HWSW Informatikai Kerekasztal: DVD adatvesztés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

DVD adatvesztés Problémák a megírt lemezekkel Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   blattida 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 21:33

Idézet: laci4 - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 21:05

Nah.. megcsináltam pár tesztet.. háát elég elszomorító..  a TYG02 hozta a lemezszken szerinti eredményeket.. egész jól muzsikál..

De a TYG03 as verba, meg plextor se hazudtolta meg magát.. elég ingatag volt..  :mad:

Most akkor mi a csöcs lehet? lehet csak nem szereti az íróm ezt, vagy esetleg hamis? vagy a 16x osakat nem 4xresen, hanem mondjuk 8szorosan kellene írnom?  :confused:
Tanácstalan vok  :think:

Az lehet, hogy nem szereti, merthogy az az Asus nem a legfrissebb darab!
A Plextor biztos, hogy nem hamis, és a Verbatim sem valószínű!
A sebesség növelés lehet, hogy megoldja a problémád, egy próbát megér!  :)
A firmware-e tényleg a legfrissebb(1.57)!
"Egyszer itt minden a Tiéd lesz, fiam. A függöny, apám?"

#1842 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 22:34

Idézet: laci4 - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 22:05

Nah.. megcsináltam ...

Nem tudom, hogy az Asus-okat mennyire érinti a probléma, de érdemes kipróbálni a következőt:
  • Tedd az írót 40 eres 47 centis kábel végére egyedül, és jumper-old master-re
  • A biosban auto-ról állítsd az adatátvitelt udma-2-re (ellenőrizd le win alatt, hogy sikerült-e)
  • Tesztelés közben ne csinálj semmi mást (se le/fel töltés, se játék, se net, se semmi)
Ha ilyen körülmények között sem olvassa jól a TYG03-as lemezeket, akkor sajnos tényleg nem sikerültek jól azok a lemezek. Esetleg megpróbálhatod a gyorsabb írást, de nem fűznék hozzá nagy reményeket.
(Nincs egy ismerősödnek sem újabb NEC dvdírója (35xx, 4xxx)? Azok 16x-an olvassák a lemezeket, és ráadásul nem kellene a fenti procedúrát eljátszanod az íróddal.)

Szerkesztette: [Fishi] 2006. 05. 31. 22:37 -kor

Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1843 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 01. 15:00

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 22:34

Nem tudom, hogy az Asus-okat mennyire érinti a probléma, de érdemes kipróbálni a következőt:
  • A biosban auto-ról állítsd az adatátvitelt udma-2-re (ellenőrizd le win alatt, hogy sikerült-e)
  • Tesztelés közben ne csinálj semmi mást (se le/fel töltés, se játék, se net, se semmi)
Ha ilyen körülmények között sem olvassa jól a TYG03-as lemezeket, akkor sajnos tényleg nem sikerültek jól azok a lemezek. Esetleg megpróbálhatod a gyorsabb írást, de nem fűznék hozzá nagy reményeket.
(Nincs egy ismerősödnek sem újabb NEC dvdírója (35xx, 4xxx)? Azok 16x-an olvassák a lemezeket, és ráadásul nem kellene a fenti procedúrát eljátszanod az íróddal.)

Emlékeim szerint egyedül van és az tuti master.. (bár lehet h a cd-íroval tettem egy vezetékre és a winyo van egyedül.. de az tuti h ő a master..

viszont ha ezek miatt lenne a baj, akkor nem kellene hogy a TYG02 vel is jelentkezzen?mert az viszont egész jó..
és a letöltés asszem pont ment. dc de mindkét teszt közben(TYG02-03)
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#1844 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 15:44

Az csak egy fokkal jobb, de nem jó. Ezért is valószínű, hogy ez a probléma a te íróddal is fennáll. Minden lépést kövess pontosan a fenti listából, és úgy próbáld meg.
Dare2Live (dvd lemezekről): "elképzelhető, hogy 100 év múlva is megtudom nézni amit ma kiírok?"
perempe: "Te valószínűleg már nem. Bár ahogy manapság az orvostudomány fejlődik..."

#1845 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 15:51

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 15:44

Az csak egy fokkal jobb, de nem jó. Ezért is valószínű, hogy ez a probléma a te íróddal is fennáll. Minden lépést kövess pontosan a fenti listából, és úgy próbáld meg.

Közben lekaptam a ház oldalát,meg vagy fél kiló port.. (pedig allig 1hónapja takaritottam ki a full gépet)
A CD-meg DVD van egy vezetéken, és biza a középsőn van a DVD. De most akkor még meló elött gyors lekötöm a cd-t...

Az jó ha a cd-író megy a winyóval egy vezetékre? vagy az se az igazi? Dobjam ki a fenébe?  :D
Asus A7N8XIAMDSempron 2600I2x256DDR400I120Gb MaxtorI MSI NX6600GT I SB Audigy2 ValueIMercury Tv tunerIASUS DRW-1608P DVD-RWIPhilips CDRW-1610I Coolermaster táp

#1846 Felhasználó inaktív   szlosi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 01. 16:00

Nem tudok laptoppal dvdt írni mert azt írja ki hogy illegális lemez! Pedig DVD+R es író!!!
Valami: ILLEGAL KEY amit kiír+SENSE KEY
RW.t tudok.....próbáltam több fajta lemezzel is+más író progival is....

Segítsetek!!!!!

Szerkesztette: szlosi 2006. 06. 01. 16:02 -kor

#1847 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 01. 16:17

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 22:34

1: asszem oké.. bár nem mértem a hoszt, de sima gyári kábel...
2: ebben nem vok biztos.. nekem nem volt csak olyan h acces mode: CHS, LBA, Large, Auto
Viszont winfosban azt irja, hogy ultra DMA4 mod...
3: ok

a régi dvd-kkel szinte ugyanaz az olvasás.. majd kipróbálok igy irni egy lemezt.. hogy azzal mi lesz..

#1848 Felhasználó inaktív   [Fishi] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 00:00

Idézet: laci4 - Dátum: 2006. jún. 1., csütörtök - 17:17

Itt a bibi.

nekem nem volt csak olyan h acces mode: CHS, LBA, Large, Auto
Az egy másik beállítás. Esetleg az "Onboard IDE-1 Controller" / "Onboard IDE-2 Controller", vagy hasonló nevű menüpont alatt találod, "Master/Slave Drive UltraDMA", vagy hasonló név alatt.

#1849 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 05:50

Idézet: [Fishi

,2006. jún. 4., vasárnap - 0:00]Itt a bibi.
Az egy másik beállítás. Esetleg az "Onboard IDE-1 Controller" / "Onboard IDE-2 Controller", vagy hasonló nevű menüpont alatt találod, "Master/Slave Drive UltraDMA", vagy hasonló név alatt.

ejj.. én meg azt hittem, hogy UDM4 az még jobb is.. ezekszerint nem?!  :think:

Mindjárt átvizslatom bioszt, de nem dereng ilyesmi  :eek:

#1850 Felhasználó inaktív   laci4 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 18:49

Idézet: [Fishi] - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 0:00

Itt a bibi.

Háát akárhogy nézegetem a BIOS - t nem találok ilyen beállítást.. lehet ebben nem is lehet? ez se egy mai darabb  :(

#1851 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 22:30

Sziasztok, akkor en is panaszkodok.
RW8165 dvd iroval Philips DVD+R -re nem igazan tudok irni.Pontosabban egyaltalan nem tudtam mert kiirta hogy...hm mar nem emlekszem mit, de az a lenyeg nem igazan szerette a lemezt.
Ekkor feltettem az ironak a legujabb firmwaret, igy tudtam egypar lemezt irni sikeresen, de aztan most 3-4 lemeznel a feleig vag max 75% -ig ir aztan kijon ez a hiba uzenet - "Focus or tracking error"
Van PCline nevu +RW azzal semmi gond irja rendesen. Nincs masik iro fent ami bezavarhatna.. de mi a gond? Ja igen Nero a progi

Szerkesztette: BoBesz 2006. 06. 15. 22:32 -kor

#1852 Felhasználó inaktív   K75 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 15. 23:18

Idézet: BoBesz - Dátum: 2006. jún. 15., csütörtök - 22:30

Sziasztok, akkor en is panaszkodok.
RW8165 dvd iroval Philips DVD+R -re nem igazan tudok irni.Pontosabban egyaltalan nem tudtam mert kiirta hogy...hm mar nem emlekszem mit, de az a lenyeg nem igazan szerette a lemezt.
Ekkor feltettem az ironak a legujabb firmwaret, igy tudtam egypar lemezt irni sikeresen, de aztan most 3-4 lemeznel a feleig vag max 75% -ig ir aztan kijon ez a hiba uzenet - "Focus or tracking error"
Van PCline nevu +RW azzal semmi gond irja rendesen. Nincs masik iro fent ami bezavarhatna.. de mi a gond? Ja igen Nero a progi

Szvsz valószínű az iród lézeregységének hibája, fókuszálási hiba ilyenkor egyre gyakrabban fordul elő + -os és - os lemezzel egyaránt. Ha szerencséd van, ez a hibajelenség betudható aaz irásra használt nyersanyag ritka pocsék minőségének is. Szerintem cseréld le az íród. Ha nem régi a gép - garanciás - próbálkozhatsz esetleg a szervizzel, bár javittatni sajna nem igazán lehet, illetve olcsóbb ha veszel újat.

Szerkesztette: K75 2006. 06. 15. 23:25 -kor

#1853 Felhasználó inaktív   BoBesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 11:22

Idézet: K75 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 0:18

Szvsz valószínű az iród lézeregységének hibája, fókuszálási hiba ilyenkor egyre gyakrabban fordul elő + -os és - os lemezzel egyaránt. Ha szerencséd van, ez a hibajelenség betudható aaz irásra használt nyersanyag ritka pocsék minőségének is. Szerintem cseréld le az íród. Ha nem régi a gép - garanciás - próbálkozhatsz esetleg a szervizzel, bár javittatni sajna nem igazán lehet, illetve olcsóbb ha veszel újat.

Remelem inkabb tudhato be a DVD hibajanak.Olyan sokszor nem lett hasznalva az iro max 50-60 lemez lett kiirva csak. Persze nem is egy csucsmarka.De lecserelni azert meg nem akarom, inkabb probalkozom meg masfajta lemezzel is...

#1854 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 14:45

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tud-e valaki olyan dvd-ről (akár R, RW, RAM, stb.), ami elvileg 10-20 évig is képes tárolni az adatokat megbízhatóan? Ha nincs akkor milyen módon lehetne megőrizni offline néhány giga információt? Ha létezik akkor írható-e átlagos (itt speciel Nec 4571) dvd-íróval, és be lehet-e ilyen lemezt szerezni valahol Budapesten?
A célom az egypár személyes adat, fényképek, videók "letétbe" helyezése lenne jónéhány évre (későbbi osztálytalálkozók számára).

Köszi a segítséget. :)

#1855 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:03

Idézet: cheoppy - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 15:45

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy tud-e valaki olyan dvd-ről (akár R, RW, RAM, stb.), ami elvileg 10-20 évig is képes tárolni az adatokat megbízhatóan? Ha nincs akkor milyen módon lehetne megőrizni offline néhány giga információt? Ha létezik akkor írható-e átlagos (itt speciel Nec 4571) dvd-íróval, és be lehet-e ilyen lemezt szerezni valahol Budapesten?
A célom az egypár személyes adat, fényképek, videók "letétbe" helyezése lenne jónéhány évre (későbbi osztálytalálkozók számára).

