HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 14:29

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 15:12

OK, megpróbálok egyesével mindent leellenőrizni.
Tudsz olyan programot, amivel a DVD tartalmát lehet leellenőrizni bitről-bitre?
Tehát arra kéne, hogy megírtam 1 adat DVD-t , és szeretném megnézni, hogy a DVD-n levő anyag teljesen megegyezik-e 1 adott könyvtár tartalmával.
Ugyanis ma pl. olyan volt, hogy Nero megirta rendesen, vissza is lehet olvasni, de Nero ellenőrzésnél írt ki olyat hogy x. szektor tartalma eltérő. Ezt szeretném megint valahogy leellenőrizni.

Ha az írás utáni közvetleb visszaellenőrzés sorén eltérő adatot jelez a Nero, akkor biztos, hogy rossz adatok kerültek ki a lemezre, ebben az esetben 99%, hogy a gépedben kell keresni a hibát. Utólag a Total Commander is alkalmas a könyvtárak, állományok összevetésére, de ha a Nero eltérést jelzett (ezért nagyon fontos mindig használni az írás utáni visszaellenőrzést), akkor biztos lehetsz benne, hogy az a lemez sajnos korrupt adatokat tartalmaz. Gyanítom, hogy memóriahibád van.

#1542 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 15. 14:39

Igen, mindig szoktam irás utáni ellenőrzést csinálni.
Ebben az esetben az írás sikeres volt és aztán Total Commanderrel is vissza lehetett olvasni a lemezt.
Aztán lefuttattam a Nero CD-DVD Speedet.
Eredmény:
Kép

Szóval lemez is OK.
Ezek szerint akkor eleve rossz adatot írtam fel rá.
Valószínűleg kábel vagy memória hiba lehet.
Memória hibát hogy tudom leellenőrizni?
Elég 1 memtest hozzá?

#1543 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 15:48

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 15:39

...
Memória hibát hogy tudom leellenőrizni?
Elég 1 memtest hozzá?

1 biztos nem. :D

Hagyd lefutni legalább 3-4x a teljes tesztet (számolja a progi is).  ;)

Én mondjuk leellenőrzöm először memtest-el, aztán a Prime95 Blend tesztjét is rázavarom olyan 4-5 órán át, végül egy kis loopolt 3DMark-al felteszem az i-re a pontot. :D
Ezután 99,9% hogy nincsen gond a memóriával (vagy annak beállításaival).

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 15. 15:58 -kor

#1544 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 17:24

Eddig lefutattam 2 memtestet, de nem talált hibát.
Nem volt kedvem többet kivárni :D
De akkor éjszakára futtatom a  Prime95-öt.

Csak előtte kipróbálom, hogy kihúzom a mobilracket + DVD-ROM-ot.
Lehet hogy a táp kevés neki.

#1545 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 15. 21:51

Ja, ártani nem árthat, ha csak a DVD-R-t meg a rendszervincsit hagyod fent, és lecsekkolod úgy a dolgot.

#1546 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 14:31

Hali!

Na futattam memtestet + Prime95-öt.
Semmi hiba egyenlőre.
Viszont az érdekes, hogy eddig az összes TDK lemezt jól megirta, semmi hiba.
Ja és az összes TDK, amit írtam eddig az +R-es.
A FUJIFILM, ARITA, PHILLIPS (amikkel hibázott) azok mind -R-esek voltak.
Szóval ha kábel/memória gond lenne, akkor +R lemezzel is hibázna nem?
Mindenesetre átrakom másik gépbe az írót és megnézem ott is.

