HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 12. 13:17

THX mindenkinek a hozzászólásokat. ;)  ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#262 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 15:40

Írtam négyszeresen egy Ritek DVD-R lemezt.
Sajnos két helyen, a közepétől kb. azonos távolságra, maszatolást látok a felületén. Mielőtt betettem volna az íróba, megvizsgáltam, és nem láttam rajta semmi ilyesmit.
Már írtam 4x Verbatim lemezre, és azon nem volt maszat.

Kérdés: számíthatok adatvesztésre?
Írásnál a Nero nem talált hibát.
A DVD-íróm gond nélkül olvassa a lemezt, de a régi LG DVD-olvasóm már nem tudta lejátszani a ráírt avi-t.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#263 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 16:51

Üdv INT21H

Ritek lemeznél az adatvesztés valószínűsége jóval kevesebb, mint a princo,sky és egyéb más márkák esetén a gyakorlat alapján, de majd az idő hozza meg a válszt igazán. Ritek lemezt nem célszerű egyszeresen írni.

Ha fontos adatot tárolsz, minőségi lemezre írj. DTK,Fuji, Berbatim.. .

Nekem még nincs íróm, de a legalja a Ritek lemez lesz. MP3-mat minőségi lemezre írok. (Egyrészt a zenék maradjanak meg minél tovább, másrészt a beszerzés ideje, file nevek,ID tagok kitöltésé, zeneszámok végéről a pattogások leszerkesztése borzasztó sok időt vett igénybe anno.)
Fontos adatok szintén minőségi lemezre lesznek írva.

Tudom semmi különöset nem mondtam, de nehéz megmondani, hogy egy lemez meddig bírja, így előre. Előfordulhat még az is, hogy minőségi lemez is veszthet adatot egy bizonyos idő után, bár ennek a lehetősége jóval kisebb mint kevésbé minőségibb társaik esetében.

Nekem is előfordult 1x, 2x, ritkán, hogy úgymond lett "pici folt" normál CD (!!) esetén a lemezen, de jól megy azóta is.

Azt tudom javasolni, ha nagyon fontos adatról van szó, akkor írd át minőségi lemezre, a biztonság kedvéért. Nehéz megmondani a választ a kérdésedre, mert az idő  adja meg, illetve

"A DVD-íróm gond nélkül olvassa a lemezt, de a régi LG DVD-olvasóm már nem tudta lejátszani a ráírt avi-t." Szóval.....

Mennyire fontosak a kérdéses adatok???? Ez a lényeg a te esetedben szerintem.  ;) Neked kell eldöntened jó ez így neked, vagy átírod a cuccost egy minőségi lemezre, amíg lehet.

Üdv
       macska ;)

Ui: A feltett kérdésedben szerintem ott a válasz is. ;) El kell dönteni, hogy az adott adatok mennyire fontosak számunkra, és ezt figyelembe véve kell kiválasztanunk a DVD lemez tipusát. (Princo,...., Ritek, vagy DTK, Fuji.) ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 06. 12. 17:00 -kor

#264 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 17:03

Idézet: Macska - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 15:51

Mennyire fontosak a kérdéses adatok???? Ez a lényeg a te esetedben szerintem.  ;) Neked kell eldöntened jó ez így neked, vagy átírod a cuccost egy minőségi lemezre, amíg lehet.

Üdv
       macska ;)

Ui: A feltett kérdésedben szerintem ott a válasz is. ;) 

Igaz, azt nekem kell eldönteni, megéri-e átírni egy Verbatim lemezre.
Azért segítettél. :)

Az LG-drive - közben rájöttem - sajnos nem mérvadó, mert minőségi CD/DVD lemezekkel is voltak problémái.
Most már csak azt nem tudom, hogy a lemez volt kicsit hibás, vagy az csak a DVD-íróm nem szerette ezt a típust. Majd  kiderítem...
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#265 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 17:16

Idézet: INT21H - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 18:03

Igaz, azt nekem kell eldönteni, megéri-e átírni egy Verbatim lemezre.
Azért segítettél. :)

Az LG-drive - közben rájöttem - sajnos nem mérvadó, mert minőségi CD/DVD lemezekkel is voltak problémái.
Most már csak azt nem tudom, hogy a lemez volt kicsit hibás, vagy az csak a DVD-íróm nem szerette ezt a típust. Majd  kiderítem...

