HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt alkottam, megmutatom Nektek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok Értékeld a témát: -----

#111 Felhasználó inaktív   UfoZ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 18. 16:19

Ismét volt a hétvégén 48-órás játék prog. verseny, most az volt a téma hogy "Random" játékot kellett alkotni.

Úgyhogy itt egy Descent-klón random űrhajókkal és pályákkal :) A program rövidebb "újrafelhasznált" részek kivetelével két nap alatt készült.
Kép

Download
(source)

#112 Felhasználó inaktív   fdsoft 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 19. 13:45

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. okt. 18., hétfő - 14:13

Ne haragudj, de ennyire fontos az általad kitett program, hogy csak https-en keresztül lehet elérni?

Még ha elte-s domain alól jön is azért nem klikkelek mindig minden tanúsítványra ok-t. :)
Főleg, hogy csak képekől lenne szó, ugyebár.
Ne haragudj, nem akartam goromba lenni, csak informálódni szerettem volna.

Nem, egyaltalan nem ennyire fontos, csakhogy elvileg ennek az helynek elvileg nem kellene https-es neki lenni. Sajnos most mar nem tudom szerkeszteni a hozzaszolasomat, igy marad. Ha tudtam volna hogy bejon ez az engedely kero form, akkor nyilvan nem rakom ide a kepeket. Szoval bocs mindenkitol...
  Ide rakok egy kepet, ehhez mar nem kell engedely...
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#113 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 18:33

Idézet: fdsoft - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 14:45

Nem, egyaltalan nem ennyire fontos, csakhogy elvileg ennek az helynek elvileg nem kellene https-es neki lenni. Sajnos most mar nem tudom szerkeszteni a hozzaszolasomat, igy marad. Ha tudtam volna hogy bejon ez az engedely kero form, akkor nyilvan nem rakom ide a kepeket. Szoval bocs mindenkitol...
  Ide rakok egy kepet, ehhez mar nem kell engedely...

Dehogy haragszom :) Senki sem vagyok itt ebben a topicban :)
Helyesebben csak egy érdeklődő :)
Amúgy rigolyám ellenére megnéztem a cuccot :)  :up:

szerk.: szerintem küldeni kellene egy üzenetet a moderátornak, hogy a tanúsítvány telepítését kérő bejegyzéseket (képet) vegye ki és nincs bosszankodás :)

Szerkesztette: Delawer 2004. 10. 19. 18:35 -kor

-- Legyen egy jó napod! --

#114 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 18:45

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 19:33

szerk.: szerintem küldeni kellene egy üzenetet a moderátornak, hogy a tanúsítvány telepítését kérő bejegyzéseket (képet) vegye ki és nincs bosszankodás :)

Nem kell kivenni a képeket, elég átírni http-re a https-eket... :)

#115 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 19. 18:58

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. okt. 19., kedd - 19:45

Nem kell kivenni a képeket, elég átírni http-re a https-eket... :)

:) igen, vagy ez is.
Max nem jön be a cucc...:) De nem fog itt dobálózni az ablak...

#116 Felhasználó inaktív   nyeste 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 08:16

Én elsősorban műszaki programokat fejlesztek /mechanikai szilárdsági adatok /. Ha van valaki aki tudja mire használni használja jótanácsokat-és rosszakat is szívesen fogadok

Műszaki weblap

#117 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 09:35

Idézet: nyeste - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 8:16

Én elsősorban műszaki programokat fejlesztek /mechanikai szilárdsági adatok /. Ha van valaki aki tudja mire használni használja jótanácsokat-és rosszakat is szívesen fogadok

Műszaki weblap

Ezt úgy mondtad, mintha ez annyira rossz lenne :)
Bár kétségtelen, hogy pl. a Section Data tőlem eléggé távolálló információkkal szolgál.
A Karos gépiműködtetés azonban már közelebb, persze nem mintha itt a 4. emeleten annyi kapu lenne :), de szerintem hasznos lehet, ha valóban oda kerül az ember, hogy kaput tervez.
Amit megjegyeznék, az a helyesírási problémák a programban. Van egy-két bibi benne, de azt gondolom a program mellett ez már csak kötözködés :)

