HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1801 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 16:13

Idézet: jamespond - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 20:19

Mióta kerestem!
EZ AZ!
A 3 jumperes verzió.

Lenne egy kérdésem:Nekem egy 33MHz-es FPU-m van.A CPU 50MHz-es.Az FPU-hoz megrendeltem az oszcillátort.(33MHz)Mindenképp cserélni kell,mert egyrészt 50 megás ez is,ráadásul nem működik akkor se ha átdugom a CPU oszcillátor foglalatába.Ez az oszcillátor nem tudom mikor mehetett tönkre,mert a kártyát teljesen megbízható forrástól vettem,aki tutira nem turkálta.Én sem!

Fog ez így menni valaki szerint?50 megás CPU 33 megás FPU-val?

Ha be van forrasztva a 2 kulonbozo oszcillator, akkor mennie kell, a tobbi kiderul a doksibol :)
Amugy en egyszer beneztem a pozicionalasat egy oszcinak, es nem ertettem, miert nem akar mukodni a kartya. Helyesen beforrasztva mar ment problemamentesen, szoval ilyesfele figyelmetlenseggel nemtod kinyirni.
Reynolds/TBS
Amiga 4000T - The Beast / Amiga 4000D - The Beauty / Amiga CDTV / Amiga CD32 / Amiga 1200HD - The Unique / Amiga 500 - The Origin / Amiga 600 - The June Bug ;)

#1802 Felhasználó inaktív   _malatz_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 22:32

Sziasztok! Nagyon orulok,hogy az AMIGA topikba irhatok (10ev utan vegre hazatert az A500+ _om).
Termeszetesen en is szeretnem frissiteni a szofverallomanyt. Merjem vagy ne merjem pc-vel
osszekotni az AMIGA-t-> 2 >tuti gyari< soros modemkabelem van ??!! AExplorer mar a pc-n figyel, egy WB-t kell osszemasol/gat/nom , szerencsere meg talaltam 1 mukodo DirectoryOpust es ha lassan is de megy a floppy_s fajlatvitel. Koszonettel VV : _malatz_

#1803 Felhasználó inaktív   szalai56 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 00:21

Idézet: _malatz_ - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 23:32

Sziasztok! Nagyon orulok,hogy az AMIGA topikba irhatok (10ev utan vegre hazatert az A500+ _om).
Termeszetesen en is szeretnem frissiteni a szofverallomanyt. Merjem vagy ne merjem pc-vel
osszekotni az AMIGA-t-> 2 >tuti gyari< soros modemkabelem van ??!! AExplorer mar a pc-n figyel, egy WB-t kell osszemasol/gat/nom , szerencsere meg talaltam 1 mukodo DirectoryOpust es ha lassan is de megy a floppy_s fajlatvitel. Koszonettel VV : _malatz_

Örülünk, hogy idetaláltál. :up:

#1804 Felhasználó inaktív   _malatz_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 04:03

Sziasztok ,jo reggelt es kellemes napot !
Valaki legyenszives irja meg ?jo lesz ,jo lehet-e?a soros modemkabel
(2 darab osszedugva mert pc port 9_tus + igy jobban eler odaig)
vagy pcDURRan 1et <- nem lennek boldog.
WB masolgatas trottyos volt, meguntam -> WB jatek lemezre feltettem AExplorert
+ DEVS/serial.devices_t es ugy nez ki mukodni fog , mert elindul es stoppol is. Tehat
a vegkifejlet elott allok atvitel szempontjabol, csak ketsegek gyotornek (?rakjak ossze
egy PI-et tesztelni?) , nem akarom eldurrantani a NETgepemet + esetleg az AMIGA-ban
is kart tehetek (mar igy is 2x volt no_boot zold kepernyom). A forumban olvastam , hogy
sokaknak sikerult az atvitel, DE a nem megfelelo kabel veszelyeire valo felhivas is
tobb helyen le van irva ! Az izgalom hatalmas , delutan/estefele tutkoo nekiesek...
Koszonettel VV : _malatz_

#1805 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 05:07

Sima,üzletekben kapható 9tűs serial kábel kell hozzá,meg egy 9/24tűs átalakító az amiga oldalra.

Üdv!
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#1806 Felhasználó inaktív   _malatz_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 08. 23:05

Teljes siker (a cloanto nullmodem kabellel , gyarival meg sem nyikk)! /me boldog !!!

#1807 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 06:18

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. ápr. 4., péntek - 9:10

Szuper vagy. Köszi!  :respect:  Akár mailban is rendezhetjük a továbbiakat. gmiki1 /kukac/ freemail.hu  ;)

bocs, sajnos csak most jutottam idáig, mail ment!

