HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#761 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 03. 19:35

Egy nem Teljesen ide vágó témában kérnék segítséget:

Van egy CD-m amire adatokat mentettem ki és nem zártam le.
Később utána írtam egy Nyüves fájlt és azóta a cd-n nem látszik más csak az a Nyüves fájl!  :mad:
A többi meg nem. Az írás elvileg rendben történt a Néró szerint.
A Néró lemezinfója ugyan kiírja, hogy van rajta 600 akárhány Mb és ez az utólag hozzáírt 5Mb, de csak az utóbbi elérhető. :think:

Van-e valakinek jobb ötlete annál, hogy akasszam a többi közé?!

Előre is köszi, ha valaki agyalásra méltat!

#762 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 19:55

neroban van egy olyan, hogy save track, próbáld meg azzal menteni az első sávot, és mountold be
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#763 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 20:34

Idézet: qnadam - Dátum: 2004. dec. 3., péntek - 18:55

neroban van egy olyan, hogy save track, próbáld meg azzal menteni az első sávot, és mountold be

SIKERÜLT!

Köszönöm QNADAM, ez jól esett! :respect:

#764 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 03. 22:26

nincs mit, igyekszik az ember :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#765 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 08:36

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 2., csütörtök - 19:07

...Sajna a Yamada 6600-asból kivett lemez, egyszer kicsúszott a kezemből, és leesett a szönyegre. ...

Természetesen ilyesmire gondoltam. Én már jártam úgy, hogy kibucskázott a kezemből és pont olyan szögben esett le, hogy utána 2 métert csúszott a parkettán.

Ui.: van pár Princo-m fél év körüli irományok... már nem mindegyik olvasóban működnek.

#766 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 09:28

Idézet: Omega - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 9:36

....

Ui.: van pár Princo-m fél év körüli irományok... már nem mindegyik olvasóban működnek.

Üdv Omega

Ez nem a karcolástól van szerintem, a Princo lemez "minősége" okozza. Azt mondják a nálam jártassabbak, akik korábban kezdték, hogy az első Princo-k jók voltak aránylag, de ma már..... . Európából ki is van tiltva a Princo. Nem minőség. Addig mentsd át az adataidat eme "lemezekről" amíg lehet. Ebbe a kategóriába tartozik még a SKY is. Környezetemben biztos forrásból tudom, hogy a SKY-ról, és a Princo-ról vesznek az adatok. Ebben a topikban többször szó esett már erről.

Üdv
       macska ;)

Ui: Nincs Princo-m, nem is lesz. Traxdata, TDK, Verbatim, Fijifilm DVD+R(TY alapanyag).  ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 04. 09:34 -kor

P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#767 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 04. 12:42

Egy picit OFF:

Hogy érdemes a számítógépen megnézni egy DV-d-t (vagyis hogy "koptatja" kevésbé az írót: Ha DVD Shrink-el kb 20 perc alatt felviszem a vinyóra, vagy ha simán megnézem a lemezről. Az egyik 2-óra igénybevétel normál sebességgel, a másik 20 perc, de gyorsabb olvasással...

#768 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 13:30

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 13:42

Egy picit OFF:

Hogy érdemes a számítógépen megnézni egy DV-d-t (vagyis hogy "koptatja" kevésbé az írót: Ha DVD Shrink-el kb 20 perc alatt felviszem a vinyóra, vagy ha simán megnézem a lemezről. Az egyik 2-óra igénybevétel normál sebességgel, a másik 20 perc, de gyorsabb olvasással...

Üdv Tarzaan

Én személy szerint, winchesterről nézek DVD-t, vagy asztali lejátszóról. Kímélem az írómat. (!!) DVD olvasót használnék erre a célra, ha az előző két variáció nem okés, azonban nincs DVD olvasóm, de nincs is rá szükségem, feleslegesen nem terhelem a rendszert, a tápot, megoldom a fenntebb leírt 2 megoldással. ;)

Üdv
       macska ;)
Ui: Topik ON  ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 04. 13:34 -kor

#769 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 14:24

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 9:28

"Európából ki is van tiltva a Princo. Nem minőség."

Nem a minősége miatt akadályozták meg a szállítmányok behozatalát, hanem mert a Princo nem fizet gyártói licence díjat a szabvány tulajdonosainak, dömpinggel vádolták meg a borzasztóan alacsony árai miatt, és védővámot vetettek ki amúgy is minden távol-keleti forrásból érkező írható médiára.

#770 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 15:11

Idézet: PPeter - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 15:24

Nem a minősége miatt akadályozták meg a szállítmányok behozatalát, hanem mert a Princo nem fizet gyártói licence díjat a szabvány tulajdonosainak, dömpinggel vádolták meg a borzasztóan alacsony árai miatt, és védővámot vetettek ki amúgy is minden távol-keleti forrásból érkező írható médiára.

Üdv PPeter

Köszi a helyreigazítást. :up:  Princo DVD-m ettől függetlenül nem lesz, igaz nincs egy darab sem a készletemben. :p  :D

Üdv
       macska ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 04. 15:17 -kor

#771 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 17:09

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 14:30

Üdv Tarzaan

Én személy szerint, winchesterről nézek DVD-t, vagy asztali lejátszóról. [b]Kímélem az írómat.

Én is ezt gondolom jobbnak. ;)

#772 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 04. 23:03

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 10:28

Ui: Nincs Princo-m, nem is lesz. Traxdata, TDK, Verbatim, Fijifilm DVD+R(TY alapanyag).  ;)

Zöldfülü vagyok DVD és lemez témában, ezt leszögezem, de legutóbb még olyan infót kaptam hogy a TRAXDATA Princo alapú!

Egyébként megköszönném ha valaki megdobna valami olyan címmel ahol írható médiák tesztje van.

Kérdés: Milyen lemezre érdemes adatot menteni, ha az sok évre szeretném? Lehet drága is, nem baj.
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#773 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 06:20

Idézet: ReeChee - Dátum: 2004. dec. 4., szombat - 23:03

Zöldfülü vagyok DVD és lemez témában, ezt leszögezem, de legutóbb még olyan infót kaptam hogy a TRAXDATA Princo alapú!

Egyébként megköszönném ha valaki megdobna valami olyan címmel ahol írható médiák tesztje van.

Kérdés: Milyen lemezre érdemes adatot menteni, ha az sok évre szeretném? Lehet drága is, nem baj.

Ott a válasz is IMHO! ;)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#774 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 11:29

Idézet: ReeChee - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 0:03

Üdv ReeChee

Én sem vagyok nagy szakértő, de a fórumot olvasgatva, talán ragadt rám valami.

A Traxdata az RITEK lemez,   semmi köze a Princo-hoz!!!
           Ritek lemez még Ridata, Arita szitázású lemezek.

Ez nálam jelen pillanatban a lemezminőség legallja, ami azt jelenti, hogy a Ritek lemezek szerintem jó lemezek (!!), de ennél rosszabbat nem veszek semmiképp. A Traxdatát veszem leginkább a 3 tipus közül. ;)

Ezenkívül használok még Verbatimot (sokan dícsérik, jó lemez mostanság), TDK-t, Fujifilm lemezt.

A csúcs nálam jelen pillanatban, a Fujifilm 8X DVD+R Taiyo Yuden alapanyagú (TY)-nos lemez, Made In Japan. Ebből beszereztem 25db-ot, a nagyon fontos adatok mentésére.

DVD RW -ből, azaz az újraírható DVD-ből, nagyon dícsérték a Fujifilm lemezeit. Ebből is van 1db 4X DVD RW+ -os lemezem, de még nem írtam rá.

Én ezen lemeztipusokat használom használom. Szitázatlan lemezt nem vásárolok.

A Princo-t, a Sky-t elfelejteni (!!), mert a tapasztalat az, hogy 3 hónap- 1éven belül veszhetnek róla az adatok. A környezetemben is van rá példa, tehát tekinthető biztos információnak.

