HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 05. 22. 14:33

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 14:59

awman, erősen félreérthető amit írsz. Te olvashatatlan szektorokra gondolsz a lemezen, nemdebár? Akkor ezeket kérlek ne CRC hibának nevezd, mert könnyen összekeverhető azzal, amikor hibajelzés nélkül visszaolvasható egy lemez, csak a róla leszedett anyag különbözik attól, aminek rajta kellene lenni. Ugyanis jellemzően ez utóbbi, amit CRC hibának, korrupt adatnak nevezünk, míg az olvashatatlan szektorok ugyebár fizikai/nyersanyag/durva adatrögzítési anomáliára utalnak.

nos, a lemez olvasása igencsak nehézkes, 2,6-ról indil, 3,4-ig megy fel dvdspeedben és igencsak recés... total commanderrel a fájlok "áthúzhatatlanok". tehát nem olvassa illetve a közepétől folyamatosan esik a sebessége... mint mondtam a cdcheck írt ki crc hibát ellenőrzéskor, anélkül h leőzetesen készítettem volan vele bármilyen crc ellenőrzéshez való file-t... mentéskor olvashatatlan szektorokat hibajelzéssel küszködik az adott file-okon, ez engem is egy kicsit összezavart, azért szerttem volna többet megtudni a crc hibáról...
megpróbálom érthetően leírni: a 4x-esen írt (jelenleg pont 10 db az teszt miatt) verbatimok nagyrésze (70%) alig olvasható illetve tele van visszaolvashatatlan file-okkal... míg a 4x-esen írt retekeknek semmi baja (jelenleg 4-nél tartok), felvátlva írtam őket, huzamosan illetve pihentetve... idáig nem jelentkezett ilyemi csak ennél a doboz verbatimnál és itt sem mindnél... a 8x-osan megírtakkal semmi probléma... decrypterrel, néróval, alcohollal írva mindben van... a józan paraszti logikám alapanyag gondra tippel, de mivel a szent és sérthetetlen verbatimról van szó, ezért úgyis az írómra kenődik majd az egész... monnyuk holnap lviszem a maradékot és megprószáljuk egy nec ill. pio íróban is (3-3 db maradt)...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1302 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 23. 07:23

Te olvashatatlan szektorokra gondolsz a lemezen, nemdebár? Akkor ezeket kérlek ne CRC hibának nevezd, mert könnyen összekeverhető azzal, amikor hibajelzés nélkül visszaolvasható egy lemez, csak a róla leszedett anyag különbözik attól, aminek rajta kellene lenni.

Nekem is ilyen gondom volt. Simán vissza lehetett olvasni a cucct maxigázzal, szép egyenletesen emelkedő görbével, de minden lemezen volt átlag 1db file ami nem egyezett meg az eredetivel. (program esetén volt csak probléma, videónál nem zavart annyira a dolog).(NEC 1300A író)

A problémát sikerült megoldani végül: vettem egy NEC3520-ast. Azóta no problem.

#1303 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 08:49

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 22., vasárnap - 15:33

a józan paraszti logikám alapanyag gondra tippel, de mivel a szent és sérthetetlen verbatimról van szó, ezért úgyis az írómra kenődik majd az egész...

Persze bármelyik márkánál előfordulhat, hogy hibás szériából fogsz ki lemezeket, de szerintem a fórumba írást meg kellett volna előznie annak a bizonyos NEC/Pio próbának - ha már van rá lehetőséged! Csak a saját íródra és konfigurációdra alapozva elég elhamarkodottnak tűnik a józan paraszti logika ítélete. Irónikus megjegyzésed így kicsit megmosolyogtató, mivel - ezek szerint - benned fel sem merült a szent és sérthetetlen LG hibázási lehetősége  :)
Egyébként a megoldás adott: mivel Retek lemezekkel nincs gondod, azokat kell használni!

