HWSW Informatikai Kerekasztal: Amiga kezdőknek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Amiga kezdőknek Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#1881 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 17. 18:22

Idézet: Kosztya19 - Dátum: 2008. jún. 22., vasárnap - 20:33

Szevasztok!
Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot és annak külön is, hogy viszonylag aktív még! Nekem szintén a témával kapcsolatosan lennének problémáim, viszont ez annyira komplex, hogy inkább leírom ide egy az egyben, reménykedve abban, hogy valaki el is olvassa és tud segíteni!
A lényeg az, hogy én is Amigáztam anno, zenét szereztem egy Amiga-500 –as számítógéppel, a ”Pro-tracker” zeneszerkesztővel. Erről nem akarok részletesebben írni, akit esetleg érdekelne: www.kosztya.uw.hu ”Plutonium” lap.
Három albumnyi kész anyagom van, és mind Amigás mágneslemezeken van. Ezeket szeretném áthozni pc-re, de a helyzet több okból is kérdéses.
Tehát ha jól értelmezem szükség van egy komplett pc-re (monitorral) egy Amigára, és egy ”null modem kábelra”.
Az első két kérdésem:
1. Az Amigánál is szükség van külön monitorra, vagy a pc monitorán jelenik meg, ha össze van kapcsolva? (Ha az Amigához is kell monitor, azt össze lehet-e kötni pc monitorral? Az amiga monitorom már sajnos kifingott.)
2. Ez a null modem kábel egy sima, 2 x 25 tűs kábel, vagy speciális, tehát át is kell alakítani?

A kábel egyik vége nyilván az Amiga serial portjába megy bele, a másik vége pedig a pc-jébe (az új gépemen már nincs ilyen port, itt minden usb-s, de a régin még van, ott a szkenner csatlakozott bele, gondolom abba kell beledugni a másik végét).

Aztán ahogy itt olvasgatom még, kell valami ”Amiga Explorer” nevű progi is.
Tehát akkor ha ezek megvannak elméletileg a feladat végrehajtható, de:
Ezzel a módszerrel ugye az amiga file-ok automatikusan ”adf” file-ba konvertálódnak. Nekem a zenei file-jaim pedig ”mod” formátumúak, és annak is kellene (szerintem) maradnia, hogy az Amiga Emulátorba betöltött zeneszerkesztőbe be is tudjam tölteni. Ezt hogy lehet megcsinálni?
(Az Amigás zenei modulokat két mentési móddal lehetett elmenteni:
”song” – Ilyenkor csak a beszerkesztett zenei anyag kódjai, és a hangszerbeállítások mentődtek el, betöltéskor a szerkesztő kérte a hangszer lemezeket is [samples] beolvasásra.
”module” – ez több helyet foglalt el, de ez volt a biztosabb! Itt mindent elmentett a szerkesztő, a kódokkal és a hangszerekkel együtt. Egy mágneslemezre 4-5, esetleg 6 szám ment föl. Na ezek a fajta ”mod” kiterjesztések vannak nekem!)

Aztán még tovább, hogy érdekesebb legyen:
Egyes pc zeneszerkesztők (OpenModPlugTracker) elviekben ismeri is az Amiga formátumot, és a megszerkesztett mű effektezési kódrendszerét is. Nos, ha ez valóban így van, nekem már ez is bőven elég lenne, hisz szinte akkor csak a megfelelő hangszereket (vagy hasonlóakat) kellene csak bemásolnom az adott helyre, de megint csak a file-formátum a kérdéses, hogy felismeri-e ”adf”-ként, vagy ott is ”mod”-ként kellene átmenteni.

Nem tudom mennyire érthető amiket ide leírtam. Anno járkáltam föl Pestre ilyen évenként megrendezett amigás bulikra, (valami ”Zorba” nevű srác szervezte) de ott sajnálattal tapasztaltam, hogy nem igen foglalkoztak az amigások zeneírással. Szóval ha valami nem lenne itt a leírtakban tiszta, kérlek kérdezzetek vissza, nagyon fontos lenne a segítség!
Köszönöm előre is!

