HWSW Informatikai Kerekasztal: Pocsék Áruk Fekete Listája - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Pocsék Áruk Fekete Listája Amit NEM szabad megvenni... Értékeld a témát: -----

#1821 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 09. 18:16

Nem értem, hogy miért rosszabb, ha a vevő már helyben megnézi az árút még mielőtt megveszi, mint ha hazavinné és egy fél nap múlva hozná vissza...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1822 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 22:42

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 18:16

Nem értem, hogy miért rosszabb, ha a vevő már helyben megnézi az árút még mielőtt megveszi, mint ha hazavinné ...

pl azért mert ha már csak otthol veszik észre a kisebb hibákat, akkor a vevők egyrésze azt benyeli és nem forszírozza a cserét...ami jó a kereskedőnek...nem kell a nagykernél a cserével foglalkozni...hiszen azzal csak a munka van.
"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#1823 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 09. 22:43

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 18:16

Nem értem, hogy miért rosszabb, ha a vevő már helyben megnézi az árút még mielőtt megveszi, mint ha hazavinné és egy fél nap múlva hozná vissza...

Egyrészt, mert:

Idézet

Ja, hogy az a Te idődből is megy
amit az árrésbe nyilván nem rakhatok bele, márppedig a tesztelés hidegből bemelegedésig tart, tesztábra, kutyafütyi, nem két perc.
Másrészt, mert elmondom a gyakorlatát. A gyártó ad pixelgarit, amiről tudjuk, hogy nem minden esetben nulla, hanem különféle variációkkal tarkított. Én, mint vevő, mielőtt bármit kifizettem volna, végigpróbázok két monitort, mert épp az egyikkel valami bajom van. Kibontatom (amit ezután adjon el új, bontatlan jelzővel az eladó, mert a mögöttem állónak meg az nem fog ízleni, de én leszarom, mert az én jóérzésemért dögöljön meg a szomszéd lova), nem tetszik, majd vissza, holott a gyártó szerint ez nem garanciális pixelhiba, de nekem nem tetszik. Persze, hogy a tökéletes kell, nekem is, neked is. Van ára nekije. De tessék már nekem megmondani, ha adott egy doboz, bontva és azt mondom, hogy azért, mert pixelhiba, de nem fér bele a gariba, akkor azt a monitort kinek adom el piaci árán? Ha mást mondok, én szemét hazug, ha az igazat, akkor adjam oda áfa nélkül. Magyarán én nyalom be kereskedőként. Persze fogjunk össze a jogainkért, végellenőrsort a nagykerbe.
Tessék már végigggondolni ezeket a dolgokat és ne dögöljön már meg a szomszéd tehene is, ezért vagyunk ott, ahol.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1824 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 23:02

Ott ugrik a móka ha eleve a dobozon meg a készüléken más sorszám van és ezt én is megnézem ha összeszakad a bolt is.Samsungba dolgoztam tudom milyen hajcihők voltak ebböl.Van akinek azóta sincs tv je se pénze egy valaki miatt aki elrontotta a cimkézést.Egyszer járnátok igy megtudnátok mi a magyarok istene.
Szerintem mondjuk ez az lcd technika maga egy fos@dvány.Ahogy a termelési fönök is mondta magunk között jóformán hibanélküli lcd panel nincsen max nem veszed észre.

Szerkesztette: djculture 2009. 03. 09. 23:06 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1825 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 02:46

Idézet: djculture - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 23:02

Ahogy a termelési fönök is mondta magunk között jóformán hibanélküli lcd panel nincsen max nem veszed észre.

Én észreveszem. Idén már 2-őt láttam. A kb. 600-ból.
Make love not Wor.

#1826 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 08:56

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 18:08

Ökörség amit beszélsz úgy, ahogy van. Beszéljek én is? Közértben belezabálsz a disznósajtba, 800 forintért, hogy jó e?

Természetesen nem zabálok bele, csak nézem, amikor rakják a papírra.
És ha zsíros, vagy nem tetszik, akkor szólok, hogy inkább a másik kupacból adjon.
Vagy ha nagyon zsíros mind, vagy rossz kinézetű, akkor nem is kérek belőle eleve, hanem mást veszek.

Másrészt azért mégsem ugyanaz egy kis disznósajt, mint egy monitor, mivel 1,5-2 nagyságrenddel drágább, és a monitort azért sokkal hosszabb távra veszik az emberek, mint a disznósajtot. Ezért a monitort jobban meg is nézik.

Az érvelésed ott bukik, hogy elvileg nincs olyan, hogy kipróbálás. Sehol, senkinek. Gyakorlatban meg kell hogy legyen, mert a user különben nem viszi el. Na innentől van az, hogy igen, te leszarod, a bolt meg szopik vele orrba-szájba, ennek folyománya hogy a bolt árréssel dolgozik, mert gyakran milliók állnak az ilyen én leszarom-dolgokba, de neked nem tetszik az árrés mert van haverod a kanifaszi gusztee, aki elhozza okosba' nakkerbő'. Jóhogy onnan veszed meg, a szemét vérszopó nemzetáruló kampósrém putyinbérenc boltos meg gebedjen meg höhöhö. Ugyebár.

Ez szintén ugyanaz disznósajttal: ha látod, hogy zöldül a disznósajt, akkor lesz*rod, hogy a boltosnak az ráfizetés, nem azt fogod megvenni.
Sőt, ha van hentes ismerősöd, aki hoz Neked disznósajtot féláron, akkor tőle fogod venni, nem a sarki közértből.

Egyébként átlagban 10 vevőből hányan nézik meg az LCD monitorokat?
Rengeteg ismerősöm azt se tudja, hogy létezik olyan a világon, hogy pixelhiba. Vagy hogy létezik egyáltalán pixel.

#1827 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 09:36

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 8:56

Hülyeséghez hasonlítgatjátok őket.
Make love not Wor.

#1828 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 10:55

Idézet: djculture - Dátum: 2009. márc. 8., vasárnap - 12:25

sd ram?ddr2 400/533mhz es a divat meg a d-s dual core széria a tecsóba is.

Bocs, ez nem mostani sztori, ha esetleg félreérthető volt...  :(

Nekem akkoriban 800-as Celeronom volt, Asus CUSL2-ben,
de még az is alázta rendesen...  :D

És nem, nem valami raktársöprögetéses hűdeoccsó gép
amiről szó van, mert a számláját is láttam...  :rolleyes:

99 990 Ft volt -- ismétlem, több éve...

:respect: 

Szerkesztette: Macikák 2009. 03. 10. 11:00 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#1829 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 11:06

Idézet: potyo - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 11:46

Azzal mi a gond? :think:

Szerk.: Ja, látom már, a 40-en van a lényeg, nem az IDE-n :omg:

Aha!  :Đ

Ráadásul egy mazzagon a CD a vinyóval, mert úgy még
egy kábelt is le tudtak nyúlni, az bizti ment a másikba...  :p

#1830 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 11:21

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 12:07

A helyzet mindössze annyiban más, hogy míg régen a gagyi legfeljebb tudásában volt korlátozva, semmint élettartamában, addig a manapság a nem gagyit is tudatosan korlátozzák élettartamában, mert a profit ezt diktája és nem a szervizelést.

Alighanem ez lehet a magyarázata, hogy ma már egy mezei bill.-t
sem tudsz rombolás nélkül szétszedni és megpuceva...  :(

Hamar rájössz majd, hogy a csavarokat szándékosan a még
meleg műanyagba hajtották a dzsunkán, hogyha nagy naívan,
ekkora ökörség jutna eszedbe hogy szétkapd, jöjjön ki a menet
is a csavarral, te pedig sűrűn családozva, mehessél el újat venni...  :down:

Én, legalábbis így jártam, nem túl rég...   :respect:

A régiek simán szétszedhetők voltak...  :eek:

Szerkesztette: Macikák 2009. 03. 10. 11:25 -kor

#1831 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 11:56

Idézet: djculture - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 0:02

Ahogy a termelési fönök is mondta magunk között jóformán hibanélküli lcd panel nincsen max nem veszed észre.

Lehet, ezért kapok majd hideget-meleget...  :D

De, bevallom, hogy LCD-t én egy nagy multiban vásároltam...  :eek:

Ott szépen ki volt rakva, bámultam üzem közben ameddig csak
akartam! A kutyát nem érdekelte, fel senkit nem tartottam...  ;)

Másnap DE. mentem érte vissza, akkor már a pénzzel...  :)

Mondták persze, de csak az van ami ki van rakva -- válaszoltam, az a jó!  :Đ

Dehát már ment 2 hónapot... Aztán??? Beüzemeltétek nekem...
Gari van rá??? Persze, egyértelmű! Tökély...

Megkeresték a dobozát, kifizettem, elhoztam, sziasztok!

Dehát, nem mindenki olyan orvosi eset, mint én...  :p

#1832 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 12:35

Nem multiban, de én is úgy vettem tft-t, hogy megláttam az utcáról, hogy ott van a polcon bekapcsolva egy olyan, ami nekem kellene, bementem, megnézegettem és megvettem. Nemis akadékoskodott senki, hiszen az ő fizetésük úgysem függ attól, hogy én most a raktárból veszek egyet vagy ott állok a működő előtt 10 percet és aztán veszem meg. Én viszont elégedett vagyok, mert megvétel előtt meg birtam nézegetni...
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#1833 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 13:50

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 8:56

És ha zsíros, vagy nem tetszik, akkor szólok, hogy inkább a másik kupacból adjon.
Vagy ha nagyon zsíros mind, vagy rossz kinézetű, akkor nem is kérek belőle eleve, hanem mást veszek.

Másrészt azért mégsem ugyanaz egy kis disznósajt, mint egy monitor, mivel 1,5-2 nagyságrenddel drágább, és a monitort azért sokkal hosszabb távra veszik az emberek, mint a disznósajtot. Ezért a monitort jobban meg is nézik.

Ez szintén ugyanaz disznósajttal: ha látod, hogy zöldül a disznósajt, akkor lesz*rod, hogy a boltosnak az ráfizetés, nem azt fogod megvenni.
Sőt, ha van hentes ismerősöd, aki hoz Neked disznósajtot féláron, akkor tőle fogod venni, nem a sarki közértből.

Egyébként átlagban 10 vevőből hányan nézik meg az LCD monitorokat?
Rengeteg ismerősöm azt se tudja, hogy létezik olyan a világon, hogy pixelhiba. Vagy hogy létezik egyáltalán pixel.

Ó, tehát akkor már nem jó a példa máris? Fi, el nem vágatod, hogy belül se zöld e? Kóstit belőle? Ne fárassz már ilyen gyopárságokkal.

Mellesleg, 10ből 9,9 kibontatja. Tutira. A 10. meg elviszi, és ha mákos, és hozzánk hozza vissza, nem ám a márkaszervizbe, ó dehogy. Ide. A 2,98ik napon, merugye 3 nap az 3 nap. Vagy utána, és veri az asztalt. Úgyhogy nem jó ez sehogyse. Eddig mióta itt vagyok, uszkve 10 hónapja, 2 embert láttam saját szememmel úgy vinni monitort, hogy nem bontatta ki. Abból az egyik volt a fentebb emlegetett, 2,98 napon visszahozott.

Te azért vásárolj a hentes ismerősödtől, szarj le mindent és mindenkit. Neked jogaid vannak. Igaz lenne kötelességed is, pl hogy ne az ismerőstől vásárolj pult alól, de mindegy.
Ott óssóbb, ott kő' megvenni. Csak akkor nem kell máshol köpködni, meg kamillázni hogy mik az állapotok. Mert annak, amit mondasz és/vagy csinálsz is, annak az egyenes következménye.

#1834 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:13

Az érvelésed ott bukik, hogy elvileg nincs olyan, hogy kipróbálás. Sehol, senkinek. Gyakorlatban meg kell hogy legyen, mert a user különben nem viszi el.

Olvasgatom a postjaidat, és sok dologgal egyetértek. De azért azt szögezzük le, hogy a kereskedő a vásárló pénzére pályázik, abból szeretne megélni. De a vásárlók többsége is nehéz munkával keresi meg az elköltött pénzt, nem kellene megkérdőjelezni, hogy lehetnek elvárásai... Ha jó kereskedő vagy, akkor pontosan attól vagy jó, hogy a júzer hülyeségei ellenére is tudsz nyereséget felmutatni. De nem valami szimpatikus dolog a júzert eleve ellenségnek tekinteni...  :think:

Szerkesztette: desiderius 2009. 03. 10. 14:13 -kor

#1835 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:27

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 13:50

Ó, tehát akkor már nem jó a példa máris? Fi, el nem vágatod, hogy belül se zöld e? Kóstit belőle? Ne fárassz már ilyen gyopárságokkal.

Abban volt jó példa, hogy disznósajtból se vennél rosszat.

Speciel szeletelve szoktam kérni. Igaz nem mindig.

Mellesleg, 10ből 9,9 kibontatja. Tutira. A 10. meg elviszi, és ha mákos, és hozzánk hozza vissza, nem ám a márkaszervizbe, ó dehogy. Ide. A 2,98ik napon, merugye 3 nap az 3 nap. Vagy utána, és veri az asztalt.

Miért a márkaszervízbe vinné? Tőled vette, Veled van kapcsolatban. Úgytudom, a garis ügyeket a bolt intézi.
A 3 nap, az 3 nap. Ha a 3. napon hozza, akkor akkor hozza. Az mindegy miért, biztos van más dolga is, nem csak a monitort furikázni.
Ha meg utána hozza, akkor már hiába veri az asztalt, kicsúszott az időből.

Úgyhogy nem jó ez sehogyse. Eddig mióta itt vagyok, uszkve 10 hónapja, 2 embert láttam saját szememmel úgy vinni monitort, hogy nem bontatta ki. Abból az egyik volt a fentebb emlegetett, 2,98 napon visszahozott.

Látod, ha megnézte volna, megspórol egy utat saját magának, plusz nem kell 3 napot várnia a jó monitorra.
Ezért nézi meg, aki megnézi.

Te azért vásárolj a hentes ismerősödtől, szarj le mindent és mindenkit. Neked jogaid vannak. Igaz lenne kötelességed is, pl hogy ne az ismerőstől vásárolj pult alól, de mindegy.
Ott óssóbb, ott kő' megvenni.

Sajna nincs hentes ismerősöm.
Egyébként amiért én szóltam az az volt, hogy felháborodtál, hogy meg merték nézni a vásárolandó monitort a boltodban. Most már egész másról vitatkozunk.

Csak akkor nem kell máshol köpködni, meg kamillázni hogy mik az állapotok. Mert annak, amit mondasz és/vagy csinálsz is, annak az egyenes következménye.

Mi az egyenes következménye??? Minek az egyenes következménye??? Hogy megnézem a boltban, ha veszek egy monitort???

Azért vagy boltos, hogy kiszolgáld a vevőket. Emberekkel foglalkozol. Akik fizetnek érte.
Én csak azért írtam, hogy szerintem meg logikus, hogy ha veszek valamit, akkor a jobbat akarjam. Nem?

#1836 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:43

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 14:13

Olvasgatom a postjaidat, és sok dologgal egyetértek. De azért azt szögezzük le, hogy a kereskedő a vásárló pénzére pályázik, abból szeretne megélni. De a vásárlók többsége is nehéz munkával keresi meg az elköltött pénzt, nem kellene megkérdőjelezni, hogy lehetnek elvárásai... Ha jó kereskedő vagy, akkor pontosan attól vagy jó, hogy a júzer hülyeségei ellenére is tudsz nyereséget felmutatni. De nem valami szimpatikus dolog a júzert eleve ellenségnek tekinteni...  :think:

Nem pályázik a pénzére. Egy szolgálatást nyújt, vagy bizonyos terméket biztosit. Amivel 20x annyi szopás van, mint amit átlag jóskapista egyáltalán csak elképzelni tudna. Mesélhetnék, mekkora mekkora macera az, ha egy berendelt cuccot a kedves vevő mégsem akar elvinni, mert nem tetszik a szine, vagy akármi, meg se kell indokolja. Sőt, elviheti, vissza is hozhatja, a lóvét is vissza kell neki adni. Ez a baj, nem az, hogy venni akar, én meg eladni. És ez nem egy elenyésző kisebbség ám. Amelyik baszik utánanézni, jól lesz e a szarához az, amit venni akar, vagy stb.

Én nem tekintek senkit ellenségemnek. Csak falra tudok mászni attól, hogy valaki idejön nekem megfejtetni a nagytutit, hogy minek mi a menete.

#1837 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:49

Idézet: desiderius - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 14:13

Ha jó kereskedő vagy, akkor pontosan attól vagy jó, hogy a júzer hülyeségei ellenére is tudsz nyereséget felmutatni. De nem valami szimpatikus dolog a júzert eleve ellenségnek tekinteni...  :think:

Én mindig mondom, kipróbáltam ezt az opció is. kölcsöndarab, tesztcucc, kicsomagolhatta, estébé. Nem volt gazdaságos.

Aki most pld. irodába gépet/laptopot vesz tőlem, azzal nagyjából megegyezünk árban, műszaki színvonalban, oszt hozza kend hamar. Monitort is leveszem a polcról, aztán kész. De szerenxaére már nem boltban dolgozom, ott majd kicsomagolok több TFT-t, meghümmögi, oszt mégsem kell, akkor másnak meg adjam el, aki beugat, mert ki volt csomagolva?

Mindezt kb. a bruttó 5ezer pénzes nyereséggel? Nehéz.
Make love not Wor.

#1838 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:52

Idézet: Sparow2 - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 14:27

Látod, ha megnézte volna, megspórol egy utat saját magának, plusz nem kell 3 napot várnia a jó monitorra.
Ezért nézi meg, aki megnézi.

Csak nekünk ez hibás kb. pár ezrelék körül mozog. A kibontás meg közel 100%-nál. Azt is kell nézni, hogy gazdaságos-e. Nekem is anyáznak, hogy de itten kereskedő is vagyok, miért nem akarom megcsinálni, mikor alapban úgy indítok, hogy menjen ide meg az oda, mert jobb lesz az. Ember köti az ebet a karóhoz, hogy de Neki a blábláblá kell. Akkor szoktam felszorozni 30%-al, hogy inkább a magas ár miatt rinyázzon :-D
Make love not Wor.

#1839 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:52

Kóstit belőle? Ne fárassz már ilyen gyopárságokkal.

Jaja, boltban kipróbál minden egyes szál gyufát, meg kotongumit is, mert hátha nem működik rendesen  :Đ
Make love not Wor.

#1840 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 10. 14:54

Mindegy hiába möhöztök ha vesztek otthonra valamit láttatlanba ti se vennétek meg, a dobozra meg akármit kilehet tenni, szép képet a sz@r termékröl netre szintén.Persze elismerem lehet valaki ezt tulzásbaviszi.Föleg igaz ez a mai hamisitványolós világba.Kínaiak is olyan szép dobozba hozzák be a hamisitványokat majd hozatok már be egy ismivel nektek laptopokat számlára kiváncsi vagyok megvennétek e belenézés nélkül.

Szerkesztette: djculture 2009. 03. 10. 14:56 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

Téma megosztása:

• (113 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94