Szerkesztette: multibit 2005. 05. 23. 08:52 -kor

#1304 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 09:17

Idézet: multibit - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 9:49

Csak a saját íródra és konfigurációdra alapozva elég elhamarkodottnak tűnik a józan paraszti logika ítélete. Irónikus megjegyzésed így kicsit megmosolyogtató, mivel - ezek szerint - benned fel sem merült a szent és sérthetetlen LG hibázási lehetősége  :)
Egyébként a megoldás adott: mivel Retek lemezekkel nincs gondod, azokat kell használni!

mivel azért én sem a falvédőről gyüttem, ellenőrizve lettek még egy olvasóban egy másik gépen (igaz az is lg volt, de még a régebbi, jobbikból, mentettem már vele szinte mindenben olvashatatlan princo lemezeket, gyári kétrégeűeket, beolvasott karcos, repedt cd-ket, szóval elég jól olvas (és épp ezért ritkán, és az sem tudott mit kezdeni vele, csak nem akartam arra is pazarolni a drága bitjeit a fórumnka), valamint beugrasztottam most a maradékokkal egy pióhoz + megnéztük az egyiken az egyik olvashatatlan file-t és lőn a pio sem tudta (majd még jön egy nec+plextor párosítás, de igen kevés esélyt adok neki, h ott szuperál)
amúgy megfordult a fejemben, h az író gondja, épp ezért viszem még megnézni a maradékot a többin... csak furcsa, h nem mindig és kb. az 50-es csomag uccsó 20 dvd-jével
írási eredményket holnap. amúgy most írtam vele 4x-sen, mert véletlenül azon maradt a decrypter :), és most visszaolvasható lett... szóval a fene tudja... ki lát bele egy dvd meg az író lelkivilágába...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#1305 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 09:54

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 10:17

mivel azért én sem a falvédőről gyüttem, ellenőrizve lettek még egy olvasóban egy másik gépen (igaz az is lg volt, de még a régebbi, jobbikból, mentettem már vele szinte mindenben olvashatatlan princo lemezeket, gyári kétrégeűeket, beolvasott karcos, repedt cd-ket, szóval elég jól olvas (és épp ezért ritkán, és az sem tudott mit kezdeni vele, csak nem akartam arra is pazarolni a drága bitjeit a fórumnka), valamint beugrasztottam most a maradékokkal egy pióhoz + megnéztük az egyiken az egyik olvashatatlan file-t és lőn a pio sem tudta (majd még jön egy nec+plextor párosítás, de igen kevés esélyt adok neki, h ott szuperál)...

Örülök, hogy nem a falvédőről gyüttél, de én nem a visszaolvasásban látom a problémát  :D  SZVSZ a lemez sütésekor lehet valami gubanc...

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 10:17

amúgy megfordult a fejemben, h az író gondja, épp ezért viszem még megnézni a maradékot a többin... csak furcsa, h nem mindig és kb. az 50-es csomag uccsó 20 dvd-jével
írási eredményket holnap. amúgy most írtam vele 4x-sen, mert véletlenül azon maradt a decrypter :), és most visszaolvasható lett... szóval a fene tudja... ki lát bele egy dvd meg az író lelkivilágába...

Írtad, hogy a 8x írt lemezekkel nincs gond. Lehet, hogy az íród firmware-e nem tudja rendesen írni 4x sebességgel ezeket a Vebatimokat. Szerintem maradj a 8x sebességnél, vagy írd meg a maradékot más pörkölővel ;)   Ha én ilyen Verbatimra írok filmet (Pio108), 6x sebességet szoktam alkalmazni (a 108-asnál ez a CLV maximum). A PI/PO tesztek szebb bizonyítványt adnak a 6x írt Verbatim 8x DVD-R lemezre, mint a 4x írtra, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Akár asztaliban, akár PC-s drájvban vizsgálom, kifogástalanul olvashatók mind a 6x, mind a 4x írt korongok.

Szerkesztette: multibit 2005. 05. 23. 10:00 -kor

#1306 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 10:23

awman, erősen félreérthető amit írsz. Te olvashatatlan szektorokra gondolsz a lemezen, nemdebár? Akkor ezeket kérlek ne CRC hibának nevezd, mert könnyen összekeverhető azzal, amikor hibajelzés nélkül visszaolvasható egy lemez, csak a róla leszedett anyag különbözik attól, aminek rajta kellene lenni. Ugyanis jellemzően ez utóbbi, amit CRC hibának, korrupt adatnak nevezünk, míg az olvashatatlan szektorok ugyebár fizikai/nyersanyag/durva adatrögzítési anomáliára utalnak.

Mivel te vagy itt a "szakértelem" és mivel válaszoltam avmannak is a témában más fórumon is, lenne egy pár kérdésem h jól vágom-e a dolgokat:

Nos, az adatok fizikailag már a CD idején is redundánsan kerültek fel a könnyebb optikai kezelés miatt(EFM encoding és társai?) és alávannak vetve egy CIRC-nek csúfolt elég megbízható kódolásnak a hibajavítás végett. Ez a redundancia kialakítás és CIRC dolog bit-szinten müxik és hardware-es dolog, nem driverszintű. A másik vonal a software-es javítás, ami a driverek dolga. Itt jön a logikai sector felépítése, ugye? Van ott szinkron, hasznos adat, ECC, satubbi.
Ha a drive mégis elolvas valamit amin a CIRC sem segít(túl sok hibás v olvashatatlan bit) akkor a driver résznél biztos lesz eltérés a sector szintű ellenőrzésnél, ugye?
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1307 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 10:48

Kezd összegabalyodni itt minden. A lemez visszaolvasása során alapvetően meg kell különböztetünk a két esetet:

A. Visszaolvashatatlan területek (szektorok, vagy akár hosszabb adatmezők) vannak a lemezen.
Ennek oka legtöbb esetben a rosszul megválasztott írási sebesség, lemez minőségi problémája, nagy ritkán az író hardveres hibája, illetve a korong fizikai sérülése. Ebben az esetben a fájl visszamásolása nem lehetséges, a fájlkezelő programok hibajelzést adnak, DVD-Video esetén előfordulhat - rövidebb hibás szakaszokon -, hogy a lejátszás egy-egy pillanatnyi kihagyásával még lejátszható lesz a film, de nagyobb hibás területek esetén már ez sem lehetséges. Ha ilyen hiba van a lemezen, az az alacsony szintű, hardveres módon működő dekódolás, hibajavítás kudarcát jelenti, és mivel ez nem driver szinten történik (további műveletek egyáltalán NEM történnek szoftveres szinten), gyakorlatilag egyetlen esélyünk, hogy minél több meghajtóban próbáljuk visszaolvastatni a problémás lemezt, némelyik drive ugyanis bizonyos hibákra kevésbé érzékeny, mint más meghajtók. A hiba ugyan arra utal, hogy az alacsony szintű hibaérzékelés és javítás során a szektorok ellenőrző összegeiben talált értékek alapján nem dekódolható az adat, de ezt nem szokás CRC hibaként emlegetni, mert ez a kifejezés sokkal inkább a megváltozott, korrupt állománytartalomra utal (lásd B. variáció). Természetesen vannak olyan programok, amelyek képesek a nem olvasható szektorokat "dummy" adatokkal (csupla 0 bájttal) kitölteni és látszólag visszamásolni a sérült állományokat (a másolás, illetve image készítés általában hosszú ideig tart, hiszen a hibás szektoroknál drasztikusan lelassulnak a meghajtók), de az ilyen módon kierőszakolt, kipótolt állományok már nem fognak megegyezni az eredeti fájlokkal. Ha egy lemezünk olvasása ugyan sikeres, de már csak nagyon lassan sikerül, akkor érdemes átírni egy másik korongra, mielőtt vsisszavonhatatlan adatvesztés lesz rajta.

B. Korrupt (eltérő) adatok vannak a lemezen
Ebben az esetben a fájlok gond nélkül elérhetők a lemezen, általában sebességcsökkenés nélkül visszamásolhatók (látszólag minden rendben van), de a tömörített állományok CRC hibát adnak a kicsomagoláskor, a multimédiás (kép-video-audio) fájlok hibásak lesznek, az exe állományok visszavonhatatlanul használhatatlanokká válnak - tehát az állomány jellegétől és a hibák mennyiségétől függően válik részlegesen vagy teljesen hasznavehetetlenné az anyag. Ez 99%-ban NEM a lemez hibájára utal (ha a lemez lenne hibás, akkor nehezen, abszolúte nem olvasható szektorok lennének a korongok, lásd A. eset). Az ilyen hiba legtöbbször az írási folyamat alatt, de az adatátvitel közben képződik, tehát nem az az adat kerül a lemezre, aminek a kiírandó forrás szerint kellene. Ez nagy ritkán az író belső ideiglenes memóriájának, elektronikájának a meghibásodása miatt történik, de legtöbbször a számítógép egyéb alkotóeleme (nagy valószínűséggel a memória) bizonyul hibásnak, illetve az ATA/IDE vezérlő és a meghajtó közötti kommunikációt befolyásolni tudő tényezők (kábelezés, ATA/IDE driver, helytelen átviteli mód) tudnak bekavarni. Kivédhető, ha az írás után visszaellenőrozzük a kiírt adatokat (a legtöbb program ad erre lehetőséget).

#1308 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 23. 13:25

no akkor ab ovo, azaz menjünk vissza Léda tojásaihoz:
ha a a cdcheckben vizsgálattal próbálkozom, ezt írja ki:
hiba;win32;Adathiba (CRC)  (kód: 23);F:\Akira CD1.ogm
jegyzet;CRC;A folyamat csak a fájl olvashatóságát tesztelte, mert nem található(k) hash fájl(ok) (kód: 54)
ha pedig helyreállítással:
hiba;helyreállítás;Olvashatatlan szektor (szektor: 0 sikertelen olvasás: 3) (kód: 90);F:\Akira CD1.ogm
x
x
x
hiba;helyreállítás;Olvashatatlan szektor (szektor: 32 sikertelen olvasás: 3) (kód: 90);F:\Akira CD1.ogm
ezek után tettem fel h mit takar a crc hiba, amelyről kb annyi sejtésem volt, ami rar file-ok kibontása illetve sfv file-ból való ellenőrzése során rámragadt, vagyis valamilyen ellenőrző összeg alapján megnézi h stimmel-e az adott file (most végletekig leegyzserűsítettem, igaz), de folytatom mint töklaikus az idegek borzolását: abból indultam ki (illetve most utólag következtetek), h tudtommal a bevezetéskor a leendő tartolomjegyzék felvésődik a lemezre (ha rosszul tudom, az azért van mert egy kockafejű albérlettárs rosszul magyarázott el valamit anno cd írás kapcsán), gondoltam a mérettel együtt, a program pedig ellenőrzéskor átlépi az olvashatatlan szektorokat, így kapásból nem stimmel pölö a méret, vagy mittomén, ezért dob az első olvashatatlan szektornál crc hibát, aztán sjanálatos módonn leragadtam ennél a crc hibánál, ami a keveredést okozta...

#1309 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 24. 16:03

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. máj. 23., hétfő - 11:48

B. Korrupt (eltérő) adatok vannak a lemezen
Ebben az esetben a fájlok gond nélkül elérhetők a lemezen, általában sebességcsökkenés nélkül visszamásolhatók (látszólag minden rendben van), de a tömörített állományok CRC hibát adnak a kicsomagoláskor, a multimédiás (kép-video-audio) fájlok hibásak lesznek, az exe állományok visszavonhatatlanul használhatatlanokká válnak

Tisztelt PPeter bácsi!

Az általad leírt problémám van. Először azt hittem hogy a Nec1300-mal van a gond, de miután most lecseréltem NEC3520-ra, most ez is elkezdett ilyen crc-s hibákat csinálni.

Van 5leted, hogyan lehetne kideríteni, mi okozza a gondot?
A gépen a win xp sosem fagy, nem tartom valószínűnek hogy a memória hibás lenne. Mit tegyek?
Elég szívás amikor kiírok egy több gigás image file-t, aztán crc hibás, és írhatom mégegyszer. :(

#1310 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 25. 09:15

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. máj. 24., kedd - 17:03

...
Van 5leted, hogyan lehetne kideríteni, mi okozza a gondot?
A gépen a win xp sosem fagy, nem tartom valószínűnek hogy a memória hibás lenne. Mit tegyek?
Elég szívás amikor kiírok egy több gigás image file-t, aztán crc hibás, és írhatom mégegyszer. :(

Már írta. :)

Kábelcsere, drivesorrend cserélgetés, esetleg meg kell nézni egy másik gépben is az írót, hátha az IDE vezérlőd rakoncátlankodik. Ja, meg egy intenzív memtest86 és golmemory szeánsz sem árthat, hátha...

Szerkesztette: Etele 2005. 05. 25. 09:17 -kor

#1311 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 08:46

Avman!
Mi lett a maradék Verbatimok sorsa? Meg tudta írni rendesen a NEC vagy a Pio?

#1312 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 26. 18:57

ümm, érdekes lett, 3-3 maradt, ebből 2 4x+1 8x leosztás lett, a pio rontotta a 8-ost, megírás után fel sem ismerte a lemezt, az plextor olvasó, lg íróm olvasta, de tele volt olvashatatlan szektorokkal... gyakorlatilag az összes felírt file-ban volt... a nec mindet hibátlanul írta... arra tok gondolni valszeg volt köztük hibás és nálam mind pont 4x-esen lett megírva... bár most vacakol egy picit az íróm, néha csak 6x-osan ír 8x-os beállítás mellett  a neróval (riteket) illetve a decrypter pedig 6x-osan 4x-est ír, 8x-osan 6x-ost, 12x-esen 8x-ost... ez kb. 8 lemez staisztikájából 6-szor, a többi alatt ment névlegesen neró alatt mind... rontani viszont nem rontott azóta semmit...  szóval olybá tűnik kezd kukásodni az lg íróm is... bár most már 400 felett jár és van vissza majd egy év garim... nemtom mit szólan majd hozzá az lg szarvizben... :D

#1313 Felhasználó inaktív   Old Boy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 06:27

Lenne egy kérdésem Egy Pioneer DVR-A07XL DVD íróm van. Asus P4P800-E deluxe alaplapon 3 GHz proci 1 Gb memória. Oprendszer Windows XP professional Service Pack 2. Nero 6.6013 -al probáltam 8X majd 4x -es sebeséggel írni eg Verbatim Advanced AZO 8X Certified DVD-t. A nero mindkétszer csont nélkül megírta, és a verifikáció is sikerült. Viszont az XP nem olvasta, és sok más program sem látta. Viszont Az Isobuster 1.7 és az Inspector 2.1 igen és sikeresen is olvasták. Sőt a néro sem tudta újból olvasni. Aspi nincs a rendszerben. A DVD BIOS-a a legújabb 1.21 -es. Mi lehet a baj? A DVD fizikailag biztosan tudja, mert az előbb említett két proram másként nem olvasná... Hogy tudnám "rábeszélni" az OP rendszert hogy ismerje fel és olvassa?

#1314 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:32

Idézet: avman - Dátum: 2005. máj. 26., csütörtök - 19:57

... nemtom mit szólan majd hozzá az lg szarvizben... :D

Valószínüleg simán cserélik. Itt a cégnél van egy biztonságiőr haverom, ő két év alatt három LG-t vitt vissza gariban, szó nélkül cserélték neki minden alkalommal.

#1315 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:41

Lenne egy kérdésem, ami nagyon fontos lenne nekem. Nagyon sokat olvastam itt a fórumon is, de nem jöttem rá, hogy hogyan lehet megírni a 8x-os lemezeket 2x-esen. Ezért adtam el a ritekg05 TRAx-aimat, vettem verbatimot, mert arra azt írta mindenki hogy megbízhatóbb (erre máris írta avman hogy nála rosszak lettek  :)  ). LG4120B-m van gyári A102 firmmel. A Nero és a Decrypter is csak 4 vagy 8x-os írást enged, én pedig mindenképpen 2x-esen szeretnék írni. Hogyan csináljam?

#1316 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:52

Idézet: mexel - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:41

A Nero és a Decrypter is csak 4 vagy 8x-os írást enged, én pedig mindenképpen 2x-esen szeretnék írni. Hogyan csináljam?

A gond az, hogy az uj lemezek legtobbje nem irhato 2x-es sebesseggel, igy szerintem ezeket nem fogod tudni 2x-esen irni, mert csak 4x vagy 8x-osan irhatoak.

#1317 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 04:50

Idézet: edk - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 16:52

A gond az, hogy az uj lemezek legtobbje nem irhato 2x-es sebesseggel, igy szerintem ezeket nem fogod tudni 2x-esen irni, mert csak 4x vagy 8x-osan irhatoak.

Ráadásul a minőségük is rosszabb kétszeresen. Nem értem miért akarsz rossz minőségű lemezt gyártani? :think:

#1318 Felhasználó inaktív   biglaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 07:09

Ez a sebesség kérdés egy érdekes dolgot azért felvet.
Nekem van otthon egy asztali DVD rögzítő, ami képes ezekre a médiákra írni. A kézikönyvben csupán annyi említést tesznek, hogy a kötőjeles lemeznek kompatibilisnek kell lennie az 1x-es, míg a plusszos lemeznek a 2,4x-es sebességgel, de legfeljebb 8x-osok lehetnek. Akkor ez most hogy van? A visszaolvasási görbe 1x-esen írva is ugyanolyan, mint 8x-osan (Verbatimra - 8x). A tartósság legfeljebb évek múlva derül ki. :)

#1319 Felhasználó inaktív   mexel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:03

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 5:50

Ráadásul a minőségük is rosszabb kétszeresen. Nem értem miért akarsz rossz minőségű lemezt gyártani? :think:

Lehet hogy félreértettem vmit, de úgy olvastam, mintha PPéter is azt írta volna(bocs ha rosszul értelmeztem), hogy jobb a 2x-esen írt lemez, akkor is ha 4x-es lemezre írunk. Csupán tapasztalatból szeretnék "rossz" lemezt írni. Amióta lemezeket írok (cd,dvd) azóta mindig a legkisebb sebességen írtam, és soha nem voltak olyan problémáim, amiket sűrűn felvetnek az ilyen topicocban. A tapasztalatom az, hogy a legtöbb asztali lejátszó nem szereti a gyorsan írt lemezeket. Amit pl.2x-esen írtam mind jó volt, de amiket hoztak 4 és 8x-osan írva, sajnos nagyon sokszor fordultak elő hibák. Minden ismerősömnek azt szoktam javasolni, hogy a lehető leglassabb sebességen írjon, mert pár perc miatt nem érdemes nagyobb hibaarányú lemezt gyártani. Pl. autós cd játszók(főleg régebbiek) is érzékenyek a gyorsan írt lemezekre, többször ugranak, tévesztenek.

#1320 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 02. 10:33

Idézet: biglaci - Dátum: 2005. jún. 2., csütörtök - 8:09

Ez a sebesség kérdés egy érdekes dolgot azért felvet.
Nekem van otthon egy asztali DVD rögzítő, ami képes ezekre a médiákra írni. A kézikönyvben csupán annyi említést tesznek, hogy a kötőjeles lemeznek kompatibilisnek kell lennie az 1x-es, míg a plusszos lemeznek a 2,4x-es sebességgel, de legfeljebb 8x-osok lehetnek. Akkor ez most hogy van? A visszaolvasási görbe 1x-esen írva is ugyanolyan, mint 8x-osan (Verbatimra - 8x). A tartósság legfeljebb évek múlva derül ki. :)

Mivel a különböző sebességű, egyre gyorsabban írható  lemezek mindig egy-egy újabb generációt, reviziót is képviseltek a DVD-R szabványban, ezért lehet kikötés, hogy az asztali íród a 8x-os vagy lassabb lemezeket támogatja - holott az írási sebessége minden esetben sokkal lassabb lesz a lemezen megjelölt maximális írási sebességnél. Sokszor leírtam már: nem csupán a megjelölt sebességi érték és az írás ideje változott meg az újabb, gyorsabb lemezeknél, írásnál, hanem igen komoly változásokra volt szükség a lemez felépítésáben, a hordozórétegben, írási stratégiában (tehát az írókban is), nem egyszerűen arról van szó, hogy teszem azt a 8x-os írás pont ugyanúgy csinál mindent, mind a 4x-es, csak kétszer gyorsabban...

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.