HWSW Informatikai Kerekasztal: Meg lehet bízni a nőkben? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Meg lehet bízni a nőkben? Te megbízol a nődben? Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 30. 10:36

Idézet: obersmith - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:00

topic címére válaszolva egyszerű helyzetben vagyok: nincs barátnőm.

Hmmmm, biztos, hogy ekkor nem merül(het) fel a kérdés? Hacsak... de akkor meg a fiúkban?
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#322 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:38

Idézet: Favágó - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:16

......Úgy kell elfogadni a másikat ahogyan van, hibáival, hülyeségeivel együtt...

Ezt te mondtad. Miért is nem gondolod végig?  :think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#323 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:38

Idézet: Arp - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:14

Megcsaltam a nőmet mert már ellaposodtott a kapcsolat és nem érdekelt, aztán rájöttem hogy szeretem és nem kelett volna, és utána sokkal jobban szerettem mint azelőtt és minden rendbe jött (persz nem mondtam el neki). úgyhogy a megcsalt tehát nem szeret axiómád eleve téves.
Ezeket az érzelmi dolgokat nem lehet ilyen fekete-fehér alapon nézni.

Gondold el: lebuksz valahogy, vagy kiderül, vagy akármi. Modjuk elolvassa ezt a fórumot, lényegtelen. Gondold el mit szólna hozzá, nézz a szemébe...
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#324 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:40

Idézet: Arp - Dátum: 2004. április 30, péntek - 10:54

A szerelemnek és a szeretetnek része KELL LEGYEN a megbocsátani tudás. Anélkül nem más mint puszta önzés, ki akarod sajátítani. Ez arra jellemző aki jobban szereti magát mint a csajt. Inkább azon kell elgondolkodni hogy miért lépett félre, miért érezte jobban magát mással, és nem biztos hogy őt kell büntetni érte mert lehet hogy a hiba bennünk van. Ha valaki félrelép az azt jelenti hogy a kapcsolattal valami gáz van, amiért általában mindkét fél felelős, az elég ritka hogy egy tökéletesen müködő kapcsolatban minden ok nélkül félrekúrjon valaki.
Engem még sosem csaltak meg (tudtommal) úgyhogy nem tudom hogy reagálnék de szerintem ha nagyon szeretném a csajt akkor meg tudnám bocsátani neki. Mert akit igazán szeretsz annak meg tudsz bocsátani. Mindenki tévedhet, én már többször is léptem félre, volt hogy megbántam, volt hogy nem, de a világ nem dőlt össze.

Sokmindent meg lehet bocsájtani, de azért nem minden.Én is sokmindent megbocsájtanék a szerelmemnek, de a megcsalás az más kategória. Minden ember más típus, azt írtad, hogy többször is félreléptél, én pl ilyet nem csinálok pedig nem vagyok könnyű helyetben.

#325 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:43

Idézet: Arp - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:14

Megcsaltam a nőmet mert már ellaposodtott a kapcsolat és nem érdekelt, aztán rájöttem hogy szeretem és nem kelett volna, és utána sokkal jobban szerettem mint azelőtt és minden rendbe jött (persz nem mondtam el neki). úgyhogy a megcsalt tehát nem szeret axiómád eleve téves.
Ezeket az érzelmi dolgokat nem lehet ilyen fekete-fehér alapon nézni.

Mond el Neki, és meglátjuk mit szól majd hozzá. :) Nyilván ha annyira nagyon szereted, akkor nem csaltad volna meg.

#326 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:45

Idézet: Favágó - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:16

Szerintem a kapcsolat olyan mint egy kártyavár, ha megrogyik, vagy részben ledől, akkor még meg lehet próbálni kijavítani, de már nem lesz az igazi, le kell bontani, és újjal kell próbálkozni.

Ez így nem fedi a valóságot imho. Egy kapcsolat ereje, szakítószilárdsága nem akkor érvényesül/derül ki, amikor minden rendben van, ha rózsaszín pitypangok és énekesmadárkák között andalogva mennek a dolgok, hanem akkor, mikor súlyos gondok, problémák vannak. Ha a kapcsolat a padlóra kerül, s a két ember egymást segítve állítja talpra mert rájönnek, hogy az egymás iránti kötődésük  milyen erős, az a kapcsolat akár sokkal erősebb lehet később. Ha mindkét fél le tudja vetkőzni a gyerekes hülyeségeket, s engedi, hogy a másik tiszta lappal induljon és a múltat bevágják a pince legméjére hogy ott rohadjon el örökre, akkor bármit rendbe lehet hozni.

#327 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 30. 10:49

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:45

Ez így nem fedi a valóságot imho. Egy kapcsolat ereje, szakítószilárdsága nem akkor érvényesül/derül ki, amikor minden rendben van, ha rózsaszín pitypangok és énekesmadárkák között andalogva mennek a dolgok, hanem akkor, mikor súlyos gondok, problémák vannak. Ha a kapcsolat a padlóra kerül, s a két ember egymást segítve állítja talpra mert rájönnek, hogy az egymás iránti kötődésük  milyen erős, az a kapcsolat akár sokkal erősebb lehet később. Ha mindkét fél le tudja vetkőzni a gyerekes hülyeségeket, s engedi, hogy a másik tiszta lappal induljon és a múltat bevágják a pince legméjére hogy ott rohadjon el örökre, akkor bármit rendbe lehet hozni.

Hát igen. Az élet úgy van kitalálva, hogy az elején kellene a legtöbb tudás..... és az mégis a végén jön meg. :up:
¤

#328 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:49

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:38

Ezt te mondtad. Miért is nem gondolod végig?  :think:

Hiab, hülyeség az, hogy van valami hibája, hisztis,  türelmetlen, külső hiba, tőled eltérő szokás, nem túl megértő, más stílus, eltérő vélemény valamiről, DE!!! megcsalás nem hiba, vagy hülyeség, hanen valami teljesen más.

Hogy hangzik?: - Tudod én sem vagyok tökéletes, csalom a páromat.
                    - Ugyam már! Mindenkinek vannak hibái...

Van egy-két dolog amit már nem lehet tolerálni.
Véleményem szerint: ha átvernek, megcsalnak, kihasználnak, hülyére, vagy semmibe vesznek, vagy ha egyáltalán nem tisztelnek.
A hibák elnézhetőek, de azért ezek mellet már nem működik egy kapcsolat.
"Mindenkit szeressünk, békében éljünk, s nem szabad rosszindulatúnak lenni, me elég sok a rosszindulatú ember sajnos, és nagyon sok a veszedelem, ami má, ami má oda kéne figyelni a sok emberre. Amilyen infláció folyik itt ebben a rendszerben, most itt szeretni kell, ünnepkor szeretni kell az embereket a népeket, egymást, mindenki egyért, egy mindenkiért!” Gino az Oláh családból ja

#329 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:52

Idézet: groop - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 14:19

Minden nőnek jól esik ha dicsérik nem ? Na hát én ezt egyébként így is gondolom. Egyébként ne mond azt, hogy neked nem a párod a legszebb, persze ezt nem csak kivülről inkább belülről értettem, elvégre csak van valami oka, hogy vele vagy ?!

a roppant üzleti szemléletű lények erre azt mondanák, hogy nem, a párja csak a legjobb, amit kapott a piacon. s nyilván sok embernél valóban ez a helyzet. szívesebben lenne mással, de ha ló nincs, a szamár is jó...
egyébként az ember a szeretett lényt nem nézheti halál semlegesen, esztétikailag :) illetve igen, de az csak egyetlen dimenzió. a sok kellemes emlék, az ismerősség, otthon-érzet, a belső ismerete már eleve módosítja az arc által generált érzéshalmazt, de ha a másik gyöngéden ránk néz, úgy, ahogy csak ránk tud, az még a lehető legobjektívebben nézve is igen erőteljesen képes növelni a szépségét. mint ahogy a jó közérzet s a lelkes mosoly is :)

a megcsalásos témában nem foglalok állást. én tökéletlen vagyok és szeretem a szimmetriát és különben sem vagyunk poligámak, mint az emberek többsége (max van, aki lineárisan poligám s egymás után képes többeket megkívánni), úgyhogy én nem tolerálnám. de nem feltétlenül hülye és önző az, aki képes megbocsátani. vagy inkább kicsit megérteni. a "fátylat rá"-megbocsátás, ami a mélyben ott motoszkál, nem az igazi... s tényleg nem mindegy, mi az ok: olyan típus és gondolkodás nélkül megtette, csak úgy, avagy kapcsolati problémák, belső bizonytalanság és nagy csábítás összjátéka, vagy más... nyilván vannak párok és esetek, ahol egetverő marhaság lenne szétmenni miatta. s mint láthattuk, van, ahol el sem várják a hűséget... ha nekik úgy jó, nekem nem fáj.
én azt furcsállom, hogy a jobbára poligám emberek elég nagy százalékban elvárják a másiktól a hűséget. ez nekem elég fura. mert én csak azt igénylem, amit én speciel simán meg tudok adni, mert nekem sem kell kísértést legyőznöm :) nem is várnék csábítás elleni küzdelmes hűséget. ha megkíván valaki mást, menjen és hagyjon engem. sokat akarok, de nem lehetetlent, amúgyis, inkább egyedül, nincs azzal semmi baj. mások vagyunk. s nem a statisztikát, a társadalmi elvárásokat vagy hasonlókat kell figyelembe vennünk, hanem saját igényeinket. ezek némelyike változtatható, némelyik eléggé jól tartja magát. ez van.

