HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 14:44

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 14:34

Olvastam, de csak kutyafuttában, bennt meg nincs icuka. Tőlem zaklathatsz telefonon is, vagy írj emilt, most hétvégén nem leszek gépközelben..

Oké nem sürgős. Majd valamikor megtárgyaljuk, ha fennlátlak.  :up:
Daedalus is the Internet

#1282 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 16:07

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 13:16

Na-na. Azért pár dolog itt zavaros.

A legcsúcsabb eszközöket is taiwan-i, kínai szerencsétlenek rakják össze. A géppark a kodegent (is) gyártó Shenzen-nél igencsak elismerésre méltó, sok nagy cég megirigyelné. Az alkatrészeket sehol sem rakja be ember, mindenütt ültetőgépeznek (vezeték, hűtőbordás alkatrész sem kivétel)-szerinted egy ültetőgép néhányezer alkatrész/perces teljesítményét hogyan lehetne emberi erővel oldani?
A gond a hanyag alkatrészválasztással van és az anyagtakarékos szereléssel (kihagyott alkatrészek), maga a kodegen panelje pl. egészen korrekt tervezés: Hely van benne mindennek.
A tesztelés márkás tápoknál is "3mp". Ami egy tesztüzemet jelent, nem hosszú időt, erre a tartós tesztre statisztikailag válogatnak, a többieknél kisrutin van, mert a párezres kihozatalt nem nagyon van idő tesztelni, bele is vérezne a cég.. És nagyon nincs is mit. Célműszer pár másodperc alatt a táp minden lényeges tulajdonságát leteszteli, ami ennél sokkal tovább tart, az a kemencében derül ki, sehol sem csinálnak extra köröket, maximum kisszériás és egyedi dolgoknál, amik nem jellemzőek boltok polcain.
Az UPS meg éppen mindentől védhet, csak a táp saját meghibásodása (alkatrészhiba, forraszhiba, öregedés..) esetén nem ér semmit...

Hmmm. Azért ez így nem teljesen igaz. Én egy elektronikai cégnél dolgozom, ahol többek között Ericsson telefonközpontok tápjait gyártjuk.
Igaz kicsit más, mint egy PC táp.

Csak a kisebb alkatrészeket szerelik beültető géppel. A nagyobb alkatrészek, kondik, hűtőbordák, pláne a vezetékek, mind kézzel kerülnek a helyükre. Igaz a beforrasztásukat már géppel végzik.
Minden tápot, kb 15 percig mérnek, minden darabot 24 órás burn is tesztnek vetnek alá. Ez melegítéssel jár, nem kicsit, 80 fokon járatjuk őket, terhelve. Majd ezután ismét mérés.

Voltam tajvanon is két hetet, ott is hasonlóan gyártanak. Nagyrészt kézzel. Legalább is PC tápokat.
Sőt volt szerencsém igazi garázs céget is látni (Szó szerint garázsban dolgoztak, tajpejben). Ott minden kézzel készül, még a forrasztások is.
A lényeg nagyobb alkatrészeket nem éri meg géppel ültetni, ill beszerelni. Sokkal olcsóbb egy univerzális biorobot.

A kínai gyártással  2 probléma van. A megrendelő az alkatrész paramétereit írja csak elő, pl kapacitás, hőtűrés, stb, a beszállítót nem. (Kivétel az igazán igényes megrendelő, pl enermax, ezért is drágább). Így természetesen az EMC gyártó a legolcsóbb alkatrészt fogja beszerelni.
A másik a szakképzetlen munkaerő. Szó szerint a rizsföldről zavarják be a gyárba őket. Csodát nem kell várni tőlük. A cég ahol dolgozom, nyitott kínában egy üzemet, zöld mezős beruházásban, a legnagyobb kínai mezőgazdasági terület kellős közepén. No, amit ott gyártottak, főleg eleinte, az nagy katasztrófa volt. Most 6 év után, rengeteg képzéssel is sorra bukják el a megrendelőket, a szőrnyű minőség miatt. Tudom, mert hála istennek mi kapjuk meg a gyártást. Igaz náluk drágábban vagyunk, de sokkal jobbak. Csak egy példa. Egy terméket ők 5 év gyártás után 54% First Pass Yield-del gyártottak (azaz első teszt eredmény), nálunk 2 hónappal a gyártás megindulása után ez 92% volt, most 98%. :)

Bocsika, ha off voltam. Üdv.
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#1283 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 03. 08. 17:39

Idézet: Bocee - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:07

A kínai gyártással  2 probléma van. A megrendelő az alkatrész paramétereit írja csak elő, pl kapacitás, hőtűrés, stb, a beszállítót nem. (Kivétel az igazán igényes megrendelő, pl enermax, ezért is drágább).

Ja, meg lehet nézni, ahogy Intelben is milyen kondik vannak, oszt csak beszopott valami hamis/szar szériát, de didyman ismeri jól a cuccost, amit akkor tavasszal vettünk gépeket, annak nagy részét így 3 év múlva mindent kondizni kellett. Közben Nichikon van benne.
Make love not Wor.

#1284 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 19:43

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:26

Sziasztok!
Fujitsu Siemens Amilo L1310G laptopom (egész story a fórumon) további története: 2007. február 7-én bekerült a Karakter Kft. szervizbe. 2007. március 7-én tájékoztattak a kijelzőhibáról. (minő meglepő fordulat, azért adtam be.) Kíváncsi lettem volna, mi okozta a hibát, valószínűleg fogás!!!!! Némileg röhejes, mivel Dicota Perfect Skin 15,4-es tokban volt és "annyira bevált" hogy el akartuk adni. (El lehet gondolni, mennyire "igénybe volt véve". 2007. áprilisban jár le a garancia, a gépet Szolnokról küldték Pestre, hibakutatásra, a garanciális gépre ki akarták fizettetni a hibakutatást!!!! A kijelzőre először 84000Ft+munkadíj összeget, majd 96000Ft+munkadíj összeget állapítottak meg. Továbbra sem tudják, mi lett a kijelzővel. Tájékoztatást vártam volna, mi okozta a hibát. Az ügyfélszolgálatról annyit, hogy telefonon "tájékoztattak" az összegről, de hogy mi a hiba és mi okozta, azt nem tudták megmondani. Egy munkatárs hívott 12. 07-kor, de tanár vagyok, nem tudtam felvenni. (Természetesen visszahívtam őket, a másik "kolléga" közölte, a hölgy elment, megadtam az adatokat, kértem, keresse vissza, fogalma sem volt a hibáról, hol a gép, mikor került be.) Irodán belüli információáramlás......Átadtam a story-t az ügyvédnek, megy a dolog a Fogyasztóvédelemhez, de már hozzáértő emberek segítenek. Egyébként még az a véleményem, hogy néhány helyen a nőket próbálják hülyére venni. (nem általánosítás volt a célom) Ha ezt nem ide kellett volna írnom, akkor szóljatok. Ezzel az a célom, hogy más legalább ne kerüljön ilyen helyzetbe. Ha már ez előfordult, akkor ajánlatos ügyvédhez fordulni, valamint szakember vélemyényét kérni. És azért is bocs, ha hosszú lett, olyan bonyolult már az ügy, hogy próbálok egyszerűsíteni. Ha valóban attól tört el a kijelző belülről, hogy a tokban lévő gépet megfogtuk, akkor az a Fujitsu Siemens szégyene, nem is szabadna indokként felhozni. Úgy gondolom, az nem tájékoztatás, hogy felhív a szervízből egy akárki és közli mennyit fizessek. A tájékoztatás az, hogy közli, mi a hiba, miért stb. Tényleg bocs a hosszúság miatt, kíványcsi vagyok a véleményetekre. Egyébként írtam a Fuji Magyarország KFT-nek 2007. március 5-én, hogy 1 hónapja szervizben a gép, utána kéne nézni..... De nem válaszoltak és telefonon is elérhetetlenek....

niki, nemtom hogyan jott ki nekik a 95 ezer forintos vizsgalati koltseg, marcsak azert sem, mert polo itten lehet kapni csere LCD-t, ara $178, magyarorszagra $40-ert szallitanak, ez 42 ezer penz. AFA+Vam ra kb 10kHUF, szamoljunk 1 oranyi munkadijjal, mert aki nem csereli k az LCDt 1 ora alatt az inkabb adja vissza a mestervizsgajat. Szoval zsiruj philips LCD-vel, 1 oras munkadijjal, afaval, vammal ez az ugy 60kHUF.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1285 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 20:43

Idézet: Bocee - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 16:07

Hmmm. Azért ez így nem teljesen igaz. Én egy elektronikai cégnél dolgozom, ahol többek között Ericsson telefonközpontok tápjait gyártjuk.
Igaz kicsit más, mint egy PC táp.

Csak a kisebb alkatrészeket szerelik beültető géppel. A nagyobb alkatrészek, kondik, hűtőbordák, pláne a vezetékek, mind kézzel kerülnek a helyükre. Igaz a beforrasztásukat már géppel végzik.
Minden tápot, kb 15 percig mérnek, minden darabot 24 órás burn is tesztnek vetnek alá. Ez melegítéssel jár, nem kicsit, 80 fokon járatjuk őket, terhelve. Majd ezután ismét mérés.

Voltam tajvanon is két hetet, ott is hasonlóan gyártanak. Nagyrészt kézzel. Legalább is PC tápokat.
Sőt volt szerencsém igazi garázs céget is látni (Szó szerint garázsban dolgoztak, tajpejben). Ott minden kézzel készül, még a forrasztások is.
A lényeg nagyobb alkatrészeket nem éri meg géppel ültetni, ill beszerelni. Sokkal olcsóbb egy univerzális biorobot.

A kínai gyártással  2 probléma van. A megrendelő az alkatrész paramétereit írja csak elő, pl kapacitás, hőtűrés, stb, a beszállítót nem. (Kivétel az igazán igényes megrendelő, pl enermax, ezért is drágább). Így természetesen az EMC gyártó a legolcsóbb alkatrészt fogja beszerelni.
A másik a szakképzetlen munkaerő. Szó szerint a rizsföldről zavarják be a gyárba őket. Csodát nem kell várni tőlük. A cég ahol dolgozom, nyitott kínában egy üzemet, zöld mezős beruházásban, a legnagyobb kínai mezőgazdasági terület kellős közepén. No, amit ott gyártottak, főleg eleinte, az nagy katasztrófa volt. Most 6 év után, rengeteg képzéssel is sorra bukják el a megrendelőket, a szőrnyű minőség miatt. Tudom, mert hála istennek mi kapjuk meg a gyártást. Igaz náluk drágábban vagyunk, de sokkal jobbak. Csak egy példa. Egy terméket ők 5 év gyártás után 54% First Pass Yield-del gyártottak (azaz első teszt eredmény), nálunk 2 hónappal a gyártás megindulása után ez 92% volt, most 98%. :)

Bocsika, ha off voltam. Üdv.

Érdekes dolog. Én a Shenzen-t ismerem egy cikk alapján, ott ez van, meg a Philips különféle egységeit, ott is ilyen ökörmunka folyik. Burn in test, hogyne... :D van egy-két szegmens, ahol igen, minden termék. de a nagyja az megy a soron végig, aztán a végefelé van egy végellenőr poszt, ott eltöltenek néhány percet maximum és irány a doboz.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1286 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:54

Idézet: didyman - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 20:43

Kvégefelé van egy végellenőr poszt, ott eltöltenek néhány percet maximum és irány a doboz.

Kínai olyan melót csinál, amit kérnek tőle. Azért vannak ott Foxconnos gyárak, meg amit akarunk, ha occsón vacak minőséget kérünk, márpedig általában azt szoktak, akkor az úgy lesz.

Itt inkább a minőségellenőrzési dolgok a kényesek, első szériák szép/jó/fasza, majd kiadják occsóbb bérmunkába kvázi ugyanazt, aztán jön a szopás a melegedős Hujavejji cuccal, meg a Dlink tápokkal...
Make love not Wor.

#1287 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 08. 22:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:43

Szoval zsiruj philips LCD-vel, 1 oras munkadijjal, afaval, vammal ez az ugy 60kHUF.

Plusz garancia, szopószorzótényező, előre fizetés, papírozás. Amit ilyen méretben kell csinálni, a 60 rugó nálam is egyből 90ezer, mert anyagon is meg kell keresni a százalékot, különben iparűzési adónál majd kerekednek a szemeink rendesen. Ez van.
Make love not Wor.

#1288 Felhasználó inaktív   cindy86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:25

Linksys WRT54G wifis router. Adsl-re van kötve és kb 20percenként elmegye a net, lehet resetelni.
Wifit még nem is próbálatam. De ezekután sok jót nem várok tőle. Persze lehet hogy csak egyedi hiba.

balhek.uw.hu

#1289 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 10:29

Hát nemtom, ismerősi környezetemben mindenkinek szaraxik a rúterja. Sajnos ez ilyenek. Pedig több márkásnak mondott darab van köztük.
Félkészek, fel kell őket turbózni. Amióta pl a askey modemem megkapta az új tápját tökéletes és a túlméretezésből adódóan úgy godnolom, hogy az idők végezetéig az is marad.
Daedalus is the Internet

#1290 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 14:51

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 22:56

Plusz garancia, szopószorzótényező, előre fizetés, papírozás.

ami a garis ugyet illeti, a philips 60 nap RTM garit vallal az alkatreszre. mondhatod azt, hogy ezt adod tovabb, vagyha az uf tobbet akar, akkor lehet beszelni ennek extra koltsegeirol. altalaban 5-6% a szokasaos.

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 22:56

Amit ilyen méretben kell csinálni, a 60 rugó nálam is egyből 90ezer, mert anyagon is meg kell keresni a százalékot, különben iparűzési adónál majd kerekednek a szemeink rendesen. Ez van.
nezd oke, te akkor 100%-os arressel dolgozol mert az alkatresz beszallitva ide 42k -eztis ugy kalkulava hogy eseti/egyedi importrol van ugye szo, enmeg akkor valszeg nem fogom hozzad becipelni a dolgot, ennyi :D Namost hate ilyen notebook javitsassal foglalkozol, akkor te nem a smartmicrousa-tol veszed az LCD-t, hanem kozvetlen csatornad  van a philipshez, es akkor az a $179 is $150, nagytetlben veszed, mondjuk 10-esevel, 20-asaval ergo a szallitasi koltseg sem $40/panel, hanem $10

deitt nemis errol van szo, hanem arrol, hogy nem csinaltak a keszulekkel semmit, es kiszamlaztak a semmire 95 ezret.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 09. 14:59 -kor

#1291 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 15:10

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 14:51

Namost hate ilyen notebook javitsassal foglalkozol, akkor te nem a smartmicrousa-tol veszed az LCD-t, hanem kozvetlen csatornad  van a philipshez, es akkor az a $179 is $150, nagytetlben veszed, mondjuk 10-esevel, 20-asaval ergo a szallitasi koltseg sem $40/panel, hanem $10

Persze, de el fogy nagy tételben? Többnyire nem. Egy csomó ember beesik összetört TFTvel, fele egyből kap infarktust az ára láttán, másik fele meg csak 5 perc múlva. Alig 1-2 ember fizeti ki, amiért marhára nem érdemes ezekből raktárkészletet fentartani. Van ezer +1 féle kijelző, ami éppen kell, kap árat, oszt biza 1 darabos rendelés.

Valamint ne feledd, ezeken meg kell keresni a helységbérletet, a szkópot, az állásidőt, a nem fizető júzereken bukott lóvédat, vagy ha megvetted az egyedi panelt, júzer meg fogta magát, oszt nem jött el a cuccérrt, mert közben megjött az esze.
Make love not Wor.

#1292 Felhasználó inaktív   niki24 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 09. 18:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 8., csütörtök - 19:43

niki, nemtom hogyan jott ki nekik a 95 ezer forintos vizsgalati koltseg, marcsak azert sem, mert polo itten lehet kapni csere LCD-t, ara $178, magyarorszagra $40-ert szallitanak, ez 42 ezer penz. AFA+Vam ra kb 10kHUF, szamoljunk 1 oranyi munkadijjal, mert aki nem csereli k az LCDt 1 ora alatt az inkabb adja vissza a mestervizsgajat. Szoval zsiruj philips LCD-vel, 1 oras munkadijjal, afaval, vammal ez az ugy 60kHUF.

Szia!
Nagyon köszi. Hol lehet azt az LCD-t kapni? A gép szerintem selejtes, nem akarom megcsinátatni, mivel darbjaira hullik szét. A fogyasztóvédelemhez küldtem az összes papirt, a vizsgálatra várok. A Fujitsu-val egy életre befejeztem, de még látványszinten is. (Munkaeszköz, nem érek rá hónapokig szórakozni a szervizzel.) Azt is hallottam, hogy az LCD-t bonyolult megcsinálni. Ha megbízható üzletet, vagy helyet tudtok, ahol notebook-ot lehet vásárolni, nagyon megköszönném. (Ez nem idevaló, bocs. A gépben már kiment a ventillátor, a WLAN selejtes, valamint a kijelző tropára ment.) Mindenképpen olyan notebook-ot keresek, amihez normális szervizhálózat is társul.

#1293 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 20:52

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:09

Ha megbízható üzletet, vagy helyet tudtok, ahol notebook-ot lehet vásárolni, nagyon megköszönném. (Ez nem idevaló, bocs.

Ez nem üzletfüggő, de szerintem jó szervizháttérrel a Dell rendelkezik. Azt meg is veheted, 3 év garancia, sokat nem szívóznak, nem is romlik el. Acernek is jó a szerivzháttere, 1 hét alatt megfordul a cucc, de sokszor lehet rá szükséged. Acernél nekem speciel elkavartak egy garanciakiterjesztést, aztán a végén majdnem 2 hónapig lett servicelgetve  :(
Make love not Wor.

#1294 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 22:30

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 15:10

Persze, de el fogy nagy tételben? Többnyire nem. Egy csomó ember beesik összetört TFTvel, fele egyből kap infarktust az ára láttán, másik fele meg csak 5 perc múlva. Alig 1-2 ember fizeti ki, amiért marhára nem érdemes ezekből raktárkészletet fentartani. Van ezer +1 féle kijelző, ami éppen kell, kap árat, oszt biza 1 darabos rendelés.
egyéb oknál foga kicsit elmélyedtem a notebook LCDk világában. Az azonos képátlójú modellek szinte kivétel nélkül csereszabatosak (villamosan, csatira, protokollra) az eltérés a drágább/olcsóbb szinten annyi, hogy valami babásabb IPS panel-e, PVA, vagy dzsunka TN. Magyarországon a legtipikusabb panel a 12.1"-os 1024x768 meg a 15.4" 1280x768.

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 15:10

Valamint ne feledd, ezeken meg kell keresni a helységbérletet, a szkópot, az állásidőt, a nem fizető júzereken bukott lóvédat, vagy ha megvetted az egyedi panelt, júzer meg fogta magát, oszt nem jött el a cuccérrt, mert közben megjött az esze.
Ó kérlek ebből élsz. beesik a júzer a géppel, jószemű becsüsként felméred 3 perc alatt a készülék várható piaci értékét ésha a cserélendő fődarab értéke ezen piaci érték legalább fele, akkor közlöd az ügyféllel, hogy nem érdemes megjavíttatni. amit érdemes, megjavítod de ottfelejtik annak tulajdonjoga X nap után rád száll. ezért van az, hogy elég sok helyen a készülék összes gyári cubehőrét elkérik...

#1295 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 22:49

Idézet: niki24 - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 18:09

Szia!
Nagyon köszi. Hol lehet azt az LCD-t kapni? A gép szerintem selejtes, nem akarom megcsinátatni, mivel darbjaira hullik szét. A fogyasztóvédelemhez küldtem az összes papirt, a vizsgálatra várok. A Fujitsu-val egy életre befejeztem, de még látványszinten is. (Munkaeszköz, nem érek rá hónapokig szórakozni a szervizzel.) Azt is hallottam, hogy az LCD-t bonyolult megcsinálni. Ha megbízható üzletet, vagy helyet tudtok, ahol notebook-ot lehet vásárolni, nagyon megköszönném. (Ez nem idevaló, bocs. A gépben már kiment a ventillátor, a WLAN selejtes, valamint a kijelző tropára ment.) Mindenképpen olyan notebook-ot keresek, amihez normális szervizhálózat is társul.

no akkor szépen sorjában.
Ha a notebook szétesőfélben van akkor ne áldozz rá pénzt. Szvsz a linkben megírtam hol lehet kapni deha nincs elektroműszerészi gyakorlatod akkor hiába veszed meg, nem fogod tudni saját kezűleg kicserélni. Az LCD-t nem bonyolult megcsinálni, hanem nem lehet. Fődabrab, 1 az egyben kicserélik, pont úgy mint a meghibásodott merevlemezt. ez a csere nem bonyi. kb 10 perc (már annak aki ezt csinálja napi rendszerességgel). azt javaslom hogyha mindenképp ragaszkodsz a FuSi-hoz - én egy elegáns kézmozdulattal iktatnám akukába, keresd meg itt a fórumon didyman-t, ő kisegít - megkísérli megjavítani neked, ha érdemes.

Normális szervízháttér. Nos ezt el lehet felejteni. Ebben az országban mindenféle értelmes ipar - így az elektronikai is megszűnt, ergo ritka kevés a szakember aki télleg ért is hozzá. Másrészt sajnos kikell mondani, hogy a PC, mégha méregsrága notebook is, sajnos bóvli áru, pont úgy mint az 1x használható kínai fehérnemü. Tönkrement notebook-ot az esetek többségében csak megsiratni érdemes, megjavíttatni nen - hacsak nem triviális dologról van szó - merevlemez, cd vagy billentyűzet cseréje. Az a baj, hogy a cserealkatrész a fődarabokat nézve roppant drága, ennek a fő oka az, hogy a gyártó abban érdekelt hogy újat vegyél, nem pedig javítgasd, másrészt az alkatrésztermelés és elosztás a gyártásra van behúzva, ergo tartalék qalkatrészből kevés van és ezért drága.

Szóval én azt javallanám hogyha ez neked nélkülözhetetlen munkaeszköz akkor IBM/Lenovo Thinkpad-et vagy Toshiba tecra/protegé noteszeket vegyél, még akkoris ha az áruktól első körben a szívroham kerülget. Ja és (irodai) munkára javaslom inkább a 4:3 képarányt, mint a 16:10-et. Esetleg HP-t is megpróbálhacc, de ott képben kell lenni mert vannak igenjó masszív modelljeik, meg kutyaütően vacakok is.

#1296 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:05

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 22:30

Ó kérlek ebből élsz. beesik a júzer a géppel, jószemű becsüsként felméred 3 perc alatt a készülék várható piaci

Legalábbis próbálok élni, mert a nyakamon maradt cuccokért 30 küvecset kaptam, amiben 2x256 ram is volt, meg egy kijelzőhibás P4-es notesz, valamint egy jó kijelzős alaplapos Compaq. Gondoltam is, hogy töltőért legalább 10 küvecset kérnek, másik kijelzőjéért meg vagy 50-et, kérdés, beesik-e az az egy darab júzer. Mert a weller páka meg 25 ezer, oszt kell pár hegy, kis bizbasz, nem is nagyon ilyeneket javítok, de egy igényesebb szerszámkészletben van kb. 1millió pénzem, ezt valamiből ki kell termelni.

Vannak ennél gusztustalanabb melósok is, mikor 10ezer a kiszállás, óradíj 20ezer, oszt első órában már indul. Tehát ha 5 percet hegeszt nekem, akkor 30ezer+FA. Elsőre csak lestem, majd rájöttem, van 2 ember az országban aki ért hozzá. Ehhez képest ingyé van  :D

Elektronikus műszereket, meg munkaerőket nézve, esetleg kemence, SMD állomás, ezazamaz, ami minden kezdő hozzáértő ára, az bizony mennyi is? 5millió forint? Több év alatt lehet összeszedni, oszt akkor tripla áron melóztál, megélhetésre meg alig jutott?

Fene tudja. Én már nem lepődök meg semmi, kolléga mikor mondta, hogy ha 2 ember már gondolkozik a melón, amin 1milliónál kevesebbet keresnek, akkor nem éri meg 10 percet sem rászánni. Elsőre hülyén néztem, oszt így pár év adózott jövedelem után rájöttem, hogy igaza van.
Make love not Wor.

#1297 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:05

Legalábbis próbálok élni, mert a nyakamon maradt cuccokért 30 küvecset kaptam, amiben 2x256 ram is volt, meg egy kijelzőhibás P4-es notesz, valamint egy jó kijelzős alaplapos Compaq. Gondoltam is, hogy töltőért legalább 10 küvecset kérnek, másik kijelzőjéért meg vagy 50-et, kérdés, beesik-e az az egy darab júzer. Mert a weller páka meg 25 ezer, oszt kell pár hegy, kis bizbasz, nem is nagyon ilyeneket javítok, de egy igényesebb szerszámkészletben van kb. 1millió pénzem, ezt valamiből ki kell termelni.

Vannak ennél gusztustalanabb melósok is, mikor 10ezer a kiszállás, óradíj 20ezer, oszt első órában már indul. Tehát ha 5 percet hegeszt nekem, akkor 30ezer+FA. Elsőre csak lestem, majd rájöttem, van 2 ember az országban aki ért hozzá. Ehhez képest ingyé van  :D

Elektronikus műszereket, meg munkaerőket nézve, esetleg kemence, SMD állomás, ezazamaz, ami minden kezdő hozzáértő ára, az bizony mennyi is? 5millió forint? Több év alatt lehet összeszedni, oszt akkor tripla áron melóztál, megélhetésre meg alig jutott?

Fene tudja. Én már nem lepődök meg semmi, kolléga mikor mondta, hogy ha 2 ember már gondolkozik a melón, amin 1milliónál kevesebbet keresnek, akkor nem éri meg 10 percet sem rászánni. Elsőre hülyén néztem, oszt így pár év adózott jövedelem után rájöttem, hogy igaza van.

Janho ne keseregjél már itt nekem, meg főleg ne add a jólértesültet. a notebookokban fődarabokat cserélnek, úgymint alaplap, drájvok, RAM, CPU, LCD. senki sem áll le SMD alkatrészeket ki/be forrasztgatni, mert az SMD alkatrész csak jó nagy kontingensben rendelhető, senki nem ad el neked 2-3 db SMD kondit, ellenállást, stb. Ha elszegődsz valami nagy mellé notebook szervizesnek akkor az franchise-ban megy, megkapod a gyártól a modellek szervizmanuáljait meg az egységesített mérőautómatát. gond esetén fődarabokat cserélsz, forrasztani nemnagyonfogsz.

ilyen 5milleres SMD forrasztgató állomásokat meg olyanok használnak akik prototype-olnak vagy kis szériában gyártanak valamit, de az elsózható heroinárban. ezek a cuccok ugyanis komolyabb termelésre még alkalmatlanok, szervizes munkákra meg már hihetelenül drágák - nem érik meg.

nézd énis javíttatam már meg rotel hangerősítőben alps kapcsolót, á 35eFt volt. A szevizes mandró úgy nyitott, ha gondolom megveszi tőlem 100 ezerért az erősítőt, miután megejtette a bevizsgálást 3 ezerért :D amikor 90'-ben megvettem a ramovillban 12 ezerért az erősítőt a francsegondolta hogy így megfog nőni az értéke :D de ez más eset, ez minőségi elektronika. notebook esetén ilyenről nemigazán beszélhetünk...