Egy adott  lemez adatai, megtekinthetők a DVDInfoPro vagy a DVD Identifier programok segítségével, az utóbbi freeware. ;)

Üdv
      macska ;)
Ui: Remélem segítettem egy kicsit. Én ezen lemezeket használom, ezekről van némi tapasztalatom. ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 05. 12:04 -kor

#775 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 15:42

Idézet: Macska - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 12:29

Üdv ReeChee

Én sem vagyok nagy szakértő, de a fórumot olvasgatva, talán ragadt rám valami.

A Traxdata az RITEK lemez,   semmi köze a Princo-hoz!!!
           Ritek lemez még Ridata, Arita szitázású lemezek.

Ez nálam jelen pillanatban a lemezminőség legallja, ami azt jelenti, hogy a Ritek lemezek szerintem jó lemezek (!!), de ennél rosszabbat nem veszek semmiképp. A Traxdatát veszem leginkább a 3 tipus közül. ;)

Ezenkívül használok még Verbatimot (sokan dícsérik, jó lemez mostanság), TDK-t, Fujifilm lemezt.

A csúcs nálam jelen pillanatban, a Fujifilm 8X DVD+R Taiyo Yuden alapanyagú (TY)-nos lemez, Made In Japan. Ebből beszereztem 25db-ot, a nagyon fontos adatok mentésére.

DVD RW -ből, azaz az újraírható DVD-ből, nagyon dícsérték a Fujifilm lemezeit. Ebből is van 1db 4X DVD RW+ -os lemezem, de még nem írtam rá.

Én ezen lemeztipusokat használom használom. Szitázatlan lemezt nem vásárolok.

A Princo-t, a Sky-t elfelejteni (!!), mert a tapasztalat az, hogy 3 hónap- 1éven belül veszhetnek róla az adatok. A környezetemben is van rá példa, tehát tekinthető biztos információnak.

Egy adott  lemez adatai, megtekinthetők a DVDInfoPro vagy a DVD Identifier programok segítségével, az utóbbi freeware. ;)

Üdv
      macska ;)
Ui: Remélem segítettem egy kicsit. Én ezen lemezeket használom, ezekről van némi tapasztalatom. ;)

:respect:  :respect:  :respect:
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#776 Felhasználó inaktív   stema 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 05. 18:30

Én meg sztem fogok venni TY alapú verbatimot, mert most egy helyen láttam, igen zsír lehet, TY+AZO :D

#777 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 19:06

Idézet: stema - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 17:30

Én meg sztem fogok venni TY alapú verbatimot

Hol látsz te ilyeneket, ha nem vagyok indiszkrét?

#778 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 20:49

Macska, köszi a választ! :respect:

#779 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 22:40

Hello!

Mostanaban kicsit elusztam az olvasassal, utoljara tavasszal vettem lemezt, azota kicsit atrendezodott a kinalat. Az alabbi (http://dvdcenter.try.hu/) oldalon talalhato lemezek kozul melyiket ajanlanatok? Nec 2500, 2510, 3500-as irohoz lenne hasznalva... Arban nagyjabol a listan levok kozul mind1, a sebesseg nem lenyeg, inkabb a megbizhatosag...

Elore is koszi!

#780 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 05. 23:07

Idézet: Bazsika32 - Dátum: 2004. dec. 5., vasárnap - 23:40

Hello!

Mostanaban kicsit elusztam az olvasassal, utoljara tavasszal vettem lemezt, azota kicsit atrendezodott a kinalat. Az alabbi (http://dvdcenter.try.hu/) oldalon talalhato lemezek kozul melyiket ajanlanatok? Nec 2500, 2510, 3500-as irohoz lenne hasznalva... Arban nagyjabol a listan levok kozul mind1, a sebesseg nem lenyeg, inkabb a megbizhatosag...

Elore is koszi!

Üdv Bazsika32

Ezek közül csak a TDK -R, és a Verbatim 8X -R használtam Pioneer 108-cal. Megírta szépen.

Üdv
        macska ;)
Ui: Fenntebb leírtam, milyen lemezeket használok. Ezekről van tapasztalatom. ;)

Szerkesztette: Macska 2004. 12. 05. 23:10 -kor

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41