HWSW Informatikai Kerekasztal: Ezt alkottam, megmutatom Nektek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Ezt alkottam, megmutatom Nektek HWSW fórumozói által készített programok Értékeld a témát: -----

#151 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 19. 20:03

Idézet: cx.core - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 8:22

Én azért, mert interpretált, tehát viszonylag lassú. Már a "write once, compile everywhere" gondolkodásmód sem tetszik, nemhogy ez. :Đ

Ne haragudj, de hülyeségeket beszélsz.
1) Nem interpretált. Bájtkódba van fodítva...
2) Nem lassú. Nagyon mem. Az régen volt. Sokáig compileol (hmm, ilyen mikor is csinál egy interpretált nyelv?), lassan indul el, és sok memóriát eszik, de mostmár nagyon gyors. Inkább azért nincs itt sok, mert nem használjuk annyian. 1x így alakult....
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#152 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 03. 19. 20:42

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 20:03

2) Nem lassú. Nagyon mem. Az régen volt.
Kisebb, egyszerű programoknál nem tűnik fel a sebességkülönbség, ha elég gyors géppel áldott meg a sors. Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. Egyes feladatokra egyszerűen nem ésszerű Javát alkalmazni, ezt be kell látni.

Szerkesztette: KovacsUr 2005. 03. 19. 20:42 -kor

#153 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 19. 21:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 21:03

1) Nem interpretált. Bájtkódba van fodítva...

Idézet

[..]
bytecode
Machine-independent code generated by the Java compiler and executed by the Java interpreter.
[..]
interpreter
A module that alternately decodes and executes every statement in some body of code. The Java interpreter decodes and executes Java bytecode. See also compiler, runtime system.
[..]

Lásd: Glossary of Terms @ Sun.
Tehát a bytecode-ot interpretálják. (Sejtem én, hogy te a szűkebb értelmében használod az "interpreter" szót, de ha már a Sun is így hívja, akkor a szavakon sem lehet lovagolni.)

Igen, tudom, van lehetőség az egész bytecode egybeni lefordítására futtatás előtt. (És még így is lassabb lesz, mintha egyből az adott architektúra natív kódjára fordítottad volna.) Erre írtam, hogy a write-once-compile-everywhere gondolkodásmódtól is rosszul vagyok. :)

Idézet

2) Nem lassú. Nagyon mem. Az régen volt. Sokáig compileol (hmm, ilyen mikor is csinál egy interpretált nyelv?), lassan indul el, és sok memóriát eszik, de mostmár nagyon gyors. Inkább azért nincs itt sok, mert nem használjuk annyian. 1x így alakult....

Már a C fordítók pazarlásai miatt is szívom a fogam, a Java gondolatától meg egyenesen feszengek.
Igazán kedvem lenne még valami csattanót írni a végére, de nem szeretem az epigrammákat, és fáradt is vagyok.

Szerkesztette: cx.core 2005. 03. 19. 22:24 -kor

#154 Felhasználó inaktív   Lord Dalamar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 22:08

Sziasztok! Én nem programot töltök fel, ezért OFF is amit írok, de nem találtam más topicot, ha van akkor link....és én megyek oda és oda írogatok...
Keresek egy "unatkozó" programozót, egyetemistát, vagy csak aki hobbi szinten üzi, van egy elképzelésem, amire szükségem van, egyelőre saját célra kellene, de később pénz is lehet benne, mivel nem túl bonyolult a dolog és elég nagy a hiány is...ha valakit érdekel az írjon privibe vagy mailt...

koszi 

#155 Felhasználó inaktív   Gregorius 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 20:59

Ezt alkottuk: Bathory Bulletin Board
Meg fejlesztes alatt van...kritikakat varunk a forumra('Vélemények a forumrol' forumba)....es esetleg itt is. :banana:

#156 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 13. 20:18

erre most büszke vagyok:

http://www.derelict....isc/wavegen.swf

1-2 órányi szórakozás eredménye :)
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#157 Felhasználó inaktív   izll81 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 07. 06. 16:24

Sziasztok!

Látom nagyon sok jól sikerült munka, honlap, stb... van itt, ezért én sem akarok kimaradni a sorból:
Most índítottam, több hónapi szenvedés után a NetChatFórum-ot.
Ha valakinet van véleménye róla, azt várom! :)

#158 Felhasználó inaktív   Paracelsus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 19:22

Én csak két képet tudok mutatni egy játékról, mert fordítható verzió nincs belőle. Már nem fejlesztem, lényege, hogy repülőnkkel az ufókat kell lelőni. Nagyon komoly.  :)

The Expert Pilot - menükép (a szabadhent opció nem működik, de csak pár if kérdése)
The Expert Pilot - második "pálya"
Konfig: ASUS A7V600 & AMD Athlon XP 2500 (@1833 MHz) & Sapphire Radeon 9200 & 512 MB RAM & Maxtor 6E040L0 40 GB & Codegen 300 W | MS Windows 98 SE & MS Windows XP SP2 | powered by metal

#159 Felhasználó inaktív   b14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 22. 07:21

Idézet: Lord Dalamar - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 23:08

Sziasztok! Én nem programot töltök fel, ezért OFF is amit írok, de nem találtam más topicot, ha van akkor link....és én megyek oda és oda írogatok...
Keresek egy "unatkozó" programozót, egyetemistát, vagy csak aki hobbi szinten üzi, van egy elképzelésem, amire szükségem van, egyelőre saját célra kellene, de később pénz is lehet benne, mivel nem túl bonyolult a dolog és elég nagy a hiány is...ha valakit érdekel az írjon privibe vagy mailt...

koszi

Vállalom, de tök ingyen.
A mailcímem: kisbes(kukuc)gmail(ponty)com

#160 Felhasználó inaktív   b14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:01

Én ezt készítettem: http://b14.uw.hu Ez egy nagyon hasznos kis oldal a maga nevében. Ajánlom mindenkinek, hogy megnézze, akinek nincs még gmailes címe.

#161 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 12:09

Idézet: b14 - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 9:01

...

Khm... azért ne csússzunk el ebbe az irányba, ha kérhetném...

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#162 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2005. márc. 19., szombat - 19:42

Kisebb, egyszerű programoknál nem tűnik fel a sebességkülönbség, ha elég gyors géppel áldott meg a sors. Sajnos nem mindenki ilyen szerencsés. Egyes feladatokra egyszerűen nem ésszerű Javát alkalmazni, ezt be kell látni.

A cikkel sok ponton egyetertek, de a konkluzioja nem franko.

Nem mondanam, hogy a projekt bonyolultsaga szabja meg, hogy alkalmazhato-e a Java (vagy a C#). Inkabb a sebesseg az, ami a dolog sarokkove lehet. Ha a Java eleg gyors, akkor szinte minden mellette szol, mert bar szerenyebb kepessegu nyelv, de amit tud, azt viszonylag jol tudja.

Ezzel szemben a C++ ott van a zavaros template-ekkel, ami valoban alkalmazhato generikus programozashoz, de mindenki tudja (legfokeppen azok, akik ezzel foglalkoznak), hogy abszolut nem erre talaltak ki. Aztan van egy borzaszto sovany futasideju konyvtara zerosemmi grafikus tamogatassal. Egyszeruen nem hiszem el, hogy 2005-ben egy szabvany konyvtar legnagyobb erenye nehany absztrakt adatszerkezet parametrikus megvalositasa (talan csak egy olyan van (STLport) ami tutira allocator biztos), meg valami konzolkezeles.

Arrol mar nem is beszelek, hogy a C++ szabvanybol hianyzik az alapveto elemek korrekt definicioja. Pl. elemi tipusok merete (allitolag a hordozhatosag erdekeben, bar eppen a programok atvitelenel lehet vele rohadtnagyot szivni), objektumok binaris reprezentacioja v. a kivetelek teren is vannak gyonge pontok. Kicsit gaz, hogy a Watcom-bol dobott kivetelt nem lehet szivas nelkul elkapni VC++-os kodban. Vagy mekkora orbitalis szivas a ket fordito kozott osztalyokat megosztani? Pedig annak idejen a szabvany megalkotasakor egy csuklomozdulat lett volna ezt az egeszet korrekten megoldani (egyszeruen le kellett volna irni, hogy hogyan KELL csinalni). Es akkor talan a C++ kepes lenne mas nyelvekkel is egyuttmukodni. Nincs reflection. Irnak rohadt komplikalt template kodokat, amik itt-ott probalnak valamit csinalni, de valszeg csak annak van kedve hasznalni, aki mogott puskaval allnak es kenyszeritik.

Szoval C++-t csak oda, ahova a sebessege miatt kell....

#163 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 13:58

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 15:30

Szoval C++-t csak oda, ahova a sebessege miatt kell....

...és memóriafoglalás csökkentése..stb.

#164 Felhasználó inaktív   b14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 17:42

Idézet: Nevergone - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 13:09

Khm... azért ne csússzunk el ebbe az irányba, ha kérhetném...

Nem értelek.
Az volt, hogy aki amit készített, azt bemutathatja, nem?
Én úgy gondoltam, hogy ezt én készítettem. :rolleyes:

#165 Felhasználó inaktív   Harder 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 20:19

b14,
igen, te készítetted. Én is készítettem este magamnak egy vajaskenyeret, mégsem teszem a fényképét mert nem ide való. :)
A lényeg, hogy a lapodat nem itt kell reklámozni mert offtopic, olvasd el a kezdő hozzászólást.
tutorial.hu | mactippek.com | blog.harder.hu

#166 Felhasználó inaktív   b14 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 21:48

Idézet: Harder - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 21:19

b14,
igen, te készítetted. Én is készítettem este magamnak egy vajaskenyeret, mégsem teszem a fényképét mert nem ide való. :)
A lényeg, hogy a lapodat nem itt kell reklámozni mert offtopic, olvasd el a kezdő hozzászólást.

Elnézést kérek ezúttal -tőled- és mindenkitől, akinek szemet szúrt a hozzászólásom.

#167 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 09:49

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 14:30

[java thread]

:offtopic: ebbe en is beleszolnek.
Szoval a c++nak meglehetosen kicsi a szabvanyos konyvtara(de hihetetlenul ruglamas, es elegansan programozhato), es elerheto hozza szamtalan 3rd party cucc is, amikbol bosegesen lehet valogatni, biztosan mindenki megtalalja a neki tetszot. de eppen ide vehetjuk a Javat, nekem nemreg kellett egy kis ideig awt-t es swinget hasznalni, es tulzas nelkul mondhatom, hogy az pl. ugy ahogy van, szar. persze vannak pozitiv peldak is, a windows.forms eleg korrekt sztem. (habar QT rlz :> )
objektum-letrehozas es allokalas: a java itt meglepoen jol teljesit, (mint a c#) sokkal gyorsabban allokalja az objektumoknak a tarteruletet, mint a c/c++(sok objektumnal nagy elony) es a GC is egy nagyon hasznos dolog szerintem (tudom, c++hoz is van szamtalan elerheto GC, de a java-e gyorsabb, es sztem a c#-e is) emellett a java nyelvi szinten tamogatja a tobbszalu vegrehajtast is.
a cikk egyik fontos pontja volt a sok castolas. meg nem neztem utana a java 1.5-nek, de abban mar vannak generikus kiegeszitesek, az sok castolassal van megoldva, vagy valoban gyorsabb lehet mint a  ipus-fuggetlen tarolok?

#168 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:27

Idézet: Haderach - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 8:49

Szoval a c++nak meglehetosen kicsi a szabvanyos konyvtara(de hihetetlenul ruglamas, es elegansan programozhato), es elerheto hozza szamtalan 3rd party cucc is, amikbol bosegesen lehet valogatni, biztosan mindenki megtalalja a neki tetszot. de eppen ide vehetjuk a Javat, nekem nemreg kellett egy kis ideig awt-t es swinget hasznalni, es tulzas nelkul mondhatom, hogy az pl. ugy ahogy van, szar. persze vannak pozitiv peldak is, a windows.forms eleg korrekt sztem. (habar QT rlz :> )
objektum-letrehozas es allokalas: a java itt meglepoen jol teljesit, (mint a c#) sokkal gyorsabban allokalja az objektumoknak a tarteruletet, mint a c/c++(sok objektumnal nagy elony) es a GC is egy nagyon hasznos dolog szerintem (tudom, c++hoz is van szamtalan elerheto GC, de a java-e gyorsabb, es sztem a c#-e is) emellett a java nyelvi szinten tamogatja a tobbszalu vegrehajtast is.
a cikk egyik fontos pontja volt a sok castolas. meg nem neztem utana a java 1.5-nek, de abban mar vannak generikus kiegeszitesek, az sok castolassal van megoldva, vagy valoban gyorsabb lehet mint a  ipus-fuggetlen tarolok?

Nagyjabol egyetertunk.

A Java-t speciel en sem annyira csipazom, de a C#-nak vannak ugyes pillanatai szvsz. Nem vagyok egy Microsoft-rajongo, de szerintem jo otlet volt felkarolniuk.

Ahogy egy kicsit tobbet foglalkoztam a C++-al egyre inkabb ugy erzem, hogy evolucios zsakutca annak ellenere, hogy csodalatos lehetosegei is vannak. Ugy fogja vegezni, mint a Fortran vagy a Cobol.

#169 Felhasználó inaktív   Haderach 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 11:31

Idézet: h1ghland3r - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 12:27

Ahogy egy kicsit tobbet foglalkoztam a C++-al egyre inkabb ugy erzem, hogy evolucios zsakutca annak ellenere, hogy csodalatos lehetosegei is vannak. Ugy fogja vegezni, mint a Fortran vagy a Cobol.

:offtopic: a a a a a ugy biztosnem, azokat a nyelveket meg viragzasuk alatt SEM szerette senki a c++ ezen pedig azert mar tul van :D :p
egyebkent ki tudnad fejteni ezt a gondolatott bovebben?

#170 Felhasználó inaktív   marczi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 16:43

Idézet: Haderach - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 9:49

Igazából az 1.5-ös nem nagyon csinál más, mintha egy preprocesszor lenne az 1.4-hez, gyakorlatban a futtató teszi hozzá a typecastokat futásidőben. További info itt: http://www.artima.co.../generics2.html  Igazából az 1.5 majdnem összes új tulajdonsága ilyen varázslatokat használ, talán az annotation-ok nem, bár szerintem ott is valami ilyesmi húzódik meg a háttérben. Egyébként érdekes téma, indíthatnánk neki új topicot.

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.