Köszi a segítséget. :)

Néhány giga? Helyedben vennék egy jó vinyót (használtat is, de jót ami már párezerért kapható), aztán kiírnám rá a fontos cuccokat, aztán beleraknám egy puha dobozba és a fiók aljára vele. Nem tudom mennyire lehet a DVD-k bármelyikében megbízni. Nálam van 3 éves PRINCO kicsit karcos ,kicsit zsíros, mert a kislányom kedvenc filmjei vannak rajta, de gond nélkül olvasható, de van 1 éves Philipsem, meg TDK-m is ami már csak cicereg...

#1856 Felhasználó inaktív   cheoppy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 13:08

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 23., péntek - 11:03

Néhány giga? Helyedben vennék egy jó vinyót (használtat is, de jót ami már párezerért kapható), aztán kiírnám rá a fontos cuccokat, aztán beleraknám egy puha dobozba és a fiók aljára vele. Nem tudom mennyire lehet a DVD-k bármelyikében megbízni. Nálam van 3 éves PRINCO kicsit karcos ,kicsit zsíros, mert a kislányom kedvenc filmjei vannak rajta, de gond nélkül olvasható, de van 1 éves Philipsem, meg TDK-m is ami már csak cicereg...

Nem rossz ötlet, de szerintem a régi vinyók se sokkal megbízhatóbbak, mint a modern dvdk, így azt találtam ki, hogy mégid dvd-re fogom írni, de mellé berakok hosszútávú emlékeztetőt (fél-egy év), ami szól, hogy írjam újra ki a dvdről az adatokat. Félévente egy dvd ára majdhogynem elhanyagolható, és akár növekményes biztonsági mentésként is tud így funkcionálni, és később akár át is állhatok új lemezekre (bluray, hd-dvd).

#1857 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 27. 17:29

Idézet: cheoppy - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 14:08

Nem rossz ötlet, de szerintem a régi vinyók se sokkal megbízhatóbbak, mint a modern dvdk, így azt találtam ki, hogy mégid dvd-re fogom írni, de mellé berakok hosszútávú emlékeztetőt (fél-egy év), ami szól, hogy írjam újra ki a dvdről az adatokat. Félévente egy dvd ára majdhogynem elhanyagolható, és akár növekményes biztonsági mentésként is tud így funkcionálni, és később akár át is állhatok új lemezekre (bluray, hd-dvd).

Állásában nem szokott tönkremenni vinyó. Vagy menet közben vagy "menet" közben. (Ja ez szójáték volt  :D ) Szóval ha berakod egy fiókba tuti nem lesz baja. Ha állandóan bent a gépben akkor elszállhat (mint minap az én utolsó Maxtorom), de ha egy fiók mélyén pihen, akkor max egy földrengés vagy egy tűz teheti tönkre)

#1858 Felhasználó inaktív   Kundvar 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 15:59

Idézet: pumper - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 17:29

Egy Princo lemezem adatai így vesztek el. Egyébként még láthatóak rajta a vob filek.

Hibás lemezírás miatt nyitottam egy új topicot, kérek mindenkit ha tud válaszoljon.

#1859 Felhasználó inaktív   arnyekxxx 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 15:26

Üdv Mki!

Érdeklödnék tapasztaltaktol, hogy jelenleg milyen dvd-irot (márka/tipus) érdemes venni, ha az ember a lehetöségekhez képest a legnagyobb biztonságot szeretné elérni? Most LG4163B van a gépben és verba +os lemezre irok, eddig nincs velük gond, de nem vagyok benne biztos, hogy a legjobb minöséget produkálja hosszu távra is.
Tudom, hogy erre nincs igazi válasz és ugyis csak 5 év mulva derül ki, hogy jo volt-e a választás, de azért hátha...

#1860 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 27. 17:04

Idézet: [Fishi

,2006. jún. 4., vasárnap - 1:00]

Itt a bibi.

Ez miért bibi :confused:  Nekem UDMA6 van, a vinyoknál 2-es. 2-es kell a dvdírónak is :think:
Linux For Human Beings

Téma megosztása:

• (112 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.