HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:50

Idézet: Macska - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:37

azt mondták nem rossz minőség.

Ez baromi szubjektív. Én arra a következtetésre jutottam, hogy háromféle lemezt lehet kapni a piacon.

1./ Jól írható/olvasható, asztalikban döccenés nélkül megy
2./ Az esetek többségében nincs vele gond, de érzékenyebb lejátszók  nem tudnak vele mit kezdeni.
3./ Tuti szemét.

A mai asztalik zöme mindent megeszik, ezért a második kategóriás lemezeket veszi boldog boldogtalan. Ezek körül megy rendszerint a vita, hogy nekem jó, nekem meg nem. Az áruk sem magas valószínüleg ezekből fogy a legtöbb.

A másik két kupac magéárt beszél.

Nekem egyértelműen az első kategóriára van szükségem. Nem szeretem, ha az ügyfél visszahozza a filmet, mert meg sem tudta nézni. És két évig ez így volt a TDK-val. Most a Verbatim adja ugyanezt a minőséget. (Én legalábbis ezt próbáltam)

#522 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:52

Idézet: Macska - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:47

Pontosítsd légyszíves, pontosan milyen TDK lemezről van szó pontosan.

Most nem vagyok lemezközelben, legközelebb megnézem.

#523 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 24. 19:57

Üdv Jani27

Szerk: Okés. Most láttam a válaszod. Majd ha van időd jelezz valamit.
Peter nem is látott még olyan TDK-t amiről te most beszélsz, márpedig nála sokféle lemez megfordul a tesztelések során.

Ki a gyártója???
szitázott, szitázatlan
4X + - ???
Hogyan néz ki pontosan.
THX ;)

Üdv
        macska ;)
Ui: A Verbatimról én is sok jót hallottam mostanság. ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 10. 24. 20:01 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#524 Felhasználó inaktív   Kuroimaho 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 09:17

En TDKt hasznaltam eddig RICOHJPN R01, nekem tetszik.
Korrektorom Klikodesh
No one cares if you're asian unless you're female.

玉置浩二 - 愛されたいだけさ

#525 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 17:39

Idézet: Macska - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:37

Üdv mindenkinek

Én nemrég vettem Taiwani 25-ös TDK DVD -R lemezt, ami szürkés, világoskékes színű. Nem írtam még rá, adatoknak szántam. Kicsit elbizonytalanodtam, de azért nem dobom ki. ;)

Üdv
      macska :)

Ui: A Bolhán is árulták azt ami nekem van,  azt mondták nem rossz minőség. Remélem így is van. ;)

Nekem is van néhány halvány szürke szitázású TDK és csak körbe a peremére van szöveg nyomva:TDK, DVD-R stb.
A dvdinfo ezt írta ki:    Media code/Manufacturer ID                TTG01

Ez vajon akkor most milyen lehet? :confused:

#526 Felhasználó inaktív   agabe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 18:30

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 20:41

...
Most a Verbatimra esküszöm, de abból sem lehet már kapni a kipróbált 4szeresen írható szériát. Legalábbis ahol vettem, ezt állították. Most lehet majd tesztelgetni a 8szorost is
...

Azért lehet kapni még Verbatim-ból 4X-est :) pl itt a HWSW-n is tuti találsz, és szerintem is az egyik legjobb lemez ( nekem nem volt még vele problémám sosem )

#527 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 25. 18:49

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 18:39

Nekem is van néhány halvány szürke szitázású TDK és csak körbe a peremére van szöveg nyomva:TDK, DVD-R stb.
A dvdinfo ezt írta ki:    Media code/Manufacturer ID                   TTG01

Ez vajon akkor most milyen lehet? :confused:

Üdv pik20

Olyan mint az enyém..., echte. :p  Még nem tudom milyen, illetve valószínű az idő fogja megmondani, azaz, hogy meddig marad rajta az adat. Valószínű megírni, meglehet, erről panasz nem jött. ;)

Üdv
    macska ;)

#528 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 00:21

Idézet: Macska - Dátum: 2004. okt. 24., vasárnap - 18:57

Ki a gyártója??? szitázott, szitázatlan 4X + - ???
Hogyan néz ki pontosan.

A DVD Identifier V3.4 szerint a lemez paraméterei a következők:

Disc type:  DVD-R
Manufacturer ID: TTG01
Manufacturer name: TDK-Corp
4-szeres

(Szitázható, ezüst felülettel. Éppen úgy viselkedik mint egy Princo. A vége felé akadozik, egyes lejátszók fel sem ismerik)

A korábban vásárolt, gyárilag szitázott TDK így néz ki:

Manufacturer ID: TYG01
Manufacturer name: Taiyo Yuden Co. Ltd.
4-szeres

(Halványkék felület TDK DATA/VIDEO feliratta. Ez működik, nincs vele semmi baj.)

A Verbatim paraméterei:

Manufacturer ID: MCC 01RG20
Manufacturer name: Mitsubishi Chemical Corp.
4-szeres

(Ez nyomtatható felületű lemez, hibátlanul olvasták az eddig tesztelt asztalik. Még a nyűgösebbek is!!!)

#529 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 16:42

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 25., hétfő - 23:21

A DVD Identifier V3.4 szerint a lemez paraméterei a következők:

Manufacturer ID: TTG01
Manufacturer name: TDK-Corp
4-szeres

(Szitázható, ezüst felülettel. Éppen úgy viselkedik mint egy Princo. A vége felé akadozik, egyes lejátszók fel sem ismerik)

A korábban vásárolt, gyárilag szitázott TDK így néz ki:

Manufacturer ID: TYG01
Manufacturer name: Taiyo Yuden Co. Ltd.
4-szeres

(Halványkék felület TDK DATA/VIDEO feliratta. Ez működik, nincs vele semmi baj.)

A Verbatim paraméterei:

Manufacturer ID: MCC 01RG20
Manufacturer name: Mitsubishi Chemical Corp.
4-szeres

(Ez nyomtatható felületű lemez, hibátlanul olvasták az eddig tesztelt asztalik. Még a nyűgösebbek is!!!)

Köszi a kimerítő adatokak!!

Tehát röviden aTTG01-et nemjavasolod?
Az én lejátszóm pont a PRINCO-val sz@rakodott!

Mi a véleményed a PHLIPS-ekről?

Előre is köszi! :respect:

#530 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 17:25

Üdv Jani27

THX a pontos adatokat. Ami nekem van, az nálad is jó, a halványkék TDK  ;) . Megnyugodtam. ;)

Üdv
      macska ;)

#531 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 17:38

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 15:42

Tehát röviden aTTG01-et nemjavasolod?

Azért annyira bátor nem vagyok, hogy fennhangon ki merjem jelenteni, hogy ezek a lemezek általában nem jók. Csak a tapasztalataimat írtam le arról a hengerről, amit vásároltam. Nálam nem volt olyan százszázalékos, mint amit korábban a TDK-tól megszoktam.

Az igaz, hogy most elszállt a bizadalmam, ezért inkább áttértem Verbatimra.

Princo-t az én asztalim sose szerette, így nem is próbálkoztam vele. Bár egyáltalán nem próbálkoztam semmivel, hiszen a TDK-val két évig  (!) semmi probléma nem volt. Ezért is volt nagy a pánik, mikor nem tudtam tökéletesen lejátszani a lemezeket.

És még egyszer mondom: Valószínüleg én fogtam ki egy rossz kupacot, hiszen a TDK lemezek - az én tapasztalatom szerint - általában nagyon jók. Soha nem hoztak vissza egyetlen darabot sem, pedig már elvittek néhányat tőlem.

Ami nagyon bosszant, az a nagyker hozzá(m)állása. Tudomást sem akartak vennni róla, hogy valami gubanc van a lemezükkel. A vége felé már én éreztem kényelmetlenül magam, amiért annyit  "zaklattam" őket.  (És még csodálkoznak, hogy mindenki az aluljáróban veszi a lemezeket? Ilyen support ott is jár.)

Idézet

Mi a véleményed a PHLIPS-ekről?

Semmi. Sosem írtam Philips-re.

A nagy pánik idején Fuji és Traxadata került még be az íróba, de egyik sem aratott túl nagy sikert.

Még egyszer:

Ami tökéletesen működött eddig minden (!!!!!) lejátszóban:

Pioneer (nem tudom a kódját)
TDK TYG01
Verbatim MCC 01RG20

#532 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 17:45

Idézet: Macska - Dátum: 2004. okt. 26., kedd - 16:25

Ami nekem van, az nálad is jó, a halványkék TDK  ;) . Megnyugodtam. ;)

Nem akarom elvenni a kedved, de emlékeim szerint, abból is van kétféle médiakóddal. Minden esetre nézd meg, ha időd engedi! Kíváncsi vagyok.

Egyébként otthoni használatra írt elmezek esetében azért én nem keltenék akkora pánikot. Ha a saját lejátszód felismeri, akkor nagy baj nem lehet. Neked bevált. Én azonban eseményrögzítéssel és digitalizálással foglalkozom és nem mindegy milyen nyersanyagra írok. Meg kell keresnem az elérhető legjobbat. Ez ebben a pillanatban a Verbatim MCC 01RG20.

(még szerencse, hogy már kijött a 8szoros és lassan csak azt lehet majd kapni. most lehet azt is tesztelni..)

#533 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 26. 23:17

Na most bocsi, ha mar volt errol szo, de nem olvastam el az osszes hozzaszolast, de a szamomra lenyeget elolvastam G04es lemezt 2szeresen celszeru irni, mert akkor a legjobb (ez volt Ppeter).
Ez idaig kiraly, en is igy szoktam, nincs is tul sok bajom (sot mondhatnank szinte semmi), de az altalam oly nagyra becsult ritek G04es lemezek lassan kioregednek, mint anno a G03 es erre mifelenk, mar inkabb csak a G05oshoz lehet hozza jutni. Ha nagy tetelben vasarolunk akkor elmegyunk erte messzebb, de most ilyen 100-200 darabokert nem hagyom el a varost... Na mindegy, a kerdes lenyege a kovetkezo, elso sorban Ppeter iranyaba, de mindenkinek : ha G04est ketszeresen celszeru irni, akkor G05ost hanyszorosan? En irtam egyet (filmet) 8szorosan es gond nelkul olvasta az asztali, mondjuk masikkal nem probaltam, csak a sajat kis thomsonommal ;)  Hozzatennem nekem a ritek gyartmanyu lemezekkel sem volt soha semmi bajom, bar nehol azt olvastam, hogy ebbol is van gagyi, de ha az ember sokat muveli magat az interneten, akkor megovja magat attol, hogy rossz minosegut vegyen akar ebbol akar masbol.

#534 Felhasználó inaktív   Stavi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 26. 23:29

igen, erre a válaszra kiváncsi volnék énis... edigg g04-es traxdatára irkáltam 2x-esen, de egyenlőre a g05-öst se nagyon merem 2x gyorsabban irni, bár ha lehet..... (plextor 708a)
előre is köszi a választ
Stavi
"aki még nem látott Voodoo5 6000 által performált 4x-es FSAA-t, az nem látott semmit. GTS? Dzsíforsz? Was? Ndívia? Lécci betűzd!" 3Dfx 4Ever! :)

- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
- Minek neked Négyezer? - Örülj neki, ha hármat kapsz. - Adok kettőt. - Nesze tedd el, itt egy ezres!

#535 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 13:01

Én a saját  lemezeimet szemrebbenés nélkül 4szeresen írom indig. Ebből még soha nem volt gondom. A nyersanyag minősége több problémát okozott függetlenül az írási sebességtől.

#536 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 14:21

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 14:01

A nyersanyag minősége több problémát okozott függetlenül az írási sebességtől.

:confused:

Ha a "nyersanyag minősége" alatt az adott lemez minőségét értetted, akkor borzasztó nagy sületlenséget írtál, mivel a nyersanyag minősége és az írási sebesség együttesen (plusz az író által használt írási stratégia) határozzák meg, hogy milyen lesz a végeredmény, a kettőt egymástól elválasztani nem lehet.

#537 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 16:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 13:21

Ha a "nyersanyag minősége" alatt az adott lemez minőségét értetted, akkor borzasztó nagy sületlenséget írtál...

Márpedig azt értem. Nyilvánvaló, hogy a végeredmény szempontjából  minden összetevőnek (lemez, sebesség, író, meg amit nem is sejtek) fontos szerepe van, de nálam eddig csak akkor volt probléma a lejátszásnál, ha a lemez alapanyaga nem volt megfelelő. Írhattam én azt 1-től 4-ig bármekkora sebességgel. A jó lemez lejátszható, a gyengébb tutira elakad valahol.

Ez a megállapítás pusztán tapasztalat, nincs mögötte semmiféle tudományos magyarázat. Nem vitatom, hogy gyengébb lemezek esetében az írás sebessége (meg a tengerszint feletti magasság és a levegő páratartalma is) erősen befolyásolja a lejátszhatóságot, de jó minőségű nyersanyag esetén ez a tényező kevésbé játszik fontos szerepet. Még egyszer mondom, nálam EZ TAPASZTALAT!

Egyébként - szerinted - meg lehet-e állapítani egy lemezről, hogy az mennyire felel meg a minőségi előírásoknak? Egyáltalán létezik-e bármiféle előírás, ami alapján egy esetleges vitában egy független döntőbíró azt mondja, hogy ez a lemez rendben van vagy inkább poháralátétnek való?

Ha igen, érdekelne a döntőbíró címe és telefonszáma. (Van ugyanis 70 db kérdéses minőségű lemezem, melyet a TDK nagyker- baromi vásárlóbarát módon - jónak ítélt.)  Ha nem, akkor teljesen feleslegesen beszélgetünk itt mindenféle okosságról.

Szerkesztette: Jani27 2004. 10. 27. 16:27 -kor

#538 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 27. 19:39

:reklamacio: de akkor most a 8szoros lemezt (pl. Arita) hanyszorosan celszeru irni? :think:

#539 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 19:49

3szorosan.  :nevet2:

Szerkesztette: Jani27 2004. 10. 27. 19:49 -kor

#540 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 27. 21:54

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 15:21

:confused:

Ha a "nyersanyag minősége" alatt az adott lemez minőségét értetted, akkor borzasztó nagy sületlenséget írtál, mivel a nyersanyag minősége és az írási sebesség együttesen (plusz az író által használt írási stratégia) határozzák meg, hogy milyen lesz a végeredmény, a kettőt egymástól elválasztani nem lehet.

Ne kötözködj a barátommal, inkább a lassan 3 hónapja beigért gyorstesztedet irogatnád ilyen nagy elánnal. Bár szerintem már a kutya se kiváncsi rá.  :D
Lehet hogy nem is tévedtem anno sokat a karácsonnyal ? :D

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.