DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel
Elküldve: 2004. 06. 12. 13:17
Rögös a macskaköves út....
Elküldve: 2004. 06. 12. 15:40
Sajnos két helyen, a közepétől kb. azonos távolságra, maszatolást látok a felületén. Mielőtt betettem volna az íróba, megvizsgáltam, és nem láttam rajta semmi ilyesmit.
Már írtam 4x Verbatim lemezre, és azon nem volt maszat.
Kérdés: számíthatok adatvesztésre?
Írásnál a Nero nem talált hibát.
A DVD-íróm gond nélkül olvassa a lemezt, de a régi LG DVD-olvasóm már nem tudta lejátszani a ráírt avi-t.
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2004. 06. 12. 16:51
Ritek lemeznél az adatvesztés valószínűsége jóval kevesebb, mint a princo,sky és egyéb más márkák esetén a gyakorlat alapján, de majd az idő hozza meg a válszt igazán. Ritek lemezt nem célszerű egyszeresen írni.
Ha fontos adatot tárolsz, minőségi lemezre írj. DTK,Fuji, Berbatim.. .
Nekem még nincs íróm, de a legalja a Ritek lemez lesz. MP3-mat minőségi lemezre írok. (Egyrészt a zenék maradjanak meg minél tovább, másrészt a beszerzés ideje, file nevek,ID tagok kitöltésé, zeneszámok végéről a pattogások leszerkesztése borzasztó sok időt vett igénybe anno.)
Fontos adatok szintén minőségi lemezre lesznek írva.
Tudom semmi különöset nem mondtam, de nehéz megmondani, hogy egy lemez meddig bírja, így előre. Előfordulhat még az is, hogy minőségi lemez is veszthet adatot egy bizonyos idő után, bár ennek a lehetősége jóval kisebb mint kevésbé minőségibb társaik esetében.
Nekem is előfordult 1x, 2x, ritkán, hogy úgymond lett "pici folt" normál CD (!!) esetén a lemezen, de jól megy azóta is.
Azt tudom javasolni, ha nagyon fontos adatról van szó, akkor írd át minőségi lemezre, a biztonság kedvéért. Nehéz megmondani a választ a kérdésedre, mert az idő adja meg, illetve
"A DVD-íróm gond nélkül olvassa a lemezt, de a régi LG DVD-olvasóm már nem tudta lejátszani a ráírt avi-t." Szóval.....
Mennyire fontosak a kérdéses adatok???? Ez a lényeg a te esetedben szerintem.
Üdv
macska
Ui: A feltett kérdésedben szerintem ott a válasz is.
Szerkesztette: Macska 2004. 06. 12. 17:00 -kor
Elküldve: 2004. 06. 12. 17:03
Idézet: Macska - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 15:51
Üdv
macska
Igaz, azt nekem kell eldönteni, megéri-e átírni egy Verbatim lemezre.
Azért segítettél.
Az LG-drive - közben rájöttem - sajnos nem mérvadó, mert minőségi CD/DVD lemezekkel is voltak problémái.
Most már csak azt nem tudom, hogy a lemez volt kicsit hibás, vagy az csak a DVD-íróm nem szerette ezt a típust. Majd kiderítem...
"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."
Elküldve: 2004. 06. 12. 17:16
Idézet: INT21H - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 18:03
Azért segítettél.
Az LG-drive - közben rájöttem - sajnos nem mérvadó, mert minőségi CD/DVD lemezekkel is voltak problémái.
Most már csak azt nem tudom, hogy a lemez volt kicsit hibás, vagy az csak a DVD-íróm nem szerette ezt a típust. Majd kiderítem...
Üdv INT21H
Igen, jól teszed, ha az LG drive-ot is megvizsgálod. Én csupán egy gondolatmenetet vázoltam fel az előbbi hozzászólásomban, mivel engem sem vet fel a pénz. Én sem tudok csak TDK-ra írni majd, de azért el tudom dönteni, hogy milyen adat fontos számomra, és ha az, akkor azt minődégi lemezre írom majd.Ennyi.
Üdv
macska
Ui: DVD íróm még nincs, de már foglakozom a kérdéskörrel tájékozodási szintem. Nem szeretnék "vakon bukdácsolni". Miért is tenném??? Itt a HWSW, azért van.
Szerkesztette: Macska 2004. 06. 12. 17:23 -kor
Elküldve: 2004. 06. 12. 19:13
Idézet: Macska - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 15:51
Ritek lemeznél az adatvesztés valószínűsége jóval kevesebb, mint a princo,sky és egyéb más márkák esetén a gyakorlat alapján, de majd az idő hozza meg a válszt igazán. Ritek lemezt nem célszerű egyszeresen írni.