#330 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 30. 10:56

Idézet: Favágó - Dátum: 2004. április 30, péntek - 11:49

Véleményem szerint: ha átvernek, megcsalnak, kihasználnak, hülyére, vagy semmibe vesznek, vagy ha egyáltalán nem tisztelnek.
A hibák elnézhetőek, de azért ezek mellett már nem működik egy kapcsolat.

Akkor menj ezen az irányon tovább......... csak éppen semmi köze hozzá, hogy éppen férfi vagy nő az alany.

Tehát: miért nem gondolod végig?
¤

#331 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:57

Idézet: Favágó - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:49

A hibák elnézhetőek, de azért ezek mellet már nem működik egy kapcsolat.

ezzel egyetértek. a megcsalásban már eleve ott a CSALÁS. a hazugság. mert azért többnyire nem mondja el az ember. na ezen a ponton nálam már eleve túl nagy gáz van. nekem a Kedves NE hazudjon. semmiben. ha nem képes rá, incompatibility és annyi. sosem akarom formálni a másikat (már ért is bírálat emiatt :)), mert én is szeretem a szabadságot meg különben is elég munkám van önmagammal, minek strapáljam magam :) menjen a saját útján, én is az enyémen. nem azt akarom, hogy a két út kényszeresen összeforrjon vagy egymás mellett haladjon, hanem úgy látom, a két út egymás mellett megy. nem döntés, hanem felismerés. de ha mégsem, akkor sem akarok kényszert.

#332 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 10:58

Idézet: Lipton - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:43

Mond el Neki, és meglátjuk mit szól majd hozzá. :) Nyilván ha annyira nagyon szereted, akkor nem csaltad volna meg.

Akkor épp elég sok problémánk volt és ezek néha elfedik a mély érzelmeket. Egyik kapcsolat sem konstans, vannak hullámvölgyek, és néha a völgy alján megbotlik az ember

#333 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:02

Idézet: shr - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:57

nekem a Kedves NE hazudjon. semmiben. ha nem képes rá, incompatibility és annyi.

Ez a hazudni a másiknak is egy nehéz eset, eldönteni hogy jobb-e egy kegyes hazugság vagy megmondani az igazat. Többnyire mindig mindenkinek megmondom amit gondolok, és ezzel elég sok fájdalmat lehet okozni. A megcsalást nem mondtam el. Épp többhetes mosolyszünet volt amikor történt, és úgy gondoltam nem fogom már folytatni vele, aztán mégis rendbejöttek a dolgok, akkor már kár lett volna ezzel elrontani.

#334 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:08

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:35

Jórészt egyetértek. :up:

Off: Arp, jó rég láttalak már errefelé, de örülök, hogy megint itt vagy. Merre jártál? /Off

Off: Valaki még megismer :) Szoktam járni erre de inkább kihaltabb fórumokat látogatok. Sok a hozzászólás nincs időm/türelmem végigolvasni, anélkül meg kár beleböfögni. Résen kell lenni mert amint nyílik egy jó topik percek alat többoldalas lesz. De jövő héten tényleg nem leszek mert irány Egyiptom  :cool: /Off

#335 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:09

Idézet: Drummaster - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:45

Ha a probléma valami rajtunk kívüli okból következik be, vagy valaki más személy/helyzet okozza, akkor az utolsó csepp véremig mellette vagyok a páromnak, de ha ő csinálja a helyzetet... ő főzte, ő egye meg!

Oldjuk meg a problémát együtt, amit ő csinált? Akkor kellett volna inkább gondolkodni, amikor hülyeséget csinált. Eső után köpönyeg.

Ha valaki egyszer hátbaszúr téged, akkor utána hátat fordítassz neki újra?

Én kétszer nem lépnék bele ugyanabba a csapdába.

Nem mondom, hogy nincs igazad, csak én máshogy gondolkodom, mások vagyunk. Peace!

#336 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:10

Idézet: Arp - Dátum: 2004. április 30, péntek - 10:02

Ez a hazudni a másiknak is egy nehéz eset, eldönteni hogy jobb-e egy kegyes hazugság vagy megmondani az igazat. Többnyire mindig mindenkinek megmondom amit gondolok, és ezzel elég sok fájdalmat lehet okozni. A megcsalást nem mondtam el. Épp többhetes mosolyszünet volt amikor történt, és úgy gondoltam nem fogom már folytatni vele, aztán mégis rendbejöttek a dolgok, akkor már kár lett volna ezzel elrontani.

én nem hiszek a kegyes hazugság legendájában. még jogos hazugság is ritkán van és idegen felé (pl ha egy szerintem OK emberkét üldöznének evil elemek, tuti rossz irányt mutatnék, ha megkérdeznének :)). van 1-2 eset, amikor nem akadok fenn egy-egy valóban kegyesnek szánt és jól kijövő, apró hazugságon, ami valóban önzetlenségből fakadt (no meg egy meglepetés miatti valótlan állítás sem hazugság), de én ilyet sem nagyon tennék, nem stílusom. illetve egy rosszabb, merevebb szülő-gyermek viszonyban is szükség lehet apró hazugságra a saját út követése miatt, de egy rendes párkapcsolatban nincs helye.

a Te esetedre leginkább nem mondok semmit, meg tudom érteni, hogy nem cibáltad elő, ettől függetlenül én rühellem a hazugságot. s vannak emberek, akikről nagyon tudja a párjuk és mégis...
de sokak a "ha nem tudom, nem fáj" elvet vallják. én nem. a tudás és az illuziotikus boldogság közül mindig az előbbit választanám :)

#337 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:12

Idézet: Arp - Dátum: 2004. április 30, péntek - 12:08

Off: Valaki még megismer :) Szoktam járni erre de inkább kihaltabb fórumokat látogatok. Sok a hozzászólás nincs időm/türelmem végigolvasni, anélkül meg kár beleböfögni. Résen kell lenni mert amint nyílik egy jó topik percek alat többoldalas lesz. De jövő héten tényleg nem leszek mert irány Egyiptom  :cool: /Off

Jo téged még látni :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#338 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:12

Idézet: Favágó - Dátum: 2004. április 30, péntek - 10:09

Nem mondom, hogy nincs igazad, csak én máshogy gondolkodom, mások vagyunk. Peace!

nekem is ez a véleményem :) jó felismerés. sokak a saját elvrendszerüket és elképzelésüket, sőt stílusukat akarják rákényszeríteni másokra... pedig igen kevés kőbe vésett aranyszabály és -igazság van...

#339 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:23

Idézet: groop - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 13:48

Sokan azt mondják, hogy már az is a megcsalás témájába esik ha ránézek egy másik nőre.
Én olyan ember vagyok, aki azt vallja , hogy mindent a szemnek és semmit a kéznek, azaz akkor is képes vagyok megnézni egy jó csajt ha a barátnőm ott van mellettem és max megjegyzem, hogy egész csinos/jól néz ki, ezután persze mindig mondom páromnak, hogy "de nálad nem szebb senki", ezt persze így is érzem. Úgy gondolom, hogy aki szeret valakit annak annál az illetőnél nincs szebb.

beleolvasok az előző oldalakba is...
hm, hát nézni, az egy dolog. bár nem tudom pontosan, egy normál embernél hogyan van ez. rám jobbára annyira hat maximum, mint pl egy gyönyörű táj, esztétika, életenergia, jó érzés... de az nem szexuális, legalábbis nem jobban, mint a táj vagy egy szép eper :D
a párunk szépségéről már írtam :)

#340 Felhasználó inaktív   Favágó 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 30. 11:27

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. április 30, péntek - 9:56

Akkor menj ezen az irányon tovább......... csak éppen semmi köze hozzá, hogy éppen férfi vagy nő az alany.

Tehát: miért nem gondolod végig?

Lehet hogy félreértettél. A problémákat el lehet, (sőt el kell) nézni, de a megcsalás, átverés, stb. az már nem a probléma kategória, hanem az már több, nálam szakító ok. Hiába szeretem.

"minél jobban szeretsz valakit, annál jobban meg tud bántani"

Én voltam már ilyen helyzetben. Megcsalt akit nagyon szerettem. Azóta utálom mint a sz@rt!

Az alany meg (férfi/nő) itt teljesen mindegy, de mondjuk ugye én férfi vagyok, tehát akkor nő a párom, de itt most nem erről van szó, nem ez a lényeg.

Érted már?

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.