HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   Stavi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:19

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:00

Üdv Stavi

Bocsi, ha nem jól értettem, de te 2X írtad a 8X Traxdata-t????  :confused: Milyen íród van??? Nero verzió??? Firmware ??? Azért kérdem, mert a Pioneer 108 a 8X Verbatimot és a 8X Benq lemezt minimum 4X engedi. Nálam 1.14 firmware van a Pioneer 108-on. 8X lemezt 2X írni, nem biztos, hogy okés.

Üdv
      macska ;)

Ui: Nem biztos hogy a lemezzel van gond, talán az írási sebesség kevés neki. Ez csak tipp. ;)

hali!

félreértettél :) Szándékosan irtam 2x-esen! Egyébként Plextor 708-am van... Engedte volna irni 4x-esen is... Csak asztaliba, meg ps2-be is jobb a lassabb... szvsz...
Szal az iróval, és a firmwareval (legújabb), nincs gond...
A lemez lesz ott a ludas...

Szerk: Mért lenne baj a 8x-es lemezt 2x-esen irni? (bár lehet, h igyvan nemtudom...)

Szerkesztette: Stavi 2004. 11. 28. 22:20 -kor

"aki még nem látott Voodoo5 6000 által performált 4x-es FSAA-t, az nem látott semmit. GTS? Dzsíforsz? Was? Ndívia? Lécci betűzd!" 3Dfx 4Ever! :)

- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
- Minek neked Négyezer? - Örülj neki, ha hármat kapsz. - Adok kettőt. - Nesze tedd el, itt egy ezres!

#742 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:20

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 22:00

Üdv Stavi

Bocsi, ha nem jól értettem, de te 2X írtad a 8X Traxdata-t????  :confused: Milyen íród van??? Nero verzió??? Firmware ??? Azért kérdem, mert a Pioneer 108 a 8X Verbatimot és a 8X Benq lemezt minimum 4X engedi. Nálam 1.14 firmware van a Pioneer 108-on. 8X lemezt 2X írni, nem biztos, hogy okés.

Üdv
      macska ;)

Ui: Nem biztos hogy a lemezzel van gond, talán az írási sebesség kevés neki. Ez csak tipp. ;)

Szerintem is ott lesz a gond. Mondjuk, nem tudom, mit csinálnak a régebbi DVD-írók tuulajdonosai. Most már lassan 4x-es lemezt is alig kapni (legalább is feketepiacon), a Tesco és társai arányaiban meg ugye jóval drágább.

Ja most látom, modern íród van.De akkor ugye meg ott vannak a lejátszók, amelyek nem szeretik a gyors írást. Na, akkor ezzelis fel van adva a lecke. Még jó, hogy nincs asztalilejátszóm :)

Szerkesztette: Martin 2004. 11. 28. 22:23 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#743 Felhasználó inaktív   Stavi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:21

Idézet: Martin - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:20

Szerintem is ott lesz a gond. Mondjuk, nem tudom, mit csinálnak a régebbi DVD-írók tuulajdonosai. Most már lassan 4x-es lemezt is alig kapni (legalább is feketepiacon), a Tesco és társai arányaiban meg ugye jóval drágább.

hali!

fentebbi válaszom szerkesztve...
vélemény?  :confused:
"aki még nem látott Voodoo5 6000 által performált 4x-es FSAA-t, az nem látott semmit. GTS? Dzsíforsz? Was? Ndívia? Lécci betűzd!" 3Dfx 4Ever! :)

- Mennyibe kerül?
- Öt ezer
- Minek neked Négyezer? - Örülj neki, ha hármat kapsz. - Adok kettőt. - Nesze tedd el, itt egy ezres!

#744 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 22:44

Üdv Stavi

Ötlet. Írd 4X-sen, próbáld ki több lejátszóban. Ha ott jól mennek, akkor az írási sebesség kevés. Az asztali lejátszód nem bírja a 4X írást, akkor sajna gáz van. Maradj a 4X lemeznél 2X-sen. Más nem jut eszembe. Sajna, ez nem a legjobb helyzet a szempontodból, és azt is tudom, hogy az nem boldogít, hogy más lejátszókba megy a lemez, a tiedbe nem. Azonban nem lehet egy lemezre azt mondani, hogy nem jó, ha nem megfelelő írási sebességgel írod (2X-sen a 8X-ost).

Üdv
      macska ;)
Ui: Szerintem a magad számára vásárolj be jó minőségű 4X lemezt addig, míg lehet kapni, írd 2x-sen eme lemezeket. Így nem kell asztali lejátszót cserélni. Nem egyszerű, pénzed is áll benne, de legalább müxik a "hardware parkod" rendesen, egy ideig.  ;) Tudom pénz kérdés, de amint látom, elég furcsa helyzet állt elő nálad. Más ötletem nincs. :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#745 Felhasználó inaktív   Stavi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 28. 23:42

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 28., vasárnap - 23:44

Üdv Stavi

Ötlet. Írd 4X-sen, próbáld ki több lejátszóban. Ha ott jól mennek, akkor az írási sebesség kevés. Az asztali lejátszód nem bírja a 4X írást, akkor sajna gáz van. Maradj a 4X lemeznél 2X-sen. Más nem jut eszembe. Sajna, ez nem a legjobb helyzet a szempontodból, és azt is tudom, hogy az nem boldogít, hogy más lejátszókba megy a lemez, a tiedbe nem. Azonban nem lehet egy lemezre azt mondani, hogy nem jó, ha nem megfelelő írási sebességgel írod (2X-sen a 8X-ost).

Üdv
      macska ;)
Ui: Szerintem a magad számára vásárolj be jó minőségű 4X lemezt addig, míg lehet kapni, írd 2x-sen eme lemezeket. Így nem kell asztali lejátszót cserélni. Nem egyszerű, pénzed is áll benne, de legalább müxik a "hardware parkod" rendesen, egy ideig.  ;) Tudom pénz kérdés, de amint látom, elég furcsa helyzet állt elő nálad. Más ötletem nincs. :up: 

hali!

olvassa szerencsétlen a 4x-es lemezeket, csak én eddig abba a hit-be voltam, hogy minnél lassabban irjuk, annál jobb lesz... Vagy legalabbis nemlesz rosszabb... De ugylátom tévedtem... :(
kérdés 1.: akkor most a 4x/8x-es  lemezeket muszály a névleges sebességükön irni?
kérdés 2.: Most akkor a trax a hunyó, vagy az írás... (megjegyzem volt olyan lemez amit gyönyörűen végigolvasott... ugyanabból a csomagból kivett....)

:think:

- Mennyibe kerül?
- Öt ezer

#746 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 01:06

Üdv Stavi

1.
A fórumon megoszlanak a vélemények, hogy a névleges maximális sebességgel, vagy annak a felével célszerű írni egy adott lemezt. Úgy néz ki, mindkettő jó, ki így, ki úgy. Azonban a negyedével nem célszerű, azaz a 8X-ost 4X-sen vagy 8X-san célszerű írni, 2X-sen nem igazán javallott.
(Abból volt némi probléma, hogy a 4X RITEK lemezt 1X-sen írták. Anno volt olyan álláspont is, hogy a 4X RITEK-et 4X kell írni, de a 2X írással sem volt probléma.) Szóval.... , szerintem vagy a névleges maximum sebességgel, vagy annak a felével célsszerű írni a lemezeket. Nem vagyok szakértő, olvasgatok csupán. ;) Ha esetleg a magánvéleményem nem helytálló, akkor majd kijavítanak a többiek. ;)

2.
Szerintem az írási sebesség kevés, a 2X, a 8X-os lemeznek alapvetően. Van amelyik sikerül, van amelyik nem.

Üdv
      macska ;) 

Ui: Időtállóság szempontjából pedig......, majd kiderül...... .

Szerkesztette: Macska 2004. 11. 29. 01:17 -kor

#747 Felhasználó inaktív   Stavi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 09:15

Idézet: Macska - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 2:06

Üdv Stavi

1.
A fórumon megoszlanak a vélemények, hogy a névleges maximális sebességgel, vagy annak a felével célszerű írni egy adott lemezt. Úgy néz ki, mindkettő jó, ki így, ki úgy. Azonban a negyedével nem célszerű, azaz a 8X-ost 4X-sen vagy 8X-san célszerű írni, 2X-sen nem igazán javallott.
(Abból volt némi probléma, hogy a 4X RITEK lemezt 1X-sen írták. Anno volt olyan álláspont is, hogy a 4X RITEK-et 4X kell írni, de a 2X írással sem volt probléma.) Szóval.... , szerintem vagy a névleges maximum sebességgel, vagy annak a felével célsszerű írni a lemezeket. Nem vagyok szakértő, olvasgatok csupán. ;) Ha esetleg a magánvéleményem nem helytálló, akkor majd kijavítanak a többiek. ;)

2.
Szerintem az írási sebesség kevés, a 2X, a 8X-os lemeznek alapvetően. Van amelyik sikerül, van amelyik nem.

Üdv
      macska ;)

Ui: Időtállóság szempontjából pedig......, majd kiderül...... .

hali!

aham.... köszönöm a segitségedet... Ha jobban belegondolok énis jobban járok ha fele annyi idő alatt megirok egy korongot :)

De azért kivancsi lennék a Ppeter vagy vki más koronzsonglőr véleményére a traxokat illetően...

üdv Stavi!

- Mennyibe kerül?
- Öt ezer

#748 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 29. 11:00

Idézet: Stavi - Dátum: 2004. nov. 29., hétfő - 8:15

hali!

aham.... köszönöm a segitségedet... Ha jobban belegondolok énis jobban járok ha fele annyi idő alatt megirok egy korongot :)

De azért kivancsi lennék a Ppeter vagy vki más koronzsonglőr véleményére a traxokat illetően...

üdv Stavi!

Hali !

Ugayan nem tartom magam korongzsonglőrnek, de leírom amit tapasztaltam:

E fórumon már elhangzott, hogy a Traxdata (G05) az olcsó kategóriában az egyik legjobb lemez. Ezt meg tudom erősíteni a máshonnan összeolvasotakból is.
Nekem ezüst színű szitázottak vannak, ha a fényfelé fordítom enyhén sárgás színt kap.
8x-os a lemez és a fenti szürkeállományból okosodva 4x-esen írom őket. Lejátsza  az asztali játékos.
Eddig hibát nem tapasztalatam velük. :cool:

TEAC DV-W 50D íróm van.
Ezt állítólag firmware cserével lehet 8x-os írásra késztetni.

Tud-e Valaki erről bővebbet?
:smoker: 

Előre is köszi!

#749 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 01. 16:06

lehet már valahol mo.-on venni az armor plated-es tdk-t? ha mondjuk kéz alatt veszek valahogy, honnan tudom a tokon kívül megállapítani, hogy tényleg az-e? csak mert ugyanolyan médiakódot használ, mint egy előző tdk lemez, rá van szitálva? más a színe az alsó résznek?

#750 Felhasználó inaktív   seby 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 17:06

Idézet: stema - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 16:06

lehet már valahol mo.-on venni az armor plated-es tdk-t? ha mondjuk kéz alatt veszek valahogy, honnan tudom a tokon kívül megállapítani, hogy tényleg az-e? csak mert ugyanolyan médiakódot használ, mint egy előző tdk lemez, rá van szitálva? más a színe az alsó résznek?

CDRLabs
WoW - Arathor PvE - Reckless Mortals
    Gladia - LvL 80 Nightelf Druid

#751 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 17:41

Idézet: stema - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 16:06

A csomagolására a ScratchProof embléma vagyon rátéve elég nagy méretben, és a lemez szitázása is más (szürkésebb, fémesebb színű, és persze a ScratchProof logo ott is szerepel), az írható oldal meg egészen sötét, majdhogynem lilás.

#752 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 17:43

Még mielőtt valaki megkérdezi :D, az Armor Plated ugyanaz, mint a ScratchProof, csak régiónként eltérő név alatt hozták forgalomba.

#753 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 18:21

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 17:43

Még mielőtt valaki megkérdezi :D, az Armor Plated ugyanaz, mint a ScratchProof, csak régiónként eltérő név alatt hozták forgalomba.

És mi az a ScratchProof? :)
Viccen kívül, strapabíróbb egy 'ScratchProof' / 'Armor Plated' korong a 'hagyományosnál'? :think:  Nyilván nem arra gondoltam, amikor unokahugom végigszánkózott a szobámon a NFS Underground CD-imen... :D  Hogy mérik a karcállóságot egyáltalán?

Szerk.: mondatértelmet megváltoztató névelőtévesztés...

Szerkesztette: Omega 2004. 12. 01. 18:22 -kor

#754 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 18:25

http://www.tdk-europe.com/index.php?id=49&...8ahk0p9qhfsubj2

#755 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 18:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 18:25

Idézet

A DVD so hard you could clean it with kitchen-grade steel wool without risking your recording.

:nevet:  :nevet2:  A marketinduma. :omg:  Gyakorlatilag? Igazából? A CD-tálca nem karcolja gondolom, a parkettán húzás? Ha véletlenül leesne, amikor hétvégén este hamargyorsan' akarok valamit mutatni a nálam italozó Tibikének? :Đ

#756 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 01. 19:01

Köszi PPeter!

Már cask annyi kérdésem lenne, egy haverom vett még nyáron ilyen scratch proof dvd-t, most akkor mi van, az is ugyanazzal a szöveggel, hogy 100x karcolásállóbb, meg mondta, hogy ilyen a csomagolása, amit most az európai oldalon hirdetnek, mint mondtad elvileg ez az, de ez már létezett több mint 2 hónapja is?

kép

teszt1
teszt2 (nem olvastatták vissza, amit sajnálok)

Szerkesztette: stema 2004. 12. 01. 19:08 -kor

#757 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 19:02

Idézet: stema - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 19:01

Köszi PPeter!

Már cask annyi kérdésem lenne, egy haverom vett még nyáron ilyen scratch proof dvd-t, most akkor mi van, az is ugyanazzal a szöveggel, hogy 100x karcolásállóbb, meg mondta, hogy ilyen a csomagolása, amit most az európai oldalon hirdetnek, mint mondtad elvileg ez az, de ez már létezett több mint 2 hónapja is?

kép

2003-as CeBIT-en mutatták be, szóval nem vadiúj dolog. Bocs, szerkesztve.

Szerkesztette: PPeter 2004. 12. 01. 19:05 -kor

#758 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 01. 21:30

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 1., szerda - 18:51

...

Komolyan kérdeztem. Ténylegesen tapasztaltad, hogy ennyivel strapabíróbbak? Mert az elég kamu-szagu, hogy acélos kerti szerszámmal vakarászhatod gond nélkül.
Arra volnék kíváncsi, hogy leesés utáni földöncsúszástól karcolódik-e?

#759 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 18:42

:(

#760 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 02. 19:07

Üdv Omega

Én a DVD-imet nem a földön csúsztatom...., ezzel azt akarom csupán mondani, hogy ha ez a "védelem" elősegíti, hogy a rendeltetésszerű használat során bekövetkező esetleges kissebb sérülésből adódó karcolások esetén az adattartalom bombabiztosan megmarad, akkor az pont elég védelem. Sajna a Yamada 6600-asból kivett lemez, egyszer kicsúszott a kezemből, és leesett a szönyegre. A lemeznek baja nem esett, de azért ha lesz rajta "védelem" egyszer, akkor nyugodtabb leszek kissé. Van egy DVD kölcsönzéssel hivatalosan foglakozó ismerősöm. 3-4 kiadás után már akad a lemez, szóval..... . Senkire nem tudod "ráverni", hogy ő karcolta meg a tízezres nagyságrendű összegbe kerülő drága, gyári, jogdíjas DVD lemezt. Nekik jól jönne egy kis "védelem" a lemezeken.

Üdv
      macska :)

Ui: Szerintem, majd a te kérdésedre is lesz válasz, valamely weboldalon, mert én ilyet egy lemezzel nem tennék, max. ha fizetnek érte. :D 

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »