HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi jó és mi rossz? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi jó és mi rossz? (nyelvtudás jó!) Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Emvy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 09. 12:22

Az érdekes ugye az, ha egymás után megkapod azt a kérdést, hogy belöknéd-e, illetve hogy beugranál-e. Ha ugyanis a saját életed nem áldoznád fel más emberekért, akkor nincs jogod úgy dönteni, hogy beáldozol egy embert mondjuk tízezerért, hiszen amit te nem tennél meg, az megteszed mással, ráadásul úgy, hogy helyette döntesz.
while (!sleep) sheep++;

#22 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 09. 12:24

Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:18

Az "szvsz. tévedsz" arra irányult.......

Ezzel a kijelentéssel van a baj egyedül:

Idézet

Ha annak tudatában húzod meg a kart, hogy az által valaki meghal, az szándékos emberölés.

¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#23 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 09. 12:26

Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:11

.....
Ezzel az a gond, hogy egyáltalán nem életszerű és ellenkezik minden olyasmivel, amit eddig a fizikáról tanultam, és balesetekről hallottam. Azzal, hogy én kilökök egy akármilyen nagy (220cm, 300kg) embert a vonat elé, az egy gyíkfingot sem jelent neki, hiszen még egy buszt is képes 100 métereken keresztül maga előtt tolni......

Ez pedig már a tánc. Az eldöntendő kérdésnek semmi köze a fizikához.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#24 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 17:31

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:26

Ez pedig már a tánc. Az eldöntendő kérdésnek semmi köze a fizikához.

Ennek bizony semmi köze. Így a fizikai valósághoz és az ahhoz kötődő erkölcsös viselkedéshez sem.  :p
2004 nyarától "Dorien" névvel vagyok. Privit ide ne küldj!

#25 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 17:53

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:24

Újra átgondolva tényleg nem volt helyes a kijelentésem. :respect:
Persze erről az elgázolt ember családjának más lenne a véleménye. :)

Most néztem meg egy filmet. Egy vitorlás hajó viharba került és a tatvitorla az egyik fiatal tengerésszel együtt a tengerbe zuhant. A kötélzet azonban továbbra is a hajóhoz kötötte a leszakadt árboccsonkot, amibe a srác kétségbeesetten kapaszkodott és segítségért kiabált. A kapitány megpróbálhatta volna kimenteni a tengerészt, de ezzel az egész hajót kitette volna a veszélynek, hogy felborul. Ezért levágatta a köteleket.

Egy embert biztos halálra ítélt, viszont a többit megmentette a veszélytől. Nem akarta megölni a tengerészt, de a körülmények megkövetelték tőle, hogy meghozza ezt a döntést.

#26 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 09. 18:25

Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:31

Ennek bizony semmi köze. Így a fizikai valósághoz és az ahhoz kötődő erkölcsös viselkedéshez sem.  :p

Maradjunk annyiban, most a 12 éves éned került elő. Gyere vissza pár év múlva......... Kép
¤

#27 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 18:40

Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:11

Ha én lennék a váltókezelő, akinek az a feladata, hogy az ilyen pillanatokban gyorsan cselekedjen, teljes tudatában lennék annak, hogy a váltókar meghúzásakor egy számomra ismeretlen embert önkezűleg halálra ítélek, viszont 5 másik ismeretlent megmentek, valószínűleg meghúznám a kart.

Igen itt ez a kulcs, hogy ha váltókezelő lennék én is gondolkodás nélkül meghúznám, viszont kívülállóként nem. Mert váltókezelőként az én felellőséggem, az, hogy csökkentsem a baleset súlyosságát. De lehet, hogy azzal együtt rosszul teszem, és bűnt követek el, de a munkaköri kötelességemnek teszek eleget.

Szerkesztette: Mumia 2004. 05. 09. 18:42 -kor

#28 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 09. 18:44

Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 18:53

Újra átgondolva tényleg nem volt helyes a kijelentésem. :respect:
Persze erről az elgázolt ember családjának más lenne a véleménye. :)

Most néztem meg egy filmet. Egy vitorlás hajó viharba került és a tatvitorla az egyik fiatal tengerésszel együtt a tengerbe zuhant. A kötélzet azonban továbbra is a hajóhoz kötötte a leszakadt árboccsonkot, amibe a srác kétségbeesetten kapaszkodott és segítségért kiabált. A kapitány megpróbálhatta volna kimenteni a tengerészt, de ezzel az egész hajót kitette volna a veszélynek, hogy felborul. Ezért levágatta a köteleket.

Egy embert biztos halálra ítélt, viszont a többit megmentette a veszélytől. Nem akarta megölni a tengerészt, de a körülmények megkövetelték tőle, hogy meghozza ezt a döntést.

Kapitany es katona? :p :D

Egyebkent erdekes a teszt, bar a vegen amikor belokott egy ablakot hogy ugyan magyarazzam mar meg, mit miert tettem. Na azt inkabb skippeltem. Utana eredmenyhirdetes jott volna? :)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#29 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 09. 20:06

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:40

De lehet, hogy azzal együtt rosszul teszem, és bűnt követek el,

:think:

#30 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 21:42

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:25

Maradjunk annyiban, most a 12 éves éned került elő. Gyere vissza pár év múlva......... Kép

Off: Remélem sosem válok olyanná, mint Te...