#1808 Felhasználó inaktív   sirszor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 13. 19:51

Idézet: GeomaN(C) - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 6:18

bocs, sajnos csak most jutottam idáig, mail ment!

Szia. Köszi. Már válaszoltam is a mailodra.

Ha sikerülne szerezni egy ilyen cf adaptert:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Használható lenne amigához? Ha igen mire van még szükség A500 ill A600 esetén?

#1809 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 06:23

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. ápr. 13., vasárnap - 20:51

Szia. Köszi. Már válaszoltam is a mailodra.

Ha sikerülne szerezni egy ilyen cf adaptert:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Használható lenne amigához? Ha igen mire van még szükség A500 ill A600 esetén?

IMO A500 eseten egy IDE vezerlore, A600 eseten eleg csak egy osszekoto szalagkabel. Elvioleg van olyan is, amin female csatlakozo van, es direktbe tolhato a vezerlo turkesorara, az jobb, nem kell rogziteni.
Reynolds/TBS
Amiga 4000T - The Beast / Amiga 4000D - The Beauty / Amiga CDTV / Amiga CD32 / Amiga 1200HD - The Unique / Amiga 500 - The Origin / Amiga 600 - The June Bug ;)

#1810 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 06:24

Valaki (pld. Devlin) mondja mar meg pls, mekkora a 4000D haz merete? Kene tudnom h. mennyire szabtam el az asztalomat.
Reynolds/TBS

#1811 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 14. 13:59

valaki amiga egeret keres, most van egy eladó vaterán:

http://www.vatera.hu...e_63407693.html

#1812 Felhasználó inaktív   Devlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 06:42

Idézet: Reynolds - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 5:24

Valaki (pld. Devlin) mondja mar meg pls, mekkora a 4000D haz merete? Kene tudnom h. mennyire szabtam el az asztalomat.

Rey8: 2 hét múlva lemérem neked, addig külföldön vagyok.
Üdv!

Devlin

#1813 Felhasználó inaktív   sirszor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 15. 10:42

Idézet: Reynolds - Dátum: 2008. ápr. 14., hétfő - 6:23

IMO A500 eseten egy IDE vezerlore, A600 eseten eleg csak egy osszekoto szalagkabel. Elvioleg van olyan is, amin female csatlakozo van, es direktbe tolhato a vezerlo turkesorara, az jobb, nem kell rogziteni.

Köszi. Akkor jól gondoltam.

Egy ilyen kikstart átkapcsolónak van szerintetek valami haszna? Megéri ez az árát? Ez az ami az A500+okhoz előnyös, hogy minden verzióval működhessen?
http://www.vatera.hu...0_63421542.html
Mondjuk a beépítéséről sem tudni sokat.

#1814 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 09:47

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. ápr. 15., kedd - 11:42

Köszi. Akkor jól gondoltam.

Egy ilyen kikstart átkapcsolónak van szerintetek valami haszna? Megéri ez az árát? Ez az ami az A500+okhoz előnyös, hogy minden verzióval működhessen?
http://www.vatera.hu...0_63421542.html
Mondjuk a beépítéséről sem tudni sokat.

Oszinten? Nem nagyon. Regebben amikor meg jobban elokerultek a lemezrol toltodo jatekok es a WB2.0+ rendszereket igenylo alkalmazasok, meg szamitott. A500-ban egyebkent sincs tul sok gyakorlati elonye, ha nincs vinyovezerlod. Inkabb poennak szerelheted be, mint igazi kihasznalhato hw-nek. Ehelyett akkor mar inkabb vegyel egy ram/proci bovitot vagy kulso HDD-hazat. (RocHard, GVP es tsai.) Azok tudnak SW-es kick remap mokat is.
A beepitese annyi, h. az eredeti rom foglalatbol kiveszed a csipet, betolod a kartyat es ranyomod a kivett IC-t, a kapcsolot meg vagy hagyod lengedezni a gep oldalan vmerre, vagy megfurod a hazat es rogzited. Az egesz ha sokat gondolkodol is rajta igenyel legalabb 8-10 percet.

Szerkesztette: Reynolds 2008. 04. 16. 09:50 -kor

Reynolds/TBS

#1815 Felhasználó inaktív   sirszor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 16. 13:08

Idézet: Reynolds - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 9:47

Oszinten? Nem nagyon. Regebben amikor meg jobban elokerultek a lemezrol toltodo jatekok es a WB2.0+ rendszereket igenylo alkalmazasok, meg szamitott. A500-ban egyebkent sincs tul sok gyakorlati elonye, ha nincs vinyovezerlod. Inkabb poennak szerelheted be, mint igazi kihasznalhato hw-nek. Ehelyett akkor mar inkabb vegyel egy ram/proci bovitot vagy kulso HDD-hazat. (RocHard, GVP es tsai.) Azok tudnak SW-es kick remap mokat is.
A beepitese annyi, h. az eredeti rom foglalatbol kiveszed a csipet, betolod a kartyat es ranyomod a kivett IC-t, a kapcsolot meg vagy hagyod lengedezni a gep oldalan vmerre, vagy megfurod a hazat es rogzited. Az egesz ha sokat gondolkodol is rajta igenyel legalabb 8-10 percet.

Köszi! Nem tervezem megvételét. Max akkor gondolkodtam volna rajta ha itt azt mondjátok ez valami nagyon szuper eszköz. Inkább a kíváncsiságom és (sajnos még) amigás tudatlanságom miatt érdeklődtem.

#1816 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 17. 05:29

Idézet: sirszor - Dátum: 2008. ápr. 16., szerda - 14:08

Köszi! Nem tervezem megvételét. Max akkor gondolkodtam volna rajta ha itt azt mondjátok ez valami nagyon szuper eszköz. Inkább a kíváncsiságom és (sajnos még) amigás tudatlanságom miatt érdeklődtem.

Nagyon szuper eszköz, volt a maga idejeben. Ma mar koltseghatekonyan athidalhato a hianya sw-es megoldasokkal. Persze elegansabb rendszert lehet vele osszerakni, sufnituning-szeru hw-faragassal. Szoval ha valakinek a rendszer esztetikuma erdekes, akkor megveszi, ha kibirja h. bekapcsoilaskor v. coldreset utan tobbszor indul a gep, akkor meg nem. :)
Reynolds/TBS

#1817 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 10:15

Na .. egy kis szünet után vagyok megint  :)

Viszem a rossz lapból a RAM-okat kiokosítani, átrakatni jó lapba, CF kártyát belebuzerálni a gépbe, már tudom is hova  hogy kivehető legyen :lollypop:

#1818 Felhasználó inaktív   GeomaN(C) 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 08:31

HELP !!!

Kaptam egy A500-ba való fast-ram mem. bővítőt, viszont a gép nem ismeri fel. Elemből a sav kijött, de mégsem hiszem hogy ez lehet a baj.  :think:

Íme a képek:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Kép

Ezenkívül azt sem tudom hány megás lehet ? 512? 1MB , esetleg 2MB
(csak mert a ic-kre 41256-15 van írva, ezért gondoltam hogy darabonként talán 256k-sok lehetnek.

De amíg nem ismeri fel a gép, addig csak találgatok.. szóval ha van ötlet hogy mit csináljak vele, szívesen hallgatnám  :respect2:

Amúgy az ic-ről ezt találtam : LEÍRÁS

Szerkesztette: GeomaN(C) 2008. 04. 25. 08:37 -kor

#1819 Felhasználó inaktív   vgt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 14:49

Szeva!
Azt nem tudom miért nem működik a bővítő, de ha gondolod, nyugodtan operáld ki azt a xar elemet.
Én így tettem a saját bővítőmmel, mert ritkán használom az 500-ast, és nem szeretném, ha a sav rendetlenkedne. A2000-ben szintén ez a helyzet, amit nem, vagy ritkán használok, abból elem repül kifelé.  A kártyán szvsz. 512KByte csücsül, 16db  256 KBit-es modulokkal. Ha nem így van javítson ki valaki.
Üdv, és kitartást kívánok a beüzemeléshez! :)

Ja igen, a fotón látok két tüskét, az vmi jumper helye?
Sztem nézz körül itt! 
vgt
A500, A1200, A2000, meg van pumpa is és néhány 3Dfx ill. GRAVIS kártya  :)

#1820 Felhasználó inaktív   Zolaash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 16:20

Csá!

Szerintem is akku (nem elem  ;) ) ki, újat be. Innen tudsz rendelni. Bár a listájukon nem látok, de múltkor mikor bent voltam náluk, akkor vettem én is az 500-asomba. A nem működésnek több oka is lehet:
a, A kolléga által említett jumper lehet kapcsoló. Ki-be. Egy próbát megér.
b, Alaplap revíziós gond. (Nem ehhez a revízíójú (de szép szó) alaplaphoz tervezték. Van ilyen.  :think:
Üdv: Zolaash

Commodore Amiga 500@7,14Mhz :D + 2 Megz Fastram
Commodore Amiga 1200 + Blizzard 1230/IV + 32 Megz Ram

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93