#1547 Felhasználó inaktív   benjami 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 16. 21:18

Idézet: kratos - Dátum: 2005. okt. 9., vasárnap - 17:18

Hello

Érdekes és egyben nagyon kellemetlen dologra lettem figyelmes az elmult napokban. LG4040B DVD íróm van már lassan két éve, az utóbbi 1 évben szinte csak Arita -8x-lemezeket használtam, igaz a legújabb frimware-el is csak 2x-esen írja de eddig egyet sem rontott és a minőséggel is meg voltam elégedve. Azonban a 10-11 hónapja írt lemezek kb. 90%-a teljesen olvashatatlan, amit betudok olvastatni azt is 0,2x max. 2,5x-es sebességgel tudom visszaolvastatni decrypterrel, de mondom a legtöbbet fel sem ismeri az olvasó. Próbáltam több olvasóval is, asztali egyszerűen kiköpi. Ha csak pár darabnál fordult volna elő nem izgatna a dolog, de kivétel nélkül az összes 10 hónapnál régebbivel hasonló a probléma kb 300db. Arra lennék kíváncsi hogy volt-e már másnak is hasonló tapasztalata Arita lemezzel vagy csak az íróm miatt van. Tudom nem mai darab az LG4040B de DL-re nem volt szükségem, de most leszeretném cserélni Pio 110D-re. Nem szeretnék így járni megint ezért kérem a véleményetek elég ha író cserélek vagy az Aritát is kerüljem?

Néhány régebben írt rózsaszín arita -8x lemezről nekem is tűnt el adat, de érdekes módon eddig csak D2-.... sorozatszámúról (a lemez közepénél levő számsorozat). Valószínűleg ez rossz sorozat volt. Én PIO107-el írtam meg őket 4x sebességgel, visszaellenőrzéssel. Mondjuk fontos dolgokat én nem bíznék ezekre a lemezekre.
Más téma: 1 ismerősöm írt többmenetes dvd-t (NEC3520/nero), és mikor lezárta a legutolsó menetet, eltünt róla az előzőleg felírt menetek tartalma (a lezárás előtt még megvolt). Áthozta a lemezt hogy nézzük meg vissza lehet-e csalni az előző meneteket. Beraktam a PIO110-be (FW1.17), itt is csak az utolsó menet látszott. A nero meg az alkohol mutatta hogy létezik a többi menet is, de a tartalma nem látszott. Ekkor átraktam a régebbi PIO107-be (FW:1.21) és láss csodát az összes menetet látta. Így megoldódott a probléma, mert gyártottam belőle 1 menetes lemezt, csak fura hogy a meghajtók különböző módon kezelik a többmenetes lemezt.
benjami

#1548 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 06:39

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 15., szombat - 15:12

OK, megpróbálok egyesével mindent leellenőrizni.
Tudsz olyan programot, amivel a DVD tartalmát lehet leellenőrizni bitről-bitre?

Én erre a Totakl Commander command/synchronyze dirs parancsát használom (by content bepipálva)

És elég sűrűn jelez hibát sajnos.(PPeter bácsi szerint memóriahiba)
A memtest nekem se jelez hibát, és sose fagy a gép, semmi más nem utal a gép hibájára.
Általában ha újraindítom a gépet, akkor 1-2 lemezt közvetlenül utána hibátlanul megír.
Ha pár napja nincs kikapcsolva akkor hibázgat az írás.(crc)

#1549 Felhasználó inaktív   fferi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 07:19

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 16., vasárnap - 15:31

Hali!

Na futattam memtestet + Prime95-öt.
Semmi hiba egyenlőre.
Viszont az érdekes, hogy eddig az összes TDK lemezt jól megirta, semmi hiba.
Ja és az összes TDK, amit írtam eddig az +R-es.
A FUJIFILM, ARITA, PHILLIPS (amikkel hibázott) azok mind -R-esek voltak.
Szóval ha kábel/memória gond lenne, akkor +R lemezzel is hibázna nem?
Mindenesetre átrakom másik gépbe az írót és megnézem ott is.

Az ARITA-ról nekem eddig jó tapasztalataim voltak,kb.1200 darabot írtam meg PIO 109-el.Nagyon szépen visszaolvasta a lemezeket a PIO is és az LG GSA 4163B is.Hibás lemezzel nem igazán találkoztam 50 darabból talán 1 volt a csomagban amin felületi hiba volt.Most viszont egy pár hete amiket vettem,a 25-ös csomagból legalább 5 db foltos az írható felületen.Kerestem új lemezeket,és a PHILIPS(MID:Fujifilm 03),Valamint a FUJIFILM(MID:Fujifilm03) Nagyon nem vált be egyik íróval sem.Főleg a FUJIFILM!
Tehát úgy tűnik mégsem olyan jó lemezek ezek !
http://www.kepfeltol...__DVR-109_1.gif
majd LG-vel ellenőrizve :
http://www.kepfeltol...-2005_15_21.gif
Az LG-vel is megírtam mindkét lemezt,A FUJIFILM az ellenőrzésnél a teszt a legvégén leállt unrecovered read errorral.ha kell rakok fel erről is képet.
Próbáltam Verbatim MMC-t minuszost,és RITEK G05-ösöket,mindnek szép lett a tesztje.Valamint a TTG02 MID-ü RIDISC-nek is.Érdekes... :think:
qtyqrutty.Lógaki,kilóga...Logika !!!
AMD Athlon™ XP2400+,Asrock K7S8X,Samsung 2x512 DDR400,GeForce4 MX440,Samsung 160Gb/7200/2M,Hitachi 160Gb/7200/8M,Pioneer DVR-109,LG GSA4163B,Codegen 300x,Sampo Alphascan 777,Canon MPC 190

#1550 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 08:36

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 8:19

Az ARITA-ról nekem eddig jó tapasztalataim voltak

Nekem is. Álítólag mostanában viszont gond van velük.
Ami jó lemez az a nem hamis verbatim, és a ridata is meglepően jó eredményt adott.

#1551 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 13:07

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 7:39

Én erre a Totakl Commander command/synchronyze dirs parancsát használom (by content bepipálva)

És elég sűrűn jelez hibát sajnos.(PPeter bácsi szerint memóriahiba)
A memtest nekem se jelez hibát, és sose fagy a gép, semmi más nem utal a gép hibájára.
Általában ha újraindítom a gépet, akkor 1-2 lemezt közvetlenül utána hibátlanul megír.
Ha pár napja nincs kikapcsolva akkor hibázgat az írás.(crc)

Nos nálam is ez a helyzet. Néha meg tudok írni 1-2 lemezt jól, néha nem.
Én úgy oldottam meg az adat vissza ellenőrzést, hogy minden file-hoz csinálok md5 lenyomatot és ezzel együtt írom fel a DVD-re.
Írás után meg visszaellenőrzöm, hogy a DVD-ről készített md5 megegyezik-e az eredetihez készített md5-el. Ha igen akkor OK.
Bár PPeternek tényleg igaza volt abban, hogy ha a Nero hibát jelez a visszaellenőrzéskor, akkor tényleg hibás adat lett kiirva, mert ilyenkor az md5 is eltérő szokott lenni.

#1552 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 13:15

Ja és nekem se talált hibát se a memtest, se a Prime95.
Bár én nekem nem szokott napokig folyamatosan menni a gép, XP-ben mégis előfordul, hogy hibás adatokat ír ki a DVD-re.
Viszont ami érdekes, hogy írtam Linuxban DVD-t és eddig mind jó lett ( eddig 8 db).
Úgyhogy ezek után Linuxban írok, mivel XP-n nem sikerült rájönnöm mi lehet a probléma.
Ja és Linuxban DVD írásnál láttam 1 furcs dolgot:
Elkezdek írni 8x sebességgel.
Először kb. 6x sebességgel kezdi el írni, majd 10% körül leesik 1 MB-ra (kb. 1x sebességre) és igy ír 1-2 percig, aztán meg felugrik 8x-ra és igy írja végig.
Namost ami nekem furcsa, az az 1x sebesség közben?
Ez mitől lehet?
Bár jól megírja, adat is egyezik és szépen vissza is lehet olvasni.

#1553 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 13:21

Idézet: fferi - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 8:19

Az ARITA-ról nekem eddig jó tapasztalataim voltak,kb.1200 darabot írtam meg PIO 109-el.Nagyon szépen visszaolvasta a lemezeket a PIO is és az LG GSA 4163B is.Hibás lemezzel nem igazán találkoztam 50 darabból talán 1 volt a csomagban amin felületi hiba volt.Most viszont egy pár hete amiket vettem,a 25-ös csomagból legalább 5 db foltos az írható felületen.Kerestem új lemezeket,és a PHILIPS(MID:Fujifilm 03),Valamint a FUJIFILM(MID:Fujifilm03) Nagyon nem vált be egyik íróval sem.Főleg a FUJIFILM!
Tehát úgy tűnik mégsem olyan jó lemezek ezek !
http://www.kepfeltol...__DVR-109_1.gif
majd LG-vel ellenőrizve :
http://www.kepfeltol...-2005_15_21.gif
Az LG-vel is megírtam mindkét lemezt,A FUJIFILM az ellenőrzésnél a teszt a legvégén leállt unrecovered read errorral.ha kell rakok fel erről is képet.
Próbáltam Verbatim MMC-t minuszost,és RITEK G05-ösöket,mindnek szép lett a tesztje.Valamint a TTG02 MID-ü RIDISC-nek is.Érdekes... :think:

FUJIFILM lemezzel nekem is előfordult párszor teszt során hogy "Unrecovered read error".
Szóval lehet hogy tényleg nem olyan jó lemezek.
Viszont Verbatimról sok jót olvastam fórumokon.
Kipróbálom, ilyet még úgysem írtam.
Ja és a RICOH az milyen lemez?
Erről is sok jót írnak.
PPeter te milyen lemezekre írsz saját célra?

#1554 Felhasználó inaktív   pik20 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 14:07

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 12:07

Nos nálam is ez a helyzet. Néha meg tudok írni 1-2 lemezt jól, néha nem.
Én úgy oldottam meg az adat vissza ellenőrzést, hogy minden file-hoz csinálok md5 lenyomatot és ezzel együtt írom fel a DVD-re.
Írás után meg visszaellenőrzöm, hogy a DVD-ről készített md5 megegyezik-e az eredetihez készített md5-el. Ha igen akkor OK.
Bár PPeternek tényleg igaza volt abban, hogy ha a Nero hibát jelez a visszaellenőrzéskor, akkor tényleg hibás adat lett kiirva, mert ilyenkor az md5 is eltérő szokott lenni.

Okosítsatok már ki mi az az md5, és hogy működik?
Nem hallottam még eddig róla! :respect:

#1555 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 15:41

Idézet: pik20 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 15:07

Okosítsatok már ki mi az az md5, és hogy működik?
Nem hallottam még eddig róla! :respect:

Az md5 egy hash függvény.
A megadott file-ról csinál egy lenyomatot.
Olyasmi mint a crc.
Ha a file megváltozik, akkor az md5 is más lesz. (nagyon nagy valószínűséggel)
Annak a valószínűsége, hogy megváltozik a file, és erre ugyanaz legyen az md5 ( vagyis hogy ne vedd észre a változást) gyakorlatilag 0.

#1556 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 16:12

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 14:15

Viszont ami érdekes, hogy írtam Linuxban DVD-t és eddig mind jó lett ( eddig 8 db).
Úgyhogy ezek után Linuxban írok, mivel XP-n nem sikerült rájönnöm mi lehet a probléma.

Régebben én xp-ből mindig átléptem  win98-ba, mert ott nem rontotta a lemezeket.
Egészen addig, amíg el nem rontott ott is egyet...

Azóta xp-ben írok, úgy hogy csinálok előtte egy újraindítást.

Annyit vettem még észre, hogy ha processzorigényes dolog (pl. filmtömörítés) közben írok lemezt, akkor nagy valószínűséggel crc hibás lesz.
Ezért aztán a fontosabb dolgok írása közben még a netezést is mellőzöm.(film/mp3 esetén bánja a franc azt a kis hibát - ja, lemértem, kb 4KB-nyi összefüggő rész az amit hibásan ír ki egy lemezre)

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 10. 20. 16:12 -kor

#1557 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 20. 16:20

Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 17:12

Régebben én xp-ből mindig átléptem  win98-ba, mert ott nem rontotta a lemezeket.
Egészen addig, amíg el nem rontott ott is egyet...

Azóta xp-ben írok, úgy hogy csinálok előtte egy újraindítást.

Annyit vettem még észre, hogy ha processzorigényes dolog (pl. filmtömörítés) közben írok lemezt, akkor nagy valószínűséggel crc hibás lesz.
Ezért aztán a fontosabb dolgok írása közben még a netezést is mellőzöm.(film/mp3 esetén bánja a franc azt a kis hibát - ja, lemértem, kb 4KB-nyi összefüggő rész az amit hibásan ír ki egy lemezre)

Először én is arra gyanakodtam, hogy azért hibázik mert sok minden fut háttérben.
(winamp, böngésző, Flashget letöltés)
Ezért mostanában úgy írok, hogy leállítok mindent.
De sajnos igy is szokott hibázni.
Win98-ban én még nem próbáltam az írást.
Nálam az a gond, hogy én csak adat DVD-ket írok ( játék + progi) és ott pár byte hiba is gáz.

#1558 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 14:59

Idézet: Tiger20 - Dátum: 2005. okt. 20., csütörtök - 17:20

Nálam az a gond, hogy én csak adat DVD-ket írok ( játék + progi) és ott pár byte hiba is gáz.

Nekem is a 4 gigás ISo fájlban található 4 KB-os crc hibák a kedvenceim.(kuka)

Mellesleg azon gondolkodtam hogy lehet hogy sokkal elterjedtebb ez a hibajelenség, mint gondolnánk.
Van olyan ismerősöm, aki még arra se veszi a fáradtságot, hogy írás után egyáltalán visszamásolja a gépre a cucct hogy olvasható e egyáltalán. a CRC hibáról meg azt se tudja, eszik e vagy isszák. :)
Sok ember pedig képes arra az elvetemült dologra, hogy 4 gigabájtot pazaroljon egy gyagyás filmre - ebben az esetben sincs semmi jelentősége pár KB crc hibának.

Szerkesztette: toyotakacsa01 2005. 10. 21. 15:03 -kor

#1559 Felhasználó inaktív   Tiger20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 21. 16:03

Igen én is csak kb. fél éve ellenőrzöm vissza, hogy a DVD-n levő cucc megegyezik-e az eredetivel.
Korábban én is csak kiírtam és kész.
Van kb. 100 olyan DVD-m , amit nem ellenőriztem vissza annak idején.
Kiváncsi lennék, hogy hány darab hibás :think:
Csak az a gond, hogy mostmár nincsenek meg az eredetiben, így nem tudom mivel összehasonlítani. :D

#1560 Felhasználó inaktív   redstarrocket 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 22. 17:59

Nekem meg az a próblémám, hogy két lemezt nem tudtam visszaolvasni dvd írás (4x) után. Tehát neroban lement az adatellenőrzés ok-kal, majd kiadja a lemezt a nec 3500-as. egyszerre visszatéve már üresnek látja, de ha újra írni akarok rá, akkor persze televan. Aztán tesóm gépében figyelő gánya LG dvd olvasó próbléma nélkül nyamizza.
2db NEC3500-om van (firmware: 2.18, de írás után módosítottam az egyiket 2.1A(NEW)), külön-külön gépben és egyik sem olvassa be. Kipróbáltam egy NEC3540-sal és az beolvassa.
  :omg: Ja a lemezek:

PHILIPS DVD-R 8x (1 éve történt, azóta az kukát talált) - más olvasta

VERBATIM DVD-R 8x (ma) - ua.  s/n:cmdr47c-caewmoc-000 0106

Még hogy minőség! :reklamacio:

Kérdésem: van rá progi, hogy valahogy ezt kijavítsam. Ugyanúgy írtam meg mint a többit.

Lehet hogy Bulkpaq? :smoker:
Mert ha véletlenül nem sikerülne, kiírnám mégegyszer, az Verbatim árából kijönne.

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.