HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1481 Felhasználó inaktív   Shellbygt 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 15. 09:38

Sziasztok!

És mi a helyzet a traxdta Dvd-kkel! ;)
Én arra írtam mindent szinte és eddig bevált.(1év)

#1482 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 26. 11:39

Minap észrevettem hogy egy Samsung DVR+RWn megjelent a rohadás folt. Remélem csak a szitázás alatt és nem hordozóréteg rohad a korong belsejében.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1483 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 11:57

Idézet: Pitbull - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 12:39

Minap észrevettem hogy egy Samsung DVR+RWn megjelent a rohadás folt. Remélem csak a szitázás alatt és nem hordozóréteg rohad a korong belsejében.

Bocs, de mi az a "rohadás folt"?

#1484 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 13:05

Idézet: multibit - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 10:57

Bocs, de mi az a "rohadás folt"?

Majd rakok fel róla képet csak nin delej a fényképezőmben.
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#1485 Felhasználó inaktív   Szijy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:19

Helo!
En Szlovakiaban elek es minap megjlenent egy uzletben egy uj markaju lemez.
A neve Vanguard, es alapja pedig TYG02.
A topicban olvastam rola hogy a TYG02 nagyon jo stb...
Nomost a lemezt a Nec irom 12*esen irja hiba nelkul, szinte tokeletes lemez.
Nekem csak egy valami buzlik a dologban megpedig hogy 50 ft darabja.
Azt szeretnem megtudni hogy ezeket a Tyg02-es lemezeket hamisitjak-e vagy mi a helyzet mert 50 ft az nekem nagyon gyanus.... :think:

#1486 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 26. 22:25

Idézet: Szijy - Dátum: 2005. szept. 26., hétfő - 23:19

Helo!
En Szlovakiaban elek es minap megjlenent egy uzletben egy uj markaju lemez.
A neve Vanguard, es alapja pedig TYG02.
A topicban olvastam rola hogy a TYG02 nagyon jo stb...
Nomost a lemezt a Nec irom 12*esen irja hiba nelkul, szinte tokeletes lemez.
Nekem csak egy valami buzlik a dologban megpedig hogy 50 ft darabja.
Azt szeretnem megtudni hogy ezeket a Tyg02-es lemezeket hamisitjak-e vagy mi a helyzet mert 50 ft az nekem nagyon gyanus.... :think:

Sajnos hamisítják, nem ártana egy Plextor meghajtóban egy PlexTools minőségi tesztet futtatni rajta, vagy egy BenQ/Philips íróval valami normális minőségellenőrző tesztet végezni. Ennyi pénzért ez gyanús.

#1487 Felhasználó inaktív   Mr. Nyuszi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 28. 01:22

Fúha. Lehet, hogy egy iszonyatosan nagy butaságot írok, mindegy, rövid leszek. Olvasgattam miket írtatok, és ahhoz szólnék hozzá, hogy hányszoros írási sebesség egészséges egy DVD lemeznek. Nekem van erre egy furcsa gondolatom. Tehát:

Ha mondjuk van egy 8x-osan írható DVD lemezem, akkor azt az író úgy is úgy írja meg, hogy írja a belső sávot 1x-esen :) aztán kicsit kijjebb 2x-esen... :) aztán kis idő elteltével 4x-esen, és hamarosan megírja 8x-osan a külső íveket is... Szóval szerintem nem úgy gyártják ezeket a lemezeket, hogy a gépsoron a lemezek belsejét vastagabbra csinálják, és kifelé haladva vékonyodik, hogy jujj szét ne égjen vagy át ne lukadjon belső íveken az írás megkezdésekor... szóval szerintem az 1x-es írás nem árt, sőt egyenletes lesz az írás, és a 8990Ft-os Jáma DVD lejátszóm is akadásmentesen veszi majd az akadályokat. Amúgy szerintem gondolnak az ilyen agyament állatokra is mint én, hogy 1x-esen írok, és nem hinném hogy szitát készít egy 1x-es írás a korongból. :) Egyébként van kb 300db 52x-esen írható PHILIPS CD a polcomon, melyeket kizárólag 4x-esen írtam, és minden beolvassa őket. Csak muszály volt beírnom mert még ilyesmit senki nem írt :)

#1488 Felhasználó inaktív   XGOD 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:34

Idézet: Mr. Nyuszi - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 2:22

Fúha. Lehet, hogy egy iszonyatosan nagy butaságot írok, mindegy, rövid leszek. Olvasgattam miket írtatok, és ahhoz szólnék hozzá, hogy hányszoros írási sebesség egészséges egy DVD lemeznek. Nekem van erre egy furcsa gondolatom. Tehát:

Ha mondjuk van egy 8x-osan írható DVD lemezem, akkor azt az író úgy is úgy írja meg, hogy írja a belső sávot 1x-esen :) aztán kicsit kijjebb 2x-esen... :) aztán kis idő elteltével 4x-esen, és hamarosan megírja 8x-osan a külső íveket is... Szóval szerintem nem úgy gyártják ezeket a lemezeket, hogy a gépsoron a lemezek belsejét vastagabbra csinálják, és kifelé haladva vékonyodik, hogy jujj szét ne égjen vagy át ne lukadjon belső íveken az írás megkezdésekor... szóval szerintem az 1x-es írás nem árt, sőt egyenletes lesz az írás, és a 8990Ft-os Jáma DVD lejátszóm is akadásmentesen veszi majd az akadályokat. Amúgy szerintem gondolnak az ilyen agyament állatokra is mint én, hogy 1x-esen írok, és nem hinném hogy szitát készít egy 1x-es írás a korongból. :) Egyébként van kb 300db 52x-esen írható PHILIPS CD a polcomon, melyeket kizárólag 4x-esen írtam, és minden beolvassa őket. Csak muszály volt beírnom mert még ilyesmit senki nem írt :)

Szia!

Az iro az irasisebesseg fugvenyeben kalibraja a LASER erosseget, szoval ilyen nem tortenhet.
Hogy milyen sebessegel erdemes irni az meg eleg sok mindentol fugg. Lehet jatszani, hogy kulonbozo markaju lemezeket megirsz kulonbozo sebessegen, es ebbol kivalasztod a legjobb eredmenyt ado sebesseget es lemezt. Persze ehhez szukseg van egy olyan meghajtora ami tud irasminoseg ellenorzest.

#1489 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 11:41

Idézet: Mr. Nyuszi - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 2:22

A 8x-os írás nem 1x-esen, nem is 2x-esen, hanem 4x-esen vagy (írótól függően) 6x-osan kezdi meg a lemezt a belső részen, tehát az elméleted hibás. Senki nem mondta, hogy a lemezek vastagabbak vagy vékonyabbak kívül vagy belül. Biztosan figyelmesen olvasgattál?  :confused: Elég hiányos a technológiai felkészültséged, így nem igazán érdemes elméleteket gyártani... :)

#1490 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 28. 17:58

Idézet: PPeter - Dátum: 2005. szept. 28., szerda - 10:41

A 8x-os írás nem 1x-esen, nem is 2x-esen, hanem 4x-esen vagy (írótól függően) 6x-osan kezdi meg a lemezt a belső részen, tehát az elméleted hibás. Senki nem mondta, hogy a lemezek vastagabbak vagy vékonyabbak kívül vagy belül. Biztosan figyelmesen olvasgattál?  :confused: Elég hiányos a technológiai felkészültséged, így nem igazán érdemes elméleteket gyártani... :)

PPeter az irgalmatlan ;)

#1491 Felhasználó inaktív   olzoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 29. 16:09

Pusztán elméleti síkon érdekel (nem szándékozom ilyet venni), hogy miképpen készülhet olyan lemez Pl: Philips név alatt, amiben egy 25-ös hengerben van alapanyagként jelölve: FUJIFILM-CMC-RITEK.
Ezt vajon azért teszik ,hogy egy hengeren belül, azonos lemezekhez legyen olyan is amit az író majdcsak elfogad és TALÁN megirja elfogadható minöségben?

#1492 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 29. 19:27

pusztán elmélet (bár itt az elméletgyártókat lelövik, ugye? ;) ), de úgy gondolom lassacskán akkora a kereslet írható dvd-kre, h beszállítók is alig győzik... mivel az emberek általában ragaszkodnak a régi, arállag jól hangzó nevekhez, így aztán ide-oda kapkodnak ezek "szitázósorai" :) gyün ömlesztve a zanyag :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1493 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 15:13

Hali!

Érdekes problémával találkoztam,  a Nero CD-DVD speed nevű program valahogy megkavarja a DVD-k olvasását.
A következőt csináltam fogtam némi cuccot azt kiírtam (LG GSA-4160B A306) DVD-re (Arita 8x) Nero-val (6.6.0.16), 4x-esen írtam, írás után le is ellenőrizte, nem volt probléma. Ezek után, biztos ami boztos, lecsekkoltam ISOBusterrel is (surface scan) az sem talált hibát.

...eddig oké, de ezután mivel olvastam itt a fórumon, hogy a Nero CD-DVD speed-el valami görbéket lesegettek, mondom én is kipróbálom mit tud ez a progi, nyomtam egy surface scan-t ezzel is, de hibákat talált. Ez után megint kipróbáltam ISOBusterrel és már az is hibásnak jelezte a DVD-t.
Kiváncsi lettem és kipróbáltam más jól működő hibátlan DVD-met, azok mind hibásak vagy olvashatatlanok voltak mind Isobusterrel mind a nero cumóval. Már kezdtem megijedni, hogy valami komoly gebasz van, de aztán nyomtam egy restartot az után minden hiba mexűnt, minden DVD-m újra hibátlan volt, persze amig újra el nem indítottam azt a rohadék Nero-s speed szart.  :reklamacio:

Mi okozhatja ezt, vagy tényleg a progi hibás, esetleg tapasztalt már valaki ilyet, melyik Nero verziót használjátok? Van-e más hasonlóan hatékony és egyszerű megoldás DVDírásra mint a Nero? (persze olyan, ami kevésbé all in one)

Bár ez nem ide tartozik, de nem lehet valahogy megakadályozni, hogy a nero telepítéskor ne rakja fel a kódekjeit, meg azt a sok szemetet. :mad2:
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#1494 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 15:19

:offtopic:

Bár nem ide vág, de nem akartam külön topikot ennek,

mi az az aspi driver, mire jó , kell -e nekem, jobb lesz -e tőle valami?

és a másik fele: ha felrakom okozhat -e hibát/problémát?

Melyiket rakjam fel? leszedtem egy 471a2 verziójut még nem raktam fel ez jó?

oprendszerem : WinXP
Config: ASUS A8V Deluxe Rev2.00 Bios 1018.002+modded VIA-SATA-ROM, AMD Athlon 64 3000+ 939 Venice 1.8Ghz @ 2.2Ghz + Gigabyte G-power, 2x512MB/400MHZ HYNIX DDR-SDRAM 3-3-3-8 1T Dual Ch., Sapphire Radeon 9600XT 256MB 8xAGP + Zalman VF700-AlCu, 160GB (P-ATA) Samsung HDD, 160GB (SATA II) Samsung HDD + Spire HDD cooler, Pio. 111D, Chieftec 420W PSU (HPC-420-302DF), SB128PCI, SIS900 LAN, Spire 8cm sys. fan, FDD.

#1495 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 16:23

Idézet: Phanter - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 16:13

... Van-e más hasonlóan hatékony és egyszerű megoldás DVDírásra mint a Nero? (persze olyan, ami kevésbé all in one)
...

DVD Decrypter + UltraISO nagyon jó kis páros.

#1496 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 09. 30. 21:48

Idézet: Etele - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 17:23

DVD Decrypter + UltraISO nagyon jó kis páros.

hatékonyat és egyszerűt írt... és sztem gyorsra is gondolt...  :omg:
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#1497 Felhasználó inaktív   Cpt. Balu 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 22:06

Idézet: avman - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 22:48

tehát nem tudsz egyet sem? :think:
"Big shot Bobbie" Tim Duncan @ 2005 NBA Finals Game5  Kobe Makes History

#1498 Felhasználó inaktív   Phanter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 18:43

Ok, kössz a válaszokat. Majd tartózkodom a CD-DVD speed használatától, bár még tesztelem, hogy mi lehet a gondja, majd kipróbálok valami régebbi verziót is.

#1499 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 21:02

Idézet: avman - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 22:48

Az általam írt jó kis párossal kapcsolatos kritikád a homlokra csapkodás helyett hitelesebb lesz, ha kifejted a következőket:

- miért nem hatékony?
- miért bonyolult?
- miért lassú?

Köszöntem. :D

Ja. Ha ráadásképp még méltóztatsz neki javasolni is valamit, akkor akár a konstruktivitás gyanújába is keveredhetsz. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 01. 21:05 -kor

#1500 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:33

Sziasztok!

ugyan nem egészen DVD-rő lszeretnék érdeklődni, de "eltünt" adatot szeretnék visszanyerni egy cd lemezről.

Egy ismerősöm írt magának egy cd lemezt és elmondása szerint minden rendben zajlott, de eddig akárhány olvasó vagy író egységbe pakoltam a lemezt nem talált rajta semmit, holott került rá info, mert az "elszineződés" látszik a korongon illetve Neroval megnézzettem és talált rajta track-et vagy session-t, tehát rajta vannak az adatok.

A kérdés, hogy hogyan tudnám leszedni a lemezről a felírt adtaokat?

Előre is köszönöm a segítséget! :)

Szerkesztette: pojzon 2005. 10. 02. 10:34 -kor

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • Utolsó »