HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   crusher 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 10. 20:49

Idézet: Samuraj - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:39

Bizomány! Amíg vindóz létezik, a sok fej ugrálás miatt nem csak a sebesség nem fog nőni, de az élettartam sem. Talán meg kéne tanulni egybefüggő adatsávokat programozni, amit betölt a memoba és onnan majd kiválasztja ami kell. Persze lehet, könnyen beszélek, de így van :D

mar megbocsass, teso, de ez baromsag, amit irtal.
NAGYON utalom a winfost, egymillio bajom van vele (bar egyre kevesebb - over time), de az nem igaz, hogy tobbet "ugraltatna" a fejet, mint a legtobb *NIX.

ha nem hiszed el, van 2 lehetoseged, hogy kiprobald, en mar mindketton tul vagyok.

a) telepits fel Cygwint a windowsod ala, es vard meg, amig a temporary file-okkal dolgozo shell scriptek lefutnak.
b) IDE-CF atalakitoval ellatott 1 gigas CF-re tegyel fel egy linuxot, futtass rajta X-et, es vard meg a 2 hetet, amig a flash endurance (gyakorlatilag szektoronkent tipikusan 10000 torles/iras ciklus) lejar :) kernel panic rulez.

#562 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 06:31

Idézet: crusher - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 21:43

es a legfontosabb, bar kisse OFF: SENKI se vegyen azert SATA-t, mert meg van rola gyozodve, hogy gyorsabb lesz, mint az UATA-133!!!!
tokmindegy, hogy mit mond a szabvany, egyelore a tapasztalat az, hogy a tesztelt kb feltucat SATA illesztos HDD ugyanazon a (3 kulonfele) tesztplatformon 30-53%-al ALACSONYABB teljesitmenyt (sebessegerteket; BURST R/W) produkalt, mint UltraATA-133 interface-el felvertezett tarsa. ennek oka a buszarchitekturaban keresendo: a soros interface vonalankent es orajelenkent 1 (!) bit atvitelere alkalmas, mig pl egy 32 bites parhuzamos busz 32 bitet tud atvinni egy orajel alatt. ebbol kovetkezik, hogy 1 soros vonal alkalmazasa eseten egy 32 bites parallel busz kivaltasahoz azonos sebesseghez 32x gyorsabb orajel szukseges! nyilvan SATA-nal ez az alkalmazott tobb vonal miatt aranyosan kevesebb.

SZOVAL A SATA NEM GYORSABB, ES MOSTANSAG NEM IS LESZ, CSAK AKKOR VEGYEL, HA ANYUCI FIZETI, VAGY HA A HAVEROKNAK MAR MIND OLYAN VAN.

Hát, én inkább abban hiszek, hogy a HDD-k mechanikája képtelen még az ATA100-t is kihasználni...
És ha már a deszkádon van SATA, használd: egy kicsivel jobban felszerelt gépben van 2 optikai meghajtó, és 2-3 HDD - szükség lehet arra a SATÁra...

Szerkesztette: desiderius 2005. 05. 11. 06:33 -kor

#563 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 07:59

Nem  is használok szar (S)ATA-t, maradok az SCSI-nél, márcsak az biztonság miatt is ;)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#564 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:08

Idézet

Tulajdonképpen az NCQ némileg segít ezen, mert elméletileg  összekaparássza az egybefüggő részeket egy filenál is...

Ez így nem igaz. Az NCQ nem fájltöredékekre vadászik, hanem kéréseket (melyek fájlokra vonatkoznak) rendez sorba a fej aktuális pozíciójához viszonyított olyan sorrendbe, hogy azok kiszolgálása a legkevesebb fejmozgással (->idővel) járjon.

Idézet

erdemes megkerdezni egyes boltokkal ellentetben a Samsung Magyarorszagot, hogy szerintuk ujrakezdodik-e a garancia csere eseten )

Amióta nagykerbe samsung cuccot viszek vissza, a gari jogszerűen és mindig újraindult.

Idézet

Mitac altal gyartott szemetek sokkal rosszabbak: a vadonatuj panelrol szetszedes utan nemi razogatas hatasara !! SPONTAN !! leestek ellenallasok, kondik, tekercsek.. meg a 0.3mm-es PCB se tul meggyozo...

A Codegen-nek saját topikja is van, de az acorp messze megelőzte :Đ .
Az említett durva forrasztási hiba nem szokott általános lenni, a mitac meg nem fusi cég. 6 billió dolláros éves termeléssel nem valószínű, hogy tartósan megengedhet ilyen minőséget és a Tyan is az ő kezük alá tartozik...

A SATA-ról írt eszmefuttatásod na az kerek perec butaság. Semmi köze a soros-párhuzamos kivitelezéshez a sebességbeni szerinted ekkora hátránynak. Olvass utána a SATA elvének és a pont-pont alapú összeköttetéseknek, de annyit azért talán sethetsz, hogy nem olyan vészes a helyzet, ha egy sima, a sata-kábelhez képest ócska és rettenetesen hosszú rézkanócon gigabit-es lan-t lehet összehozni...
Ami a SATA esetén "probléma" lehet, hogy a közel sem szinkron órajelek miatt az adatátvitelt nem lehet órajelhez szinkronozni, muszáj pufferelni, ez nem túl jelentékeny késést (van vagy 20nS, ha elngedem a fantáziám) eredményez hozzáférési időben. Illetve, a natív sata hdd-elektronikák megjelenéséig még további hasonló késést tudott eredményezni a pata-sata híd, amivel az eredendően pata csatolót sata-ra alakították. Amivel sokan szívnak, a Silicon Image nyamvadt vezérlője és a nem jól működő meghajtó-programok. Ettől eltekintve egy egész szabványt temetni, ez kissé furcsán hangzik :) . A SATA "1"-re szerintem sem érdemes váltani a jelenlegi ATA100/133 mellett, de a SATA-II NCQ-ja már erősen fogós érv.
A burst értékeknek meg kb. annyi közük van a valódi élethez, mint nekem a közgazdaságtanhoz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#565 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:27

Idézet: crusher - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 21:43

na, kis glossary:

a DiamondMax Plus 9 tenyleg tiszta szegyen egy szeria, de a 10-es meg rosszabb!! spontan badsectorosodik, olyan, mint a mumia borbugyis Medalist szeria Seagate-ektol... KIDOBNI.

Yáy! Nekem három DX9 Plus-om is van. Egyik két és fél éves, másik kettő másfél éves, badmentes, csendes (léghűtés mellett) mindegyik. De ha kidobom őket, ahogy nagy okosan javaslod, akkor nem lesz HDD-m! :fear: :p :bolond: :pokeas:
... a trip back in time is all I need ...

#566 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 21:38

Idézet: crusher - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 21:49

mar megbocsass, teso, de ez baromsag, amit irtal.
NAGYON utalom a winfost, egymillio bajom van vele (bar egyre kevesebb - over time), de az nem igaz, hogy tobbet "ugraltatna" a fejet, mint a legtobb *NIX.

ha nem hiszed el, van 2 lehetoseged, hogy kiprobald, en mar mindketton tul vagyok.

a) telepits fel Cygwint a windowsod ala, es vard meg, amig a temporary file-okkal dolgozo shell scriptek lefutnak.
b) IDE-CF atalakitoval ellatott 1 gigas CF-re tegyel fel egy linuxot, futtass rajta X-et, es vard meg a 2 hetet, amig a flash endurance (gyakorlatilag szektoronkent tipikusan 10000 torles/iras ciklus) lejar :) kernel panic rulez.

Hümm.

Pro primo: Samuraj nem írta azt, hogy az UNIX-ok nem ugráltatják a HDD fejét. Azt az - általad baromságnak nevezett - állítást sem írta le, hogy a Windows többet ugráltatja. Egyébként persze, hogy ugráltatják a Linux-ok is. Naná! De egy Win többet ugráltatja, ha olyan fájlrendszert alkalmazol. Emlékeim szerint a FAT többezer (!) fejmozgással olvassa be azt a fájlt, amit egy NTFS megold néhány tucatból.

