HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:52

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 14:48

pedig a ridisk etalon lemez.
sok ismerosom irja 8xosan. es nincs veluk gondja. :)

tasp

Először is Ridisc. Másrészt meg az E-Net cég (az ő márkanevük a Ridisc) nem gyártó. Más cégek olcsó szériáit veszik meg és feliratozzák meg Ridisc-nek, a rém szartól az egészen elfogadható lemezekig mindent találhatsz a kínálatukban, persze mindig ugyanolyan külcsín alatt. Milyen etalonról beszélsz? A folyamatos minőségi változás etalonjáról?

#1022 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 18:09

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 14:52

Először is Ridisc. Másrészt meg az E-Net cég (az ő márkanevük a Ridisc) nem gyártó. Más cégek olcsó szériáit veszik meg és feliratozzák meg Ridisc-nek, a rém szartól az egészen elfogadható lemezekig mindent találhatsz a kínálatukban, persze mindig ugyanolyan külcsín alatt. Milyen etalonról beszélsz? A folyamatos minőségi változás etalonjáról?

Sajnos ezzel etetik a népet. Pl. a 8x-es Aritára is azt írják az egyik oldalon (inkább nem mondanék címet), hogy "Lassan ez lesz az új ETALON lemez." Ezeknek az embereknek ott kezdődik a minőség, hogy az író nem rontja el a lemezt, ill. hogy a lemez visszaolvasható. Hál istennek valaki már belinkelte a cikkedet arra az oldalra is, így talán tisztul majd a népek feje egy kicsit.  Most látom csak, hogy az alapanyag helyett már MID-et írnak amott is :) De ma még ott tartunk, hogy jópár ember még mindig Princot kér a neppereknél.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1023 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 00:30

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 18:09

Sajnos ezzel etetik a népet. Pl. a 8x-es Aritára is azt írják az egyik oldalon (inkább nem mondanék címet), hogy "Lassan ez lesz az új ETALON lemez." Ezeknek az embereknek ott kezdődik a minőség, hogy az író nem rontja el a lemezt, ill. hogy a lemez visszaolvasható. ...

:think:

Én mostanában taposom a 100. Arita lemezemet :) , és az összes irományt vissza szoktam ellenőrizni Decrypterrel, és az kiírja az eltelt olvasási időt, az átlagos és maximális olvasási sebességet is. 95 lemez nagyjából ilyen volt (persze ez Nero CD-Speed, és nem Decrypter-görbe, de valahogy szemléltetni kell, ez az emlegetett Arita termésből az egyik):

Kép

A maradék 5 lemeznél a 4-ből végén visszavett az olvasási sebességből a drive, és volt egy rontott lemezem is - alapanyag, vagy író, nem tudom.

Azért ez nem annyira vészes, ahogy azt a szavaidból kivettem...

Nem mondom, hogy nem lehet kifogni "hamis" B minőségű Arita-szériát. De azért magát a márkát ne temessük...

Szerkesztette: Etele 2005. 02. 06. 00:36 -kor

#1024 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 08:41

Az Arita 4x DVD+R lemezeit nagyon szerettem én is. Fincsi Ricohjpn r01-es kódú lemezek voltak, - azt hiszem, mondhatom, hogy - ennek megfelelően tökéletes minőséggel (rossz ricohjpnr01-el nem találkoztam még.... talán szerencse, talán nem, nem tudom, de mindenhol nagyon-nagyon jó lemeznek tartották az összes ilyen gyártókóddal ellátott lemezt). 
42

#1025 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 08:51

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 15:52

1.5 ev alatt nem talalkoztam meg rossz riteC lemezzel.

