l
Internet-kezdőlap megváltozása (pl.: searchx.cc)
Elküldve: 2004. 12. 20. 19:39
l
Elküldve: 2004. 12. 31. 01:42
TLBAssUI.exe, Startpage.NBS1 trojan
Nem értem miért van az hogy a fizetős vírusirtóm felismeri a férget de semmit nem tud ellene tenni még a legújabb update sem. Ez már egy hete így van, és végig olvastam ezt a topikot lefuttattam a progikat amiket ajánlottatok de csak oda jutottam hogy szinte minden oldalt ahova rendszeresen járok blokkolt. Nekem már csak az volt megoldás hogy másik böngészőt használok ezzel semmi gondom, csak zavar a tudat hogy itt van a szemét a gépemen. Várjak újabb frissítésekre, vagy pedig van megoldás csak eddig láma voltam?
Elküldve: 2004. 12. 31. 03:51
Idézet: hapi - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 1:42
Először is a szokásos: egy HijackThis log... Azonkívül SafeMode, fájl megkeresése, törlése stb. Mivel a víruskergetőd megtalálja, de nem tudja törölni, valószínűleg a vírusos fájlod (vagy trójai, "vagymi") a Windows-zal együtt indul.
Szerkesztette: John Black 2004. 12. 31. 03:55 -kor
Elküldve: 2004. 12. 31. 20:58
Idézet: hapi - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 1:42
TLBAssUI.exe, Startpage.NBS1 trojan
Nem értem miért van az hogy a fizetős vírusirtóm felismeri a férget de semmit nem tud ellene tenni még a legújabb update sem. Ez már egy hete így van, és végig olvastam ezt a topikot lefuttattam a progikat amiket ajánlottatok de csak oda jutottam hogy szinte minden oldalt ahova rendszeresen járok blokkolt. Nekem már csak az volt megoldás hogy másik böngészőt használok ezzel semmi gondom, csak zavar a tudat hogy itt van a szemét a gépemen. Várjak újabb frissítésekre, vagy pedig van megoldás csak eddig láma voltam?
EZT NÉZD MEG!
Elküldve: 2005. 01. 02. 04:03
Idézet: John Black - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 4:51
Ugyanez a problema, en toroltem is, sot nekem meg safe modeban a nod32 is torolte, de igy is visszajon a kis rohadek...
Elküldve: 2005. 01. 02. 09:24
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 02. 11:41
Idézet: aXXon - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 4:03
Hmmmmm........
Te tudod, mi az amit töröltél és mégse?Megosztanád velünk?
Elküldve: 2005. 01. 02. 11:43
Elküldve: 2005. 01. 03. 14:41
Még mindig nem értem hogy miért nem tudja egy NOD32 ezt a vírust kirtani?
Elküldve: 2005. 01. 03. 15:44
Idézet: hapi - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 14:41
Mert talán nem csak ennyi?
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2005. 01. 04. 23:26
Elküldve: 2005. 01. 05. 16:25
A tegnap esti (ma hajnali 4 óra) állapotom:
w2k server, SP4, NetShield (frissített leíró), AdAware (frissített dettó), ZoneAlarmPro 4, RAID1-en a rendszer, vinyók jónak tűnnek (reset miatt volt rebuild, semmit sem talált), kábelmodem
NetShield nem talál semmit, AdAware kiírtott egy about:blank átirányítást
Temp-ben van jusched.log, meg volt hsperfdata_[username] könyvtár. Azaz valaki szórakozik a MS VJM-mel? A jusched.log-ba amikor indul a gép, szépen beírásra kerül egy új sor.
Idő után gép behal: lemezműveletek és/vagy hálózat behalnak -> minden leáll, örülök ha netelni tudok boot után 10 percig
chkdsk c: /f boot alatt (!) semmit sem talál, eventlog dettó semmi érdemi
chkdsk c: futó windózer (!) alatt egyre súlyosabbakat mond 2-3 futás és vége a gépnek: volume bitmap-ben, MFT-ben talál hibát, szabad területek vannak foglaltnak jelölve, index, stb. /f nélkül is "kijavít" néhányat, gépnek annyi is lesz tőle (persze lehet, hogy nem ettől hal be, de ilyet még nem láttam, hogy boot alatt lemegy simán, utána meg romokban találja a rendszert, tudom, fut más is ilyenkor mellette, de amiket talál, az nekem nonszensz)
Google semmit használhatót sem dob fel a jusched.log-ra.
Ja, és a gépem boot során van hogy rendesen bejön (esetek 10%-a), többnyire az Initializing network connections vagy mi alatt vár 10 percet, természetesen event-log-ban semmi nyom.
Most mi vaaaaaan? Nem vagyok kezdő de most itt állok szőkén.
Elküldve: 2005. 01. 05. 17:18
Elküldve: 2005. 01. 06. 14:18
Idézet: ics - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 15:25
Én megnézném, nem-e gondoskodik folyamatosan valami arról, hogy a registryben nyoma maradjon.
ezzel nézd meg:
http://www.sysintern...ce/regmon.shtml
Elküldve: 2005. 01. 06. 14:59
Idézet: ics - Dátum: 2005. jan. 5., szerda - 17:25
A tegnap esti (ma hajnali 4 óra) állapotom:
w2k server, SP4, NetShield (frissített leíró), AdAware (frissített dettó), ZoneAlarmPro 4, RAID1-en a rendszer, vinyók jónak tűnnek (reset miatt volt rebuild, semmit sem talált), kábelmodem
NetShield nem talál semmit, AdAware kiírtott egy about:blank átirányítást
Temp-ben van jusched.log, meg volt hsperfdata_[username] könyvtár. Azaz valaki szórakozik a MS VJM-mel? A jusched.log-ba amikor indul a gép, szépen beírásra kerül egy új sor.
Idő után gép behal: lemezműveletek és/vagy hálózat behalnak -> minden leáll, örülök ha netelni tudok boot után 10 percig
chkdsk c: /f boot alatt (!) semmit sem talál, eventlog dettó semmi érdemi
chkdsk c: futó windózer (!) alatt egyre súlyosabbakat mond 2-3 futás és vége a gépnek: volume bitmap-ben, MFT-ben talál hibát, szabad területek vannak foglaltnak jelölve, index, stb. /f nélkül is "kijavít" néhányat, gépnek annyi is lesz tőle (persze lehet, hogy nem ettől hal be, de ilyet még nem láttam, hogy boot alatt lemegy simán, utána meg romokban találja a rendszert, tudom, fut más is ilyenkor mellette, de amiket talál, az nekem nonszensz)
Google semmit használhatót sem dob fel a jusched.log-ra.
Ja, és a gépem boot során van hogy rendesen bejön (esetek 10%-a), többnyire az Initializing network connections vagy mi alatt vár 10 percet, természetesen event-log-ban semmi nyom.
Most mi vaaaaaan? Nem vagyok kezdő de most itt állok szőkén.
Remélem tudok segíteni Nektek about:blank ügyben.
Benyeltem ezt a cuccot, és napokat töltöttem azzal, hogy leszedjem valahogy. Szóval átrágtam magam a témán. Igazából nem tett kárt, inkább csak idegesítő, hogy folyton blank oldal ugrik fel, amikor elindítom az explorert, és hiába módosítom, visszajön újra.
Próbáltam rengeteg ilyen olyan vírus és egyéb szemét mentesítőt, de mind hatástalanok voltak: Spybot Search and destroy, Hijack This, Ad-aware SE (amit mindenki nagyon ajánl, de erre nem volt jó), AVG vírusirtó,Registry First Aid, és még vagy 4-5, az internetről free letöltött kereső és irtó, amik semmit nem értek. Illetve megtalálták a hibát, elvileg le is szedték, de gyakorlatilag rögtön utána újra jelentkezett a probléma.
Szóval eltöltöttem egy kis időt a témával foglalkozó topicok nézegetésével, és egy küldöldi fórumban találtam rá arra a programra, ami ingyen letölthető és leszedte az about:blank-et.
