Általánosságban, szerintem.
Vegyél normális minőségő lemezt. Verbatim, TDK, Fujifilm. Frissíts firmware-t, és az íróprogiból, amit használsz, próbálj minnél frissebbet szerezni.
Az asztali lejátszó is macerás lehet. Unokabratyónál egy adott film például akadt a 3 éves AIWA-ban, akadt a film a lejátszóban. Az anno 18000FT-os Orion simán vitte az adott filmet. Egyébiránt az AIWA is simán lejátsza a filmek 98%-át, de mivel a AIWA lejátszó elég régi, így max 4 íródnak a lemezek.
A régi PC DVD olvasóknak is gondot okozhat egy-egy lemez lejátszása. Ebből is volt egy esetem, amikor egy régi (2 éves) LG olvasó 4X írt lemezt egy adott film esetén nem is látott, "nincs az olvasóban lemez". (Írtam már ugyanilyen lemezre Traxdata 4X DVD-R G04 4X-sen más filmet , és ezeket az LG olvasta.) Az adott film esetén az LG olvasónak is kellett firmware frissítés. Ezt követően olvasta a 4X Traxdata DVD-R (G04) lemezt az adott filmmel. Ezek voltak a gyakorlati tapaszttalataim.
X-box-hoz nem tudok hozzászólni.
Jó lemez (Jó lemez nálam a Verbatim, és Traxdata 4X DVD-R (G04), 4X-sen írom),DVD író (NEC 3500A okés), DVD író firmware, friss íróprogi, asztali lejátszó, PC DVD olvasó, esetleg firmware frissítés az olvasónak is. Jól össze kell válogatni. Nem egyszerű.
Ezekből elvileg csak asztali lejátszó kerülne nagyobb összegbe, ha mégis problémás, a többi nem. A gyakorltban az asztali lejátszókban is lehet firmware-t frissíteni, ha találsz hozzá.
Ui: Pioneer 108 Firmware 1.20, asztali lejátszó Yamada 6600, ami 1 éves kb. ( Egy olcsó mai 9900FT-os asztali lejátszó viszi simán a 8X-san írt Verbatimot, minden filmmel...., eddig.)
Szerkesztette: Macska 2005. 07. 24. 23:14 -kor