HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 20:26

Eh, reagáltam a mondanivalódra, Macska, de kiszerkesztem, mert semmi értelme leállni vitatkozni veled...

Valakinek van egy jó kis aláírása erről. Majd megkeresem. :)

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 07. 20:28 -kor

#602 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 21:03

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 18:47

Mivel a Traxdata a Ritek "saját" márkája, a 8x Traxdata lemezek nagy valószínűség szerint :) "A" osztályos Ritek G05 alapanyagúak.
Ha szereti az íród a G05-öt, nagyon nem nyúlhatsz mellé. :)

/Én pl. nagyon régóta csak Ritek alapanyagot használok (G03, G04, G05) és nem nagyon csalódtam bennük./

Köszi a gyors választ!

Teac dv w50d írom van, és nem írtam még g05-öst. Nem tudom, hogy szereti-e.
A g03-4 nekem is remekül bevált bármely szitázással is volt a lemez ellátva, 200-ból egy sem lett selejt!
Okosíts légyszi' az "A" osztály mit jelent?
:think:

Ja, és még egy: Milyen sebességgel érdemes írni?
Családi videókat tennék rá, tehát nem akarom, hogy elvesszenek az adatok! Van-e javaslatod a Verbatimon (olvastam itt, hogy jó, csak nem mindíg lehet kapni) kívül más típusra?

Köszi!

#603 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 21:04

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 20:47

Verbatimtól egyöntetűen mindenki el van ájulva. :)

Nem tom, nekem anno voltak gondok a Verbatimmal (2x). Az író megírta, a lejátszó olvasta is, de 1 idő múlva már nem akarta. :reklamacio:

Ki érti ezt?? :think:
BITTORRENT FOREVER!

#604 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 21:10

Üdv CDDVD

A mai helyzet alapján most nagyon jó "pozícióban" van a Verbatim DVD szempontból. Én most azt szeretnék beszerezni 4X-est, a következő vásárláskor. Remélem jó lesz. ;)

Üdv
       macska ;)

Ui: 4X -os TDK és 4X +os Traxdata után kiprószálom a 4 X -os Verbatimot is.

Szerkesztette: Macska 2004. 11. 07. 21:13 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#605 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 07. 21:59

Szevasztok, én ma írtam először verbatim 8x-osra, gondoltam el leszek ájulva az eredménytől, hát nem, mivel pio íróm van pi/po értékeket nem tudok nézni, csak cd/dvd-speed-et futtatni, hát a traxdata ritek r03-as alapanyagra írt cucc másfél hónap után szebb grafikont adott, mint a verba egyből írás után, nem mondom nem rossz, de néha van 1 pixeles visszaesés, ami nagyon nem tetszik, mivel ezeket azért vettem drága pénzért, hogy családi fotókat menthessek rájuk, amiket semiképp nem szeretnék elveszíteni, mostmár kétkedem... hengeres, nyomtatható, advanced metal azo-s, eredeti verba, legalábbis dvd indentifier szerint MCC alapanyag

#606 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 22:26

méghozzá most teszteltem újra a traxdatát, és jobb most így 2.5 hónap után is pedig 8x-osan írtam, a verbatimot meg 4x-esen. bízhatok a verbában? ppeter te mit használsz? és hányszorosan? 8x-os dvd-t 4x-esen írni már jó?

állítólag ez az azo réteg arra jó, hogy megőrzi a korróziótól, a dvd-k nagy ellenségétől a lemezt, szal ha szarabb minőségben is íródott meg, ez meg fog ilyen állapotban maradni?

Szerkesztette: stema 2004. 11. 07. 22:28 -kor

#607 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 22:47

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 21:03

...
Okosíts légyszi' az "A" osztály mit jelent?
...

A Ritek gyár (állítólag) megkülönböztet "A" és "B" minőségi osztályt. A tuti "A" osztályos lemez a Traxdata (hiszen az a Ritek "saját" márkája.) Értelemszerűen az "A" jobb minőségű, mint a "B". :) Gondolom szigorúbb a minőségellenőrzés meg ilyenek (de majd PPeter kiigazít ha nem így van :) ).

Mondjuk amilyen kavar van itt a DVD piacon, mindenki szitáz mindent, már a kutya sem igazodik ki... :D

Idézet

Ja, és még egy: Milyen sebességgel érdemes írni?
Családi videókat tennék rá, tehát nem akarom, hogy elvesszenek az adatok! Van-e javaslatod a Verbatimon (olvastam itt, hogy jó, csak nem mindíg lehet kapni) kívül más típusra?

Köszi!

Én a névleges írási sebesség felén pörkölök mindig. Nekem az adja a legjobb eredményt, de gondolom ez írófüggő is. :think:

Ha a legjobbat akarod, akkor érdemes a Taiyo Yuden alapanyagú lemezeket keresni (nem mernék megesküdni rá, de mintha a Fuji 8x lemezei TY alapanyagúak lennének... :think: ). Ha körülnézel itt a Bolhán, tuti valamelyik DVD díler :) tud neked szerezni TY lemezeket. :)

RE: ITT van 8x Fuji DVD+R, TY alapanyaggal. :) És nem is vészesen drága.

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 07. 22:49 -kor

#608 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 22:55

Idézet: CDDVD - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 21:04

Nem tom, nekem anno voltak gondok a Verbatimmal (2x). Az író megírta, a lejátszó olvasta is, de 1 idő múlva már nem akarta. :reklamacio:

Ki érti ezt?? :think:

Elvileg 2x szabvány nem is létezett (még PPeter írta valahol, valamikor ezt), csak a jó minőségű 1x alapanyagokat nevezték ki 2x-esen írhatónak. :)

De abban igazad van, hogy nem írtam oda külön, hogy én a most kapható, 4x és 8x Verbatimokra gondolok (mivel a kérdező is most akar venni lemezt).

#609 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 22:58

a fél éves princo lemez olvasata is jobb a verbtimnál, hát én ezt nem értem  :confused:

Etele: én szívesen venném azt a fuji ty lemezt, viszont nem fog hiányozni az advanced azo? vagy az csak parasztvakítás. Állítólag tovább bírja a lemez, és a fujin nincs ilyen bevonat, most akkor verbatim vagy fuji ty? melyik a jobb?

#610 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 23:03

Idézet: stema - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 21:59

Szevasztok, én ma írtam először verbatim 8x-osra, gondoltam el leszek ájulva az eredménytől, hát nem, mivel pio íróm van pi/po értékeket nem tudok nézni, csak cd/dvd-speed-et futtatni, hát a traxdata ritek r03-as alapanyagra írt cucc másfél hónap után szebb grafikont adott, mint a verba egyből írás után, nem mondom nem rossz, de néha van 1 pixeles visszaesés, ami nagyon nem tetszik, mivel ezeket azért vettem drága pénzért, hogy családi fotókat menthessek rájuk, amiket semiképp nem szeretnék elveszíteni, mostmár kétkedem... hengeres, nyomtatható, advanced metal azo-s, eredeti verba, legalábbis dvd indentifier szerint MCC alapanyag

Azért én a Nero CD Speed-jére nem adnék annyira, hogy már temetni kellene a Verbatimokat. Főleg, hogy csak pár pixelnyit ugrál a görbe... :)

Hányszorosan írtad egyébként a lemezeket? 

#611 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 23:06

Idézet: stema - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 22:58

a fél éves princo lemez olvasata is jobb a verbtimnál, hát én ezt nem értem  :confused:

Etele: én szívesen venném azt a fuji ty lemezt, viszont nem fog hiányozni az advanced azo? vagy az csak parasztvakítás. Állítólag tovább bírja a lemez, és a fujin nincs ilyen bevonat, most akkor verbatim vagy fuji ty? melyik a jobb?

Nem tudom, valamit biztosan ér a Metal Azo, de szvsz (!!!) a 90%-a csak propaganda. :) Ha normálisan tárolod a lemezt, nem hinném hogy sokat számít a "speckó réteg".

Én a helyedben kipróbálnám a TY Fuji-t, csak pár darabot, próba-cseresznye, hátha bejön neked.  Meg az íródnak. :) Puding próbája az evés.

#612 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 08:45

Idézet: Etele - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 22:06

Én a helyedben kipróbálnám a TY Fuji-t, csak pár darabot, próba-cseresznye, hátha bejön neked.  Meg az íródnak. :) Puding próbája az evés.

Köszi az előző válaszodat!

Ez a Fuji amelynek ezüst-zöld szitázása van? :think:

Ebbol a négyszerest már használtam és jónak tünt nagyon,
csak ritkán látom mind a bolhán mind a boltokban.

#613 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:14

Sziasztok ! :cool:

Lenne pár kérdésem. Én nem vagyok nagy szaki, de azért van egy DVD íróm, és szoktam néha DVD-videókat is írni, meg adatokat is. Korábban egy boltból vettem Princo-cat, és nagyon jók voltak, a pár hónapja kiírt filmek most is frankók (viszont egy feketén vett hengert dobhattam ki a francba :( ). Szóval itt azt olvastam, hogy a jónak tűnő Princo akár egy év múlva is használhatatlanná válik. érdemes ezeket a filmeket újra kiírni ?

Jelenleg van pár ARITA 8x DVD-R-lemezem (rózsaszínűek). Ezek jónak számítanak ? Eseleg érdemesebb még drágábbakkal próbálkozni ? És ha már felmegyek 3-400Ft/lemez-ig, nem jobbak a TDK DVD+RW-k? Vagy legálisan jobb lemezeket mennyiért lehet kapni  (persze lehetőleg az olcsóbb boltokra gondolok)?

Adatra meg úgy tudom, a DVD-RAM a legjobb, bár még kevésbé elterjedt, és drága.

Köszi a válaszokat. :cool:

#614 Felhasználó inaktív   aXXon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:22

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 10:14

Sziasztok ! :cool:

Lenne pár kérdésem. Én nem vagyok nagy szaki, de azért van egy DVD íróm, és szoktam néha DVD-videókat is írni, meg adatokat is. Korábban egy boltból vettem Princo-cat, és nagyon jók voltak, a pár hónapja kiírt filmek most is frankók (viszont egy feketén vett hengert dobhattam ki a francba :( ). Szóval itt azt olvastam, hogy a jónak tűnő Princo akár egy év múlva is használhatatlanná válik. érdemes ezeket a filmeket újra kiírni ?

Jelenleg van pár ARITA 8x DVD-R-lemezem (rózsaszínűek). Ezek jónak számítanak ? Eseleg érdemesebb még drágábbakkal próbálkozni ? És ha már felmegyek 3-400Ft/lemez-ig, nem jobbak a TDK DVD+RW-k? Vagy legálisan jobb lemezeket mennyiért lehet kapni  (persze lehetőleg az olcsóbb boltokra gondolok)?

Adatra meg úgy tudom, a DVD-RAM a legjobb, bár még kevésbé elterjedt, és drága.

Köszi a válaszokat. :cool:

olcson jot = arita :respect:

#615 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 09:29

Idézet: aXXon - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 10:22

olcson jot = arita :respect:

Akkor maradhatok az Aritánál ? ;)

#616 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 11:23

Na még annyit hozzátennék, hogy a verbatim-nak írás után, fakó színe lett (az írható fele ofkorsz), mint a princo-é, a traxdata viszont megőrizte azt az erős lila színét, nem tudom ez számít-e. LG-vel lehet pi/po-t ellenőrizni? ha igen, melyik szoftverrel?

#617 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 11:43

Idézet: stema - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 12:23

Na még annyit hozzátennék, hogy a verbatim-nak írás után, fakó színe lett (az írható fele ofkorsz), mint a princo-é, a traxdata viszont megőrizte azt az erős lila színét, nem tudom ez számít-e. LG-vel lehet pi/po-t ellenőrizni? ha igen, melyik szoftverrel?

:offtopic:

STEMA: asszem elfelejtetted visszaállítani a géped óráját. vagy a szerveré rossz?
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#618 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 13:15

Idézet: stema - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 11:23

Tapasztalataim szerint minden lemeznél halványodik az írható felület miután megtöltöd adattal. :)

#619 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 13:19

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 9:14

...Szóval itt azt olvastam, hogy a jónak tűnő Princo akár egy év múlva is használhatatlanná válik. érdemes ezeket a filmeket újra kiírni ?
...

Én a helyedben rendszeresen végeznék szúrópróbaszerű ellenőrzéseket a Princo-k körében. :) Egyik cimbim most adott egy filmet kölcsön - természetesen Princo-n. :( Kábé egy éve írta meg a lemezt, egy hónapja még vígan olvasható volt állítása szerint. Én már nem tudtam végiggrab-elni, próbáltam 3 féle meghajtóban is. Aztán haver hazavitte, szenvedett vele nem keveset, de ő sem tudta végig leszedni a lemez tartalmát - kuka. :(

Idézet

...Jelenleg van pár ARITA 8x DVD-R-lemezem (rózsaszínűek). Ezek jónak számítanak ? Eseleg érdemesebb még drágábbakkal próbálkozni ? És ha már felmegyek 3-400Ft/lemez-ig, nem jobbak a TDK DVD+RW-k? ...

Arita 8x elvileg Rtiek G05. Szerintem az "olcsó" kategóriában a Ritek a legjobb.
Viszont ha már drágább lemezben gondolkodsz, neked is a TY-t ajánlom. :)

#620 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 08. 13:24

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. nov. 8., hétfő - 8:45

Köszi az előző válaszodat!

Ez a Fuji amelynek ezüst-zöld szitázása van? :think:

Ebbol a négyszerest már használtam és jónak tünt nagyon,
csak ritkán látom mind a bolhán mind a boltokban.

Az általam linkelt boltban konkrétan erre a lemezre gondoltam: Fuji 8X DVD+R, de oda is van alá írva, hogy "Alapanyag: TAIYO YUDEN (EREDETI!)"... :)

Kép

Szerkesztette: Etele 2004. 11. 08. 13:24 -kor

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »