HWSW Informatikai Kerekasztal: TV-felvetelre alkalmas vinyovezerlo+vinyo paros? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV-felvetelre alkalmas vinyovezerlo+vinyo paros? avagy amelyik nem akad ossze a tunerral Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 20. 19:38

Elozmenyekrol roviden annyit, hogy nemreg vettem 2db Samsung 160GB-s SATA vinyot, amit az NF7-S alaplap Sil3112-es vezerlojere dugtam.

Innentol erdekes hibajelensegre lettem figyelmes:
Kép
Ilyen jellegu kephibakat general a tuner, amikor a Samsung vinyokon adatforgalom zajlik, fuggetlenul attol, van-e mas taszk a hatterben felvetelkor.

Emiatt termeszetesen nem tudok az uj vinyokra rogziteni, mert a felvett video hasznalhatatlan lesz.
A hiba akkor is fennall, ha csak TV-t nezek, de az a vinyo dolgozik.

Erdekes modon a regi Promise Ultra100TX2-es kartyara kotott Hitachi 180GXP, meg korabban Seagate Barracuda IV-kkel ilyet nem tapasztaltam, kristalytiszta volt a kep vinyomuveletek alatt is.

Mint a Terratec Cinergy400TV topikbeli elso, eziranyu hozzaszolasomra kapott valaszokbol kiderult, a problema NEM TV-tuner fuggo, hanem inkabb IDE vezerlo+vinyo parossal van baj, feltetelezesem szerint a vezerlo egy pillanatra 100% prociterhelest okoz, erre eleg kenyesek a tunerek, hiszen altalaban szoftveresen javitanak a kepminosegen.

A celom az lenne, hogy mas TV-tuner tulajdonosok leirjak az ilyen iranyu tapasztalataikat, nekik milyen IDE vezerlo+vinyo parossal nincs/van bajuk.

#2 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 16:01

Úgy látszik senkinek sincs Tunere, amikor másnak kellene segítség.  :rolleyes:

#3 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 16:50

Nos, ilyesmi hiba volt nálam is régen, de még nagyon régen, nálam akkor csinálta, amikor felvételkor RGB24-re raktam "pixel depth"-et, vagymit. YUY2-n jó volt. Mostmár nincs ilyen gondom (bár most is mindig YUY2-be veszek fel, lehet, hogy RGB24-en most is ilyen lenne..). Jah, meg akkor is volt ilyen, amikor DMA nemvolt bekapcsolva a winyóra, de ez már tényleg nagyon régen, még Win98 korszakban, amikor még külön kellett állítgatni. Most viszont nálam olyan van, hogy sima tv nézésnél, ha pl az egeret mozgatom, akkor a képen hasonló csíkok vannak, mint nálad, illetve, ha a winyó dolgozik ezerrel. De, felvételkor érdekes módon nincs semmi hiba, bár az is igaz, hogy felvétel közben nemszoktam semmi mást csinálni, csak a digi progi fut. Szóval, nemtudom te milyen beállításokkal veszel fel, de ha nem YUY2, akkor próbáld ki azzal, hátha.. amúgy szerintem is valami IDE inkompatibilitás lehet, vagy mifene...

Nah előkerestem egy nagyon régi (VHS) digizést, ilyen volt nálam, amikor RGB24-be, vagy DMA nélkül digiztem:
Kép

Ez a jelenség (csíkozás) kb 2-3 másodpercenként jelentkezett, pontosan akkor, amikor a winyó mentette a felvételt ugye bizonyos időközönként, magyarul nálam DMA gond volt, vagy IDE probléma, mint nálad.

Szerkesztette: Joci 2004. 04. 21. 16:59 -kor

#4 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 16:59

YUY2 alapertelmezett, mert azt tamogatjak a tunerek. RGB-hez at kene szamoltatni az osszes pixel szinerteket, felesleges prociterhelest okozva. (DivX-ek/MPEG-ek eleve YUV-ban szamolnak, szoval megegy konverzio befigyelne...)

Amugy amire eddig jutottunk a Terratec topikban:
-NF7-S alaplapi SATA+ Samsung/Maxtor SATA vinyokkal csikoz
-KT7A IDE+WD/Seagate csikoz
-NF7-S alaplapi SATA+ Seagate Barracuda IV Serillellel NEM csikoz
-NF7-S alaplapi IDE Seagate vinyokkal NEM csikoz
-Ultra100TX2 PATA vinyokkal NEM csikoz

Jo lenne tobb tapasztalat is, foleg az erdekelne, az alaplapi Sil3112-es Hitachi 7k250-es SATA vinyoval csikoz-e?

#5 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 17:06

Nem használok ilyet, csak egy kérdés: BIOS-ban APIC támogatás engedélyezett vagy tiltott :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#6 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 17:28

Engedélyezett, de ha kikapcsolom winreinstall kell, úgyhogy csak akkor csinálom meg, ha más meggyőződik róla, hogy megoldást jelent :p

#7 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 18:25

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 21, szerda - 17:59

YUY2 alapertelmezett, mert azt tamogatjak a tunerek. RGB-hez at kene szamoltatni az osszes pixel szinerteket, felesleges prociterhelest okozva. (DivX-ek/MPEG-ek eleve YUV-ban szamolnak, szoval megegy konverzio befigyelne...)

Jo lenne tobb tapasztalat is, foleg az erdekelne, az alaplapi Sil3112-es Hitachi 7k250-es SATA vinyoval csikoz-e?

Szerintemis valami olyan van a hatterben, hogy a TVkartyan buffer overflow van. A Tv kartyak buffere ugyanis csak nehany sornyi kepet kepes tarolni. Talan erdemes azzzal probalkozni hogy a TVkartya az IDE-nel alacsonyabb sorszamu megszakitasra keruljon, a PCI-ra bekapcsolni a delagyed transaction-t. Csak kerdeskent merul fel bennem, hogy nem kapcsoltad-e veletlenul a vinyoidat RAID-ba. Mert ha igen, akkor szuntesd meg a (soft)RAID-ot es utana jo lesz.

Nemtom mar, hogy a DMA csatornak kozott mi a prio, de celszeru azt is ugy megvalasztani, hogy a tunerkartya legyen nagyobb prioritasu.

Tovabbi javallat egy hasznalt de jo minosegu U160-as, mondjuk 36Gigas vinyo beszerzese caturing celjara :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#8 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 18:56

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 21, szerda - 17:59

Na, ezt nem tudtam, akkor valszeg nekem régen ezért csíkozott RGB-ben, mert egy lassú, Celeron 600assal vettem fel eleve, gondolom ezt a plusz konverziót már nem bírta. YUY2-ben régen is teljesen jó volt.

#9 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 19:06

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 20, kedd - 20:38

A celom az lenne, hogy mas TV-tuner tulajdonosok leirjak az ilyen iranyu tapasztalataikat, nekik milyen IDE vezerlo+vinyo parossal nincs/van bajuk.

Tudom, hogy elsősorban S-ATA tapasztalatokra lennél kíváncsi, de ilyen híján csak a következőt tudom produkálni: MSI K7T266Pro2 (Via KT266A) + Barracuda IV párosítással nincs hasonló probléma.

#10 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 21. 22:40

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. április 21, szerda - 19:25

Szerintemis valami olyan van a hatterben, hogy a TVkartyan buffer overflow van. A Tv kartyak buffere ugyanis csak nehany sornyi kepet kepes tarolni. Talan erdemes azzzal probalkozni hogy a TVkartya az IDE-nel alacsonyabb sorszamu megszakitasra keruljon, a PCI-ra bekapcsolni a delagyed transaction-t. Csak kerdeskent merul fel bennem, hogy nem kapcsoltad-e veletlenul a vinyoidat RAID-ba. Mert ha igen, akkor szuntesd meg a (soft)RAID-ot es utana jo lesz.

Nemtom mar, hogy a DMA csatornak kozott mi a prio, de celszeru azt is ugy megvalasztani, hogy a tunerkartya legyen nagyobb prioritasu.

Tovabbi javallat egy hasznalt de jo minosegu U160-as, mondjuk 36Gigas vinyo beszerzese caturing celjara :D

Nos, nálam a kártya alacsonyabb IRQ-n van, mint a SATA vezérlő.
Nincs RAID sem, mivel egyetlen vinyó van.

A Delayed transaction-t ötletem sincs hol kellene bekapcsolni. A Bios-ban csak PCI Latency timer opció van.

A DMA prioritást szintén nem tudom hol lehetne állítani.

thanx

Szerkesztette: Mumia 2004. 04. 21. 22:41 -kor

#11 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 02:02

Mikori a BIOS? Mert egyik utolsoban van egy Sil3112 firmware frissites. Es mas drivert probaltal hozza?

#12 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 07:18

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 3:02

Mikori a BIOS? Mert egyik utolsoban van egy Sil3112 firmware frissites. Es mas drivert probaltal hozza?

21-es BIOS+legfrissebb driver parossal probaltam anno...

Most nezem, 23-asban megint csereltek SATA BIOS-t.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 22. 07:26 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 08:27

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 8:18

Most nezem, 23-asban megint csereltek SATA BIOS-t.

Nekem már a legújabb van, azzal is olyan.

#14 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 13:02

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 21, szerda - 23:40

A Delayed transaction-t ötletem sincs hol kellene bekapcsolni.

Általában az Advanced Chipset beállítások között kellene lennie. NF7-S BIOSában ha jól tudom, nincs ilyen menüpont... A tiéd is ilyesmi, ugye?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#15 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 15:37

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 3:02

Es mas drivert probaltal hozza?

Én 3 féle drivert próbáltam hozzá, a kát ABIT félét ami van, abból a régebbivel rendszeresen gondok voltak kék ablak, panaszkodás az NTFS.sys filera boot közben. Az újabbat használom. E mellett próbáltam a referencia SIL féle drivert, azzal be sem bootolt a windows safe modeban sem, csak reinstall segített.

#16 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 27. 23:12

Fel-fel vitézek...

Rossz helyen van ez a téma, ide nem téved egyetlen tuneres sem, hogy leírja tapasztalatait, lehet át kellene tenni a multimédiába?

#17 Felhasználó inaktív   Speccy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 10:08

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. ápr. 21, szerda - 15:59

Abit KT7E/XP2400+/512 SDRAM, XP, Seagate 80 GB

Most akkor az alaplap miatt van ez a csíkozódás : http://www.freeweb.hu/nikkor/csik.jpg ?

YUY2-t ha bekapcsolom, az se segít nagyon...

#18 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 23:37

Felhozom, ezennel már szinte biztosra veszem, hogy nem a cpu időt szívja el, a vezérlő, hanem a pci sávszélességet. Erre abból következtetek, hogy ha Sat kártyáról veszek fel, az adott vinyóra, addig tökéletesen megy, amíg rendes max 3-4mbit sávszélben adó csatornáról veszek fel. Viszont ha átkapcsolok az euro1080-ra, ami20-25mbit-en ad, és arról próbálok felvenni, 4-5 mp elteltével elkezd széttörni a kép, mintha adáshiba lenne. Itt cpu terhelésről szó sem lehet, mivel, a bejövő jelet egyenesen írja (vagyis írná) a vinyóra, mindennemű feldolgozás nélkül.

És ugye elvileg a tunerből tömörítetlenül jön a kép, ami sávszélességben, ennek még a sokszorosa. Így nem csoda, hogy az pláne hibázgat, szvsz.

Szerkesztette: Mumia 2004. 07. 08. 23:39 -kor

#19 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 16:26

Tegnap felhoztam a témát, de úgy látszik, csak szerettem volna, mert a fórummotor megint elnyelte a hozzászólást. Szóval senkinek nincs semmi új tapasztalata/véleménye?

#20 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 16. 17:42

NF-7 S PATA 80G Seagate Barracuda SATA átalakítóval az alaplapi SATA csatin.Nem csíkoz.
Tudom hogy ezzel semmit sem segítettem...
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó