Mi jó és mi rossz? (nyelvtudás jó!)
Elküldve: 2004. 05. 09. 12:22
Elküldve: 2004. 05. 09. 12:24
Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:18
Ezzel a kijelentéssel van a baj egyedül:
Idézet
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 05. 09. 12:26
Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:11
Ezzel az a gond, hogy egyáltalán nem életszerű és ellenkezik minden olyasmivel, amit eddig a fizikáról tanultam, és balesetekről hallottam. Azzal, hogy én kilökök egy akármilyen nagy (220cm, 300kg) embert a vonat elé, az egy gyíkfingot sem jelent neki, hiszen még egy buszt is képes 100 métereken keresztül maga előtt tolni......
Ez pedig már a tánc. Az eldöntendő kérdésnek semmi köze a fizikához.
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."
Elküldve: 2004. 05. 09. 17:31
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:26
Ennek bizony semmi köze. Így a fizikai valósághoz és az ahhoz kötődő erkölcsös viselkedéshez sem.
Elküldve: 2004. 05. 09. 17:53
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:24
Újra átgondolva tényleg nem volt helyes a kijelentésem.
Persze erről az elgázolt ember családjának más lenne a véleménye.
Most néztem meg egy filmet. Egy vitorlás hajó viharba került és a tatvitorla az egyik fiatal tengerésszel együtt a tengerbe zuhant. A kötélzet azonban továbbra is a hajóhoz kötötte a leszakadt árboccsonkot, amibe a srác kétségbeesetten kapaszkodott és segítségért kiabált. A kapitány megpróbálhatta volna kimenteni a tengerészt, de ezzel az egész hajót kitette volna a veszélynek, hogy felborul. Ezért levágatta a köteleket.
Egy embert biztos halálra ítélt, viszont a többit megmentette a veszélytől. Nem akarta megölni a tengerészt, de a körülmények megkövetelték tőle, hogy meghozza ezt a döntést.
Elküldve: 2004. 05. 09. 18:25
Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:31
Maradjunk annyiban, most a 12 éves éned került elő. Gyere vissza pár év múlva.........
Elküldve: 2004. 05. 09. 18:40
Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:11
Igen itt ez a kulcs, hogy ha váltókezelő lennék én is gondolkodás nélkül meghúznám, viszont kívülállóként nem. Mert váltókezelőként az én felellőséggem, az, hogy csökkentsem a baleset súlyosságát. De lehet, hogy azzal együtt rosszul teszem, és bűnt követek el, de a munkaköri kötelességemnek teszek eleget.
Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 09. 18:42 -kor
Elküldve: 2004. 05. 09. 18:44
Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:53
Persze erről az elgázolt ember családjának más lenne a véleménye.
Most néztem meg egy filmet. Egy vitorlás hajó viharba került és a tatvitorla az egyik fiatal tengerésszel együtt a tengerbe zuhant. A kötélzet azonban továbbra is a hajóhoz kötötte a leszakadt árboccsonkot, amibe a srác kétségbeesetten kapaszkodott és segítségért kiabált. A kapitány megpróbálhatta volna kimenteni a tengerészt, de ezzel az egész hajót kitette volna a veszélynek, hogy felborul. Ezért levágatta a köteleket.
Egy embert biztos halálra ítélt, viszont a többit megmentette a veszélytől. Nem akarta megölni a tengerészt, de a körülmények megkövetelték tőle, hogy meghozza ezt a döntést.
Kapitany es katona?
Egyebkent erdekes a teszt, bar a vegen amikor belokott egy ablakot hogy ugyan magyarazzam mar meg, mit miert tettem. Na azt inkabb skippeltem. Utana eredmenyhirdetes jott volna?
Passzív vízhűtés lépésenként, képekben
Elküldve: 2004. 05. 09. 20:06
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:40
Elküldve: 2004. 05. 11. 21:42
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:25

Off: Remélem sosem válok olyanná, mint Te...
Elküldve: 2004. 05. 11. 22:13
Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:40
Szvsz. ilyen vészhelyzetben mindenkinek az agyában nagyon gyors mérlegelések zajlanak le pillanatok alatt arról, hogy az eltérő viselkedésformák hogyan befolyásolnák önmaga jövőbeli állapotát, mekkora hasznot ill. kárt remélhet tőlük. Ennek alapján valószínűleg a társadalom által az egyénre rótt kötelesség és felelősség a döntő tényező, minden más (erkölcs, hit, akármi) csak ezután jön.
Elküldve: 2004. 05. 12. 06:16
Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 22:42
Hiú vagy, mint mindig....
Elküldve: 2004. 05. 13. 10:11
Elküldve: 2004. 05. 13. 19:46
Idézet: Indy - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:11
Amennyiben nem akarsz olvasni, megtartom magamnak. Régesrég ott van a kérdésedre a válasz.....
Elküldve: 2004. 05. 13. 20:07
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:24
Idézet
Érdekes, pedig én is így érzem... És még azt sem látom, hogyan lehetne ez morális kérdés.
Arra gondolsz talán, hogy nem azzal a szándékkal húzod meg a kart, hogy egy embert megölj, hanem azzal, hogy ötöt megments? Nem hiszem, hogy én szét tudnám választani a tettem e két következményét a fejemben. Ha te képes vagy erre, akkor egészen biztosan boldogabb ember vagy nálam.
Ha gondolod, mégiscsak kifejthetnéd bővebben, miért nem értesz egyet ezzel a kijelentéssel.
Elküldve: 2004. 05. 13. 20:20
Érdekes, pedig én is így érzem... És még azt sem látom, hogyan lehetne ez morális kérdés.
Arra gondolsz talán, hogy nem azzal a szándékkal húzod meg a kart, hogy egy embert megölj, hanem azzal, hogy ötöt megments? Nem hiszem, hogy én szét tudnám választani a tettem e két következményét a fejemben. Ha te képes vagy erre, akkor egészen biztosan boldogabb ember vagy nálam.
Ha gondolod, mégiscsak kifejthetnéd bővebben, miért nem értesz egyet ezzel a kijelentéssel. [/quote]
1. A "szándékos emberölés" jogi kategória. Nézz utána, mit takar.
2. Dobó Istvánról mi a véleményed?
Elküldve: 2004. 05. 13. 20:22
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:20
2. Dobó Istvánról mi a véleményed?
Ha jogi kategóriában gondolkoztál, nincs több kérdésem. Én a kifejezés szó szerinti jelentésére gondoltam, ti. szándékosan megölsz egy embert. Kétségkívül. Félreértettelek.
Elküldve: 2004. 05. 13. 20:30
Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:22
Nem akarlak erőszakolni, tehát nyugodtan mondhatod, nem akarsz válaszolni, de mégis érdekelne: Dobó Istvánról mi a véleményed?
Elküldve: 2004. 05. 13. 20:32
Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:30
[off]Dobó Istvánról annyit tudok, amennyit az iskolában megtanítottak, illetve mostanra talán már ennél is egy kicsivel kevesebbet. Ez alapján nem érzem magam kompetensnek arra, hogy véleményt alkossak róla vagy tetteiről -- sem rá, sem rám nem vetne ez jó fényt.
Elküldve: 2004. 05. 13. 20:35
Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:32
Tévedés. Nem off. Cseréljünk nevet.
Wesselényi Miklós? Mátyás király? Búvár Kund? .......

Súgó
A téma zárva.