A program az alábbi helyről tölthető le:
adwareway
Az oldal alján van, hogy download Adware Away, klikk, és már tölti is.
http://adwareaway.com/aboutblank.htm Itt még lehet olvasni egy kis útmutatót, hogy miként használjuk a szoftvert, ami lényegében tök egyszerű. Ki kell jelölni, hogy milyen férget (vagy mit) akarsz leszedni a gépedről, és direkt arra mozdul rá. Nekem 1mp alatt leszedte, és azóta nyoma sincs. Hehe
Na remélem segíthettem!!!
Eme nemesnek nem mondható Spyware eltávolítására van egy másik +oldás is de az túl hosszú. A Registryben kell kotorászni a gépet Csökkentett módban indítva. Mindjárt beírom.
Elküldve: 2005. 01. 07. 07:56
Idézet: DKG - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 15:18
ezzel nézd meg:
http://www.sysintern...ce/regmon.shtml
http://www.faqfarm.c...ter/Virus/19285
Az about:blank irtása.
Elküldve: 2005. 01. 09. 00:16
Röviden:
- Köszönöm az ötleteket!!!
- about:blank: (ha élt egyáltalán) nem tűnt fel, nekem eleve ez a defaultom...
Ad-Aware likvidálta (ha valós volt egyáltalán). - regmon: letöltöttem, de még nem volt erőm hozzá, nem itt lehet megfogni szerintem
- CWShredder: két dolgot talált Mupdate és AlfaSearch. AlfaSearch csak a registry-ben, .exe már nincs, azaz nem működőképes, azért reg-et rendberaktam. Az Mupdate-hoz se .exe-t se reg-et nem találok órák után se, így azt se tudom honnan veszi, kénytelen vagyok vaklármának minősíteni.
- HijackThis: Na ez már talált sokmindent. Törölgettem. Mellékelek log-ot, valaki nézzen már rá, előre is köszi.
- adwareaway: nagyon korrekt kis progi, szépen kipirosította a gyanúsnak vélt dolgokat eszement sok szempontból, de nem talált semmit (elődei megtették). Egy óvatlan pillanatban letiltattam vele 3 service-et, amiből a Task scheduler és Messenger azért kell (UPS és Netshield is ezt használja), a Remote Registry belátom fölösleges.
Folytatás
Jelenleg a CHKDSK úgy tűnik lenyugodott, Explorer futkározik, egyszer csak BUMM, megint leáll minden... Nem fagy le, kapcsolgatni lehet a task-ok között, de minden ablak üres, semmi se történik, shutdown soha se fut le...
Reset.
Betelt a pohár, eldöntöm, hogy novemberi image-et visszahúzom, de előtte azért lementem a jelenlegit. Boot CD + Drive Image 5.0 lefut, kiírja, hogy lementve, nagy OK a képernyő közepén, de ekkor az egér már áll, nincs billentyű... Most mi a f#sz van??? Hardware szállt el??? Hálókártya??? Annak mi köze a Drive Image-hez???
Reset, boot és itt vagyok.
Kiporszívóztam a gépet, megmozgattam a PCI kártyákat és eldöntöttem, hogy kicserélem a proci melleti kondikat (ez is hülyeség, akkor úgy fagyna mint a kő). Ha ezek után lefagy megint, lementem az adatokat megint (ha lehet egyáltalán) és esküszöm kidobom az egészet a hatodikról a p#csába... Van udvar, nem fog meghalni senki.
...Ha ez mégsem következne be, itt jönnek a HiJackThis log-og.
Lac
-------------------
Amit leszedtem Safe módban (valaki átfuthatná, lehet hogy van amit nem kellett volna leszednem)
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINNT\System32\msdxm.ocx #Windows Media Player, legalább megszabadultam tőle az IE-ből
O4 - HKLM\..\Run: [anvshell] anvshell.exe #Asus video, eleve fölösleges volt a taskbar-on
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\jusched.exe #MS Java: nincs ember, nincs probléma
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINNT\Updreg.exe #Creative Labs emlékeztető, eleve fölösleges
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\WINNT\System32\msjava.dll #MS Java: nincs ember, nincs probléma
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\WINNT\System32\msjava.dll #MS Java: nincs ember, nincs probléma
O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file) #??? Ez mi lehetett?
O16 - DPF: {11111111-1111-1111-1111-111111111157} - ms-its:mhtml:file://c:\nosuch.mht!http://hard-virgins.com/sher/x.chm::/load.exe #soha nem tűnt fel, hogy futna
O16 - DPF: {41F17733-B041-4099-A042-B518BB6A408C} - http://a1540.g.akamai.net/7/1540/52/200207...meInstaller.exe #nem tudom mi, de nem tetszik
O16 - DPF: {B1953AD6-C50E-11D3-B020-00A0C9251384} (O2C-Player (ELECO Software GmbH)) - http://www.o2c.de/do...d/o2cplayer.cab #nem tudom már, hogy mi, de nem kell
O23 - Service: C-DillaSrv - C-Dilla Ltd - C:\WINNT\System32\DRIVERS\CDANTSRV.EXE #3D Studio nincs a gépen, esetleg valamikor volt, nem kell
O23 - Service: Privilege Win32 Server - Aladdin Knowledge Systems - C:\WINNT\System32\PLServ.exe #vmi software DRM, nem tudom mit keres a gépemen, de nem tetszik
Amit "normál" módban szedtem most le
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,SearchAssistant = , #Ez mi lehetett? A Backup file is üres.
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,CustomizeSearch = , #Ez mi lehetett? A Backup file is üres.
Mellékelném a mostani log-ot. Szerintem negatív, de valaki azért átfuthatná. Köszi, ha mégis...
Logfile of HijackThis v1.99.0
Scan saved at 21:40:13, on 2005. 01. 08.
Platform: Windows 2000 SP4 (WinNT 5.00.2195)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:\WINNT\System32\smss.exe
C:\WINNT\system32\winlogon.exe
C:\WINNT\system32\services.exe
C:\WINNT\system32\lsass.exe
C:\WINNT\system32\svchost.exe
C:\WINNT\System32\svchost.exe
C:\WINNT\system32\spoolsv.exe
C:\WINNT\System32\CTsvcCDA.exe
C:\WINNT\system32\Dfssvc.exe
C:\WINNT\System32\llssrv.exe
C:\WINNT\system32\devldr32.exe
C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\mcshield.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
C:\WINNT\system32\ntfrs.exe
C:\WINNT\System32\locator.exe
C:\WINNT\System32\tcpsvcs.exe
C:\WINNT\System32\snmp.exe
C:\WINNT\System32\ups.exe
C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
C:\WINNT\System32\WBEM\WinMgmt.exe
C:\WINNT\System32\wins.exe
C:\WINNT\System32\mspmspsv.exe
C:\WINNT\System32\dns.exe
C:\WINNT\System32\inetsrv\inetinfo.exe
C:\WINNT\System32\ismserv.exe
C:\Program Files\Common Files\System\MSSearch\Bin\mssearch.exe
C:\WINNT\Explorer.EXE
C:\Program Files\Creative\SBLive\AudioHQ\AHQTB.EXE
C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\SHSTAT.EXE
C:\WINNT\System32\qttask.exe
C:\PROGRA~1\Adaptec\EASYCD~1\CreateCD\CreateCD.exe
C:\WINNT\system32\internat.exe
C:\Program Files\Psion\PsiWin\Psconsv.exe
C:\Program Files\Silicon Image\SiICfg\SiICfg.exe
C:\Program Files\Symmetricom\SymmTime\SymmTime.exe
C:\Program Files\United Devices\UD.exe
C:\PROGRA~1\Psion\PsiWin\Elogerr.exe
C:\WINNT\system32\taskmgr.exe
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zapro.exe
C:\WINNT\system32\MSTask.exe
C:\WINNT\system32\notepad.exe
C:\Program Files\Microsoft Office\Office\1033\wfxmsrvr.exe
C:\PROGRA~1\MICROS~3\Office\1033\OLFMOD32.EXE
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE
C:\WINNT\system32\NOTEPAD.EXE
C:\Program Files\United Devices\ud_7174683.exe
C:\Program Files\United Devices\ud_7174683_0.dir\ud_ligfit_Release.exe
J:\Temporary\tmp\___\hijackthis\HijackThis.exe
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - C:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll
O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Speed racer] C:\Program Files\Creative\PlayCenter\CTSRReg.exe
O4 - HKLM\..\Run: [AudioHQ] C:\Program Files\Creative\SBLive\AudioHQ\AHQTB.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [ShStatEXE] "C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\SHSTAT.EXE" /STANDALONE
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] C:\WINNT\System32\qttask.exe
O4 - HKLM\..\Run: [CreateCD] C:\PROGRA~1\Adaptec\EASYCD~1\CreateCD\CreateCD.exe -r
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\evntsvc.exe -osboot #vaklárma, az Update_OB zavarja meg, csak .exe-ként lenne
gáz
O4 - HKCU\..\Run: [internat.exe] internat.exe
O4 - HKCU\..\Run: [USB Device] servicelog.exe
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: McUpdate.lnk = C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\MCUPDATE.EXE
O4 - Global Startup: PsiWin 2.3 Connection Server.lnk = C:\Program Files\Psion\PsiWin\Psconsv.exe
O4 - Global Startup: SiICfg.lnk = C:\Program Files\Silicon Image\SiICfg\SiICfg.exe
O4 - Global Startup: SymmTime.lnk = C:\Program Files\Symmetricom\SymmTime\SymmTime.exe
O4 - Global Startup: UD Agent.lnk = C:\Program Files\United Devices\UD.exe
O4 - Global Startup: Windows Task Manager.lnk = C:\WINNT\system32\taskmgr.exe
O4 - Global Startup: ZoneAlarm Pro.lnk = C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zapro.exe
O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\Parameters: Domain = icsw.hu #én így hívom a gépemet is...
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{ED2AB423-E983-43E1-8706-839106F669A5}: Domain = icsw.hu
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\Parameters: Domain = icsw.hu
O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\Parameters: Domain = icsw.hu
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O23 - Service: Network Associates Alert Manager - McAfee Division of Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Network Associates\Alert
Manager\amgrsrvc.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINNT\System32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: Logical Disk Manager Administrative Service - VERITAS Software Corp. - C:\WINNT\System32\dmadmin.exe
O23 - Service: Network Associates McShield - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\mcshield.exe
O23 - Service: Network Associates Task Manager - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\vstskmgr.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor - Zone Labs Inc. - C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
Elküldve: 2005. 01. 09. 00:37
Idézet: ics - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 0:16
Running processes:
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx
O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - C:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll
O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [Speed racer] C:\Program Files\Creative\PlayCenter\CTSRReg.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ShStatEXE] "C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\SHSTAT.EXE" /STANDALONE
O4 - HKLM\..\Run: [CreateCD] C:\PROGRA~1\Adaptec\EASYCD~1\CreateCD\CreateCD.exe -r
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\evntsvc.exe -osboot #vaklárma, az Update_OB zavarja meg, csak .exe-ként lenne gáz
O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.exe.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
O4 - Global Startup: McUpdate.lnk = C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\MCUPDATE.EXE
O4 - Global Startup: PsiWin 2.3 Connection Server.lnk = C:\Program Files\Psion\PsiWin\Psconsv.exe
O4 - Global Startup: SiICfg.lnk = C:\Program Files\Silicon Image\SiICfg\SiICfg.exe
O4 - Global Startup: SymmTime.lnk = C:\Program Files\Symmetricom\SymmTime\SymmTime.exe
O4 - Global Startup: ZoneAlarm Pro.lnk = C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zapro.exe
O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\Parameters: Domain = icsw.hu #én így hívom a gépemet is...
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{ED2AB423-E983-43E1-8706-839106F669A5}: Domain = icsw.hu
O18 - Protocol: ms-help - {314111C7-A502-11D2-BBCA-00C04F8EC294} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Help\hxds.dll
O23 - Service: Network Associates Alert Manager - McAfee Division of Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Network Associates\Alert Manager\amgrsrvc.exe
O23 - Service: Creative Service for CDROM Access - Creative Technology Ltd - C:\WINNT\System32\CTsvcCDA.exe
O23 - Service: Logical Disk Manager Administrative Service - VERITAS Software Corp. - C:\WINNT\System32\dmadmin.exe
O23 - Service: Network Associates McShield - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\mcshield.exe
O23 - Service: Network Associates Task Manager - Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Network Associates\NetShield 2000\vstskmgr.exe
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor - Zone Labs Inc. - C:\WINNT\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
A zöldek keményen átgondolandók, tényleg kellenek-e? A sok Notepad micsoda?
A narancs kidobandó, a piros szintén
Elküldve: 2005. 01. 09. 15:37
Idézet: ics - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 0:16
Röviden:
- Köszönöm az ötleteket!!!
- about:blank: (ha élt egyáltalán) nem tűnt fel, nekem eleve ez a defaultom...
Ad-Aware likvidálta (ha valós volt egyáltalán). - regmon: letöltöttem, de még nem volt erőm hozzá, nem itt lehet megfogni szerintem
- CWShredder: két dolgot talált Mupdate és AlfaSearch. AlfaSearch csak a registry-ben, .exe már nincs, azaz nem működőképes, azért reg-et rendberaktam. Az Mupdate-hoz se .exe-t se reg-et nem találok órák után se, így azt se tudom honnan veszi, kénytelen vagyok vaklármának minősíteni.
- HijackThis: Na ez már talált sokmindent. Törölgettem. Mellékelek log-ot, valaki nézzen már rá, előre is köszi.
- adwareaway: nagyon korrekt kis progi, szépen kipirosította a gyanúsnak vélt dolgokat eszement sok szempontból, de nem talált semmit (elődei megtették). Egy óvatlan pillanatban letiltattam vele 3 service-et, amiből a Task scheduler és Messenger azért kell (UPS és Netshield is ezt használja), a Remote Registry belátom fölösleges.
Jelenleg a CHKDSK úgy tűnik lenyugodott, Explorer futkározik, egyszer csak BUMM, megint leáll minden... Nem fagy le, kapcsolgatni lehet a task-ok között, de minden ablak üres, semmi se történik, shutdown soha se fut le...
Reset.
Betelt a pohár, eldöntöm, hogy novemberi image-et visszahúzom, de előtte azért lementem a jelenlegit. Boot CD + Drive Image 5.0 lefut, kiírja, hogy lementve, nagy OK a képernyő közepén, de ekkor az egér már áll, nincs billentyű... Most mi a f#sz van??? Hardware szállt el??? Hálókártya??? Annak mi köze a Drive Image-hez???
Reset, boot és itt vagyok.
Kiporszívóztam a gépet, megmozgattam a PCI kártyákat és eldöntöttem, hogy kicserélem a proci melleti kondikat (ez is hülyeség, akkor úgy fagyna mint a kő). Ha ezek után lefagy megint, lementem az adatokat megint (ha lehet egyáltalán) és esküszöm kidobom az egészet a hatodikról a p#csába... Van udvar, nem fog meghalni senki.
...Ha ez mégsem következne be, itt jönnek a HiJackThis log-og.
Lac
-------------------
Amit leszedtem Safe módban (valaki átfuthatná, lehet hogy van amit nem kellett volna leszednem)
O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINNT\System32\msdxm.ocx #Windows Media Player, legalább megszabadultam tőle az IE-ből
O4 - HKLM\..\Run: [anvshell] anvshell.exe #Asus video, eleve fölösleges volt a taskbar-on
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\jusched.exe #MS Java: nincs ember, nincs probléma
O4 - HKLM\..\Run: [UpdReg] C:\WINNT\Updreg.exe #Creative Labs emlékeztető, eleve fölösleges
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\WINNT\System32\msjava.dll #MS Java: nincs ember, nincs probléma
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\WINNT\System32\msjava.dll #MS Java: nincs ember, nincs probléma
O9 - Extra button: (no name) - {CD67F990-D8E9-11d2-98FE-00C0F0318AFE} - (no file) #??? Ez mi lehetett?
O16 - DPF: {11111111-1111-1111-1111-111111111157} - ms-its:mhtml:file://c:\nosuch.mht!http://hard-virgins.com/sher/x.chm::/load.exe #soha nem tűnt fel, hogy futna
O16 - DPF: {41F17733-B041-4099-A042-B518BB6A408C} - http://a1540.g.akamai.net/7/1540/52/200207...meInstaller.exe #nem tudom mi, de nem tetszik
O16 - DPF: {B1953AD6-C50E-11D3-B020-00A0C9251384} (O2C-Player (ELECO Software GmbH)) - http://www.o2c.de/do...d/o2cplayer.cab #nem tudom már, hogy mi, de nem kell
O23 - Service: C-DillaSrv - C-Dilla Ltd - C:\WINNT\System32\DRIVERS\CDANTSRV.EXE #3D Studio nincs a gépen, esetleg valamikor volt, nem kell
O23 - Service: Privilege Win32 Server - Aladdin Knowledge Systems - C:\WINNT\System32\PLServ.exe #vmi software DRM, nem tudom mit keres a gépemen, de nem tetszik
Amit "normál" módban szedtem most le
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,SearchAssistant = , #Ez mi lehetett? A Backup file is üres.
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,CustomizeSearch = , #Ez mi lehetett? A Backup file is üres.
Mellékelném a mostani log-ot. Szerintem negatív, de valaki azért átfuthatná. Köszi, ha mégis...
Logfile of HijackThis v1.99.0
Running processes:
O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\evntsvc.exe -osboot #vaklárma, az Update_OB zavarja meg, csak .exe-ként lenne
gáz
O23 - Service: Network Associates Alert Manager - McAfee Division of Network Associates, Inc. - C:\Program Files\Common Files\Network Associates\Alert
Manager\amgrsrvc.exe
Üdv ics! Sajnálom a menet közbeni hibát.
Ez utásn a Crash után félve írom le:ha még aktuális, akkor egy registrys about:blank irtás:
Néha az alábbi ágba telepszik REJTVEa bejegyzés.
1. Irány a HKEY_LOCAL_MACHNIE\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Windows\ ág.
2. A Windows kulcsot nevezd át Windows2-re, mert a windows kulcsot nem lehet módosítani.
3. Ebben a most már Windows2-ben keresd meg az Appinit_dlls bejegyzést.
4. Jobb klikk az Appinit_dlls bejegyzésen, ha ezután azt választjuk, hogy Módosítás nincs értéke.
De ha a modify binary data-t választod, akkor két lehetőség van:
A: nincs benne semmi, csak ennyi, hogy 00 00
B: egy elindításra váló dll nevével együtt.-->B esetben "fertőzött" a PC.
Ha B eset lőn, akkor Appinit_dlls bejegyzést ahogy van DELETE! De csak akkor ha a
..\Windows-t ..\Windows2-re nevezted át.
5. Del Appinit_dlls után, Windows2 vissza-átnevezése az eredeti Windows-ra.
6. Ezután Temp könyvtárak ürítése a ../Local Settings/temp-et is.
7. Safe módban fenteb említett HijackThis, Adwareaway futtatása talált dll-ek törlése.
8. Reboot után ELVILEG OK kéne hogy legyen.
Néhány példa a HijackThisnél mit érdemes törölni:
HKCU\Software\Microsoft\IE\Main, Search Bar=file://C:\Dokume~1\User1\Locals~1\Temp\sp.html
HKCU\Software\Microsoft\IE\Main, Search Page=file://C:\Dokume~1\User1\Locals~1\Temp\sp.html
HKCU\Software\Microsoft\IE\Main, Search Assistant=file://C:\Dokume~1\User1\Locals~1\Temp\sp.html
HKCU\Software\Microsoft\IE\Main, HomeOldSP=about:blank
C:\Windows\System32\feocii.dll ez volt a registryben a fertőzőtt a fájl.
Ezek után el kéne tűnnie.
Üdv! és sok sikert mindenhez! Nekem így sikerált.
Elküldve: 2005. 01. 14. 08:32
http://here4search.com
Naszoval en is benyaltam egy ilyet es fel nap kuzkodes utan odaig jutottam valahol megbujik a rendszeben es visszatolti magat az IE kezdolapjara. A szornyu az hogy ez huzogatja a torjai lovakat lefele.
HiJack, Ad-adware, spybot, zonealar, panda mind nem segit.
Egyszeruen ha meg is talalom a gyoker filet nem tom kitorolni. Lassan linux bootcd-t fogok csinalni azzal csak megengedi letorolni magat.
Csak tudnam honnet szedtem ossze mert nem jarok ilyen buzi http cimeken...

Súgó
A téma zárva.