Pro secundo: a CF-es kísérletet meg kellene csinálni Windows-zal is ahhoz, hogy összehasonlítható legyen a (valamelyik, általad egyébként nem specifikált) Linux, meg a Windows HDD használatának intenzitása. Van rá egy felesleges 1 GB-os CF-ed? :D
... a trip back in time is all I need ...

#567 Felhasználó inaktív   Stormhunter 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 20. 19:28

Nekem a DDR Ramokkkal nem volt szerencsém: Amit nagy ívben kerüljetek az a Samsung Brand-nak nevezett ramok PC400-as matricával (nincs rajta eredeti Samsung matrica 1 db se), CRC hibásak, a másik ilyen az Infineon PC400-as matricás ez is, 4 db 512-est vittem vissza memóriacím hibával, Dualban nem is megy velük a gép, kb 10 másodperc után újraindul a Windows vagy a gép be se tölt velük. Valószínűleg hamisítványok, ugyanis PC 400-as szabvány nincs, csak PC 3200-as :(  A Brand Ramok a PC Worldbe is bekerültek, mint a leginstabilabb ramok. ;)

#568 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 21. 09:42

Idézet: Stormhunter - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:28

Nekem a DDR Ramokkkal nem volt szerencsém: Amit nagy ívben kerüljetek az a Samsung Brand-nak nevezett ramok PC400-as matricával (nincs rajta eredeti Samsung matrica 1 db se), CRC hibásak, a másik ilyen az Infineon PC400-as matricás ez is, 4 db 512-est vittem vissza memóriacím hibával, Dualban nem is megy velük a gép, kb 10 másodperc után újraindul a Windows vagy a gép be se tölt velük. Valószínűleg hamisítványok, ugyanis PC 400-as szabvány nincs, csak PC 3200-as :(  A Brand Ramok a PC Worldbe is bekerültek, mint a leginstabilabb ramok. ;)

Ilyesmivel én is szívtam, de tanultam belőle: ezentúl csak márkás (mondjuk Kingston, vagy Corsair) memóriát veszek, abból is csak olyat, ami DUALban tesztelt (feltéve, hogy kell mondjuk dualddr), még akkor is, ha 1,5-2* annyiba kerül.

#569 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 22. 19:31

Idézet: desiderius - Dátum: 2005. máj. 21., szombat - 10:42

Ilyesmivel én is szívtam, de tanultam belőle: ezentúl csak márkás (mondjuk Kingston, vagy Corsair) memóriát veszek, abból is csak olyat, ami DUALban tesztelt (feltéve, hogy kell mondjuk dualddr), még akkor is, ha 1,5-2* annyiba kerül.

Nalam egy kicsit forditottabb a helyzet.. :)
Sose jartam jol a markas ramokkal... Pl. Micron, Kingmax...
Egyedul a Kingstonnal, csakis azt fogok venni a jovoben.. :)

#570 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 19:32

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 20:31

Nalam egy kicsit forditottabb a helyzet.. :)
Sose jartam jol a markas ramokkal... Pl. Micron, Kingmax...
Egyedul a Kingstonnal, csakis azt fogok venni a jovoben.. :)

Konkrétan nálam is Kingston megy, nagyon meg vagyok vele elégedve (bár az első pár egy hét alatt elszállt...  :cool: ). Vélhetően nekem is ez lesz majd az iránymutató a további upgradeknél. De próbáltam Corsair-t is, azzal se volt túl sok gondom...

#571 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 20:27

Idézet: Stormhunter - Dátum: 2005. máj. 20., péntek - 20:28

Nekem a DDR Ramokkkal nem volt szerencsém: Amit nagy ívben kerüljetek az a Samsung Brand-nak nevezett ramok PC400-as matricával (nincs rajta eredeti Samsung matrica 1 db se),

Jaja, ezekkel a samsung ramokkal /khmm, bocsanat, samsung chipes ramokkal/ mi is lealltunk, mar csak kingmax megy...
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#572 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 07:11

Szerencsére mifelénk PQI is akad, az kicsivel drágább csak. Mi is kaptunk belőle, hajjaj, mennyit.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#573 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 09:18

2x

Szerkesztette: didyman 2005. 05. 24. 09:20 -kor

#574 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 09:21

Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 7:11

Szerencsére mifelénk PQI is akad, az kicsivel drágább csak. Mi is kaptunk belőle, hajjaj, mennyit.