Szerkesztette: SFIJ 2007. 03. 09. 23:53 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 09. 23:56

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:52

Janho ne keseregjél már itt nekem, meg főleg ne add a jólértesültet. a notebookokban fődarabokat cserélnek, úgymint alaplap, drájvok, RAM, CPU, LCD.

Persze, a szakszerviz, meg ha garanciás. IBM-nél is kontaktos volt az USB, oszt lett is alaplapcsere.

De ha LCD panel, meg nem gyári egyben szett, meg javítás, meg ilyenekről beszélünk, akkor biza nekilátnak forrasztani, ahogy azt illik, lásd notebook doktor, display, didyman, társaik. Ehhez meg néha advanced cucc kell. Ha webboltból tervezed az alaktrészbeszerzést, meg vám+áfa, meg bigyó, akkor kis maszekról beszélünk, aki biza forraszt.
Make love not Wor.

#1299 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 00:19

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. márc. 9., péntek - 23:56

Persze, a szakszerviz, meg ha garanciás. IBM-nél is kontaktos volt az USB, oszt lett is alaplapcsere.

De ha LCD panel, meg nem gyári egyben szett, meg javítás, meg ilyenekről beszélünk, akkor biza nekilátnak forrasztani, ahogy azt illik, lásd notebook doktor, display, didyman, társaik. Ehhez meg néha advanced cucc kell. Ha webboltból tervezed az alaktrészbeszerzést, meg vám+áfa, meg bigyó, akkor kis maszekról beszélünk, aki biza forraszt.

Janho a szaxervíz nem azért cserél fődarabokat mert lusta, hanem pontosan azért mert leírtad mekkorák a profi eszközárak. didyman-nek valami hihetelen kézügyességge van, kőbaltával is ízekre tud szeletelni egy foghagymát ésmég szívesen is csinálja - ritka az ilyen. az LCD panelt meg kérlek hidd el nem tudod mecsinálni. ha lejött az FCC kábel róla akkor kb annyi. ha tönkrement rajta a driver IC akkoris annyi mert egyszerűen beszerezhetetlen - az LCD gyártók saját chipseteket használnak és pont annyit gyártanak, ahány LCDt adnak el készen. Persze vannak emberek, akiknek van ilyen bika forrasztóállomásuk vagy hozzáférnek ilyenhez, pl. Rive - és eljáccadoznak vele szivességből de szó sincs itt üzleti alapon való dologról... LCD panelekröl csak annyit, hogy a kész termék data sheetjének megkapaásához hetekig udvarolatm az LG.Philips LCD-nek, mer biza nem publikus. Részletes műszaki dokumentációhoz - enélkül hozzá sem tudsz szagolni javításügyileg a büdös életben nem férsz hozzá. Még a notebook gyártó IBM/Dell/Asus/Acer se...

#1300 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 10. 09:31

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. márc. 10., szombat - 0:19

az LCD panelt meg kérlek hidd el nem tudod mecsinálni. ha lejött az FCC kábel róla akkor kb annyi. ha tönkrement rajta a driver IC akkoris annyi mert egyszerűen beszerezhetetlen -

Ezt tudom, de nem csak LCDről beszéltem, hanem a "csókolom, elromlott a laptopom" problémáról. Ha nem indul, akkor szakszerviz alaplapot cserél, aztán húde drága lesz. Kis maszek meg lehet csak a biztosítékot forrasztja megfelé. Aztán itt kezdnek jönni a spéci szerszámok. Nyilván HDD-t, TFT-t, ilyemit nem javít, de DVDolvasójában mát elpöcsöl a mechanikával, fókusszal, szervóval, mert szakszervizben az is 60 küvecs, mert csere.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.