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1026 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:15

nekem visszahoztak egy 25-ös adag verbatim 8x- -t, hogyhát nem megy, mert ugyan megírható, de semmi sem olvassa vissza, sorra hozzák neki vissza a lemezeket, és még az eredeti író sem tud mit kezdeni velük ( pio 108 )
mondom ezt nem hiszem el, de adok helyette tdk-t, jó lesz? jó lett.
csere, hazajövök, be nec3500-ba, lemez megy, nyócker van rajta ( mind a 25 lemezen az volt ), 4 lehetőségem van ( nec3500, lg 4081, pio 105, teszkó asztali ), mind a négyben minden lemez kifogástalan.

szóval a "hozzáértő ember" véleménye az volt, hogy szar a verbatim :D

lemezeket elajándékoztam, mindenkinél olvasható :D

#1027 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 12:59

Idézet: Macska - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 0:41

RIDISK 8X DVD-R MCC-s gyártókód. Pioneer 108-cal (1.18-as firmware) 8X írás NeroSpeddel vizsgálva tökéletes lett.(!!) 1 db próbából 12X-sen  írva nálam sajna írás közben "elbukott". A 8X írás tökéletes, a 12X sajna nem. Majd a következő firmware-rel. (Nálam a 12X íráshoz mindig firmware frissítés kell, másoknak nem. Nem is értem, miért van ez.(??) :cool:  :D )

Járt nálam ilyen lemez. Leírtam a tapasztalataimat. Ennyi. Egyébként ki lett próbálva egy Panda DVD lejátszóban (kb 9900FT) a 8X-san írt MCC-s Ridisc, és simán gond nélkül olvasta a lemezt. (A NeroSpeed grafikonja megegyezett a Verbatiméval. 12X-sen 1 db-ot próbáltam írni, sajna az írás közben kiakadt, de nálam a 8X Verbatim-nál gond volt az 1.14-es Pioneer 108 esetén, az 1.18-asnál már nem.)

Ui: Egy szóval nem mondtam, hogy én Verbatimról erre váltok, nálam a Verbatim 8X-os DVD-R a nyerő. :cool:  :up:
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

#1028 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 15:53

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 11:54

na ja, de mekkora a vszinusege , hogy 2-3-4-5 masodperc alatt teliszall szoszokkel a lemez iras elott?  :eek:

Nálam nagyon kicsi, de a fenti példa mutatja, hogy van, akinél a lakásban található por levegőtartalma  olyan minimális, hogy nem tudja kellőképpen tisztán tartani a lemezeit.  :D
Én minden esetre maradok a sűritett levegős megoldánál. Van, amihez a centifugális erő kevés.

#1029 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 13:19

Idézet: Etele - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 0:30

:think:

Azért ez nem annyira vészes, ahogy azt a szavaidból kivettem...

Nem mondom, hogy nem lehet kifogni "hamis" B minőségű Arita-szériát. De azért magát a márkát ne temessük...

Arita még nem volt a kezemben a 8-es Trax viszont nem teljesített valami fénynesen. Most, hogy lejjebb ment a Verba ára, elbúcsozom a Ritek-től. Na de akkor is,  egy meglehetősen olcsó lemezt nem kellene úgy isteníteni. (Nem Rólad van szó, hanem aki árulja. TY-t bezzeg meg nem árulnak!)

Szerkesztette: Martin 2005. 02. 08. 13:21 -kor

CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB  OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0  - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A  - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB  - Samsung SyncMaster 710T

Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)

Martin

#1030 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:46

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 12:19

Arita még nem volt a kezemben a 8-es Trax viszont nem teljesített valami fénynesen. Most, hogy lejjebb ment a Verba ára, elbúcsozom a Ritek-től. Na de akkor is,  egy meglehetősen olcsó lemezt nem kellene úgy isteníteni. (Nem Rólad van szó, hanem aki árulja. TY-t bezzeg meg nem árulnak!)

Mit vettél észre ami nem volt fényes a traxdata 8x-on?
Érdekelne a tapasztalatod.

#1031 Felhasználó inaktív   tasp 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:56

nekem a legrosszabb tapasztalatom a lilas/rozsaszines samsungokkal volt. :(
most fel ev/ev utan alig van par amit olvasni tudok beloluk :(

tasp
A számítógépes játékok nincsenek hatással ránk!!!
Ha kiskorunkban hatott volna ránk a PacMan akkor most sötét termekben rohangálnánk tablettákat rágcsálva miközben repetatív ritmusú elektronikus zene szól!!!

#1032 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 02. 08. 14:59

engem is... így a 200. traxi után... pedig állítólag az lg íróm sem szereti.. egy sem lett hibás, igaz "csak" 8x-osan írtam...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1033 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:42

Idézet: Martin - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 13:19

...Na de akkor is,  egy meglehetősen olcsó lemezt nem kellene úgy isteníteni. (Nem Rólad van szó, hanem aki árulja. TY-t bezzeg meg nem árulnak!)

Tudod hogy van az: azt kell eladni, ami van. Ami nincs, azt minek reklámozni?

/Bár Lordtól most vettem TY lemezt. :) /

#1034 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 08. 16:52

Idézet: tasp - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 14:56

nekem a legrosszabb tapasztalatom a lilas/rozsaszines samsungokkal volt. :(
most fel ev/ev utan alig van par amit olvasni tudok beloluk :(

tasp

Egyetértek. Szerencsére nem járt felénk túl sok, de az mind megmekkent. Érdekes módon kiváló minőségben meg lehetett írni őket, aztán erőteljes önmegsemmisítésbe kezdtek.  :mad:
42

#1035 Felhasználó inaktív   eisei 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 09:26

Sziasztok,

Ezt az uj logos, lila (?) 4x-es verbatim dvd-r-t, ami azt allitja magarol, hogy TY, ismeritek? Merjek bator lenni? :D

koszi,
--
eisei/nba

Commodore 64 PC | CBM6510@1Mhz | 64k 200ns 4164-2/MK4564N-20 dRAM | VIC II 6567 | SID 6581 | ActionReplayMkVII
WHAT? You never played X-com? What are you, an alien? - techtite.com

#1036 Felhasználó inaktív   CDDVD 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 16:08

Idézet: eisei - Dátum: 2005. febr. 9., szerda - 10:26

Sziasztok,

Ezt az uj logos, lila (?) 4x-es verbatim dvd-r-t, ami azt allitja magarol, hogy TY, ismeritek? Merjek bator lenni? :D

koszi,

Erre én is kiváncsi lennék! :rolleyes:
BITTORRENT FOREVER!

#1037 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 17:05

Ösmerem, jó fajta. :D

#1038 Felhasználó inaktív   Jani27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 19:11

Ismeri valaki ezt a DVD-író programot?

http://shop.traxdata.fr/

Én használom már egy hónapja és úgy tűnik, hogy minden rendben van körülötte. Az ára is meglehetősen baráti, szemben a Neroval. Egyszerű, könnyen kezelhető, szinte csak egy START gomb van benne.

#1039 Felhasználó inaktív   Martin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 21:04

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. febr. 8., kedd - 14:46

Mit vettél észre ami nem volt fényes a traxdata 8x-on?
Érdekelne a tapasztalatod.

Röviden, az össz-hibaszám duplája volt a Ridarta 4x-nek, továbbá, a 3 giga fölötti részen asszem 80-120-at mértem Pio108-cal, vagyis ez más íróval lehet, hogy kevesebb.  Tudom, hogy nem katasztrofális, de én előre szeretnék haladni, és nem hátra. Továbbá, volt olyan is, hogy a netet + Winappot nem bírta, az írás közben, és elis rontotta a lemezt.  nem tudom mennyit fog javulni a helyzet az új 160-as 8a MB Cache-ses hitától, lényeg, a 4 szeres Ridánál 50 ezer, vagyis sok apró  fájlt is fel tudtam írni a DVD-re úgy, hogy nem szállt el a winamp + net (letöltés) "melléktevékenységtől". Mint már korábban említettem, lejjebb ment a Verba ára sőt 16-szorost is lehet kapni 180-ért, úgyhogy nem vagyok rászorulva a Ritekre. Továbbá, korábban sosem rontotta el a lemezt az író, és zavar, hogy nem már vagyok 100 %-os.  :reklamacio:

Szal ha nem láttál még Verbát ill. 600 db PI hibát tartalmazó Fuji (TY-alpú) DVD-t (igaz, PIO 107-tel mérve), akkor nem fog zavarni a Trax. Az is igaz pesze, hogy az ára 2/3-a- 3/4-e amazokénak.

Szerkesztette: Martin 2005. 02. 09. 21:05 -kor

Martin

#1040 Felhasználó inaktív   Macska 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 09. 21:19

8X Traxdata G05. Ez pedig sajna nem a csúcsok csúcsa. 4X illik inkább írni........, szóval....., Verbatim 8X DVD-R.  ;)
P3 Versus K7 ; p4 Versus K8 :) :)
Rögös a macskaköves út....

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »