Idézet: Derrick:) - Dátum: 2005. márc. 7., hétfő - 6:10

1 hete tettem fel egy kérdést:) Szoval megtudná valaki mondani csak egy nyomorult viszonyszámot is:) hogy mennyi a DVD életciklusa momentán én TDK -rá lennénk kiváncsi mert már mindenki mond mindent a környzetemben én nem hiszem hogy ennyire rossz lenne... A tdk cd-kre, kb 15-20 éves életciklust irtak... nekem van régi Tdk korongom amit 10 éve irtam... és hibátlan... Visszatérve aki tudja mert itt olvasván topicot sok az "okos": ) le irná már végre valaki hogy mennyi egy DVD korong várhato élettartama...években... jah és nem az udvaron tartom a napfényen, a poros ut mellett, és nem a locsolo fölött... hanem normál körülmények között:)
Remélem kapok már valami választ... ha nem tul nagy kérés:) Mert egy nagy archiválásra készülök és szeretnéd tudni hogy van e é értelme...
Előre is Köszönöm
Szép Napot!

Én meg tudom neked mondani!

A válasz az , hogy attól függ.

Sok mindentől

Gondolom maximalizálni szeretnéd az élettamot. De hiszen már meg is válaszoltad a kérdést. Ha a TDK már bizonytott Nálad, akkor természetesen vedd azt! Ha meg annyira aggódsz az anyag miatt, írd meg több példányban (gondolom, a kritikus fontosságú anyagok mennyisége azért nem lehet olyan nagy.) Nézz rá mondjuk félévente, és mérlegelj, hogy annyival nehezebb-e a visszaolvasás az előző próbához képest, hogy már megfontolandó az újraírás.
Én ugyan nem foglalkozok hivatásszerűen archiválással, de tudom, hogy élesben is ilyen alapelevek mellett megy a dolog. Mint orvoséknál. Visszamész félévente, negyedévente, havonta. Összevetik az eredményeket, és döntenek arról , hogy meg kell el operálni.
Azt az élet bármely területén meg lehet határozni, hogy mekkora mértékű romlás kell a beavatkozáshoz (a Te esetedben az újraíráshoz). Az, ez hogyan alakul a DVD-k estében, azt nem tudom. Meg kell kérdezni a szakembereket. De te is fölállíthatsz egy mércét. Pl. ha a lemez visszaolvasásának ideje mondjuk 10 %-kal növekszik, az már jelentős. Mint a statisztikában . Persze, gondolom az eredeti sebességből érdemes kiindulni, hiszen, ha egy újjonnan írt lemez mondjuk 10 MB sec-kel tudsz olvasni, akkor mondhatod azt is, hogy amíg 2 MB/sec fölött van a dolog addig nem avatkozol be.
Lényeg, hogy fogalmazz meg egy
racionális szabályrendszert az ellenőrzésre vonatkozóan, tartsd be, és nem fog meglepetés érni.
CM Stacker 831 - Asus P5Q Deluxe - Intel Core2 Q9450 2666@3520 MHz - Scythe Orochi - 2x2GB OCZ Reaper 1066@1103 Mhz - 2x Samsung HD321KJ 320 GB RAID 0 - Pioneer DVR110 - ASUS DVD-E616A - Gigybyte GV-R485MC-1GH - Logitech Internet Pro Keyboard - Logitech Premium Optical Mouse - Altec Lansing ATP3 - Kingston HyperX 8 GB - Samsung SyncMaster 710T
Az emberek nem abban különböznek egymástól, hogy kinek mennyi esze van, hanem abban, hogy ki mennyire tudja azt használni. :-)
Martin