Eredeti Kingston sem túl drága, vagy tessék olyan Samsungot használni, amit mutattam ugye. Szerintem fele topik nem is olyannak ismeri a Samsung RAMokat, pedig ez tuti az :-)
Make love not Wor.

#575 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 11:02

Sziasztok!

Nekem is van egy anno Brand Samo néven forgalmazott ramom, meg egy infineonom is.
Nem vagyok egy nagy tuning ember de kicsit tudom húzni a cuccot.

A samo-ra valami APACER Tech. gyártót dob az everest.
Ez akko hamis gagyi???

Az infineonnak utánéztem: Úgy vettem ki, hogy eredeti lehet me az infineon home szerint
gyártva volt ez a sorozat(Infineon 64D32300GU5C). Mondjuk ezt egy kis dobozkában adták
kani nagy IBM feliratok voltak rajta meg valamien holomatrica szerűség és még használati utasítást :cool: is adtak a dobozban... A samo-t csak úgy a kezembe vágta anno a bótos gyerek.
Ez is lehet gagyi???? :think:

Írjon aki tud valami INFÓT!

UI: egyikkel se volt semmi bajom KB. 1.5 éve, és a memória tesztelgető progi se dobott piros képet rájuk.
Ahhoz, hogy ki tudd húzni, néha beljebb kell dugni egy kicsit...

#576 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 11:08

Jahno kérlek linkelj be egy képet a SAMO ram-ról mer nem találom, hogy hol mutattad... :(

Köszi!

#577 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 14:19

Ha már a pocsék áruknál járunk...

Nekem az MSI gyártmányú round kábel halt meg kb. 2 hét aktív használat után....
Pedig csak megvettem ->beraktam -> és nem is nyúltam hozzá míg rá nem jöttem, hogy
a kábel lehet a ludas! :reklamacio:

Miután szétszedtem (közben egy barátom is letesztelte- neki sem volt jó!) akkor az állam is leesett
mert egy sima kábel volt összehajtva egy gumi anyagú csőbe! Marhára mérges voltam.....
Nem sokba került de akkor is kidobott pénz volt......

A másik kábelre - THERMALTAKE- még csomót is köthetnék annyira rugalmas. Annak nincs is semmi baja!! :D 

#578 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 17:15

Őőő..Minden olcsó és sok drága csőkábel ilyen felépítésű, mire gondoltál, mi van benne? :)
A samuramokat nekem mutatta :) . Emeletes (párhuzamosan kötött csipek, mert csak 256Mbit-es ram-okból az 1G-ás modulhoz 32db kell) volt, baromi nagy súlya és szép nagy matricája volt.

#579 Felhasználó inaktív   Cecy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 13:23

Az az igazság, hogy a thermaltake-et vettem előbb és elvártam volna ezután, hogy a többiben
is szépen színkódolt különálló kábelhad legyen! Meg tudtam csavarni kb 2-3-szor a tengelye körül és még ment volna tovább is! Ezzel egyetértésben kiválóan lehetett rendezkedni a házban a rugalmassága miatt! Na mikor az MSI-t megvettem és be akartam rakni, még annyira sem volt
ruganyos mint a normál szalag... :mad:

#580 Felhasználó inaktív   syab19 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 06. 20:53

Hát hogy a topichoz tartsam magam a következő lenne:
Acopr 300W táp és Thermaltake Hardcano 13 kártyaolvasója
Nem tudom miért, de utóbbi nem müxik rendesen. :mad:
Azonkívül hál'istennek még semmivel nem volt problémám. THX god! :respect:

Jah Samu ramokról meg annyit, hogy az ketyegett a gépbe fél éven át és no problem!

Szerkesztette: syab19 2005. 06. 06. 20:53 -kor

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.