HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:41

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 19:34

Bubu, Jani27: jó lenne már kicsit ONba is átmenni, mert az a szófosás és OFFolás amit az utóbbi oldalon előadtatok, baromira nem tesz jót a topiknak.
Főleg ez a Bubu-féle PPeter baszogatás kezd baromi unalmas lenni, ezt már végigzongoráztad PPeterrel párszor, nem kéne újra...

Köszönöm.

Igazad van, szánom bánom bűnömet  :respect:

#562 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 18:51

Idézet: Etele - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 17:34

Bubu, Jani27: jó lenne már kicsit ONba is átmenni, mert az a szófosás és OFFolás amit az utóbbi oldalon előadtatok, baromira nem tesz jót a topiknak.

Köszönöm.

Hmmm. Ezt gondolom normális hangnemnek. Miért nem tud más is így kérdezni?

:offtopic:

Egyébként az offolásnak érzek én némi alapját.

Akármennyire is, de ennek a Bubu gyereknek van némi igazsága. Ő mint átlagos fórumozó kap egy ígéretet. Nem neki szólt személyesen, de magkapta. Egy olyan embertől, aki lelkesen segít másokon, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Legalábbis sokan azt gondolják, hogy pusztán önzetlenségről van szó, miközben nem veszik észre (illetve észreveszik, mert rákattintanak), hogy a neve alatt ott virít egy CD és DVD-írással foglalkozó cég weboldalának elérhetősége. Namost, az mennyire helyén való, hogy egy elvileg független fórumban itt-ott találni fizetős szolgáltatások elérhetőségeit?
Annak mindenki örül, hogy valaki a munkájából adódóan hozzájut bizonyos információkhoz és azok egy részét igyekszik továbbadni. De kicsit furcsa, hogy ilyen információcsepegtetéssel próbálja weboldalának látogatottságát növelni. Valahogy ez nekem nem tetszik. Persze ez az én bajom, biztos rajtam kívül senki mást nem zavar.

Én szándékosan nem tettem fel  a cégem elérhetőségét, éppen azért, nehogy ingyenreklám gyanújába keveredjek. Úgy látszik, nem mindenki gondolkodik így...

Szerkesztette: Jani27 2004. 10. 29. 18:52 -kor

#563 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 19:53

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 17:51

Hmmm. Ezt gondolom normális hangnemnek. Miért nem tud más is így kérdezni?

:offtopic:

Egyébként az offolásnak érzek én némi alapját.

Akármennyire is, de ennek a Bubu gyereknek van némi igazsága. Ő mint átlagos fórumozó kap egy ígéretet. Nem neki szólt személyesen, de magkapta. Egy olyan embertől, aki lelkesen segít másokon, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. Legalábbis sokan azt gondolják, hogy pusztán önzetlenségről van szó, miközben nem veszik észre (illetve észreveszik, mert rákattintanak), hogy a neve alatt ott virít egy CD és DVD-írással foglalkozó cég weboldalának elérhetősége. Namost, az mennyire helyén való, hogy egy elvileg független fórumban itt-ott találni fizetős szolgáltatások elérhetőségeit?
Annak mindenki örül, hogy valaki a munkájából adódóan hozzájut bizonyos információkhoz és azok egy részét igyekszik továbbadni. De kicsit furcsa, hogy ilyen információcsepegtetéssel próbálja weboldalának látogatottságát növelni. Valahogy ez nekem nem tetszik. Persze ez az én bajom, biztos rajtam kívül senki mást nem zavar.

Én szándékosan nem tettem fel  a cégem elérhetőségét, éppen azért, nehogy ingyenreklám gyanújába keveredjek. Úgy látszik, nem mindenki gondolkodik így...

Szerintem kár itt mindenféle ellenség képeket gyártani.

Az pl. senkinek nem jut eszébe, hogy valakinek ne adj' Isten  -aki egyébként tök "civil"- lehetnek saját problémái, elutazhat, megbetegedhet, lehet haláleset a családjában .......... és egészen másutt jár a feje, nem azon a teszten amit megígért? :eek:

Gondoljatok bele a saját magán életetekbe és igéreteitekbe!

Végül is milyen Isten-csapás történik a teszt nélkül? Enélkül hülyébbek leszünk?

#564 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 20:04

Idézet

Végül is milyen Isten-csapás történik a teszt nélkül?

Nem olvasol figyelmesen. Engem nem érdekel a teszt. Igaz nem is állok íróvásárlás előtt. De ha abban a helyzetben lennék, hogy íróra költöm a pénzem, akkor nagy valószínüséggel sűrűn látogatnék egy olyan oldalt, ahol "igazi" tesztet ígérnek. A teszt elmarad, miköben az oldal látogatottsága folyamatosan nő. Én meg se emailben se privátban nem kapok választ a kérdésemre. És mivel itt senki nem kötelezhető válaszadásra (még jó!), emiatt nem szóltam egy szót sem.

DE! Ha valaki beszáll egy beszélgetésbe, ne azért tegye, hogy villantson egyet a honlapjának címével! És ha kérdez, akkor ne csodálkozzon, hogy válaszolnak is neki. Főleg, ha kellőképen kiokítóan teszi nagy általánosságokban, miközben a konkrét dolgok fölött elsiklik a tekintete.

DE az is lehet, hogy én vagyok túl érzékeny...

Idézet

aki egyébként tök "civil"

Nem úgy ézem, hogy tök "civil"-ként ígérgetünk. És nekem ez nem tetszik. Azt gondolom, nem szabad összekeverni a fórumozást a bujtatottreklám-kereséssel.

Idézet

egészen másutt jár a feje, nem azon a teszten amit megígért?

Te mit gondolsz azokról az emberekről, akik nem tartják be az ígéreteiket?

Szerkesztette: Jani27 2004. 10. 29. 20:11 -kor

#565 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 20:11

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:53

Az pl. senkinek nem jut eszébe, hogy valakinek ne adj' Isten  -aki egyébként tök "civil"- lehetnek saját problémái, elutazhat, megbetegedhet, lehet haláleset a családjában .......... és egészen másutt jár a feje, nem azon a teszten amit megígért? :eek:

Dehogynem, de ettől függetlenül emberünk elég aktív életet folytat itt a fórumon, tehát szerintem elméletnek jó amit írsz de gyakorlatnak nem.

#566 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:13

Idézet: Bubu - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 21:11

Dehogynem, de ettől függetlenül emberünk elég aktív életet folytat itt a fórumon, tehát szerintem elméletnek jó amit írsz de gyakorlatnak nem.

Észrevehetted volna, hogy mostanában fórumozni sincs időm. A kötekedést és személyeskedést pedig kéretik befejezni.

#567 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:14

Idézet: Bubu - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 22:54

Ne kötözködj a barátommal, inkább a lassan 3 hónapja beigért gyorstesztedet irogatnád ilyen nagy elánnal. Bár szerintem már a kutya se kiváncsi rá.  :D
Lehet hogy nem is tévedtem anno sokat a karácsonnyal ? :D

Nem kötözködtem vele, csak felhívtam rá a figyelmét, hogy sültlenséget írt.

#568 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:22

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 17:21

Márpedig azt értem. Nyilvánvaló, hogy a végeredmény szempontjából  minden összetevőnek (lemez, sebesség, író, meg amit nem is sejtek) fontos szerepe van, de nálam eddig csak akkor volt probléma a lejátszásnál, ha a lemez alapanyaga nem volt megfelelő. Írhattam én azt 1-től 4-ig bármekkora sebességgel. A jó lemez lejátszható, a gyengébb tutira elakad valahol.

Valóban, vannak olyan lemezek, amelyeket egy adott íróval mindegy milyen sebességgel írsz, mindenképp probléma lesz vele a lejátszáskor - de hogy minden lejátszóban ugyanannyira lesz-e gázos, vagy csak egy adott lejátszóban illetve DVD-ROM olvasóban lesz olvashatatlan egyik-másik, ez tovább árnyalja képet.

Idézet

Ez a megállapítás pusztán tapasztalat, nincs mögötte semmiféle tudományos magyarázat. Nem vitatom, hogy gyengébb lemezek esetében az írás sebessége (meg a tengerszint feletti magasság és a levegő páratartalma is) erősen befolyásolja a lejátszhatóságot, de jó minőségű nyersanyag esetén ez a tényező kevésbé játszik fontos szerepet. Még egyszer mondom, nálam EZ TAPASZTALAT!

A legjobb minőségű lemeznél is befolyásolja a lejátszhatóságot - minél több lejátszóban, minél több DVD-ROM olvasóan próbálod ki, ez annál inkább látszik.

Idézet

Egyébként - szerinted - meg lehet-e állapítani egy lemezről, hogy az mennyire felel meg a minőségi előírásoknak? Egyáltalán létezik-e bármiféle előírás, ami alapján egy esetleges vitában egy független döntőbíró azt mondja, hogy ez a lemez rendben van vagy inkább poháralátétnek való?

A gyártóknál vannak olyan berendzések, amelyek a lemez minőségét sokféle módon vizsgálják, kezdve a fizikai törzulástól a track szebályos vonalvezetésén át a tükrözöfelület hibátlanságáig - ilyen műszerekkel lehet igazán korrekten kimutatni, hogy egy lemez mennyire jó minőségű. Nekünka végfelhasználói szinten nem marad más módszer, mint a lemez minél több példányát a lehető legváltozatosabb módon, mindenféle íróval, a lehető legtöbb írási sebességgel megírni, majd minél több olvasóban , lejátszóban tesztelni.

Idézet

Ha igen, érdekelne a döntőbíró címe és telefonszáma. (Van ugyanis 70 db kérdéses minőségű lemezem, melyet a TDK nagyker- baromi vásárlóbarát módon - jónak ítélt.)  Ha nem, akkor teljesen feleslegesen beszélgetünk itt mindenféle okosságról.

A kereskedő mindig jónak ítéli a portékát amit el szeretni adni. Nem tudom, hogy van-e esély arra, hogy bármilyen hivatalos fórumon kijárhasd az igazad a lemez mnőségével kapcsolatban. Gondolom a visszavételtől elzárkóznak. Kínos ügy.

#569 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:35

Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 21:04

DE! Ha valaki beszáll egy beszélgetésbe, ne azért tegye, hogy villantson egyet a honlapjának címével! És ha kérdez, akkor ne csodálkozzon, hogy válaszolnak is neki. Főleg, ha kellőképen kiokítóan teszi nagy általánosságokban, miközben a konkrét dolgok fölött elsiklik a tekintete.

Szerintem nézd végig, milyen hozzászólasaim vannak ezen a fórumon, mert egy kicsit méltánytalannak érzem, hogy azt állítod, hogy csak azért írok egy beszélgetésbe, hogy felvillantsam az oldalam címét. Mivel az oldalam soha nem volt profitszerzrő vállalkozás, ezért ez eleve értelmetlen megjegyzés volt a részedről. Ugyanakkor sajnálom, hogy nem került fel a cikk, de sajna más irányú elfoglaltságaim nagyon elvitték minden időm. Igyekezni fogok, hogy ezt jóvá tegyem. A hozzám érkező levelek egy részére azért szoktam válaszolni, de sajna nem jut idő mindenre és mindenkire. Rengetegen keresnek telefonon, sőt mostanában már személyesen is, így elég nagy részét áldozom a szabadidőmnek arra, hogy teljesen idegen embereknek segítsek anyagi ellenszolgáltatás nélkül. Mindezt nagyon szívesen teszem, de vannak olyan időszakok, amikor a munkáim miatt nem vagyok elérhető, nem válaszolok, mert vagy időm, vagy kedvem nincs.

#570 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 29. 21:39

A továbbiakat pedig kérném magánban rendezni, mert az  :offtopic: -nak nincs helye itt, és ez alól én magam sem vagyok kivétel.

#571 Felhasználó inaktív   drajv 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 03. 13:03

És az igaz ugyebár, hogy jelenleg ez a biztonságosságbeli (növekvő) sorrend:
DVD-R[W]
DVD+R[W]
DVD-RAM

A RAM oké, hogy drága, de miért nem használ mindenki +ost? Az asztali lejátszók nem szeretik őket?

#572 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 13:12

Idézet: drajv - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 13:03

És az igaz ugyebár, hogy jelenleg ez a biztonságosságbeli (növekvő) sorrend:
DVD-R[W]
DVD+R[W]
DVD-RAM

A RAM oké, hogy drága, de miért nem használ mindenki +ost? Az asztali lejátszók nem szeretik őket?

Az asztali készülékek körében még a DVD-R/RW olvasási kompatibilitása sem teljes. A DVD+R/RW meg még annyira sem kompatibilis a régebbi készülékekkel mint a DVD-R. A DVD+R csak a 2000 után gyártott asztali készülékekkel kompatibilis de csak azokkal amelyek gyártói támogatják a + szabványt.

#573 Felhasználó inaktív   sanyamusic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 18:42

Üdv!

Csak picit térek el a topic címétől. Nekem CD-ről nem sikerül visszanyernem az adatokat.

A lemez: INTENSO (még mielőtt v.ki elkezdené ócsárolni... Tudom. Nem én írtam erre a szutyokra, viszont fontos lenne a rajta lévő anyag(mp3)).

Total Commanderrel a cirka 150 zenéből csak 15-20-at tudok leszedni.

Meghajtók - amikkel próbálkoztam: Plextor 40x (SCSI cd-rom), Plextor 48/24 cdrw, Yamaha 8/8/24 SCSI cdrw, Pioneer dvd-rom 16x.

Nero Drive Speed-del játszadoztam. Lejjeb vettem a sebességet (még 1x-esen is kipróbáltam), de semmi.

Van-é valakinek 5lete?

(amúgy WinXP sp1, 800 celeron, Abit ST6)

#574 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 19:07

Idézet: sanyamusic - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 17:42

Üdv!

Csak picit térek el a topic címétől. Nekem CD-ről nem sikerül visszanyernem az adatokat.

A lemez: INTENSO (még mielőtt v.ki elkezdené ócsárolni... Tudom. Nem én írtam erre a szutyokra, viszont fontos lenne a rajta lévő anyag(mp3)).

Total Commanderrel a cirka 150 zenéből csak 15-20-at tudok leszedni.

Meghajtók - amikkel próbálkoztam: Plextor 40x (SCSI cd-rom), Plextor 48/24 cdrw, Yamaha 8/8/24 SCSI cdrw, Pioneer dvd-rom 16x.

Nero Drive Speed-del játszadoztam. Lejjeb vettem a sebességet (még 1x-esen is kipróbáltam), de semmi.

Van-é valakinek 5lete?

(amúgy WinXP sp1, 800 celeron, Abit ST6)

Valahol olvastam erre esetet:
Az illető feketére festette a cd szitázott felét és ez után ki tudott mindent olvasni.
Ez csak beugrott, ha sületlenség: BOCS :rolleyes:

#575 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:10

Ize, lehet hulyeseget kerdezek, de az irott felulete az milyen? Nincsenek rajta feluleti hibak, pl karcok, vagy ilyesmi?

#576 Felhasználó inaktív   sanyamusic 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 21:47

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:10

Ize, lehet hulyeseget kerdezek, de az irott felulete az milyen? Nincsenek rajta feluleti hibak, pl karcok, vagy ilyesmi?

Szinte semmilyen felületi hiba nincs. Se karc, se folt. Külsőre még akár jó is lehetne :) .

A feketére való festés szerintem nem lehet valami jó húzás. "Házilag" nem hiszem, hogy tudnék tökéletesen festeni. Ja! És mivel? Gondolom a tempera nein gut. ;)
Egyébként van 1-2 fekete lemezem. Azokat - úgy emléxem - nehezebben olvasták az asztali cd-játszók (természetesen audió cd).
És vannak fekete lemezeim még régebbről is. Pl. a Sandokan. Vagy néhány Neoton. Bak-elit. Na azokat még most is meg lehet hallgatni.(Nem úgy, mint az Intenso-t).

#577 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 22:02

Idézet: sanyamusic - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 22:47

Szinte semmilyen felületi hiba nincs. Se karc, se folt. Külsőre még akár jó is lehetne :) .

A feketére való festés szerintem nem lehet valami jó húzás. "Házilag" nem hiszem, hogy tudnék tökéletesen festeni. Ja! És mivel? Gondolom a tempera nein gut. ;)
Egyébként van 1-2 fekete lemezem. Azokat - úgy emléxem - nehezebben olvasták az asztali cd-játszók (természetesen audió cd).
És vannak fekete lemezeim még régebbről is. Pl. a Sandokan. Vagy néhány Neoton. Bak-elit. Na azokat még most is meg lehet hallgatni.(Nem úgy, mint az Intenso-t).

Holnap nappalos vagyok, ami azt jelenti hogy reggel 7tol este 7ig dolgozom, kozben kitalalok valamit, vagy legalabbis gondolkodom, nekem is volt hasonlo problemam de valahogy megoldottam! Csak mar nem emlekeszem hogy hogy :) :think:

#578 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 09:29

Idézet: Bubu - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 17:53

Nem mondod hogy arra vársz.
Szerintem tegyél le róla, van aki csak igérget meg hülyíti a jónépet, meg kisistent játszik.
Ez van, ezt "kell?" szeretni.

Nem kell szeretni. Sőt, élhetünk abban a hitben is, hogy a Ritek sz@r, meg a Verbatim jó, meg minden. Gondolhatunk akármit, amíg az otthoni írónkkal, vagy 1-2 hardverrel kísérletezünk, csinálhatunk statisztikát is. Majd rájöttök, hogy minnél több féle terméket próbáltok ki ezekből a kommersz dolgokból, annál bizonytalanabbá váltok, ha így gondolkodtok. Persze nemcsak az optikai média illik ide. Ettől függetlenül emberibben is fel lehetne dolgozni 1 olyan ember véleményét, akinek volt szerencséje kipróbálni olyasmiket is, amiről 1 csomó ember csak álmodik talán. Mit vártok tőle, hogy megmondja, hogy melyik a legjobb lemez?  :smoker: enD oF  :offtopic:

Szerkesztette: Warrior 2004. 11. 05. 09:31 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#579 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 15:39

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:22

Valóban, vannak olyan lemezek, amelyeket egy adott íróval mindegy milyen sebességgel írsz, mindenképp probléma lesz vele a lejátszáskor - de hogy minden lejátszóban ugyanannyira lesz-e gázos, vagy csak egy adott lejátszóban illetve DVD-ROM olvasóban lesz olvashatatlan egyik-másik, ez tovább árnyalja képet.

Én azt gondolom, hogy ez a DVD-írás körüli mizéria azóta tart mióta bejöttek az olcsó lemezek és írók. Én már két éve írok DVD-t, nagyjából 100-150 felé küldtem szét őket, és még egyet sem hoztak vissza. Hozzáteszem sosem használtam olcsó lemezt, mindig megvettem a drágább minőségit (?).  A noname lemezekkel viszont mindig is gondom volt. És nem csak nekem, hanem az ügyfeleknek is.

Nem kell itt semmiféle titkot keresni! Kicsit áltudománynak érzem néha a sok okoskodást a lemezek és az írók köröl. Aki nem sajnálta a pént nyersanyagra és jó  minőségű íróra, annak sosem voltak gondjai az írással. Legalábbis nekem sosem volt. Mióta 100 forintért kapni lemezt és már az utolsó koreai hűtőgépszerelő műhely is DVD készít, azóta boldog boldogtalan írót vásárol. Persze nem a legjobbat veszik, hanem a legolcsóbbat. Aztán meg nem, értik, hogy miért nem működik úgy, ahogy kellene.

Idézet

A gyártóknál vannak olyan berendzések, amelyek a lemez minőségét sokféle módon vizsgálják

Az rajtam nem segít. A forgalmazó ugyanis tojik a fejemre.

Idézet

A kereskedő mindig jónak ítéli a portékát amit el szeretni adni.

A legkönnyebb kereskedőnek lenni. Ha a kedves ügyfél vásárolni szeretne, akkor majd meghozzuk. Addig  meg várjon! És amikor elviszi tőlünk, akkor már nem is érdekel a további sorsa. Persze vannak kivételek, de én úgy látom -  ebben az esetben - nem ebbe szaladtam bele.

Idézet

Nem tudom, hogy van-e esély arra, hogy bármilyen hivatalos fórumon kijárhasd az igazad a lemez mnőségével kapcsolatban.

Ezt mondom. Annyira bizonytalan ez az egész történet, hogy senki nem meri és nem is tudja hangson és határozotta kijelenteni, hogy egy lemez jó vagy nem jó. Mit szólna például a KERMI. Azt sem tudják, hogy néz ki egy DVD. Jó esetben azt meg tudják állapítani, hogy karcolt-e.

Hú de szívesen elküldeném a TDK nagykert a nénikéjéba, ha nem sértené a fórumszabályzatot!

#580 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 15:42

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. okt. 29., péntek - 20:35

egy kicsit méltánytalannak érzem, hogy azt állítod, hogy csak azért írok egy beszélgetésbe, hogy felvillantsam az oldalam címét.

Részemről itt a topicban lezártam a témát. Ha érdekel a véleményem, privátban szívesen elküldöm.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.