Elküldve: 2005. 09. 05. 18:10
Üdv!
Én ilyet még nem láttam, de hátha más igen: a gépem minden felbontásban, színmélységben és frissítési frekvencián függőleges csíkokat, vagy zöld "idézőjeleket" produkál a monitoromon - egyedül kivéve a 32 bites színmélységet, amivel semmi probléma, akármilyen felbontáson és frissítési frekvenciával. Hogy nem monitorhiba, az abból látszik, hogy a csíkok és a zöld hibák pillanatokra eltűnnek ott, ahol éppen képfrissítés történt, de pár pillanat múlva visszatérnek. Erőteljes vinyóhasználat alatt a kép vibrálni látszik, néha kitisztul. Nem is Windows hiba, és nem is vírus, mert már a karakteres boot képernyő alatt is látszik, a ramteszt alatt. Érdekes módon a BIOS Setup ablakkal viszont sincs gond. Megnéztem pár játékot is, olyanokat, amelyek pl. DirectX, vagy OpenGL alatt futnak, és nem 32 bites színmélységen. A jelenség azoknál is jelentkezik.
A hiba számomra erősen hardveresnek tűnik. Eddig soha nem jelentkezett, ma kb. egy órával ezelőtt kezdte el, a bekapcsolás után még jó volt. A kártyát kivettem, letisztogattam, a csatlakozókat megigazítottam, semmi.
A konfig itt alul látható, az aláírásomban. Nincs semmi húzva, soha nem is volt.
Jelenleg olyan helyen vagyok, ahol egyelőre nincs lehetőségem csere videókarival megnézni a dolgot, viszont szeretném behatárolni, hogy tényleg azzal van-e gond. Milyen irányba induljak, mit próbáljak még ki, amíg végleg be nem döglik, vagy meg nem javul? Esetleg valaki látott-e már ilyen jelenséget?
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.