Hali,

Tracker-esdi:  Azert anno az Amiganica és FuckYa partikon eleg sok modul volt nevezve. Teny h. mint minden, ez is lecsengett Amigan. En is kiirtam audioCD-nek a sajat hallucinacioimat, h. megmutathassam regi ismerosoknek, de mostansag semmi kreativ iranyultsagra nincs idom. Mint sztem eleg sokunknak.
Ha jot akarsz, a Milkytrackert hasznald. OS4-re (Amiga) a komolyabbik tracker, ami jelenleg elerheto, es multiplatform-os. Ha esetleg visszatersz a kiindulasi pontra (Amiga mint hw) akkor A DigiBoosterPRO-t ajanlom. Jo a kornyezet, kelloen sok funkciot tud, es a leglenyegesebb formatumokban tud menteni is. (Pld AIFF-kent h. egybol audio CD-re ird a munkad.)
Ha egy lemezre 5-6 zenet tettel, akkor kicsit aggodom, h. bar 8bit-es hangmintakrol beszelunk, de azert nem tul alacsony mintavetelezesuek-e. Jo, tudom h. az Agony zenejeben van 3 zongora meg 2 hegedu hangszin es megis jol szol, a Flashback Options zenejerol nem is beszelve, de azert megis, erdekes lehet.

A regi jo bulik sajnos elmultak. Idonkent en befutok egy-egy rendezvenyre, de a regmult arnyait kergetem. Szerintem keveseknek jelenti mar azt az Amiga, amit nekem. Mindegy.
Reynolds/TBS
Amiga 4000T - The Beast / Amiga 4000D - The Beauty / Amiga CDTV / Amiga CD32 / Amiga 1200HD - The Unique / Amiga 500 - The Origin / Amiga 600 - The June Bug ;)

#1882 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 18:31

Idézet: Aramir - Dátum: 2008. júl. 4., péntek - 23:51

Nem kell hozzá 2.5 mega ram, még akár 512k rammal is megy elvileg, pont az a jó benne, hogy csak egy WB lemez kell hozzá.
Leírás itt van:
http://aramir.uw.hu/leiras.txt
A hozzávaló cuccok meg itt:
http://aramir.uw.hu/AmigaTransfer.rar
WB lemezt meg a kábelt meg mindenki szerezze be maga  :D

(a leírás régi, reférne egy kis kiigazítás, pl az ADD44k vagy az ADD21K-val sem tudtam nagyobb sebességet kicsikarni egy 500-as gépből, asszem 28ezervalamennyi volt a max baudrate, amit tudott)

Ja, a kábelt nézd meg mielött használod, én is egy pc-s 9-25-ös kábelt vettem annó, és egy lábat úgyemlékszem átkellett forrasztanom.

Bocsi, de emlekeim szerint az Add44K es Add21K nem csinal mast, mint a chipram-ot probalja felszabaditani, ha valamiert nagyon keves ami rendelkezesre all, azt is ugy teszi, h. elvesz bitplane-et az adott videomodbol, es igy a kepernyo megjelenitesre kevesebb ram kell. Teszi mindezt ugy, h. nem kell modositania prefs beallitasait, megnyitni screenmode modosito toolt a beallitasok kozott, ami eseten szinten lehetseges lehet(ne) h. vmilyen rendszerlib be talal toltodni es bentmaradni a memoriaban.

Udv,
Reynolds/TBS
Amiga 4000T - The Beast / Amiga 4000D - The Beauty / Amiga CDTV / Amiga CD32 / Amiga 1200HD - The Unique / Amiga 500 - The Origin / Amiga 600 - The June Bug ;)

#1883 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 18:37

Idézet: Kosztya19 - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 21:48

Na itt vagyok, és követem a hozzászólásokat, de ez a "Reynolds" nevű egri felhasználó még nem szólt hozzá eddig (ő lenne az, aki a közelben is meg tudná oldani a problémáimat).
Nem tudtok adni egy mail-címet, amin elérhetem?

