HWSW Informatikai Kerekasztal: Vodafone Super - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vodafone Super 3600 forintos percdíj

#1 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 28. 06:53

Tegnap megkapta a feleségem a telefonszámlát, a szokásos 7-8e Ft helyett 18e Ft-ról szólt.
Hosszas telefonálgatások után (szó szerint 2*7 percet várattak az ügyintézőre) kiderült, hogy a telefonomon aktíválva van a hangposta, ezért minden sikertelen hívás a telefonomra bruttó 60 Ft-ba kerül.
Az üf. kollega azt mondta, hogy az új távközlési törvény szerint minden mp-et ki kell számlázniuk, így a sikertelen hívások is hívásnak számítanak. Ekkor én leellenőriztem a telefonomon, és tényleg át volt irányítva a hangpostára, holott én nem is kértem. Sebaj, gondoltam: Hívásinfo/Átirányítások/Minden átirányítás törlése/OK. Állapotkérés: a szolgáltatás aktív, ezek szerint telefonról nem is lehet megszűntetni, üf felhív:
-Jó reggelt, szeretném megszűntetni a hangposta szolgáltatásomat
....telefonszám, üf.bizt.kód stb...
-Rendben van, 48(!) órán belül kikapcsoljuk

Tudom, hogy részben a mi faszságunk, hogy nem ellenőriztük le, hogy van-e átirányítás, de mint írtam, nem is kértem, hogy legyen. Azt sem ellenőrizgetem, hogy van-e HBO-nk, mert nem kértem.

Ha valakinek tud esetleg bármilyen törvényes módját annak, hogy hogy ne kellene kifizetni ezt az összeget, azt megköszönném, illetve mit lehet ilyen esetben tenni!?
Nem az összeg mérete miatt, mert szerencsére földhözvágni nem fog, csak vannak elvek, amik ezt nem engedik.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, és tanácsokat

Üdv.: Noiseless
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#2 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 07:01

Idézet: Noiseless - Dátum: 2004. április 28, szerda - 7:53

Hívásinfo/Átirányítások/Minden átirányítás törlése/OK.

Szia.
Lehet én nem értem, vagy rosszul tudom, de a Hangposta szolgáltatást nem lehet a telefon menüjéből letiltani (egyik szolgáltatónál sem).
Az egészet még át kell olvasnom, kicsit zavaros az egész...túl reggel van :)  :omg:
Kezdem érteni, sz. a feleséged hívott és ha nem voltál elérhető vagy nem vetted fel, hangpostára ment? Mert akkor ez OK.
Egyébként nem látok módot a nem fizetésre, más: feleséged miért nem szólt, hogy valami nem smakkol, ("minek van neked hangpostád, szívem", stb.).

Szerkesztette: Kory 2004. 04. 28. 07:04 -kor

#3 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 07:29

Idézet: Noiseless - Dátum: 2004. április 28, szerda - 5:53

Tegnap megkapta a feleségem a telefonszámlát, a szokásos 7-8e Ft helyett 18e Ft-ról szólt.
Hosszas telefonálgatások után (szó szerint 2*7 percet várattak az ügyintézőre) kiderült, hogy a telefonomon aktíválva van a hangposta, ezért minden sikertelen hívás a telefonomra bruttó 60 Ft-ba kerül.
Az üf. kollega azt mondta, hogy az új távközlési törvény szerint minden mp-et ki kell számlázniuk, így a sikertelen hívások is hívásnak számítanak. Ekkor én leellenőriztem a telefonomon, és tényleg át volt irányítva a hangpostára, holott én nem is kértem. Sebaj, gondoltam: Hívásinfo/Átirányítások/Minden átirányítás törlése/OK. Állapotkérés: a szolgáltatás aktív, ezek szerint telefonról nem is lehet megszűntetni, üf felhív:
-Jó reggelt, szeretném megszűntetni a hangposta szolgáltatásomat
....telefonszám, üf.bizt.kód stb...
-Rendben van, 48(!) órán belül kikapcsoljuk

Tudom, hogy részben a mi faszságunk, hogy nem ellenőriztük le, hogy van-e átirányítás, de mint írtam, nem is kértem, hogy legyen. Azt sem ellenőrizgetem, hogy van-e HBO-nk, mert nem kértem.

Ha valakinek tud esetleg bármilyen törvényes módját annak, hogy hogy ne kellene kifizetni ezt az összeget, azt megköszönném, illetve mit lehet ilyen esetben tenni!?
Nem az összeg mérete miatt, mert szerencsére földhözvágni nem fog, csak vannak elvek, amik ezt nem engedik.

Előre is köszönöm a hozzászólásokat, és tanácsokat

Üdv.: Noiseless

Meg kell nézni az előfizetői csomagot. Ugyanis egyes csomagokban alapból aktiválva van a hangposta.

Mondjuk a 60 Ft-ot nem értem.

#4 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 08:08

Idézet: Gsnake - Dátum: 2004. április 28, szerda - 8:29

Meg kell nézni az előfizetői csomagot. Ugyanis egyes csomagokban alapból aktiválva van a hangposta.

Mondjuk a 60 Ft-ot nem értem.

Így van, szerintem alapból még a Vitamaxokon is aktíválva van a hangposta.

A 60 Ft úgy lehet, hogy a Szuper esetében ugyebár 10 percért hálózaton belül fizetsz 60Ft-ot, függetlenül a hívás hosszától, így 1-2 másodperces hangpostára futásnál is 60 Ft-ot kell fizetni.

#5 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 08:46

Idézet: Kory - Dátum: 2004. április 28, szerda - 9:08

Így van, szerintem alapból még a Vitamaxokon is aktíválva van a hangposta.

A 60 Ft úgy lehet, hogy a Szuper esetében ugyebár 10 percért hálózaton belül fizetsz 60Ft-ot, függetlenül a hívás hosszától, így 1-2 másodperces hangpostára futásnál is 60 Ft-ot kell fizetni.

A szerződési feltételekben hol írják, hogy a hangpostába átirányítás pénzbe kerül? :think:
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#6 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 09:07

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. április 28, szerda - 9:46

A szerződési feltételekben hol írják, hogy a hangpostába átirányítás pénzbe kerül? :think:

Szerintem itt nem arról van szó, hogy "átirányítás", egyszerűen valaki (jelen esetben a felesége) felhívta, valamilyen oknál fogva hangpostára futott a hívás, egyszerűen létrejött a kapcsolat. Mivel már 1mp-ért is fizetni kell, így az 60Ft jelen esetben.

#7 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 09:42

Idézet: Kory - Dátum: 2004. április 28, szerda - 10:07

Szerintem itt nem arról van szó, hogy "átirányítás", egyszerűen valaki (jelen esetben a felesége) felhívta, valamilyen oknál fogva hangpostára futott a hívás, egyszerűen létrejött a kapcsolat. Mivel már 1mp-ért is fizetni kell, így az 60Ft jelen esetben.

Idézet Vodafone-éktól (jelenlegi díjszabásban):

"Az egy másodperces vagy annál rövidebb hívások nem kerülnek kiszámlázásra, egy másodperc letelte után 10 másodpercet számlázunk ki."

A többit értem, nem neki, hanem az őt hívónak lett horribilis számlája ebből. Ez nem volt világos.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#8 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 10:03

Idézet: Friczy - Dátum: 2004. április 28, szerda - 10:42

"Az egy másodperces vagy annál rövidebb hívások nem kerülnek kiszámlázásra, egy másodperc letelte után 10 másodpercet számlázunk ki."

A többit értem, nem neki, hanem az őt hívónak lett horribilis számlája ebből. Ez nem volt világos.

Jah, ez igaz, akkor lehet hogy 2 mp-es hívások voltak, mindegy végülis :D

Igen, nekem is kétszer kellett elolvasnom.

#9 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 10:07

Egyszerű osztással sikerült kiszámolnom, kb. 166-szor próbált hívni és mindig hangpostára futott (ugye kb. 10k-val nőtt a számla, 10000/60=166,6666). Mind a 166-szor arra gondolt, hogy 1 másodperc ingyen van? Mind a 166-szor sikerült lenyomnia 1 másodpercen belül? Ha ennyire fontos volt, akkor már hagyhatott volna üzenetet is azon a hangpostán, esetleg küldhetett volna egy SMS-t, "ha bekapcsoltad, hívj vissza" pl. Vagy egész hónapban ki voltál kapcsolva? :think:

(Szőke a hölgy?  :mirror: ;) )
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#10 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 10:17

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. április 28, szerda - 11:07

(Szőke a hölgy?  :mirror: ;) )

Hm.
Most már csak a topicnyitó hiányzik.

#11 Felhasználó inaktív   zola- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 11:34

Idézet: Kory - Dátum: 2004. április 28, szerda - 9:17

Hm.
Most már csak a topicnyitó hiányzik.

Szerintem dolgozni ment..........majd délután.Vajon bekapcsolta a mobilt? :D

#12 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 11:51

A topicnyito jelolte, hogy mely tarifacsomagban van az asszonya. Ennek sajatossaga, hogy /amellett, hogy 6 ft/perc tarifat lehet reklamozni/ a *-nal azt talalod, hogy az elso 10 percet mindig kiszamlazzak(vagy 10 perc alapu a szamlazas, ezt most nagyhirtelen nem tudom). Tehat 1 hangpostara futasbol igy lett 60 Ft. Mondjuk ha mar ilyen tarifacsomagja van, akkor illenek tisztaban lenni vele, hogy ez mivel jar, teszemazt, hogy egy hangpostara futas ennyibe kerul neki, es emiatt nem ertem, hogy miert probalkozott mint ahogy irtak kb. 160-szor ;). Amugy itt jeleznem, nekem marha sokszor volt westellel olyan tapasztalatom, hogy tarcsazok, nema, hosszu csend, majd ezutan bejelentkezik a hangposta, egybol leraktam /akkor meg sec alapu csomagom volt/, es 5-8 masodperces hivasokat mutatott a telefon /gy.k. a hulye telkozpont ugy vette fel a hivast, hogy meg nem tudta/akarta lekezelni, igy a bejelentkezesig eltelo 3-4-5 masodperc csondet meg lehetett fizetni/.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#13 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 12:18

Idézet: asdf - Dátum: 2004. április 28, szerda - 12:51

....

Igen, gyak. ezt már fenntebb kitárgyaltuk, azért is kérdeztem, hogy  a feleség miért nem érdeklődött,  vagy reklamált, hogy  "mi a fenének neked hangposta?"

#14 Felhasználó inaktív   Gsnake 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 28. 12:21

Idézet

Vodafone:

A hálózaton belüli hívások kivételével a hívások számlázása 10 másodperces egységekben történik. A hálózaton belüli hívások esetén az első 10 percet minden megkezdett hálózaton belüli hívás esetén a hívás tényleges hosszától függetlenül egyben kiszámlázzuk bruttó 60 Ft-os áron.

#15 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 29. 08:28

de legalabb megvan 10-20 ezezrert a 100 rongyos telo.
es "csak" 3 evig kotelezo a havi 5 rongyos alapdijat fizetni.
utana ujra alairhatsz ;>
sztem 'korrekt'.  :D
-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

#16 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 29. 09:56

Idézet: kenwud - Dátum: 2004. április 29, csütörtök - 9:28

de legalabb megvan 10-20 ezezrert a 100 rongyos telo.
es "csak" 3 evig kotelezo a havi 5 rongyos alapdijat fizetni.
utana ujra alairhatsz ;>
sztem 'korrekt'.  :D

2 másodperces hívásokra tényleg nem ez a megfelelő tarifacsomag. Viszont ha a többi szolgáltató percdíjaihoz hasonlítod, az jön ki, hogy 1,5-2 perc után ingyen beszélsz.

3 évig kötelező?

Idézet

Készülékek 3 éves hűségnyilatkozattal Szuper csomagban:

...

Az akcióban részt vevő új előfizetők egy évig nem válthatnak tarifacsomagot.

Kicsit tájékozódj, mielőtt hülyeségeket terjesztesz.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#17 Felhasználó inaktív   Lanti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 12:27

Márcsak azt nem értem,  miért a Pocsék Áruk Fórumában jött ez a téma :think:
bontatlan Spire SPA04B4 WhisperRock IV processzorhűtő eladó (AMD Barton, Thunderbird, Sempron procikhoz)!

#18 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 14:21

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. ápr. 29, csütörtök - 9:56

2 másodperces hívásokra tényleg nem ez a megfelelő tarifacsomag. Viszont ha a többi szolgáltató percdíjaihoz hasonlítod, az jön ki, hogy 1,5-2 perc után ingyen beszélsz.

3 évig kötelező?

Kicsit tájékozódj, mielőtt hülyeségeket terjesztesz.

Nem a tarifa csomagról vol,t szó, hanem x év hűségről.

#19 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 16:23

Mondok jobbat. A minap az egyik ismerősöm Némethonból hazatérve csalódottan forgatta a vodás telefonszámláját. Amin 68e HUF szerepelt. Kérdésére, hogy ez miez, a következő információhoz jutott. A Vodafone GPRS internetszolgáltatás külföldről való igénybevétele 10e fornintot kóstál, per csatlakozás. 5 perc is, 1 nap is. És ő 6 napot volt. Emailezni meg kell ugye, a munkahellyel. Eztán nem fog. Éljen a mobilinternet.

#20 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 05. 17:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2004. máj. 5, szerda - 17:23

Mondok jobbat. A minap az egyik ismerősöm Némethonból hazatérve csalódottan forgatta a vodás telefonszámláját. Amin 68e HUF szerepelt. Kérdésére, hogy ez miez, a következő információhoz jutott. A Vodafone GPRS internetszolgáltatás külföldről való igénybevétele 10e fornintot kóstál, per csatlakozás. 5 perc is, 1 nap is. És ő 6 napot volt. Emailezni meg kell ugye, a munkahellyel. Eztán nem fog. Éljen a mobilinternet.

Ha jól olvastam 1250/mega a német yoda hálózaton a gprs netezés. (fél megás egységekben mérve)
Ebből hogy jött ki 10ropi? Nem lett volna célszerűbb utazás előtt tájékozódni?
Ha a munkahely megköveteli a mailezést, miért nem fizeti ki?

Upd: Máj 2-től érvényes árakat néztem. Előtte ezek szerint más volt.

Szerkesztette: Yoisten 2004. 05. 05. 17:41 -kor

Téma megosztása:

• (5 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó