Sziasztok!
Elég sokat olvasgattam itt, és kicsit összezavarodtam, de azért vmennyire letisztáztam magamban a dolgokat. Talán
A lényeg, tuti dvd nincs is?! max talán jobb, és rosszabb.
Arra gondoltam, kitalálok magamnak két osztályt. egy prémiumot, azaz olyat, amikre a fontosabb dolgokat menteném. ezek a következök lennének.
nagyjából ebben a sorrendben. de szeretném kérni a ti véleményeiteket is.
Verbatim szines 4X DVD-R TDK 8X DVD+R
slim tokos, a LEGJOBB!!!, 5 db-os kiszerelésben DVD+R 10-es hengerben
Alapanyag: TAIYO YUDEN Alapanyag: TDK
Ezek egy szinten. Szerintetek melyik a jobb? itt vki nagyon aztmondta,mint a hirdetésben is, hogy a TY az király.. viszont a TDK-t is nagyon dicsérik! Illetve + - os közül melyik? vagy manapság már mindegy?
a következö kérdésem, hogy ugyanazon márka 4 és 8 szoros irhatoságú dvdje között van e minöségi különbség? Lásd köv.
Verbatim 4x DVD+R Verbatim 8X DVD+R TDK 4X DVD+R
DVD+R slim tokban 25-ös dobozban DVD+R 25-ös dobozban
Alapanyag: MCC Alapanyag: MCC Alapanyag: TDK
Illetve hogy a MCC és a TY között mi a különbség? Jobb a TY? Nah ezek lennének amikre a Fontosabb adatokat menteném. Szerintetek melyik a legjobb választás? jah, és eddig csak 2szeresen irtam.. nem is hiszem hogy gyorsabban fogok.. inkább biztosabb legyen.. vagy már ez se igy van? mert erre is igen ellentmondó vélemények akadtak.
aztán a gyengébb kategoriának, (pl, avi filmek, DVD-filmek, amik ha elvesznek nem nagy kár) a következökön filozok.
Arita 8X DVD-R Traxdata 8X DVD-R RITEK Premium Grade DVD-R
25-ös hengerben DVD-R 25-ös hengerben 25-ös dobozban
Alapanyag: RITEK G05 Alapanyag: RITEK G05 Alapanyag: RITEK G04-G05
Ezek közöt van minöségi különbség? Hisz az alapanyag itt és még sok másiknál ugyanaz a RITEK G05?!
És végül mégegy kérdés! A mostani helyzetben a mostani, nem noname hanem mondjuk Fuji, vagy TDK, Maxell cdk, tovább lehetnek megbízhatóak, mint mondjuk az általam"prémium" osztályba sorolt, vagy bármely más DVD?
Jah, és egy ASUS 1604P DVD iróval lennének pörkölve.. ha számit.
Szerkesztette: laci4 2004. 12. 30. 02:36 -kor