HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért halott mostanában a HWSW ? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért halott mostanában a HWSW ? ...vagy csak én lettem függő ? Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 00:03

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. április 28, szerda - 0:51

ne felejtsd el, hogy a "bolhások" az új fórumban nem számítanak.
a szófosótopicok (úgy tudom) igen.
a motorváltás sok hozzászólást elnyelt.

Bolhán relative keveset mozgok, viszont elég sok ilyet látok az egyéb témákban is. Valahol érthető is, hiszen ajánlják neki a HWSW-t, mert akad valami nyűgje, amire az ismerőse nem tudja a választ. Idejön, megkérdezi, vagy segítenek(ünk) neki, vagy nem, megy tovább, éli az életét. Nincs is ezzel semmi gond, míg "szabályos keretek" között teszi ezt.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#62 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 00:04

Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 28, szerda - 1:00

Zárjuk ezt le, túllépnék valami határt ezzel... :)

Akkor csak priviben áruld el a nevét plz.  :D

#63 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 00:23

Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 28, szerda - 0:46

Kíváncsi lennék, ha valahogy áttekinthetően meg lehetne nézni (grafikusan akár :) ), hogy a regisztrált felhasználók közül hány százalékának van meg 10, 100, 500, 1000,.... hozzászólása. Szerintem nagyon nagy százalékának 10 alatt van.

Macerasan, de most is meg lehet hatarozni.

Fooldalon alul link: Minden idők legaktívabb hozzászólói
Ott listaztathatsz felhasznalokat kulonbozo rendezesek szerint.

0 hozzaszolas: 7972 (ebbol 2199 regisztralt 2002. februar 1 elott, vagyis akiknek sok hozzaszolasa elveszhetett az UBB 5.1 hibaja miatt)
1 hozzaszolas: 2512 (183)
2 hozzaszolas: 1445 (118)
3 hozzaszolas: 1016 (97)
4 hozzaszolas:  612 (63)
5 hozzaszolas:  526 (50)
6 hozzaszolas:  434 (56)
7 hozzaszolas:  323 (48)
8 hozzaszolas:  272 (29)
9 hozzaszolas:  230 (38)
----------------------------
15342 (2881) felhasznalo a 19957-bol. 76.87%

Persze ezek kozott eleg sok bolha-betyar lehet, de hat oertuk nem kar.

Tovabb nincs kedvem szamolni, kezdodik a Star Trek TNG :)

Persze kozvetlenul az adatbazist lekerdezve a megfelelo select kiadasaval a hazigazdik ezt egyszerubben is megtudhatjak.

Szerkesztette: nyunyu 2004. 04. 28. 00:39 -kor

#64 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 02:21

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2004. április 27, kedd - 19:15

Mostanában valahogy én is így, "magányosan" érzem magam a fórumon... :(

Rhino666

Hmm, en, mint bagolyDViD az ejfel utani hozzaszolasgyartas kozepette nem vettem eszre kulonbseget... :)
Thx, MR. modem...

Valszeg a motorvaltas okozta hercehurca eltaszitott nehany embert...  :confused:  :think:

#65 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 28. 06:08

Idézet: Etele - Dátum: 2004. április 27, kedd - 23:25

Csak vicceltem. :)

Egyébként pont a Tuning szekció - ahova te is sűrűn jársz - hanyatlik szembeötlően. Színvonal-ügyileg. Érdektelen topikok, érdektelen hozzászólások... :(
Reméljük ez is csak a Fless által említett libikóka-effektus. :)

Az. Amikor középen törött.......
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#66 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 28. 06:14

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. április 28, szerda - 0:17

Azt se felejtsük el, hogy április-május van, közeleg a nagy-nagy informatikai uborkaszezon. Kevesebb új hardver, kevesebb újdonság - kevesebb újszerű probléma, kevesebb újszerű topik.

Netán a PC, mint olyan, veszíti el "varázsát". Újszerű probléma? Hm, inkább csak felmelegített gumicsontok. És leginkább: "nem érdekel mit írtak az előző postban, most azonnal mondjátok el nekem, mit csináljak, hogy a bal lábam a jobb elé kerüljön!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#67 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 06:37

Idézet: joe39 - Dátum: 2004. április 27, kedd - 23:02

a reklámbanner fontosabb, mint kiírni, hogy a KERESŐ hol található,  pedig érdemes lenne a témanyitáskor felkínálni a kereső használatát, hátha választ kap az illető az (akár) előző nap ugyanabban a témában más által feltett kérdésre.
lehet, hogy a fórumszabályzatban benne van, majd egyszer elolvasom, ha épp más dolgom nem lesz.

Ne haragudj.....

Az "új téma" mellett balra ott van a "kereső" és az ablakában egy kis felirat........ csak éppen más dolga van......  minden felszólalónak.
¤

#68 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 28. 06:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 28, szerda - 0:50

Én már ide-és oda is csalódtam. Úgy értem, hogy volt olyan fórumozó, akiről kiderült, hogy még érettségi korban sincs, mégis látatlanban legalább 25-nek hittem. És ugyanez fordítottan is megesett, hogy olyan szintet képviselt valaki, amit már egy 8 általánost járt is szégyellhet, és mégis kiderült, hogy 2x vagy 3x éves.

Én is jártam így... ez nem baj.
Üdv :)

#69 Felhasználó inaktív   Renwick 

• Renwick
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 28. 07:28

Én úgy látom, hogy legfeljebb a hozzászólási kedv csökkent (ha csökkent egyáltalán), a fórumot így is elég sokan olvassák (vagyis inkább letöltik). Bár pontos találatszámokkal nyilván nem fog szolgálni senki, de elég megnézni a forgalmasabb témakörök kiemelt topikjainak találatszámlálóját (a korábbi gyakorlattól eltérően a hét eleje óta láthatóvá váltak mindenki számára):
A VGA témakörben lévő NV38-NV40 topikot pl. csaknem húszezerszer töltötték le április 1. (tehát a fórummotor cseréje óta). De szép számmal vannak ötezer találat feletti topikok is majdnem minden nagy témakörben.

Ezt azért én nem nevezném halottnak... :)

üdv

R.
Can you hear me, major Tom?

#70 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 28. 07:36

Idézet: Renwick - Dátum: 2004. április 28, szerda - 8:28

Én úgy látom, hogy legfeljebb a hozzászólási kedv csökkent (ha csökkent egyáltalán), a fórumot így is elég sokan olvassák (vagyis inkább letöltik). Bár pontos találatszámokkal nyilván nem fog szolgálni senki, de elég megnézni a forgalmasabb témakörök kiemelt topikjainak találatszámlálóját (a korábbi gyakorlattól eltérően a hét eleje óta láthatóvá váltak mindenki számára):
A VGA témakörben lévő NV38-NV40 topikot pl. csaknem húszezerszer töltötték le április 1. (tehát a fórummotor cseréje óta). De szép számmal vannak ötezer találat feletti topikok is majdnem minden nagy témakörben.

Ezt azért én nem nevezném halottnak... :)

üdv

R.

Azért érdekes, hogy ez a nagy olvasási láz nem látszik.... :p
¤

#71 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 08:41

Idézet

csaknem húszezerszer töltötték le

Szvsz ez sem igazán jó viszonyítási alap. Mert mi van akkor ha valaki 5percenként frissíti az oldalt, hogy megnézze van-e hozzászólás?
Vagy csak külön IP-ről érkező letöltéseket számol?
SPM fokozat pajti!!!

#72 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 08:51

IMHO kellenek ezek a hullámölgyek, mert ekkor öntisztul a fórum. A régiek -bár magányosan :) - maradnak, az eccerkérdezek-ek pedig mennek.
De valszeg a használd a keresőt vazze!!! válaszok is erősen kedvétszegik az olvasni nemtudóknak/akaróknak.
És ez így van jól! :respect:
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#73 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 10:21

Idézet

Egyébként az az érdekes, hogy hiába vagyunk 20000-en regisztrálva én mégis kevés új arcot látok megszolalni és csak a régiek társalognak. (szinte)

Iszonyatosan sokan vannak akik csak olvasnak, ha elarulnam mennyi egyedi IP van egy heten a HWSW forumon, szerintem el sem hinnetek. :)
A pangas abbol is adodhat, amirol PPeter ir, kezdodik az uborkaszezon, nincs sok ujszeru tema, uj dolog amirol irni lehetne. Ami van meg mar alaposan ki van targyalva.

A statisztikak alapjan egyaltalan nem pang a forum, bar az ketsegtelen, hogy csak napi 3-4 ezer post szuletik. :D

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#74 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 10:31

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 28, szerda - 11:21

ha elarulnam mennyi egyedi IP van egy heten a HWSW forumon, szerintem el sem hinnetek. :)

Azért azt sem árt figyelembe venni, hogy nagyon sokan dinamikus ip mögül neteznek.

#75 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 10:46

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. április 28, szerda - 11:31

Azért azt sem árt figyelembe venni, hogy nagyon sokan dinamikus ip mögül neteznek.

Nagyon sokan pedig céges tűzfal mögül.
SZERK: viszonyításnak SZVSZ jó lenne az adat, amit Krinyo (nem) említett.

Szerkesztette: Satriani 2004. 04. 28. 10:47 -kor

#76 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:14

Idézet: Satriani - Dátum: 2004. április 28, szerda - 11:46

Nagyon sokan pedig céges tűzfal mögül.
SZERK: viszonyításnak SZVSZ jó lenne az adat, amit Krinyo (nem) említett.

Es nem is fog. :) Na jo, nagysagrendileg sok tizezres szamrol van szo...

Krinyo
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#77 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:36

Idézet: Krinyo - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:14

Es nem is fog. :) Na jo, nagysagrendileg sok tizezres szamrol van szo...

Krinyo

De ezzel csak az a baj, hogy a pangás akkor is nagy ha sok az olvasó.  :rolleyes:

#78 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:38

Szerintem a kereső (nem) használata egy kicsit árnyaltabb kérdés: mielott a motor cserélve volt, én is lekuldtem magamban azokat akik mondták h keressek mert tudjuk milyen volt. Ellenben miota lehet keresni, azota aktivan használom.
Végülis ha megnézitek több topikot nyitnak az ujak akik ezt a kereső funkciot magasrol sz.rják le, mint azok akik elfogadják.
Ellenben igy valoban kevesebb topic is nyilik mert a régieket jobban felhozzuk.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#79 Felhasználó inaktív   groop 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 14:40

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:38

Szerintem a kereső (nem) használata egy kicsit árnyaltabb kérdés: mielott a motor cserélve volt, én is lekuldtem magamban azokat akik mondták h keressek mert tudjuk milyen volt. Ellenben miota lehet keresni, azota aktivan használom.
Végülis ha megnézitek több topikot nyitnak az ujak akik ezt a kereső funkciot magasrol sz.rják le, mint azok akik elfogadják.
Ellenben igy valoban kevesebb topic is nyilik mert a régieket jobban felhozzuk.

De az a baj, hogy a régi topicokban is gyengűl az aktivitás.  :(

#80 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 15:13

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. április 28, szerda - 15:38

Par helyen mar anyaztunk Armandusy-ra, mert egy kerdes, egy topikot jatszik, aztan meg o van megsertodve, ha szolunk erte...

Ha valakinek ennyire nem szurja ki a szemet az egyes temakorok tetejen a kereso doboza, akkor miert nem visel megfelelo munkaeszkozt? :hemuveg:

Esetleg alulra is kene egy ilyet rakni, a lenti "Uj tema" gomb melle?

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (20 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.