott volt a helyük
simán össze volt a hátulján forrasztva pár dolog. Nem tudtuk, hogy miért, de vízszintesen nem működött. Nem kapcsolt be.
Ha függőlegesen fogtuk, akkor bekapcsolt, és bootolni szeretett volna. Biztos vizszintmérős volt. VIVA ASROOOKKK!!!!!

Hé.. Nem megy fel az ecsk7s5a-mra a win98/me... Belefagy a setup.exe. Felbűvészem másik gépen, vinyót visszarakom, a 98 meghal az agp driverektől. Mégiscsak szar ez a sis? :)

egyéb: Mückerstencen nevű osztrák szúnyogriasztó. Élet és tűzveszélyes, nincs minősítés rajta feltüntetve, csak annyi hogy österreich :)

A 220at két fél mili vastag drót nyomja rá egy ledre meg egy tekercsre. Az egész rendszer teljesen használhatatlan. Komolyan veszélyes. Fel lehet lelni: Teszkó :)

#430 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 22. 07:31

Cak két dolog.
JNC: Ha Te ennyire erőszakoskodsz vele, hát....Szóval finomabban szólva, szuicid jellem vagy. Bármelyik móka kinyírhatta volna az egész gépet, ha épp makacsságában találod azt a trágyát. Adj hálát valakinek, legközelebb meg ilyet ne csinálj, és vegyél tápegységet, ne hulladékot 3-4ezerért.
Fél milis derót: Te szerinted egy LED és egy 1-2W-os fűtőbetét indokolja a 6-os bikakábel használatát? A magyar hálózat pedig 230V-os :) .

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.