HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:31

Idézet: TC2 - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:26

Számlázáshoz egy olcsóbb laser inkább megfelelő, de ha arra nem telik, akkor egy mátrix...:D

Pláne, hogy egy új mátrixnyomtató már-már drágább, mint egy laser. :) Cserében viszont hangos és lassú. Igaz, egy menetben képes többpéldányos számlát nyomtatni - ezt egyetlen tintás vagy lézeres sem tudja utánacsinálni.
... a trip back in time is all I need ...

#522 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 17. 16:55

Idézet: Telcontar - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 15:31

Pláne, hogy egy új mátrixnyomtató már-már drágább, mint egy laser. :) Cserében viszont hangos és lassú. Igaz, egy menetben képes többpéldányos számlát nyomtatni - ezt egyetlen tintás vagy lézeres sem tudja utánacsinálni.

:offtopic:

:D Lehet. Én már állítottam be olyan mátrixnyomdát irodába, ami verte sebességben a lasereket, tudott többpéldányost is nyomni nyilván, és még a 132 oszlopos nyomtatásnál is tartotta a nyomtatási sebességet. A gond az asztallal volt, amit alá szántak :D:D:D Kissé belengett. Ja, ez egy IBM nyomda volt.
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#523 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 17:17

Idézet: TC2 - Dátum: 2005. ápr. 17., vasárnap - 17:55

:offtopic:

:D Lehet. Én már állítottam be olyan mátrixnyomdát irodába, ami verte sebességben a lasereket, tudott többpéldányost is nyomni nyilván, és még a 132 oszlopos nyomtatásnál is tartotta a nyomtatási sebességet. A gond az asztallal volt, amit alá szántak :D:D:D Kissé belengett. Ja, ez egy IBM nyomda volt.

Akkor az inkább egy sornyomtató lehetett. Na, azok tudnak durva sebességeket is produkálni.

#524 Felhasználó inaktív   Taranov 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 20:30

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 17:13

Mondjuk a D-link 604-es se sokkal jobb. Szerintem. Hetente egyszer tuti, hogy csak áramtalanítással lehet bele életet lehelni...

Ne is mondd!
2 hónapot szenvedtem vele, cserélték, szintén rossz volt!
Egy tragédia.

#525 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 17. 20:43

Használjatok Draytek-et. Nem olcsó (sőt!), viszont gond egy szál se vele. :)

Szerk.: itt a fórumon Jahno-tól lehet pl. beszerezni (ez itt a reklám volt :D ).

Szerkesztette: Telcontar 2005. 04. 17. 20:44 -kor

#526 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 17:39

Én csak néhány régebbi dolgot irnék le most. Amire valamiről kiderül hogy pocsék, már futnia kell egy jó ideje, tehát aki rögtön megveszi a legújabbat, rosszul járhat.

1. Régen volt a quantum st fireball vinyók sorozata, először 1.6 gigás volt nálam, behalt, visszavittem, vettem az árából ugyanolyan 6.4 gigásat, az is behalt, de már nem vettem több ilyet, hanem egy seagate-t medalist volt 4 gigás, jó kis vinyó volt, de nagyon rejtélyesen dobta fel a talpát (talán nem megfelelő felhasználás). Voltak nálam WD vinyók is 4 gigásak, 2 darab egymás után hamar kimúltak. Ezek után egyébként többé nem vettem ata-s merevlemezt, szkázit használok már nagyon régen, mondanom se kell, hogy gyönyörűek! Még a quantum is! Gyorsabbak is. De már odafigyelek a köritésre is. No mobil rack, és hűtöm is őket egy külön ventivel.

2.Nálam inteles gép nem birta sokáig, többet próbáltam, ugyanaz, máshol már újságoltam. Ezen belül is abit alapot nem veszek többet ami magával együtt a procim is kinyirta.

3.Valahogy a geforce kártyák is kezdenek szédelegni. inno Gef2ti kártyám egyszer csak nem ment!

Szerkesztette: Samuraj 2005. 04. 18. 17:40 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#527 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 18:27

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 18:39

Én csak néhány régebbi dolgot irnék le most. Amire valamiről kiderül hogy pocsék, már futnia kell egy jó ideje, tehát aki rögtön megveszi a legújabbat, rosszul járhat.

1. Régen volt a quantum st fireball vinyók sorozata, először 1.6 gigás volt nálam, behalt, visszavittem, vettem az árából ugyanolyan 6.4 gigásat, az is behalt, de már nem vettem több ilyet, hanem egy seagate-t medalist volt 4 gigás, jó kis vinyó volt, de nagyon rejtélyesen dobta fel a talpát (talán nem megfelelő felhasználás). Voltak nálam WD vinyók is 4 gigásak, 2 darab egymás után hamar kimúltak. Ezek után egyébként többé nem vettem ata-s merevlemezt, szkázit használok már nagyon régen, mondanom se kell, hogy gyönyörűek! Még a quantum is! Gyorsabbak is. De már odafigyelek a köritésre is. No mobil rack, és hűtöm is őket egy külön ventivel.

2.Nálam inteles gép nem birta sokáig, többet próbáltam, ugyanaz, máshol már újságoltam. Ezen belül is abit alapot nem veszek többet ami magával együtt a procim is kinyirta.

3.Valahogy a geforce kártyák is kezdenek szédelegni. inno Gef2ti kártyám egyszer csak nem ment!

Én azért megnézném a tápodat, meg a fali "birkózógépedet", pláne, ha nincsen valami jobbféle szünetmentesed...

Aztán tényleg lehet csak pechsorozat, vagy "pozitív" kisugárzás... Esetleg haragos családtag...  :think:

:D
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#528 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 18:42

Papirfűrész mellett én is melóztam, Epson FX8500 volt a lelkem, szerény 12e karakter/perc draftban. A gond az volt, hogy a 40es zártszelvény állványt amit csináltak hozzá, 1 hét után ki kellett háromszögelni, mert eltörtek a hegesztések itt-ott :D

#529 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 20:41

Nekem erről a BM-es telegráfok jutnak eszembe, zárt helység, két rettenet óber barom nagy írógépszerű szörnyeteg és bennt hangot nem hallani mást, csak valami orosz speciális gyorstüzelőlöveg félreismerhetetlen hangját. A cucc a békebeli háborúban valszeg páncélt is rombolhatott, ilyen hanggal kizárt, hogy ne vitt volna át bármit urántitánbanántöltettel. Na az is köpte a karaktert, mint kapafogú vénasszony a szotyihéjat. Csak az embert sajnáltam, akinek azt mind el kellett olvasnia.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 04. 18. 21:07

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 17:39

1. Régen volt a quantum st fireball vinyók sorozata, először 1.6 gigás volt nálam, behalt, visszavittem, vettem az árából ugyanolyan 6.4 gigásat, az is behalt, de már nem vettem több ilyet, hanem egy seagate-t medalist volt 4 gigás, jó kis vinyó volt, de nagyon rejtélyesen dobta fel a talpát (talán nem megfelelő felhasználás). Voltak nálam WD vinyók is 4 gigásak, 2 darab egymás után hamar kimúltak. Ezek után

egyébként többé nem vettem ata-s merevlemezt, szkázit használok már nagyon régen, mondanom se kell, hogy gyönyörűek! Még a quantum is! Gyorsabbak is. De már odafigyelek a köritésre is. No mobil rack, és hűtöm is őket egy külön ventivel.

Szerintem replace user, and press any key to continue. Webhostos topik megmondhatja, hogy SCSI buzi vagyok, de azért tudom hol a határ.

Az, hogy Inteles gép mind szar, az alapban megint érdekes, végül is több, mint 200 darabra van helyszíni garis supportom, általában akkor hívnak, ha kifogyott a nyomtatóban a tinta :-)

Szóval hülyeséget ne tessék terjeszteni, hogy Intel meg Geforce az hullik, meg röhögni fogok, kb. mint ha most terjeszteném a Merci topikon, hogy 4 ütemű motorral ne vegyetek autót, mert a Metizom is az volt, oszt hogy szétesett.
Make love not Wor.

#531 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 21:11

Na ja. Amugy, azért geforce és geforce között is vannak különbbségek, emlékezzünk csak anno ugy hullott a 4200es Abit siluro mint a pelyva, igaz ennek vagy a fele a gondos tuningos kezek munkája okán.
Magától viszont az inno mxek potyognak nálunk, elég tetemes részük 2 hónapot ha kibir, aztán elhal, persze mind passziv bordás GF2 meg GF4 MX fosadék.

#532 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 22:01

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 22:11

...emlékezzünk csak anno ugy hullott a 4200es Abit siluro mint a pelyva, igaz ennek vagy a fele a gondos tuningos kezek munkája okán...

Nálam egy ilyen nyomul (128 MB-os). Megvan 2002 novembere óta. Tuningolva azonban csak egy 3DMark2001 teszt erejéig volt, akkor is csak óvatosan, a Rivatuner ződsávjának a végéig toltam a csúszkákat. :D

#533 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 18. 22:03

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. ápr. 18., hétfő - 19:42

Papirfűrész mellett én is melóztam, Epson FX8500 volt a lelkem, szerény 12e karakter/perc draftban. A gond az volt, hogy a 40es zártszelvény állványt amit csináltak hozzá, 1 hét után ki kellett háromszögelni, mert eltörtek a hegesztések itt-ott :D

Nekem csak EPSON FX-1050 jutott anno. De nyomtattam rajta 150 oldalas könyvecskét is. Úgy három óra alatt végzett vele. :)

#534 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 07:12

Nekeme egy kölcsöngépben megy egy 64 megás, kicsit rehabosan vettem. A csóka aki eladta (ráadásul span) mondta hogy tök halk, ennek nem zörög a ventije mint a sok apronetes sz*rnak. Nem is zörgött, mert állt mint a szeg :D Kellett bele egy vödör WD40 mire megindult.

#535 Felhasználó inaktív   Max Ewans 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 19. 22:43

Hi

Nekem nem konkrét termék lenne hanem platform: S-ATA ha valaki kimondja kiráz a hideg.

RAID-be összehozni még csak-csak lehet de hogy milyén szépen omlik össze csak úgy azt gyönyörű nézni. Ezt  mia  cégnél próbáltuk töbféle márkás alaplappal külön kártyákkal de csak nem akarta az igazat. Vinyó is volt többféle (Maxtor, Seagate).
Másik: kollégám mentett egyszer SATA vinyókra- 4 darabra: egyszer elkezdtünk nézni hogy az 5 perce lementett cucc hova lett partícióstól (és nem dobáltuk az eszközt). Ezt sem csak az egyik vinyó csinálta szal nem hinném hogy vinyó hiba lett volna, (utánna újrapartícionálás meg format és megent ment de sok ellenőrzéssel :D)

Lehet cáfolni de véleményem szerint ez a SATA jelenleg nem egy igazi dolog.

Üdv

Max

#536 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 19. 22:53

apropó matrixnyomi, exgimi stúdió, ott unatkozott asszem 5 darab poros matrix, mindenféle a4esek vegyesen, meg egy a2es is :)

belőlem előbújt a kisördög, mindegyiket áramba dugtam, egy kivételével mindegyiken ment a lenyomott lapdobógombos bekapcsolással  tesztoldal, örültek, amikor a 4 szörnyet elindítottam, egyiket széltében betöltött a3as lappal :D

viszont mindegyik stabilan ment, ami szép, főleg hogy évekig hozzájuk se nyúltak... az egyiket egy ideig használták is utána, amelyikben viszonylag jó volt a szalag :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#537 Felhasználó inaktív   SzaSza1980 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:43

Nem olvastam vissza, de sztem sokat szidtátok a codegen 300W-os tápját.

Nos én se teszem másképp. Múlt hét pénteken (1,5 év működés után) szállt el, ma derült ki, hogy magával vitte az alaplapomat is.  :reklamacio: A szervízben 3 napi tesztelés után derült ki. 2x hoztam haza új táppal, és mind a 2x nem kapcsolt be, a szervízben a szemem láttára indult. Már hülyének néztek a szervízesek, mikor 3x is visszavittem, na aszondják most akkor sok tesztelés következik. Még itthon a hálózatot is kimérték, nem-e azzal van a gond, mivel az alaplap hibája (egyszerűen nem kapcsolt be gép) csak ritkán jelentkezett.

Röviden ennyi. Tartózkodjatok ettől a táptól.  :down:

#538 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 08:47

Idézet: Max Ewans - Dátum: 2005. ápr. 19., kedd - 23:43

Hi

Nekem nem konkrét termék lenne hanem platform: S-ATA ha valaki kimondja kiráz a hideg.

RAID-be összehozni még csak-csak lehet de hogy milyén szépen omlik össze csak úgy azt gyönyörű nézni. Ezt  mia  cégnél próbáltuk töbféle márkás alaplappal külön kártyákkal de csak nem akarta az igazat. Vinyó is volt többféle (Maxtor, Seagate).
Másik: kollégám mentett egyszer SATA vinyókra- 4 darabra: egyszer elkezdtünk nézni hogy az 5 perce lementett cucc hova lett partícióstól (és nem dobáltuk az eszközt). Ezt sem csak az egyik vinyó csinálta szal nem hinném hogy vinyó hiba lett volna, (utánna újrapartícionálás meg format és megent ment de sok ellenőrzéssel :D)

Lehet cáfolni de véleményem szerint ez a SATA jelenleg nem egy igazi dolog.

Üdv

Max

Egyszerűen csak nem volt szerencsétek vele  :(

#539 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:26

Én meg "csak" csalódtam benne: a kábel igaz, hogy vékonyabb, de ugyanúgy nehezen kelehető, viszont a tápkábele kifejezetten tetszik. A sebessége se egy nagy eresztés, csak egy minimális 10-15 % a ATA-hoz(leggyorsabb) képest, nem éppen egy forradalmi dolog...Talán a  SATA II. v. III. vagy....

#540 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 20. 09:42

Mondjuk az hogy 500 forintos SATA RAID kártyákkal meg SiL chipes alaplapi fosadékokkal nem megy, az még egy dolog. De hogy egy cca 100k+os Promise SATA RAID kártyával (XOR chip, 128 MB ECC DIMM, Baterry) egy rohadt win 2003at vagy XPt LEHETETLEN felinstallálni, az röhej. Na persze ez már a vége volt, mert az üffél Fedora Linuxal kérte, persze a fedora b*szott rámenni (hiába, a kompatibilitás a Red Hattal csak elvi, és egyoldalú (a  fedora szerint igen, a red hat lesz*rja)).

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.