DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel
Elküldve: 2005. 10. 23. 16:04
A második egy Bulkpaq volt, annál nem jelzett hibát. írás közben nem csináltam semmit, még a netről is leléptem, semmi progi nem futott háttérben. Ja, a lemez 8x-os, és 6x-osan írtam. Amúgy 80 eres kábelen van masterként, és slave-nek egy régi LG cd-író (8080B).
Visszaolvasás tökéletes. Nero 6.6.0.16-tal írtam.
paff
Elküldve: 2005. 10. 26. 15:01
naszoval, a laptopomban levo DVD-iro (11,5 honapos) mostanaban nem akarja beolvasni azokat a dvdket amiket megirok vele. Mas korabbival es mas lemezekkel nincs gond. A megirt lemezeket kiprobaltam mas gepeken (2) es azok be tudtal olvasni a lemezeket.
Mibol fakadhat ez a problema?
koszi giotto
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)
Elküldve: 2005. 10. 30. 17:57
Lehetséges 4-4.5 GB-os képfájlokat adatként (mint egy fájlt) kiírni?
Jelenleg sok olyan j.progi van amit mountolni kell ,majd sok-sok büvészkedés, hogy müködjenek.
Arról nincs szó an nfo-ban, hogy ki kell írni ezeket.
Ha nem itt a kérdés helye, elnézést!
Elküldve: 2005. 10. 30. 20:03
UDF DVD-t csinálj, és már pörkölheted is.
Elküldve: 2005. 11. 02. 18:22
erre a NÉRÓ kiírja, hogy illegális lemez!
Na ez mitől lehet? Kifogtam egy gyári hibásat, vagy vigyem vissza a másik 3-at is?
Előre is köszi!
Elküldve: 2005. 11. 03. 20:14
Archiváltam 4.5 Gb anyagot DVD-re.
Lefuttattam a néró adat ellenőrzést.
OK
Kíváncsiságból lefuttattam a Totalcommander könyvtár összehasonlítást, ahogy itt egy bölcs fórumozó említette.
Egy db fájl 4.5Mb méretű nem egyezett az eredetivel, de a dvd-n rajta volt és lejátszható is, müxik (mp3).
Ezután Totalcommander fájl összehasonlítás a kérdéses könyvtárban és ki is tette különbségnek a két fájlt.
Tehát a dvd-n valami módosult írás közben ebben a fájlban az eredetihez képest!
Kinek van ötlete?
Szerencsére ez esetben adat nem veszett el, csak átalakult?
Elküldve: 2005. 11. 03. 21:06
Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:14
OK
Kíváncsiságból lefuttattam a Totalcommander könyvtár összehasonlítást, ahogy itt egy bölcs fórumozó említette.
Egy db fájl 4.5Mb méretű nem egyezett az eredetivel, de a dvd-n rajta volt és lejátszható is, müxik (mp3).
Ezután Totalcommander fájl összehasonlítás a kérdéses könyvtárban és ki is tette különbségnek a két fájlt.
Kinek van ötlete?
Tehát a Neroban bekapcsoltad az írás utáni visszallenőrzést (verify), és rögvest az írást követő összehasonlításnál nem jelzett hibát a Nero?
Elküldve: 2005. 11. 04. 22:27
Ma vettem vadi új plextor 716A dobozos írót, második lemez már rakoncátlankodott, amenynire lehet körüljártam az esetet, mert pio109esemet ezért cseréltem le és nem akarom hogy megint elkezdődjön.
Secondary masteren van, revoltec uvaktiv körkábelellel. Verbatim 16x DVD-R lemezre irtam, 16xos beállítással, írás végigment, nero 7.0.0.0 irás utáni verify hibát irt, valami szektor marhaságot.
Ezektután csináltam totalcommanderrel egy crc-t a dvd-n lévö fileokról, aztán lefuttattam a gépben levőkön és nem írt ki hibát.
Lefuttattam dvdspeedet, képet lásd lejjebb.
Lemezszken-t is nyomtattam.
Mind2-nél előjött egy hibaüzenet.
A dvd-n a fileok olvashatók, teljesen okésok.