#31 Felhasználó inaktív   Flynn 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 22:13

Idézet: Mumia - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 19:40

Igen itt ez a kulcs, hogy ha váltókezelő lennék én is gondolkodás nélkül meghúznám, viszont kívülállóként nem. Mert váltókezelőként az én felellőséggem, az, hogy csökkentsem a baleset súlyosságát. De lehet, hogy azzal együtt rosszul teszem, és bűnt követek el, de a munkaköri kötelességemnek teszek eleget.

Szvsz. ilyen vészhelyzetben mindenkinek az agyában nagyon gyors mérlegelések zajlanak le pillanatok alatt arról, hogy az eltérő viselkedésformák hogyan befolyásolnák önmaga jövőbeli állapotát, mekkora hasznot ill. kárt remélhet tőlük. Ennek alapján valószínűleg a társadalom által az egyénre rótt kötelesség és felelősség a döntő tényező, minden más (erkölcs, hit, akármi) csak ezután jön.

#32 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 12. 06:16

Idézet: Flynn - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 22:42

Off: Remélem sosem válok olyanná, mint Te...

Hiú vagy, mint mindig....
¤

#33 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 10:11

lameXpert, hallhatjuk az általad helyesnek vélt módozatokat a konkrét esetek valamelyikében, vagy megtartod magadnak?
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

#34 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 13. 19:46

Idézet: Indy - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 11:11

lameXpert, hallhatjuk az általad helyesnek vélt módozatokat a konkrét esetek valamelyikében, vagy megtartod magadnak?

Amennyiben nem akarsz olvasni, megtartom magamnak. Régesrég ott van a kérdésedre a válasz..... :)
¤

#35 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:07

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 9, vasárnap - 13:24

Idézet

Ha annak tudatában húzod meg a kart, hogy az által valaki meghal, az szándékos emberölés.

Érdekes, pedig én is így érzem... És még azt sem látom, hogyan lehetne ez morális kérdés.

Arra gondolsz talán, hogy nem azzal a szándékkal húzod meg a kart, hogy egy embert megölj, hanem azzal, hogy ötöt megments? Nem hiszem, hogy én szét tudnám választani a tettem e két következményét a fejemben. Ha te képes vagy erre, akkor egészen biztosan boldogabb ember vagy nálam.

Ha gondolod, mégiscsak kifejthetnéd bővebben, miért nem értesz egyet ezzel a kijelentéssel.

#36 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 13. 20:20

[quote name='KovacsUr' date='2004. máj. 13, csütörtök - 21:07'] [/QUOTE]
Érdekes, pedig én is így érzem... És még azt sem látom, hogyan lehetne ez morális kérdés.

Arra gondolsz talán, hogy nem azzal a szándékkal húzod meg a kart, hogy egy embert megölj, hanem azzal, hogy ötöt megments? Nem hiszem, hogy én szét tudnám választani a tettem e két következményét a fejemben. Ha te képes vagy erre, akkor egészen biztosan boldogabb ember vagy nálam.

Ha gondolod, mégiscsak kifejthetnéd bővebben, miért nem értesz egyet ezzel a kijelentéssel. [/quote]
1. A "szándékos emberölés" jogi kategória. Nézz utána, mit takar.

2. Dobó Istvánról mi a véleményed?
¤

#37 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:22

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:20

1. A "szándékos emberölés" jogi kategória. Nézz utána, mit takar.

2. Dobó Istvánról mi a véleményed?

Ha jogi kategóriában gondolkoztál, nincs több kérdésem. Én a kifejezés szó szerinti jelentésére gondoltam, ti. szándékosan megölsz egy embert. Kétségkívül. Félreértettelek.

#38 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 13. 20:30

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:22

Ha jogi kategóriában gondolkoztál, nincs több kérdésem. Én a kifejezés szó szerinti jelentésére gondoltam, ti. szándékosan megölsz egy embert. Kétségkívül. Félreértettelek.

Nem akarlak erőszakolni, tehát nyugodtan mondhatod, nem akarsz válaszolni, de mégis érdekelne:  Dobó Istvánról mi a véleményed?
¤

#39 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 13. 20:32

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:30

Nem akarlak erőszakolni, tehát nyugodtan mondhatod, nem akarsz válaszolni, de mégis érdekelne:  Dobó Istvánról mi a véleményed?

[off]Dobó Istvánról annyit tudok, amennyit az iskolában megtanítottak, illetve mostanra talán már ennél is egy kicsivel kevesebbet. Ez alapján nem érzem magam kompetensnek arra, hogy véleményt alkossak róla vagy tetteiről -- sem rá, sem rám nem vetne ez jó fényt. :)[/off]

#40 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 13. 20:35

Idézet: KovacsUr - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 21:32

[off]Dobó Istvánról annyit tudok, amennyit az iskolában megtanítottak, illetve mostanra talán már ennél is egy kicsivel kevesebbet. Ez alapján nem érzem magam kompetensnek arra, hogy véleményt alkossak róla vagy tetteiről -- sem rá, sem rám nem vetne ez jó fényt. :)[/off]

Tévedés. Nem off. Cseréljünk nevet. :)

Wesselényi Miklós? Mátyás király? Búvár Kund? .......
¤

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó