Idézet: Jani27 - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 15:39
Én azt gondolom, hogy ez a DVD-írás körüli mizéria azóta tart mióta bejöttek az olcsó lemezek és írók. Én már két éve írok DVD-t, nagyjából 100-150 felé küldtem szét őket, és még egyet sem hoztak vissza. Hozzáteszem sosem használtam olcsó lemezt, mindig megvettem a drágább minőségit (?). A noname lemezekkel viszont mindig is gondom volt. És nem csak nekem, hanem az ügyfeleknek is.
Mizéria, azaz minőségi problémák voltak korábban is, a DVD-írás nem két éve létezik. A 1x/2x lemezek korában is voltak gondok, még a 2x-es Pioneer író által írt 2x-es Pioneer és Verbatim lemezekkel is.
Idézet
Nem kell itt semmiféle titkot keresni! Kicsit áltudománynak érzem néha a sok okoskodást a lemezek és az írók köröl. Aki nem sajnálta a pént nyersanyagra és jó minőségű íróra, annak sosem voltak gondjai az írással. Legalábbis nekem sosem volt. Mióta 100 forintért kapni lemezt és már az utolsó koreai hűtőgépszerelő műhely is DVD készít, azóta boldog boldogtalan írót vásárol. Persze nem a legjobbat veszik, hanem a legolcsóbbat. Aztán meg nem, értik, hogy miért nem működik úgy, ahogy kellene.
Részben egyetértünk, főleg abban, amit a 100 forintos lemezekről írtál. Az emberek már csak ilyenek.
Idézet
Az rajtam nem segít. A forgalmazó ugyanis tojik a fejemre.
Nem azért tojik a fejedre, mert nincsenek meg az eszközei a minőségi ellenőrzésre, hanem azért mert nem érdekli a dolog.
Idézet
A legkönnyebb kereskedőnek lenni. Ha a kedves ügyfél vásárolni szeretne, akkor majd meghozzuk. Addig meg várjon! És amikor elviszi tőlünk, akkor már nem is érdekel a további sorsa. Persze vannak kivételek, de én úgy látom - ebben az esetben - nem ebbe szaladtam bele.
Van ahol valóban ez történik. De oda nem szokás visszajárni. Legalábbis én nem szoktam.
Idézet
Ezt mondom. Annyira bizonytalan ez az egész történet, hogy senki nem meri és nem is tudja hangson és határozotta kijelenteni, hogy egy lemez jó vagy nem jó. Mit szólna például a KERMI. Azt sem tudják, hogy néz ki egy DVD. Jó esetben azt meg tudják állapítani, hogy karcolt-e.
Én ki merem jelenteni egy lemezről, hogy milyen, főleg ha volt alkalmam alaposan kipróbálni. De ehhez kell egy géppark, sok-sok (sokféle) íróval, és persze rá kell szánni az időt. Nálam utóbbi hibádzik mostanában. A KERMI - mint ahogy sok más szervezet - nincs felkészülve teljesen az ilyesmire, de ezt nem is várhatjuk el tőlük.
Idézet
Hú de szívesen elküldeném a TDK nagykert a nénikéjéba, ha nem sértené a fórumszabályzatot!
Még ha el is küldenéd, a helyzeted nem lenne egy fikarcnyival jobb. Maximum jobban éreznéd magad(?).