És akkor a többi kérdésem, amire csak igen/nem válszra lenne szükségem, maximum egy kis magyarázó szöveggel, (hátha én is át tudnám alakítani a "mod" file-jaimat pc formára, mert elvileg a legtöbb dolog meg van hozzá:

1. - PC monitort össze lehet-e kötni Amigával, és működik-e vele az Amiga? (Sajnos az amigás monitorom kifingott, és úgy tudom, hogy az átvitelnél kell egy bekapcsolt Amiga+monitor és egy bekapcsolt PC+monitor és egy ezeket összekötő null modem kábel.)

2. - Ez a null modem kábel ugyanaz a 2*25 tűs csatlakozó amit a kereskedelemben is lehet kapni (mert ilyenem van) vagy pedig speciálisan átalakított?

Azt hiszem elsőre ennyi is elég... Az előzmények (amik a problémámat taglalják bővebben) az előző oldalon találhatóak. Köszi még egyszer a segítséget!!!

Hali,

PC monitort osszekothetsz Amigaval. Csak azt kell megoldanod, h. a gep es a monitor kozott legyen olyan device, ami megoldja h. 31KHz-es jel erkezzen a monitorba. Ehhez elvileg a tok mezei jelatalakitok kis alkalmasak, nem feltetlenul kell speci Amiga HW, bar a minoseg megkerdojelezheto.

Nem hasznalok nullmodem kabelt Amiga es pece kozott, szal ez passz.

Udv,
Reynolds/TBS

#1884 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 17. 18:44

Idézet: Zolaash - Dátum: 2008. jún. 26., csütörtök - 21:11

I hope this helps the A1200 and A4000(T) users in our community.

Persze érvényesek a hibajelzések a többi típusra is.

Kar h. arra nincs info, mit kezdjek olyan geppel, ami latszolag hibatlan, de full gfxbug. Mar kiramoltam minden csipet, atneztem tovirol hegyire a lapot de semmi. Erdekes a dolog, mert az elso Amigam volt ilyen, amibe gyarilag nem toltak be rendesen a tokozott IC-ket, szetboritas utan az megoldodott. Ennel ez nem akar osszejonni. Mondjuk letornem a kezet, ha tudnam ki faragta be olyan ormotlanul a +0.5mega ramot az alaplapra... Most lehet nem kene sakkoznom rajta h. mit szurt mashol el...

A benthagyott idezetrol csak annyit, h. ugy tudom eltero szinkodok vannak a kulonbozo gepeknel. Utana kene neznem...

Udv,
Reynolds/TBS

#1885 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 12:44

sziasztok, remélem tud v.ki segíteni..
elveszett a c16 alapgépből a fő biztosíték.. milyet vegyek bele, milyen van benne gyárilag?
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#1886 Felhasználó inaktív   Bi7BuLL 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:45

Egy kis mese...

Hát igen, azok a régi szép idők! A Csokonaiban hegyekben állt a junoszty monitor, azt hiszem, huszon-pár forintért lehetett kölcsönözni órákra. Na és az a finom szendó, hátul a büfében? Emlékszem jól, annyian voltunk egy-egy partin, hogy a tömegtől alig tudtunk visszamenni a gépeinkhez. Néha még a színpadon is asztalok lettek felállítva, emlékszetek? Volt ott egy idősebb spektrumos, valaki biztos tudja a nevét, talán Dezső bá', aki szekrényajtónyi kazival érkezett. Még az a kincs! :) Az első Amigák sokkoltak bennünket, a tömeg szó szerint egy emberként szédelgett a Stunt Car Racer láttán. A Computer Karácsony pedig mindennek a megkoronázása, soha nem fogom elfelejteni az utolérhetetlen hangulatot. Örülök, hogy részese lehettem ezeknek az éveknek és sajnálom a fiatalabb kollégáimat, akinek a DEMO szó hallatán egy új pc-s játék előzetese rémlik fel. Hiába csak 7-10 év van köztünk, de mintha fényévek választanának el minket. A minap megmutattam nekik a 93'-as assembly győztes Second Reality-t. 1. Gőzük nem volt róla 2. Mi az a GUS? 3. Mi az az EMS? Miután a bácsi (én) végigvitte őket a múzeumban, elindítottam a progit és... kiröhögtek! :)
Szóval, vannak még elvakult Amigások, 64-esek, Spektrumosok akiknek a szekrényében van egy-egy féltve őrzött darab a gyerekkorukból, amit majd sokat mesélve átadnak továbbőrzésre fiaiknak, unokáiknak. Én akárhányszor ránézek a gépeimre, egy picit az akkori önfeledt-önmagammá válok és az érzések is előjönnek, így a 64 és az Amiga is a lakás szerves részét képezik, az asszony nagy örömére :)

üdv & hajrá

Zoli

#1887 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 08:34

Idézet: Bi7BuLL - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 23:45

Egy kis mese...

Hát igen, azok a régi szép idők! A Csokonaiban hegyekben állt a junoszty monitor, azt hiszem, huszon-pár forintért lehetett kölcsönözni órákra. Na és az a finom szendó, hátul a büfében? Emlékszem jól, annyian voltunk egy-egy partin, hogy a tömegtől alig tudtunk visszamenni a gépeinkhez. Néha még a színpadon is asztalok lettek felállítva, emlékszetek? Volt ott egy idősebb spektrumos, valaki biztos tudja a nevét, talán Dezső bá', aki szekrényajtónyi kazival érkezett. Még az a kincs! :) Az első Amigák sokkoltak bennünket, a tömeg szó szerint egy emberként szédelgett a Stunt Car Racer láttán. A Computer Karácsony pedig mindennek a megkoronázása, soha nem fogom elfelejteni az utolérhetetlen hangulatot. Örülök, hogy részese lehettem ezeknek az éveknek és sajnálom a fiatalabb kollégáimat, akinek a DEMO szó hallatán egy új pc-s játék előzetese rémlik fel. Hiába csak 7-10 év van köztünk, de mintha fényévek választanának el minket. A minap megmutattam nekik a 93'-as assembly győztes Second Reality-t. 1. Gőzük nem volt róla 2. Mi az a GUS? 3. Mi az az EMS? Miután a bácsi (én) végigvitte őket a múzeumban, elindítottam a progit és... kiröhögtek! :)
Szóval, vannak még elvakult Amigások, 64-esek, Spektrumosok akiknek a szekrényében van egy-egy féltve őrzött darab a gyerekkorukból, amit majd sokat mesélve átadnak továbbőrzésre fiaiknak, unokáiknak. Én akárhányszor ránézek a gépeimre, egy picit az akkori önfeledt-önmagammá válok és az érzések is előjönnek, így a 64 és az Amiga is a lakás szerves részét képezik, az asszony nagy örömére :)

üdv & hajrá

Zoli

Hja, anyu nalunk is meseli a baratainknak, h. min szokta elutni szabad parperceit. Mindenki bamul elhulve... :p
mondjuk telleg kevesen ismerik manapsag a Superfrog-ot meg a Slamtilt-et...
A fiam viszont rendre le akar ulni az Indianapolis 500 meg a Toyota Celica GT ele. Neha alig tudom kirobbantani a vas elol... Meg szerencse h. nem egy van :)

Udv,
Reynolds/TBS

#1888 Felhasználó inaktív   jamespond 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 17:23

Idézet: Bi7BuLL - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 22:45

Egy kis mese...

üdv & hajrá

Zoli

Hmmm!!! Hát igen! Sacc 20 éve foglalkozom/dolgozom számítógéppel. Volt benne ZX-81, c16, plus4, c64, pc..... Az amiga akkoriban tényleg sokkoló volt. Még az akkori pécékhez képest is!!! C64-hez szokott szememmel alig hittem, hogy ilyen lehetséges. Szerintem az Amiga a számítástechnika egyik legszebb korszaka volt. Valahogy van ennek a gépnek valami varázsa! Ami a pc-kből kimaradt. Hiába minden gigahertz! És ezt egy pc-s sosem fogja megérteni. Nem véletlenül van még mindig ennyi amigás.
Nem bántom a pc-t sem mert azzal dolgozom, de csak egy elüzletiesített gép. Semmi más. Alsó kategóriás tömegcikk. Nekem mindig csalódás volt. Több gigahertz-es gépek, akadozó grafikával.
A500-ra, 7,14MHz-re és 1 mega RAM-ra hihetetlenül szép kivitelű programokat írtak. Sokszor assemblerben és direkt hardver eléréssel. Sokkal jobban átgondolt progik voltak. Ma már a programozók nincsenek rákényszerítve arra, hogy a program kicsi és jó legyen. Inkább mindenféle förmedvény nyelven írják a progikat, gyenge optimalizálással. Mert a pc-s elv az, hogy majdcsak jön egy olyan proci amit ezt is megeszi.
A500 512kbyte chip, 9,5mbyte fast,1g hdd,ks2.05,kcs powerboard
A1200 tower,blizzard1230 50Mhz,2mbyte chip,32mbyte fast,EGS spectrum28/24,19"viewsonic tft,3com lan
A2000 romokban,javítás alatt

dreamcast,megacd,ps1,ps2,xbox,xbox360,gamecube

#1889 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 15:27

Nakérem.

Kivancsi voltam a mutatvanyra, miszerint fehérré lehet varázsolni a sárgult cuccokat, szoval vettem egy uveg 12%-os peroxidot.
Ket tesztalany lett kinevezve a nagy feladatra, egy A4000D floppytakaro elolap, es egy A3K uazon darabja. Mindketton jol lathato az eredeti szin, es a valtozas.
Elso kiserlet: 3 napig uszkalt a peroxidban a 4K muanyagja. A folyamat helyszine a garazs, huvos, sotet helykent. idonkent frissitettem a lottyot, mert illekony a draga, majd tisztara mostam. Az eredmeny, h. nincs eredmeny, nem valtozott semmi.  :down:

Masodik kiserlet: 2.5 napig uszkalt a 3K elolap ugyanilyen kozegben. Mosas utan lathatoan nincs valtozas.  :down:

Harmadik kiserlet: Elokerult a tisztitoszerek kozul egy flaska feher por. a felirat szerint ez nem mas mint feherito. Vizzel elkevertem (nem tul jol sikerult teljesen feloldani, de teny h. a viz allaga jelentosen valtozott, bar az edeny aljan osszegyult az anyagbol nem keves - talan kesobb azt is fel tudom higitani, ha a vizet leontom rola... A helyszin a terasz, szabad levegon, kiteve a napsutes (UV es tsai) valamint az idojaras egyeb viszontagsagainak. Az edenyben helyet foglalt a 4K darabja. kevesebb mint 4 oraval kesobb latvanyos szinbeli valtozas, az anyag sargult felulete feheredik! :cool:

Tapintassal nem erzekelheto h. az anyag karosodott volna! :banana:
A kiserlet folytatasaban csatlakozott az A3K elolapdarab is, valamint egy nagymertekben sargult C64-es billentyu, ellenorizendo h. a felirat elmulik-e a kezeles soran. :paci:

Egyeb tovabbi infok eseten igeny szerint kommentalom a torteneseket...  :birthday2:
Reynolds/TBS

#1890 Felhasználó inaktív   Bi7BuLL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 21:06

Idézet: Reynolds - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 15:27

Nakérem.

Kivancsi voltam a mutatvanyra, miszerint fehérré lehet varázsolni a sárgult cuccokat, szoval vettem egy uveg 12%-os peroxidot.
Ket tesztalany lett kinevezve a nagy feladatra, egy A4000D floppytakaro elolap, es egy A3K uazon darabja. Mindketton jol lathato az eredeti szin, es a valtozas.
Elso kiserlet: 3 napig uszkalt a peroxidban a 4K muanyagja. A folyamat helyszine a garazs, huvos, sotet helykent. idonkent frissitettem a lottyot, mert illekony a draga, majd tisztara mostam. Az eredmeny, h. nincs eredmeny, nem valtozott semmi.  :down:

Masodik kiserlet: 2.5 napig uszkalt a 3K elolap ugyanilyen kozegben. Mosas utan lathatoan nincs valtozas.  :down:

Harmadik kiserlet: Elokerult a tisztitoszerek kozul egy flaska feher por. a felirat szerint ez nem mas mint feherito. Vizzel elkevertem (nem tul jol sikerult teljesen feloldani, de teny h. a viz allaga jelentosen valtozott, bar az edeny aljan osszegyult az anyagbol nem keves - talan kesobb azt is fel tudom higitani, ha a vizet leontom rola... A helyszin a terasz, szabad levegon, kiteve a napsutes (UV es tsai) valamint az idojaras egyeb viszontagsagainak. Az edenyben helyet foglalt a 4K darabja. kevesebb mint 4 oraval kesobb latvanyos szinbeli valtozas, az anyag sargult felulete feheredik! :cool:

Tapintassal nem erzekelheto h. az anyag karosodott volna! :banana:
A kiserlet folytatasaban csatlakozott az A3K elolapdarab is, valamint egy nagymertekben sargult C64-es billentyu, ellenorizendo h. a felirat elmulik-e a kezeles soran. :paci:

Egyeb tovabbi infok eseten igeny szerint kommentalom a torteneseket...  :birthday2:

jöhet a köv rész!

pont erre vártam, hogy végre valaki megírja a frankót! nekem is van mindenféle sárgaság :)

üdv

#1891 Felhasználó inaktív   sirkope 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 06:20

Hali,

Hogy lehet meghackelni egy rev 2B amiga 1200 alaplapot, hogy RGB porton kiadjon +12V-ot? E nélkül ugyanis az újabb TV-k nem váltanak át SCART módba :(
Commo-do-re

#1892 Felhasználó inaktív   Zolaash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 17:06

Idézet: sirkope - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 6:20

Hali,

Hogy lehet meghackelni egy rev 2B amiga 1200 alaplapot, hogy RGB porton kiadjon +12V-ot? E nélkül ugyanis az újabb TV-k nem váltanak át SCART módba :(

Az Amiga 23 pólusú video kimenetén a 22. láb a +12 volt. Ha nem vált át a tv-d, akkor valószínűleg sok neki a 12 volt. Ha jól emléxem 3 volt a megfelelő feszültség. Ezt egy 1 kilo ohm-os ellenállással éred el.  ;)
Üdv: Zolaash

Commodore Amiga 500@7,14Mhz :D + 2 Megz Fastram
Commodore Amiga 1200 + Blizzard 1230/IV + 32 Megz Ram

#1893 Felhasználó inaktív   sirkope 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 17:52

Idézet: Zolaash - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 18:06

Az Amiga 23 pólusú video kimenetén a 22. láb a +12 volt. Ha nem vált át a tv-d, akkor valószínűleg sok neki a 12 volt. Ha jól emléxem 3 volt a megfelelő feszültség. Ezt egy 1 kilo ohm-os ellenállással éred el.  ;)

Amiga Hardware Database:

revision 2B (Photo)
    uses 256k×16 chips for Chip RAM
    Budgie rev A
    the mouse port is on a separate panel
    the +12V is missing from the RGB port - genlocks work only with external power supplies

Scart specifikáció:

8. SWTCH  Audio/RGB switch / 16:9  0-2 V=TV, 5-8 V=WideScreen, 9.5-12 V=AV Mode  >10 kohm

Egy kb. 20 éves TV-n van kép, a kb. 10 éves Grundig TV nem vált át külső jelforrásra.
Commo-do-re

#1894 Felhasználó inaktív   Zolaash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 22:14

Idézet: sirkope - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 17:52

Amiga Hardware Database:

revision 2B (Photo)
    uses 256k×16 chips for Chip RAM
    Budgie rev A
    the mouse port is on a separate panel
    the +12V is missing from the RGB port - genlocks work only with external power supplies

Scart specifikáció:

8. SWTCH      Audio/RGB switch / 16:9      0-2 V=TV, 5-8 V=WideScreen, 9.5-12 V=AV Mode      >10 kohm

Egy kb. 20 éves TV-n van kép, a kb. 10 éves Grundig TV nem vált át külső jelforrásra.

Ööööööööööööööö... Passz.  :eek:  :grrr:
Üdv: Zolaash

Commodore Amiga 500@7,14Mhz :D + 2 Megz Fastram
Commodore Amiga 1200 + Blizzard 1230/IV + 32 Megz Ram

#1895 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 05:45

Nos, az első eredmények:

Kép

Kép

A C64-en talan latszik, h. az also sorbol probaltam ki a mutatvanyt egy gombon.
Egyebkent a 4000-es Floppy takarolapja is koszoni, jol van, a 3K-s muanyag nemkulonben. Most mar van kedvem visszatenni a gepekre, nem rikit a sargasaguk...
Sztem lehetnek hasznalhatobb anyagok / hatekonyabb folyamatok, de engem az erdekelt h. mukodik-e.
A feherito markajat nem neztem meg, de a tokatlagos, ruhakhoz hasznalt anyagrol van szo.

Mindenesetre erdemes elkezdeni a pancsolast, van eredmenye.

Üdv,
Reynolds/TBS

#1896 Felhasználó inaktív   Bi7BuLL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 08. 17:52

állat! :respect:

nekem úgy tűnik, hogy a 64-es jobbra/balra gombja lenne letakarítva, remélhetőleg nem nyúlok mellé nagyon... :think:
leszedted azt a gombot? mert én próbáltam itthon szétszedni a 64 billentyűzetét, de nem engedte! ha tudod írd meg pls, hogy mellik tisztítószer volt az.

üdv

#1897 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 11. 15:40

Idézet: Bi7BuLL - Dátum: 2008. aug. 8., péntek - 18:52

állat! :respect:

nekem úgy tűnik, hogy a 64-es jobbra/balra gombja lenne letakarítva, remélhetőleg nem nyúlok mellé nagyon... :think:
leszedted azt a gombot? mert én próbáltam itthon szétszedni a 64 billentyűzetét, de nem engedte! ha tudod írd meg pls, hogy mellik tisztítószer volt az.

üdv

Uraim,

A következő tesztalany egy A500 egér. szándékosan csak a felső darabot néztem meg.

Kép

Kép

A C64-es gombot nagyon egyszerűen szedtem le, több irányból feszítettem óvatosan felfelé. Kellő körültekintéssel lejön egyszerűen, ugyanúgy vissza is applikálható, csak a helyére kell pattintani.

Üdv,
Reynolds/TBS

#1898 Felhasználó inaktív   nowadays 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 17. 20:57

Sziasztok!
A régi időkből megmaradt pár amiga lemezem amiken .mod zenék vannak, néhány saját készítésű is. Valaki nem tudná átmásolni nekem akinek van hozzá gépe és ideje, sajnos anno nem tettem meg mikor még megvoltak hozzá a feltételeim. (kb. 13 éve). Nem kérem ingyen.
Köszönöm.

#1899 Felhasználó inaktív   Reynolds 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 20:52

Idézet: nowadays - Dátum: 2008. aug. 17., vasárnap - 21:57

Sziasztok!
A régi időkből megmaradt pár amiga lemezem amiken .mod zenék vannak, néhány saját készítésű is. Valaki nem tudná átmásolni nekem akinek van hozzá gépe és ideje, sajnos anno nem tettem meg mikor még megvoltak hozzá a feltételeim. (kb. 13 éve). Nem kérem ingyen.
Köszönöm.

Hali,

Ha van kedved ellatogatni Szigetszentmiklósra, bármire átmásolom / konvertálom Neked.
Pénzt nem kérek, köszönöm.  ;)

Üdv,
Reynolds/TBS

#1900 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 25. 22:37

Hasonló feltételekkel vállalom a XIX. ker-ben. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

Téma megosztása:

• (162 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.