Üdv INT21H

Igen, jól teszed, ha az LG drive-ot is megvizsgálod. Én csupán egy gondolatmenetet vázoltam fel az előbbi hozzászólásomban, mivel engem sem vet fel a pénz. Én sem tudok csak TDK-ra írni majd, de azért el tudom dönteni, hogy milyen adat fontos számomra, és ha az, akkor azt minődégi lemezre írom majd.Ennyi. ;)

Üdv
      macska ;)

Ui: DVD íróm még nincs, de már foglakozom a kérdéskörrel tájékozodási szintem. Nem szeretnék "vakon bukdácsolni". Miért is tenném??? Itt a HWSW, azért van. ;)  ;)  

Szerkesztette: Macska 2004. 06. 12. 17:23 -kor

#266 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 19:13

Idézet: Macska - Dátum: 2004. jún. 12., szombat - 15:51

Üdv INT21H

Ritek lemeznél az adatvesztés valószínűsége jóval kevesebb, mint a princo,sky és egyéb más márkák esetén a gyakorlat alapján, de majd az idő hozza meg a válszt igazán. Ritek lemezt nem célszerű egyszeresen írni.

Ha fontos adatot tárolsz, minőségi lemezre írj. DTK,Fuji, Berbatim.. .

Nekem még nincs íróm, de a legalja a Ritek lemez lesz. MP3-mat minőségi lemezre írok. (Egyrészt a zenék maradjanak meg minél tovább, másrészt a beszerzés ideje, file nevek,ID tagok kitöltésé, zeneszámok végéről a pattogások leszerkesztése borzasztó sok időt vett igénybe anno.)
Fontos adatok szintén minőségi lemezre lesznek írva.

Tudom semmi különöset nem mondtam, de nehéz megmondani, hogy egy lemez meddig bírja, így előre. Előfordulhat még az is, hogy minőségi lemez is veszthet adatot egy bizonyos idő után, bár ennek a lehetősége jóval kisebb mint kevésbé minőségibb társaik esetében.

Nekem is előfordult 1x, 2x, ritkán, hogy úgymond lett "pici folt" normál CD (!!) esetén a lemezen, de jól megy azóta is.

Azt tudom javasolni, ha nagyon fontos adatról van szó, akkor írd át minőségi lemezre, a biztonság kedvéért. Nehéz megmondani a választ a kérdésedre, mert az idő  adja meg, illetve

"A DVD-íróm gond nélkül olvassa a lemezt, de a régi LG DVD-olvasóm már nem tudta lejátszani a ráírt avi-t." Szóval.....

Üdv
    macska ;)

Ui: A feltett kérdésedben szerintem ott a válasz is. ;) El kell dönteni, hogy az adott adatok mennyire fontosak számunkra, és ezt figyelembe véve kell kiválasztanunk a DVD lemez tipusát. (Princo,...., Ritek, vagy DTK, Fuji.) ;)

Hali!

Kifejtenéd ezt tudományosan. hogy miért nem célszerű 1x-esen írni a ritek lemezt?

#267 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 12. 21:45

Üdv pik20

Erről volt eszmecsere a fórumon. Volt akinek 1X-sen voltak gondjai. Mondjuk úgy gyakorlati tapasztalat volt ezzel kapcsolatosan. PPeter kifejtette "tudományosan", hogy lehet 1X írni. Azonban volt az anyaghordozó minőségéről is szó különböző "gyártók" esetén általánosságban. Olvass vissza a topikban. A Ritek 1X írása felvetődött, de lehet egyszeresen is írni, bár talán 4X biztosabb. Ennyi. Eldöntheted. Tudományos alapon lehet, de volt tapasztalat a gyakorlatban, hogy nem mindig sikerül. ;)

Üdv
      macska ;)

#268 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 13. 23:53

Macska: Nekem a fent általad említett/kérdezett LG író van a gépbe és eddig a 20 DVD-ből 20-at sikeresen megírt (illetve a DVD-RAM-ot is vagy 8x újrairtam már és azok is jók voltak) A 20-ból 19 lemez Verbatim volt és egy valami cirilbetüs 329Ft-os osános bolgár csuda. Na azt is megírta mekegés nélkül de hogy az a lemez meddig bírja az már más tészta. Nem az enyém a lemez így valszeg soha nem tudom meg.

Más:
Nem vagyok egy DVD szaki de azt tudom hogy 4,7Gb=4812,8Mb de akkor miért csak ~4500Mb írható rá? Ilyen sok kell az egyéb adatnak?

Megint más:
Mi a véleményetek az Intenso lemezekről? Régen (4-5éve?) vettem 4 cd-rw-t és azok még ma is jók de mi a helyzet a DVD-R-el ki tudja? Ezek is talán ilyen 1 éves lemezek mint a princo és tsa-i?
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#269 Felhasználó inaktív   Henci Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 07:41

Idézet: Lord - Dátum: 2004. jún. 11., péntek - 16:35

No és elmúltak a lemez rontások?

Igen. 1 rontott lemezem van, de ott én állítottam le az írást (a géppel együtt) drasztikusan - táp ki. Az ok: jött megint egy vihar - miskolci lakos vagyok.
Élj úgy, hogy a hajdani gyermek aki voltál, ne szégyelljen téged, a felnőttet.
Fórumszabályzat X@r1 X@r2
Lehetsz tökös gyerek, de csak Nekem lehet makkos az avatarom! :)

#270 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 07:50

Idézet: Kecsöpp - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 0:53

Más:
Nem vagyok egy DVD szaki de azt tudom hogy 4,7Gb=4812,8Mb de akkor miért csak ~4500Mb írható rá? Ilyen sok kell az egyéb adatnak?

4,7 GB (nem Gb, az gigabit) a lemezgyártók szerint = 4,700,000,000 bájt, így nagyobbnak hangzik.
Valójában a lemez 4,38 GB, ami már tényleg 4485 MB.
 aláírás
Spoiler

#271 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 08:44

DVD-R(W) ~ 4489 MB
DVD+R(W) ~ 4483 MB

#272 Felhasználó inaktív   bazsimano 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 14. 11:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. jún. 8., kedd - 22:12

Úgy döntöttem, hogy beszélek az írországi és a távol-keleti Ritek képviselettel és küldök nekik mintákat, hogy mit mondanak ők. Na mit szóltok?

Lett valami ebből???  :)  szombaton vettem egy pio 107d-t de még nem tudtam kiprobálni, gonodlom ma este legalább csinálok 3 teszt  írást. Hogyan lehetne legjobban bebizonyosodni arról, hogy jól működik a kicsike? azért mondom, hogy még ma este, mert holnap elutazom egy 5 napra, és akkor még elintézném valakivel a 3napos garanciát ha nem jó :)
A firmware 1.10-es ezen kell változtatni? vagy jó ez így?
riteket hogyan ír a pio107d? pontosabban a RITEK G04 DVD-R 4,7GB 4x-re gondoltam, ami 210/db áron jönne...várom a segítséget...köszi szépen  :respect:
b.

#273 Felhasználó inaktív   STClan | Neo 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 14. 13:48

Lenne egy pár kérdésem: LG GSA 4082B-hez ki milyen írható lemezt tud ajánlani, mert a fórumot elolvasva nem vagyok túl biztos benne, hogy a 20db "Princo" lemezbe való beruházásom túl jó ötlet volt!
Van vmi módszer, hogy ki lehessen deríteni azt, hogy mégis milyen minőségre számíthatok ezektől a lemezektől? Tippem sincs, hogy taiwani, vagy bulgáriai, vagy csehszlovákukránszovjetzulu-e a lemez. Érdemes ebbe az íróba A201-es firmware helyett A204-est sütni?
És még egy utolsó kérdés: Most ez az LG 4082-es jó író, vagy mi? PPeter GAMER-es cikkjében olvastam a CEBIT-es bemutatóban, hogy jó kis író lehet ez, most már nem ezt látom itt a fórumon. Vagy jó író csak a Pio jobb?
PPeter a cdgrab.hu-t miért nem frissíted?

#274 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 15:01

Idézet: STClan | Neo - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 14:48

Lenne egy pár kérdésem: LG GSA 4082B-hez ki milyen írható lemezt tud ajánlani, mert a fórumot elolvasva nem vagyok túl biztos benne, hogy a 20db "Princo" lemezbe való beruházásom túl jó ötlet volt!
Van vmi módszer, hogy ki lehessen deríteni azt, hogy mégis milyen minőségre számíthatok ezektől a lemezektől? Tippem sincs, hogy taiwani, vagy bulgáriai, vagy csehszlovákukránszovjetzulu-e a lemez. Érdemes ebbe az íróba A201-es firmware helyett A204-est sütni?
És még egy utolsó kérdés: Most ez az LG 4082-es jó író, vagy mi? PPeter GAMER-es cikkjében olvastam a CEBIT-es bemutatóban, hogy jó kis író lehet ez, most már nem ezt látom itt a fórumon. Vagy jó író csak a Pio jobb?

Princoba ruházni bármilyen író esetén rossz ötlet volt, és főleg ingadozó minőséget várhatsz tőle :)
firmwaret frissítsél szvsz
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#275 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 15:03

Idézet: STClan | Neo - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 14:48

PPeter GAMER-es cikkjében olvastam a CEBIT-es bemutatóban, hogy jó kis író lehet ez, most már nem ezt látom itt a fórumon. Vagy jó író csak a Pio jobb?

Fogalmazzunk úgy, hogy a korábbi LG-knél jobb, de a Pioneernak nyomába se ér.
A CDGRAB.HU-ra nem volt időm, személyes- és üzleti ügyek, elfoglaltságok miatt.

#276 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 15:04

Idézet: bazsimano - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 12:21

Idézet (PPeter @ 2004. jún. 8., kedd - 22:12)
Úgy döntöttem, hogy beszélek az írországi és a távol-keleti Ritek képviselettel és küldök nekik mintákat, hogy mit mondanak ők. Na mit szóltok? 

Lett valami ebből??? 

Gyűlnek a minták és már telefonáltam egyet-kettőt.

#277 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 14. 15:59

Hát jó, bevállalom, ezt az írót (BTC 1008IM) bebuktam.  :rolleyes:  Még mindig a tanulópénzt fizetem, pedig megfogadtam, hogy ...  no mindegy! A saját irománya ilyen értékeket produkál (csak linkelek, jó?!):

http://kep.tar.hu/bi.../pic5346737.jpg

http://kep.tar.hu/bi.../pic5346739.jpg

Szerintetek az, hogy minden 3-4 alkalommal eszi meg az asztali olvasó (Hyundai DVD-915B, tudom, nem egy csúúúúcs...) - akkor viszont lejátssza - ok egy garis cserére? Az Emtec irományt nem igazán szereti, már azt sem, amivel először gondja nem volt. A linkelt lemez nagggyon yófajta ( :think:  :D ) Princo 4X, R4.7 a típusjel, és egy kód van a középső körön: B12U3402719-***** (sorozatszám?). Ez 4X-esen lett írva, most prószálok egy 1X-es írást, hátha...

Óvatosan a BTC-kel!!! :D  :down:
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#278 Felhasználó inaktív   Kecsöpp 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 05:15

Idézet: worxland - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 8:50

4,7 GB (nem Gb, az gigabit) a lemezgyártók szerint = 4,700,000,000 bájt, így nagyobbnak hangzik.
Valójában a lemez 4,38 GB, ami már tényleg 4485 MB.

Thx!

A vinyóknál már megszokam a pofátlankodást de hogy itt is...érdekes hogy a CD esetében nem szórakoznak(tak).

Már csak az Intenso kérdése foglalkoztat...valakinek tapasztalata vele?
World Of Warcraft / Arathor / Rise Legacy

#279 Felhasználó inaktív   karlos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 07:45

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 16:59

Hát jó, bevállalom, ezt az írót (BTC 1008IM) bebuktam.  :rolleyes:  Még mindig a tanulópénzt fizetem, pedig megfogadtam, hogy ...  no mindegy! A saját irománya ilyen értékeket produkál (csak linkelek, jó?!):

http://kep.tar.hu/bi.../pic5346737.jpg

http://kep.tar.hu/bi.../pic5346739.jpg

Szerintetek az, hogy minden 3-4 alkalommal eszi meg az asztali olvasó (Hyundai DVD-915B, tudom, nem egy csúúúúcs...) - akkor viszont lejátssza - ok egy garis cserére? Az Emtec irományt nem igazán szereti, már azt sem, amivel először gondja nem volt. A linkelt lemez nagggyon yófajta ( :think:  :D ) Princo 4X, R4.7 a típusjel, és egy kód van a középső körön: B12U3402719-***** (sorozatszám?). Ez 4X-esen lett írva, most prószálok egy 1X-es írást, hátha...

Óvatosan a BTC-kel!!! :D  :down:

Valamilyen,normális lemezzel /TDK.Verbatim/  már próbálkoztál?Szerintem,a Princo ebben a tekintetben,nem igazán mérvadó.
Az is elképzelhető,hogy az asztali lejátszód nem,szereti az adott alapanyagot.
Itt,talán találsz róla több infot:
http://www.videohelp.com/dvdplayers

#280 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 08:32

Idézet: karlos - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 8:45

Valamilyen,normális lemezzel /TDK.Verbatim/  már próbálkoztál?Szerintem,a Princo ebben a tekintetben,nem igazán mérvadó.
Az is elképzelhető,hogy az asztali lejátszód nem,szereti az adott alapanyagot.
Itt,talán találsz róla több infot:
http://www.videohelp.com/dvdplayers

Kösz a linket! Sajna, nem szerepel a listában ez a típus :( , de más fórumokon olvasgattam már róla. Egy Elecsus-ért cseréltem :D , sztem annál jobban jártam.

Normális DVD-R alapanyaghoz még nem jutottam, tervbe van véve, tanulgatni/tapasztalatokat gyűjteni ezek is jók lesznek.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.