HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 29. 03:11

Majd az lesz ezekkel az olcsó cd-kel, hogy sokan rájönnek hogy csak nagy kalap izét se ér az egész.
És valami megbízható márkát választanak.
De amúgy sok tudatlan veszi agyba főbe az olcsó cd-ket, hogy hú de jól jártam és 2-3 hónap múlva veszi észre hogy az értékes anyagja semmit nem ér mert nem olvassa be.
Aki nem tudja hogy melyik cd a jó az úgy is az olcsóbb kategóriát válassza és utána jönnek a gondok. :(
csak azt nem értem miért jó az ilyen nagy cégeknek hogy sz@rt csinálnak utána csodálkoznak ha sok a veszteség.
Ez nem fogom sose megérteni az emberekben. :(

Hová lesz ez a világ? :confused:
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

Dolgozz Magadnak, Ne Másnak! Építsd a Saját Üzletedet! Kezdd el itt:
http://www.onlinevallalkozas.hu/70347

#862 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 29. 09:14

Idézet: Jaca - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 3:11

csak azt nem értem miért jó az ilyen nagy cégeknek hogy sz@rt csinálnak utána csodálkoznak ha sok a veszteség.

Hmm, pedig még az idén meglesz a 2000. Pedig miért jó, ha minél több van, és nem minél jobb....  :think:

Idézet

Idézet

csak azt nem értem miért jó az ilyen nagy cégeknek hogy sz@rt csinálnak

Idézet

De amúgy sok tudatlan veszi agyba főbe az olcsó cd-ket, hogy hú de jól jártam és 2-3 hónap múlva veszi észre hogy az értékes anyagja semmit nem ér mert nem olvassa be.

Szerinted nem azért csinálják, mert az emberkék ezt akarják megvenni:think:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#863 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 19:32

Idézet: Jaca - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 2:11

Majd az lesz ezekkel az olcsó cd-kel, hogy sokan rájönnek hogy csak nagy kalap izét se ér az egész.
És valami megbízható márkát választanak.
Aki nem tudja hogy melyik cd a jó az úgy is az olcsóbb kategóriát válassza és utána jönnek a gondok. :(

Szerintem nem kell pánikot kelteni (van úgy is :smoker: )

A három hónap azért ritka eset.
Nekem még a TESCO GAZDASÁGOS is bírja 1 éve.

Új autóból is az emberek boldog mosollyal veszenek egy sapka sz@rt nem érőt, és kiabálják az utcában, hogy milyen jól jártak, majd másfél év múlva eladják.

Akit érdekel, az utána néz akit nem, az ráfarag :reklamacio:

#864 Felhasználó inaktív   Tüzes13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:30

Csasztok!  A VERBATIM Adv. AZO DVD-R megfelelő típus ??? :confused:
A M D   <--+-->  Platform

#865 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 30. 02:25

Sziasztok!

Elég sokat olvasgattam itt, és kicsit összezavarodtam, de azért vmennyire letisztáztam magamban a dolgokat. Talán  :D

A lényeg, tuti dvd nincs is?! max talán jobb, és rosszabb.
Arra gondoltam, kitalálok magamnak két osztályt. egy prémiumot, azaz olyat, amikre a fontosabb dolgokat menteném. ezek a következök lennének.
nagyjából ebben a sorrendben. de szeretném kérni a ti véleményeiteket is.

Verbatim szines 4X DVD-R                                                TDK 8X DVD+R
slim tokos, a LEGJOBB!!!, 5 db-os kiszerelésben                  DVD+R 10-es hengerben
Alapanyag: TAIYO YUDEN                                                  Alapanyag: TDK

Ezek egy szinten. Szerintetek melyik a jobb? itt vki nagyon aztmondta,mint a hirdetésben is, hogy a TY az király.. viszont a TDK-t is nagyon dicsérik! Illetve + - os közül melyik? vagy manapság már mindegy?

a következö kérdésem, hogy ugyanazon márka 4 és 8 szoros irhatoságú dvdje között van e minöségi különbség? Lásd köv.

Verbatim 4x DVD+R                                  Verbatim 8X DVD+R         TDK 4X DVD+R
DVD+R slim tokban                                    25-ös dobozban               DVD+R 25-ös dobozban
Alapanyag: MCC                                        Alapanyag: MCC              Alapanyag: TDK

Illetve hogy a MCC és a TY között mi a különbség? Jobb a TY? Nah ezek lennének amikre a Fontosabb adatokat menteném. Szerintetek melyik a legjobb választás? jah, és eddig csak 2szeresen irtam.. nem is hiszem hogy gyorsabban fogok.. inkább biztosabb legyen.. vagy már ez se igy van? mert erre is igen ellentmondó vélemények akadtak.

aztán a gyengébb kategoriának, (pl, avi filmek, DVD-filmek, amik ha elvesznek nem nagy kár) a következökön filozok.

Arita 8X DVD-R                    Traxdata 8X DVD-R                 RITEK Premium Grade DVD-R
25-ös hengerben                  DVD-R 25-ös hengerben          25-ös dobozban
Alapanyag: RITEK G05          Alapanyag: RITEK G05            Alapanyag: RITEK G04-G05

Ezek közöt van minöségi különbség? Hisz az alapanyag itt és még sok másiknál ugyanaz a RITEK G05?!

És végül mégegy kérdés! A mostani helyzetben a mostani, nem noname hanem mondjuk Fuji, vagy TDK, Maxell cdk, tovább lehetnek megbízhatóak, mint mondjuk az általam"prémium" osztályba sorolt, vagy bármely más DVD?

Jah, és egy ASUS 1604P DVD iróval lennének pörkölve.. ha számit.

Szerkesztette: laci4 2004. 12. 30. 02:36 -kor

Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#866 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 04:07

[quote name='lameXpert' date='2004. dec. 29., szerda - 9:14'] Hmm, pedig még az idén meglesz a 2000. Pedig miért jó, ha minél több van, és nem minél jobb....  :think:

[/QUOTE]

Szerinted nem azért csinálják, mert az emberkék ezt akarják megvenni:think: [/quote]
Lehet hogyy ezt akarják megvenni.
De gondolom nem rossz minőségűt szeretnének venni a boltban,hanem jót.
Közmondás: Hülyékkel ne állj le veszekedni, mert ha lealacsonyodsz az Ö szintjükre akkor ott megvernek a rutinjukkal!

Csajozasi Tanacsok!

#867 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 05:57

[quote name='Jaca' date='2004. dec. 30., csütörtök - 4:07']
Szerinted nem azért csinálják, mert az emberkék ezt akarják megvenni:think: [/QUOTE]
De gondolom nem rossz minőségűt szeretnének venni a boltban,hanem jót. [/quote]
Igen, jót, de olcsón! Kompromisszumok árán is.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#868 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 30. 09:58

[quote name='Jaca' date='2004. dec. 30., csütörtök - 4:07']
Szerinted nem azért csinálják, mert az emberkék ezt akarják megvenni:think: [/QUOTE]
De gondolom nem rossz minőségűt szeretnének venni a boltban,hanem jót. [/quote]
Igen, szinte ingyen, szinte mindent. És a legjobb tetszés szerinti árúnév az olasz.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#869 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 12:45

[quote name='lameXpert' date='2004. dec. 30., csütörtök - 9:58'] Lehet hogyy ezt akarják megvenni.
De gondolom nem rossz minőségűt szeretnének venni a boltban,hanem jót. [/QUOTE]
Igen, szinte ingyen, szinte mindent. És a legjobb tetszés szerinti árúnév az olasz. [/quote]
Miért az olaszok jó minőségbe gyártanak?

Csajozasi Tanacsok!

#870 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 31. 14:07

Idézet: pik20 - Dátum: 2004. dec. 27., hétfő - 22:43

Most akkor melyik lemez az olcsó :think:

Hát sztem a felketepiacon minden lemez olcsó. A rossz is, meg a jó is.  Bár lehet, hogy ez kereset kérdése. :)
A legdrágább  - TY alapanygú - lemezek sincsenek 200 fölött. (DL-t nem számítva :)) Ez azért már nem drága.

Szerkesztette: Martin 2004. 12. 31. 14:46 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#871 Felhasználó inaktív   Jaca 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 01:39

Idézet: Martin - Dátum: 2004. dec. 31., péntek - 14:07

Hát sztem a felketepiacon minden lemez olcsó. A rossz is, meg a jó is.  Bár lehet, hogy ez kereset kérdése. :)
A legdrágább  - TY alapanygú - lemezek sincsenek 200 fölött. (DL-t nem számítva :)) Ez azért már nem drága.

Azért az nem olyan biztos,van 200 fölött is cd-k nem is kevés.
De azokat nem nagyon kapkodják.

Csajozasi Tanacsok!

#872 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 08:55

Idézet: Jaca - Dátum: 2004. dec. 30., csütörtök - 12:45

Miért az olaszok jó minőségbe gyártanak?

Igen, a Potyolino a legjobb termékük... :Đ  :Đ  :Đ
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#873 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 10:23

Milyen proguval lehetne tesztelni az írt dvd minőségét??? Ne a plextools-t mondjátok mert lg-m van.
nc4000; A64 X2;

#874 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 10:31

Olvasás?  :think:

Idézet: ekoder - Dátum: 2004. dec. 18., szombat - 11:06

Töltsd le a legfrissebb DVDInfo Pro-t, és azzal csinálj a lemezről egy PI/PO tesztet Balanced vagy Faster sebességgel.

¤

#875 Felhasználó inaktív   Poni 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 12:35

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 11:31

Olvasás?  :think:

Azt írja hogy nem támogatja??? Ez egy lg 4120b.
nc4000; A64 X2;

#876 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 13:05

Idézet: Poni - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 12:35

Azt írja hogy nem támogatja??? Ez egy lg 4120b.

Most már ezt is tudjuk. Olvasás?  :think:

Kép
¤

#877 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:30

nemrég olvastam egy cikket valamelyik fotós/videós ujságban (küldenek ide egy csomót), ahol teszteltek néhány ismert dvd márkát uj állapotban ill. kétévesen. Ilyeneket mértek, hogy parity inner/outer, softerrors, harderrors. ? :)  gözöm nincs, hogy ezeket milyn sulyozással kellene figyelembe venni, de az biztos, hogy a traxdataimat  azonnal át kell írnom, mrt a softerrorsnál pl. 22%-ot produkált, míg a tdk 1,08%-ot. Nekem, -nemszakembernek- ez elég szignifikáns. sajnos egyes "népszerü" lemezek mindegyik tesztben sz*rul szerepeltek. Ezekután a verbatimot és a tdk-t fogom keresni, bár a pioneer agyonverte mindegyiket, dehát hol kapok én olyat? pláne mennyiért?
Business as usual. We fucked up everything.

#878 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 19:42

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 19:30

nemrég olvastam egy cikket valamelyik fotós/videós ujságban (küldenek ide egy csomót), ahol teszteltek néhány ismert dvd márkát uj állapotban ill. kétévesen. Ilyeneket mértek, hogy parity inner/outer, softerrors, harderrors. ? :)  gözöm nincs, hogy ezeket milyn sulyozással kellene figyelembe venni, de az biztos, hogy a traxdataimat  azonnal át kell írnom, mrt a softerrorsnál pl. 22%-ot produkált, míg a tdk 1,08%-ot. Nekem, -nemszakembernek- ez elég szignifikáns. sajnos egyes "népszerü" lemezek mindegyik tesztben sz*rul szerepeltek. Ezekután a verbatimot és a tdk-t fogom keresni, bár a pioneer agyonverte mindegyiket, dehát hol kapok én olyat? pláne mennyiért?

Szerintem, 2 év alatt "fejlődött" az adathordozó réteg is a DVD lemezeken, az írók is, valamint a író szoftware-k is. Ezek a lemezek X-sen írható lemezek voltak. (1X???, 2X???) 4X nem tudom, volt e két éve, anno nem foglakoztam e témakörrel. Egyébíránt az írás sebessége sem elhanyagolható tényező. 
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#879 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 02. 19:51

Idézet: perzecutor - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 19:30

.... de az biztos, hogy a traxdataimat  azonnal át kell írnom, mrt a softerrorsnál pl. 22%-ot produkált, míg a tdk 1,08%-ot. ........

Kivéve, ha éppen az a cél, hogy le kelljen cserélni már valamit....  :think:
¤

#880 Felhasználó inaktív   perzecutor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 02. 20:23

Idézet: lameXpert - Dátum: 2005. jan. 2., vasárnap - 20:51

Kivéve, ha éppen az a cél, hogy le kelljen cserélni már valamit....  :think:

ahááá, szóval érintett vagy...... de gondolj bele az én esetembe: bejön J. Doe, hogy szeretne az esküvöjéén készült digitális képek közül utánrendelni, merhogy kidrült egy milliomos kanadai rokon.  Kevesen tudják, de a fotósoknak meg kell örizni a képeket. mivel nincs negatív, elöveszem a dvd-t....aztán nézek bután. énmeg nem tudok ilyen teszteket csinálni. hiszem vagy nem? mondom: szignifikáns.

Szerkesztette: perzecutor 2005. 01. 02. 20:29 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.