Friss 1.09es firmware van fenn.
Sztem a lehetséges lépések:
1. nero 7.0.1.2 felrakás
2. idekábel ellenőrzés (ez mennyiben lehet fontos, lehet hogy ennek van valami baja?)
3. alaplap gond netán? (csak felvetődött)
4. írjam újra?
thx
ja és a képek:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
(pio109es íróval megírt dvd plextorral beolvasva, ez jelent valamit?)
http://almoska.isa-geek.com/nc.jpg
sorry ha rosszhelyre írtam de sztem ez megírt dvd.
Szerkesztette: FireShadow 2005. 11. 04. 22:29 -kor
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!
Elküldve: 2005. 11. 05. 09:13
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 20:06
Így igaz!
Az adatellenőrzés sikeresen befejeződött!
Elküldve: 2005. 11. 05. 09:18
Idézet: FireShadow - Dátum: 2005. nov. 4., péntek - 22:27
Ma vettem vadi új plextor 716A dobozos írót, második lemez már rakoncátlankodott, amenynire lehet körüljártam az esetet, mert pio109esemet ezért cseréltem le és nem akarom hogy megint elkezdődjön.
Secondary masteren van, revoltec uvaktiv körkábelellel. Verbatim 16x DVD-R lemezre irtam, 16xos beállítással, írás végigment, nero 7.0.0.0 irás utáni verify hibát irt, valami szektor marhaságot.
Ezektután csináltam totalcommanderrel egy crc-t a dvd-n lévö fileokról, aztán lefuttattam a gépben levőkön és nem írt ki hibát.
Lefuttattam dvdspeedet, képet lásd lejjebb.
Lemezszken-t is nyomtattam.
Mind2-nél előjött egy hibaüzenet.
A dvd-n a fileok olvashatók, teljesen okésok.
Friss 1.09es firmware van fenn.
Sztem a lehetséges lépések:
1. nero 7.0.1.2 felrakás
2. idekábel ellenőrzés (ez mennyiben lehet fontos, lehet hogy ennek van valami baja?)
3. alaplap gond netán? (csak felvetődött)
4. írjam újra?
thx
ja és a képek:
(pio109es íróval megírt dvd plextorral beolvasva, ez jelent valamit?)
sorry ha rosszhelyre írtam de sztem ez megírt dvd.
Na most ha kinyitnád a szemecskéd, akkor a saját magad által készített és berakott képiden láthatnád, hogy bár csak 4.10 GB-ot írtál a lemezre, a Plextor íród - gondolom az írást követően rögvest akartad visszaolvasni, ellenőrizni a tartalmát - az egész 4.38 GB-nyi lemezterületet akarta visszaolvasni, ami érthetően nem ment neki, míg a Pioneer már csak a megírt rész végéig próbáld olvasni, ami sikerült is neki hibamentesen (és a lemez vélhetően 100%-osan jó). Ha utólag teszed be a Plextorba, akkor ott mekkora megírt kapacitást mutat a lemez? Amúgy meg tedd fel a Nerohoz a frissítést, ne a warez 7.0.0.0 betát használd, és az ODD eszközöknél NE használj flancos körkábelt, hanem sima szalagkábellel kösd be a CD/DVD-meghajtókat.
Elküldve: 2005. 11. 05. 09:20
Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 9:13
Az adatellenőrzés sikeresen befejeződött!
Azt mondod egy MP3 állományban lett eltérés? Időközben nem változtattál biztosan azon az MP3 állományon (MP3 ID TAG átírása, néhány lejétszóval ez könnyen változtatható)?
Elküldve: 2005. 11. 05. 12:53
Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 3., csütörtök - 21:14
OK
Kinek van ötlete?
Hali!
Én mindig szoktam a Neroban közvetlenül az írás után ellenőrzést csinálni.
Namost nekem az egyik memóriával volt gond korábban ( Igazad volt PPeter
hibás lemezt írtam.
Amióta kivettem azt a modult, minden ok.
Viszont nekem a Total Commanderben levő összehasonlítás nem működik.
Ha nagy file-t akarok összehasonlítani, akkor azt írja hogy nincs elég memória.
Kis fájlokra nekem is írt már olyat, hogy eltérőek.
Szóval én inkább MD5-öt használok. Az tökéletesen működik.
Ha a Nero a visszaellenőrzésnél hibát jelez, akkor az MD5 is, és fordítva.
Elküldve: 2005. 11. 05. 12:59
attól még lehet hogy le tudod játszani. (pl. a változás a tagben volt stb.)
Ugyanígy film esetén is, kis változás szerintem nem észrevehető, max. valamelyik képpont más színű vagy ilyesmi.
Szerintem. Vagy hülyeséget mondok?
Adat DVD-nél már gázos lehet.
Elküldve: 2005. 11. 05. 17:33
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 9:18
igazad volt utólag visszaolvasva nem ir hibaüzeneteket. vicces. Pedig a körkábelre gyanakodtam, de ugytünik az most jó.. Régebben volt olyan hogy a gép maxtor vinyómat ami ezen a körkábelen volt valami naxpor-nak vagy minek látta van róla kép ahogy biosban eltorzult a neve..
irtam megint egy dvd-t data verificationnál megint az volt de mostmár leseszarom a fileok a dvd-n tökéletesek és ez számit, uh jövőben sorozat epizodok kiirkálásakor nemfogok checket nyomatni csak belenézek a videokba hogy mindegyik okés-e esetleg totalcommander compare
ja meg leteszteltem, batár módon elkezdtem nagy menyniségben másolni vinyorol vinyora és megnéztem hogy közbe micsinál a dvdiro, szépen lecsendesedett lassan irt bufferből ami még volt aztán kicsit szünetelt vagy mi, aztán mikor befejeztem a másolást rákezdett megint, ugyhogy efelől nyugodt vagyok hogy nemfogja elcseszni csakazért mert esetleg töredezett a vinyom és lassan olvas.
Szerkesztette: FireShadow 2005. 11. 05. 18:18 -kor
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!
Elküldve: 2005. 11. 05. 18:14
Idézet: PPeter - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 8:20
Nem változtattam hiszen a néróban hozzáadtam a felírandók közé és már véstem is. Még csak meg sem nyitottam a kijelölés és az írás között!!
Egyszerűen mint fájlt kiírtam.
Elküldve: 2005. 11. 05. 19:31
Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:14
Szerintem PPeter arra gondolt, hogy a kiírás után módosítodtad-e az eredeti (winyón levő) fájlt.
Pl. úgy hogy szerkesztetted a tag-et.
Mert ha az eredeti fájl nem módosult, és a Nero a visszaellenőrzésnél nem jelzett eltérést, de ennek ellenére mégis más a 2 file, az érdekes jelenség
Elküldve: 2005. 11. 10. 10:00
Idézet: pik20 - Dátum: 2005. nov. 5., szombat - 19:14
Nekem annyi ilyen lemezem van, mint égen a csillag.
Mp3 és videó esetében nem akkora gáz.
PPeter bácsi szerint memóriahiba (is) okozhat ilyet.(hiába nem fagy le sose a gép)
Már volt itt róla szó.
Egy másik x aktás eset:
Kiírom az image filet(2-3gb körüli méret)
Visszaellenőrzöm a Nec íróval olvastatva(total commander/synchronize directories): nem egyezik a két file.
Visszaellenőrzöm az LG olvasóval: megegyeznek.
Na szép.
Elküldve: 2005. 11. 10. 10:13
Idézet: toyotakacsa01 - Dátum: 2005. nov. 10., csütörtök - 10:00
Kiírom az image filet(2-3gb körüli méret)
Visszaellenőrzöm a Nec íróval olvastatva(total commander/synchronize directories): nem egyezik a két file.
Visszaellenőrzöm az LG olvasóval: megegyeznek.
Na szép.
Ott nagyon gyorsan át kell akkor nézni a háttértár rendszered (IDE/ATA vezérlő, alaplap, driverek, memória, kábelezés, intenzív teszteket nyomatni a meghajtóval stb.), mert ez semmi esetre sem üzemszerű működés.

Súgó
A téma zárva.