Jó, hogy nem mindenki játékot csinál :up:  :)

Szerkesztette: Delawer 2004. 11. 06. 09:36 -kor

#118 Felhasználó inaktív   szabv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:16

Idézet: Delawer - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 10:35

Ezt úgy mondtad, mintha ez annyira rossz lenne :)
Bár kétségtelen, hogy pl. a Section Data tőlem eléggé távolálló információkkal szolgál.
A Karos gépiműködtetés azonban már közelebb, persze nem mintha itt a 4. emeleten annyi kapu lenne :), de szerintem hasznos lehet, ha valóban oda kerül az ember, hogy kaput tervez.
Amit megjegyeznék, az a helyesírási problémák a programban. Van egy-két bibi benne, de azt gondolom a program mellett ez már csak kötözködés :)

Jó, hogy nem mindenki játékot csinál :up:  :)

A helyesirási hibákat magyar vagy angol verziókba találtad ? Sajnos mindkettőben elég gyenge vagyok  :D

Műszaki weblap
szabv

#119 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 06. 16:48

Idézet: szabv - Dátum: 2004. nov. 6., szombat - 16:16

A helyesirási hibákat magyar vagy angol verziókba találtad ? Sajnos mindkettőben elég gyenge vagyok  :D

Műszaki weblap

Mivel angol tudásom nem felsőszintű, így a magyarról tudok csak szólni :)
Nem mintha nyelvész lennék :)

#120 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 09. 00:21

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 3., hétfő - 12:13

Jó majd talán holnap elintézem, csak elő kell szednem a delphi-t, mert csak a CD-re szánt verzió van meg, az meg 30mb. Meg amúgy sem árt egy újrafordítás a programnak.

Na így 6 hónap után teljesítem az ígéretem.

Íme egy működő változat a programból, ami nem is akad, és egyéb baja sincs, ami meggátolná, hogy elinduljon, legalábbis az én gépemen winxpSp2-n megy. Ez nem a jelenlegi állapotot tükrözi, ugyanis 2003/5-hóban készült. (A jelenlegi állapot ennél rosszabb :D Ugyanis áttértem Delphi7-re és a az aktuális legújabb GLScene verzióra, és az átállás, korántsem zökkenőmentes.

http://mumia.uw.hu/Terr.exe

Mivel lusta programozóként readme-t nem mellékeltem, de még help sincs a programban, ideírom amit tudni kell:

Szürke Nyilak: gáz/fék/kormányzás
A,Y: fel/le váltás (sorry de e compile készültekor nem gondoltam az angol kiosztást használókra, így Z nem játszik)
C: Nézetváltás Jelenleg 2 nézet létezik fix és követő.
Egérgörgő: zoom
Egér bal gomb lenyomásával lehet a kamerát mozgatni (csak fix nézet esetén)
N: Átváltás éjjelre
D: Visszaváltás nappalra.
Num +,- : Látótáv változtatása

Végére maradt néhány értelmetlen opció:
F: Mint Fákk, akarom mondani fák, random fákat spawnol, értelme nincs, mivel ütközni úgysem lehet, viszont eröltetett használata nem javallott, mivel a sok fa negatívan hat a teljesítményre, és el is száll a program egy idő után.
T: A csillagok villódzását lehet vele ki be kapcsolni éjjel.
W: A terep wireframe formában jelenítődik meg.
Num /,* A terep megjelenítésének részletességét változtatja, de mivel a benne lévő terep majdnem sík, ennek nincs igazán hatása.

PS: Akinek mégsem tetszik ez a sík terep: A textures/terrain3.bmp fájlt le kell cserélni az ugyanott található nouveaur nevűre, és voila. Felelősséget nem vállalok, mivel még sík terepen sem mozog valami jól a dolog :D

Ismert bugok és hiányosságok: megszámlálhatatlanul sok.

PS2: Ja ugye mondanom sem kell, hogy a program windows alatt fut csak :D és kell neki legalább egy TNT szintű VGA, egy 700 körüli Celeroncs, és vagy 64 mega ram.

Szerkesztette: Mumia 2004. 11. 09. 00:32 -kor

#121 Felhasználó inaktív   C+H2O 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 13:54

Ma nézegettem msdn-ben a threadeket, ez sült ki belőle: :D
(kíváncsi vagyok, hogy milyen HT-s p4-en, multiprocis gépen...)

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Quain 2004. 11. 21. 13:57 -kor

#122 Felhasználó inaktív   goldberg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 21. 14:46

Elkészültem a MyToy című játékprogramom első teszt verziójával linuxra. A program a PS2-n jól ismert EyeToy nevű játékprogram linuxos klónja. A projekt honlapja megtekinthető a MyToy oldalon, ahol részletes leírást is találhattok a játékról. A programnak jelenleg csak bináris változata tölthető le, de kérésre e-mailben is rendelkezésre áll a teljes forráskód!

A MyToy játékprogram tulajdonképpen egy PS2 Eyetoy klón Linuxra. A játékprogramok egy új, érdekes megközelítésével találhatod magad szemben, amikor is a játékban a játékos valóban Te vagy! Nem kell Gordon Freeman vagy Lara Croft bõrébe bújnod egy-egy "akcióhoz", hanem a saját ügyességedet bevetve kell megoldanod a feladatokat.
Mindezt úgy, hogy egy a számítógépedhez csatlakoztatott kamera figyeli a mozgásodat, s ennek megfelelõen érzékeli, ha hozzáérsz valamihez vagy megérintesz valamit.

Goldberg
I think game programming is one of the hardest discipline in programming.

#123 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:45

Nos, picit röstelltem, hogy elindítottam ezt a témát, és eddig nem tettem be semmit. Ezért belinkelem ide egy régebben általam készített kis memória-játékot. A program GTK 2 -öt használ (GTK 2.2, vagy újabb ajánlott), további információk az alkalmazás mellé mellékelt "OLVASD_EL", illetve "GYIK" állományban érhetőek el.

>>> Letöltés <<<

Kép

Sok sikert az eredményes játékhoz...  :)

Szerkesztve:
Figyelem, a dokumentáció szövegei UTF-8 karakterkódólással vannak eltárolva... gedit, Total Commander, stb... tudja kezelni. És még sokminden más is.  :)

Szerkesztette: Nevergone 2004. 12. 04. 14:55 -kor

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#124 Felhasználó inaktív   bandikaa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 16:07

Topik up :)

Régi, pofonegyszerű progim, .sub feliratok elvágásához:
SubTitle Cut

Csak ezen formátumhoz alkalmas, de működik:
[1][3]Ittadumaaaaaaa :)

Üdv
bandikaa
"We are creatures of the Under World.
We can not afford to love."

#125 Felhasználó inaktív   fabo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 13. 10:04

Helló!

Én 1 autószimulátorszerűséget írtan :)  nézzétek meg!!ITT

#126 Felhasználó inaktív   lapalevés 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 15. 23:27

nos amit én műveltem az igazából nem is program, csak egy primitív hangerőszabályozó. lényege, hogy a felhasználó által definiált 5 hangerőszint között tud váltogatni halkulással / erősödéssel.

használat: init.vbs indítása (ez az "telepítő"), majd a beállított hangerők (max, high, std, low, 0) meghívása például parancsikonnal C:\....\volume.vbs max

kicsit erőforrásigényes, mert a kb. 7 mp-es hangerőállítási folyamat alatt 25-ször indítja el a wscript.exe-t, de p3 és gyorsabb gépeknél nem hiszem, hogy feltűnne.

link

ja és a gépet is elaltatja, ha kell. a sleep.vbs leveszi a hangerőt halkra, kikapcsolja a monitort, majd a telepítés során megadott ideig zenél. utána szabadfoglalkozás van, a slep.vbs végén van pár példa kikommentelve.

Szerkesztette: lapalevés 2005. 02. 15. 23:30 -kor

#127 Felhasználó inaktív   graxxon 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 17. 01:55

FreeSpace XP v2.31 RC-1
[Win95/98/Me/NT4/2000/XP]

http://www.fa-tabor....e/freespace.exe
Abit KN8 SLI, AMD Athlon 64 3800+, 2GB DDR, GeForce 7900 GS

#128 Felhasználó inaktív   tbee83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 10:06

még a topic elején valami olyat mondott, hogy a webes programozás nemigazán az...
lehet talán a html nem az, mert azt végülis sima wysiwyg progikkal meg lehet valósítani, de egy php vagy asp már igen komoly tudást igényelhet, a java és asp.net-ről meg nem is beszélve. :)

nekem most 2.5 weblapom fut.. :)
www.globeinfo.hu - épp a teljes adatbázismotor íródik, de az nincs pub szerveren, ez meg még csak htmles
www.docco.hu - egyszerű dizájn kezdetleges oldal, de fejlődik (mert 'szogat a főnök)
www.kkg.hu - (ez a fél).. ezt a lapot többed magammal csináljuk, és igazából egy php nuke az alapja, ami agyon lett peccselve, készült hozzá pár modul is..

meg van csomó olyan webes fejlesztés, ami gyakorlatilag eltünt mert jött az új verzió.

delphiben egy céges progit javítottam fel, meg egy winamp klónt próbáltam írni, inkább kevesebb sikerrel ;)

Szerkesztette: tbee83 2005. 02. 17. 10:08 -kor

Munkát keresek.. olyat ahol nem kell dolgozni
Egy türelemjátékot kérek, de azonnal!

#129 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 17. 10:31

Idézet: tbee83 - Dátum: 2005. febr. 17., csütörtök - 10:06

még a topic elején valami olyat mondott, hogy a webes programozás nemigazán az...

És erre mondtam azt, hogy az is programozás, ugyanolyan buktatókkal és nehézségekkel, és az elkészült munkának is ugyanolyan a gyümölcse. Már a HTML -ben is lehet picit "szivogatni", de ezt amúgy sem használja az ember egy nagyobb oldalnál. a PHP, CSS, CGI, ASP, stb. pedig, nos az már teljesértékű programozás. Szóval (mint a téma elején utaltam rá) jöhet az is... :)

Örülök, hogy ilyen szépen fejlődik a téma... sok-sok hasznos és érdekes program van itt már feltüntetve.
Ügyesek vagytok...! :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#130 Felhasználó inaktív   JZO 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 00:49

Sziasztok!

Hosszas fejlesztés eredményeképpen sikerült egy új infrastruktúrális alapokra tervezett szoftver kifejlesztése.
A fő feladata a programnak a kommunikáció. Ez számos lehetőséget jelent, mint Intranet-es chat, helyi hálózatok összekapcsolása interneten át, chat szobák hostolása, azonnali üzenetek küldése kedvencek listával, beépített magán file szerver (file szintű jogosultság kezeléssel), valamint P2P technológián alapuló fejlesztett file megosztás.

A program mindenki számára ingyenes.

TerraChat Communication System - http://www.terrachat.hu/

Mindenkit szeretettel várok a TerraChat univerzumban!  ;)

Mutatok pár Screenshot-ot is:

Kép

Kép

File megosztás vezérlőpultja:

Kép

Valamint néhány kötelező elem, pl. játékok, azok közül is az egyik a Torpedo:

Kép

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +