Tv kimenet vs kábeltv = gerjedés
Elküldve: 2004. 04. 21. 11:56
Már mindent megpróbáltam, de egy időben nem lehet bedugva a videóba a kábeltv koax-ja, és a tvkimenet (ati radeon 8500) rca-ja, mert a hang a tvn és az erősítőn is gerjed, és a képen is a tv-n, asszimetrikus vonalak, csíkok jelennek meg.
A jelenség azonnal megszűnik, mikor valamelyiket kihúzom.
Próbáltam, hogy a koax test, vagyis árnyékolásást a szgép házhoz hozzátettem, hátha se4gít, de semmi, ugyanaz.
Van vkinek valami 5lete mi okozhatja?
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:00
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:04
Idézet: havri1 - Dátum: 2004. április 21, szerda - 12:56
Nem egy és nem kettő topic foglalkozott már ezzel.
A probléma "normális" jelenség, egy ún. izolátor felszerelesével elkerülhető, amit elvileg a kábeltévéseknek is fel kellene szerelniük kérésre.
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:04
-radeon8500, tvkimenet rca kábellel bele a videó, video in csatijába.
- a videóba koaxon a kábeltv
- vidóból koaxon (sima hagyományos, öreg tv) a tvbe a kevert jel
próbáltam úgy is, hogy minden jel (tvout, kábeltv, videó) az erősítőbe, és onnan a tvbe, de ugyanaz a jelenség.
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:05
Idézet: Kory - Dátum: 2004. április 21, szerda - 11:04
A probléma "normális" jelenség, egy ún. izolátor felszerelesével elkerülhető, amit elvileg a kábeltévéseknek is fel kellene szerelniük kérésre.
egyéb módon beszerezhető?
vagy házilag nem pótolható vmivel?
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:07
Idézet: havri1 - Dátum: 2004. április 21, szerda - 13:05
vagy házilag nem pótolható vmivel?
De, házilag is megépíthető, azt hiszem. Úgy tudom hogy valamilyen kondenzátorokat kell bekötni.
Hirtelen csak ezt az angol nyelvű leírást találtam, de lesz itt a fórumon olyan aki magyarul is tudja, vagy google, tv isolator
http://www.hut.fi/Misc/Electronics/circuit...a_isolator.html
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:11
Idézet: havri1 - Dátum: 2004. április 21, szerda - 13:04
-radeon8500, tvkimenet rca kábellel bele a videó, video in csatijába.
- a videóba koaxon a kábeltv
- vidóból koaxon (sima hagyományos, öreg tv) a tvbe a kevert jel
próbáltam úgy is, hogy minden jel (tvout, kábeltv, videó) az erősítőbe, és onnan a tvbe, de ugyanaz a jelenség.
Csak mert nálam minden video- és audiojel az erősítőbe megy, és onnan a TV-be
és nem zavarják egymást...
De ez az izolátor nekem is új
Terminátor nem jó bele? mert az van nekem is
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:12
https://forum.hwsw.h...showtopic=30853
Vannak benne linkek házi megoldásokkal kapcsolatban, de én pl. inkább boltban vettem egy izolátort.
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:24
Idézet: Moe - Dátum: 2004. április 21, szerda - 11:12
https://forum.hwsw.h...showtopic=30853
Vannak benne linkek házi megoldásokkal kapcsolatban, de én pl. inkább boltban vettem egy izolátort.
köszi, körülnézek!
Elküldve: 2004. 04. 21. 12:25
"26. Galvanikus leválasztó" Tipus: KPI 2001/C, 6900 brutto
itt
http://www.konpat.hu/arlist.doc
A becsületes ember én magam vagyok."
Elküldve: 2004. 04. 21. 13:03
ISOLATOR. Nekem UPC múlt pénteken ingyen beszerelte. Nem merészelem szétszedni, de súlyából ítélve nem csak kondenzátorok vannak benne. A jelenséget az okozza, hogy koaxon jön az amper keményen
Elküldve: 2004. 04. 21. 21:25
Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 21, szerda - 12:03
ISOLATOR. Nekem UPC múlt pénteken ingyen beszerelte. Nem merészelem szétszedni, de súlyából ítélve nem csak kondenzátorok vannak benne. A jelenséget az okozza, hogy koaxon jön az amper keményen
Ebben egy nagyfrekvenciás trafó van. A kondis megolás ennek egy (olcsóbb) alternatívája.
Elküldve: 2004. 04. 22. 07:52
-G4Ti4200 RCA kimeneten megy videóba, egy scart átalakítóval
-kábeltv videóba
-videóból scarton jel TV-be
-TV-ből hang scarton Hi-Fi-be
-hang kijön az audigyből, és eloszva megy egyrészt a videoba, az RCA-val közös scart átalakítóba, illetve a gép mellett is megszólal
Így most a TV-n látom a gép video-outját, és a Hi-Fi-n meg lehet aux-on hallgatni. Az egész empírikusan jött össze, addig dugdostam be az üres helyeket a rendelkezésre álló kábelekkel, amíg nem sikerült:) Jó hosszú, álltalam összebarkácsolt és csináltatott kábelek kígyóznak át a szobán:)
A számítógép képe picit csíkozódik vízszintesen a TV-n, de nem vészes, illetve időnként a kábelTV képe romlik a TV-n, illetve ha bekapcsolom a videót, az ott éppen beállított csatorna hangját hallom az elosztott hangkimenetem gép mellett megszólaló részén:)
Végül is engem a minőségi probléma nem aggaszt annyira, de meg tudja mondani valaki, hogy:
-árthat ez így bárminek is?
-hozzáértők esetleg látnak benne minőség zavaró dolgot? (szerintem csak én nem raktam fel rendesen a csatlakozókat a hosszú kábeltv kábelre (olyan fehér, alufólia is van benne, meg háló, meg középen egy szál - ez a koax?).
Köszi
Szerkesztette: Koala 2004. 04. 22. 07:55 -kor
Elküldve: 2004. 04. 22. 08:23
Húzd ki a koaxot és mérj feszültséget. (Ha UPC-d van, nem muszáj...) Igen, veszélyezteted a géped testi épségét. /Mindenképpen jó egy izolátor, csak használhat./
A vízszintes csíkok a TV-den... egyik oka lehet a koax-delely. Ha beszerzed a cuccot és installálás után még mindig ott van a vízszintes csík... talán egy aktív PFC-s táp jobb volna...
(szerk.: igen, ahogyan leírtad, az a koax)
Üdv
Szerkesztette: Omega 2004. 04. 22. 09:21 -kor
Elküldve: 2004. 04. 22. 09:06
Idézet: Omega - Dátum: 2004. április 21, szerda - 14:03
Ezt el sem merem hinni! Nem vall rájuk.
Elküldve: 2004. 04. 22. 09:18
Idézet: Moe - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 10:06
...elég rámenős vagyok
Viccen kívül... megnyerően, türelmesen kell beszélni és úgy előadni a dolgot, mint súlyos, elhárítandó hibát, ami anyagi kárt okozhat az ügyfélnek (illetve, ha az ügyfél én vagyok, akkor a UPC-nek
Elküldve: 2004. 04. 22. 09:23
Elküldve: 2004. 04. 22. 10:10
Mint írtam, ez egy, a kábelTV szolgáltató társaság által, kötelezően elhárítandó hiba, a koaxon nem szabad delelynek lennie! A TV-nél, rádiónál, erősítőnél azért nem veszélyes, mert ezek a készülékek 'leszedik' maguknak. A számítógép meg nem, arra úgy bemegy (TV-n, erősítőn keresztül is), mint a pinty! Ez viszont károsodást okozhat (okoz is, csak idő kérdése).
Gondolom, nálad is úgy van, mint nálam, jön egy koax valahonnan a szobádba (nálam a padlásról, festés / szobaszétverésnél kipateroltam a 'kígyókat', és fent a padláson osztottam el a kettő szoba irányába).
Módszer:
-a szobában a bejövő koax végére kell tenni az isolatort, ami levágja az idegen jeleket (ha úgy tetszik, az áramot is)
-az isolator másik felébe egy koax-elosztót (minek egyik oldalán a rádióerősítőbe jön a rádióadás, a másik felén a TV-adás) dugsz
-innentől mehet a Te módszered, úgy dugdosod össze a szórakoztató elektronikai eszközeidet, ahogy jól esik (
Üdv
Elküldve: 2004. 04. 22. 10:37
Akkor azt hiszem tudom, amit tudmom kell, majd intézkedek, szegény gépünket egy eddig ismeretlen fenyegetéstől is megpróbálom megóvni:)
Elküldve: 2004. 04. 22. 10:45
Idézet: Koala - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 11:37
Akkor azt hiszem tudom, amit tudnom kell, majd intézkedek, szegény gépünket egy eddig ismeretlen fenyegetéstől is megpróbálom megóvni:)
Nagyon szívesen!

Súgó
A téma zárva.