Ha fontos adatot tárolsz, minőségi lemezre írj. DTK,Fuji, Berbatim.. .
Nekem még nincs íróm, de a legalja a Ritek lemez lesz. MP3-mat minőségi lemezre írok. (Egyrészt a zenék maradjanak meg minél tovább, másrészt a beszerzés ideje, file nevek,ID tagok kitöltésé, zeneszámok végéről a pattogások leszerkesztése borzasztó sok időt vett igénybe anno.)
Fontos adatok szintén minőségi lemezre lesznek írva.
Tudom semmi különöset nem mondtam, de nehéz megmondani, hogy egy lemez meddig bírja, így előre. Előfordulhat még az is, hogy minőségi lemez is veszthet adatot egy bizonyos idő után, bár ennek a lehetősége jóval kisebb mint kevésbé minőségibb társaik esetében.
Nekem is előfordult 1x, 2x, ritkán, hogy úgymond lett "pici folt" normál CD (!!) esetén a lemezen, de jól megy azóta is.
Azt tudom javasolni, ha nagyon fontos adatról van szó, akkor írd át minőségi lemezre, a biztonság kedvéért. Nehéz megmondani a választ a kérdésedre, mert az idő adja meg, illetve
"A DVD-íróm gond nélkül olvassa a lemezt, de a régi LG DVD-olvasóm már nem tudta lejátszani a ráírt avi-t." Szóval.....
Mennyire fontosak a kérdéses adatok???? Ez a lényeg a te esetedben szerintem.
Üdv
macska
Hali!
Kifejtenéd ezt tudományosan. hogy miért nem célszerű 1x-esen írni a ritek lemezt?
Elküldve: 2004. 06. 12. 21:45
Erről volt eszmecsere a fórumon. Volt akinek 1X-sen voltak gondjai. Mondjuk úgy gyakorlati tapasztalat volt ezzel kapcsolatosan. PPeter kifejtette "tudományosan", hogy lehet 1X írni. Azonban volt az anyaghordozó minőségéről is szó különböző "gyártók" esetén általánosságban. Olvass vissza a topikban. A Ritek 1X írása felvetődött, de lehet egyszeresen is írni, bár talán 4X biztosabb. Ennyi. Eldöntheted. Tudományos alapon lehet, de volt tapasztalat a gyakorlatban, hogy nem mindig sikerül.
Üdv
macska
Elküldve: 2004. 06. 13. 23:53
Más:
Nem vagyok egy DVD szaki de azt tudom hogy 4,7Gb=4812,8Mb de akkor miért csak ~4500Mb írható rá? Ilyen sok kell az egyéb adatnak?
Megint más:
Mi a véleményetek az Intenso lemezekről? Régen (4-5éve?) vettem 4 cd-rw-t és azok még ma is jók de mi a helyzet a DVD-R-el ki tudja? Ezek is talán ilyen 1 éves lemezek mint a princo és tsa-i?
Elküldve: 2004. 06. 14. 07:41
Idézet: Lord - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 16:35
Igen. 1 rontott lemezem van, de ott én állítottam le az írást (a géppel együtt) drasztikusan - táp ki. Az ok: jött megint egy vihar - miskolci lakos vagyok.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)
Elküldve: 2004. 06. 14. 07:50
Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 0:53
Nem vagyok egy DVD szaki de azt tudom hogy 4,7Gb=4812,8Mb de akkor miért csak ~4500Mb írható rá? Ilyen sok kell az egyéb adatnak?
4,7 GB (nem Gb, az gigabit) a lemezgyártók szerint = 4,700,000,000 bájt, így nagyobbnak hangzik.
Valójában a lemez 4,38 GB, ami már tényleg 4485 MB.
Elküldve: 2004. 06. 14. 08:44
DVD+R(W) ~ 4483 MB
Elküldve: 2004. 06. 14. 11:21
Idézet: PPeter - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 22:12
Lett valami ebből???
A firmware 1.10-es ezen kell változtatni? vagy jó ez így?
riteket hogyan ír a pio107d? pontosabban a RITEK G04 DVD-R 4,7GB 4x-re gondoltam, ami 210/db áron jönne...várom a segítséget...köszi szépen
b.
Elküldve: 2004. 06. 14. 13:48
Van vmi módszer, hogy ki lehessen deríteni azt, hogy mégis milyen minőségre számíthatok ezektől a lemezektől? Tippem sincs, hogy taiwani, vagy bulgáriai, vagy csehszlovákukránszovjetzulu-e a lemez. Érdemes ebbe az íróba A201-es firmware helyett A204-est sütni?
És még egy utolsó kérdés: Most ez az LG 4082-es jó író, vagy mi? PPeter GAMER-es cikkjében olvastam a CEBIT-es bemutatóban, hogy jó kis író lehet ez, most már nem ezt látom itt a fórumon. Vagy jó író csak a Pio jobb?
PPeter a cdgrab.hu-t miért nem frissíted?
Elküldve: 2004. 06. 14. 15:01
Idézet: STClan | Neo - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 14:48
Van vmi módszer, hogy ki lehessen deríteni azt, hogy mégis milyen minőségre számíthatok ezektől a lemezektől? Tippem sincs, hogy taiwani, vagy bulgáriai, vagy csehszlovákukránszovjetzulu-e a lemez. Érdemes ebbe az íróba A201-es firmware helyett A204-est sütni?
És még egy utolsó kérdés: Most ez az LG 4082-es jó író, vagy mi? PPeter GAMER-es cikkjében olvastam a CEBIT-es bemutatóban, hogy jó kis író lehet ez, most már nem ezt látom itt a fórumon. Vagy jó író csak a Pio jobb?
Princoba ruházni bármilyen író esetén rossz ötlet volt, és főleg ingadozó minőséget várhatsz tőle
firmwaret frissítsél szvsz
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2004. 06. 14. 15:03
Idézet: STClan | Neo - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 14:48
Fogalmazzunk úgy, hogy a korábbi LG-knél jobb, de a Pioneernak nyomába se ér.
A CDGRAB.HU-ra nem volt időm, személyes- és üzleti ügyek, elfoglaltságok miatt.
Elküldve: 2004. 06. 14. 15:04
Idézet: bazsimano - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 12:21
Úgy döntöttem, hogy beszélek az írországi és a távol-keleti Ritek képviselettel és küldök nekik mintákat, hogy mit mondanak ők. Na mit szóltok?
Lett valami ebből???
Gyűlnek a minták és már telefonáltam egyet-kettőt.
Elküldve: 2004. 06. 14. 15:59
http://kep.tar.hu/bi.../pic5346737.jpg
http://kep.tar.hu/bi.../pic5346739.jpg
Szerintetek az, hogy minden 3-4 alkalommal eszi meg az asztali olvasó (Hyundai DVD-915B, tudom, nem egy csúúúúcs...) - akkor viszont lejátssza - ok egy garis cserére? Az Emtec irományt nem igazán szereti, már azt sem, amivel először gondja nem volt. A linkelt lemez nagggyon yófajta (
Óvatosan a BTC-kel!!!
Elküldve: 2004. 06. 15. 05:15
Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 8:50
Valójában a lemez 4,38 GB, ami már tényleg 4485 MB.
Thx!
A vinyóknál már megszokam a pofátlankodást de hogy itt is...érdekes hogy a CD esetében nem szórakoznak(tak).
Már csak az Intenso kérdése foglalkoztat...valakinek tapasztalata vele?
Elküldve: 2004. 06. 15. 07:45
Idézet: bigsee - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 16:59
http://kep.tar.hu/bi.../pic5346737.jpg
http://kep.tar.hu/bi.../pic5346739.jpg
Szerintetek az, hogy minden 3-4 alkalommal eszi meg az asztali olvasó (Hyundai DVD-915B, tudom, nem egy csúúúúcs...) - akkor viszont lejátssza - ok egy garis cserére? Az Emtec irományt nem igazán szereti, már azt sem, amivel először gondja nem volt. A linkelt lemez nagggyon yófajta (
Óvatosan a BTC-kel!!!
Valamilyen,normális lemezzel /TDK.Verbatim/ már próbálkoztál?Szerintem,a Princo ebben a tekintetben,nem igazán mérvadó.
Az is elképzelhető,hogy az asztali lejátszód nem,szereti az adott alapanyagot.
Itt,talán találsz róla több infot:
http://www.videohelp.com/dvdplayers
Elküldve: 2004. 06. 15. 08:32
Idézet: karlos - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 8:45
Az is elképzelhető,hogy az asztali lejátszód nem,szereti az adott alapanyagot.
Itt,talán találsz róla több infot:
http://www.videohelp.com/dvdplayers
Kösz a linket! Sajna, nem szerepel a listában ez a típus
Normális DVD-R alapanyaghoz még nem jutottam, tervbe van véve, tanulgatni/tapasztalatokat gyűjteni ezek is jók lesznek.

Súgó
A téma zárva.