HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 24. 14:41

Idézet: Protko - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 11:51

:offtopic:
Ha érdekel valakit 21"os monitor 22e forintért dobjon egy mailt a protko1@mailbox.hu-ra

1600x1200-on 85Hz-et tud!! :respect:
ON

frí áp
:up: vétel ...bár nem tudja sajna a 1920 x 1440 felbontást..  :smoker:

bár az egész  :offtopic:

Szerkesztette: kukelyk 2004. 06. 24. 14:41 -kor

#82 Felhasználó inaktív   PET^ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 26. 23:53

Létezik valami program amivel meg tudom állípítani egy öreg analóg monitor vertikális és horizontális Hz értékeit? Vagy valami egyéb módszer? Everest sajnos nem tud segíteni, csak digit monitornál...

#83 Felhasználó inaktív   Sunsetjoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 27. 00:08

Sziasztok!

Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, de hirtelen nem találtam erre való topicot. A helyzet a következő:

a windows (XP) indításakor, közben a monitor képe 2x-3x villan (illetve eltűnik), szinte olyan, mintha állítás után "ugrál" (amikor pl. frissítést állítok, és tesztel). Lehet hogy alaplap-videokari kompatibilitás a baj? Azt is észrevettem, hogy a rendszernapló szerint, amikor belépek (magyarul indul a winxp) akkor ezt jegyzi be:

"AMLI: Az ACPI BIOS nem engedélyezett IO-portcímre (0xcf8) próbál írni, amely a(z) 0xcf8 - 0xcff védett címtartományba esik. Ez a rendszer instabil működéséhez vezethet. Technikai segítségnyújtásért forduljon a rendszer szállítójához. "

és

"AMLI: Az ACPI BIOS nem engedélyezett IO-portcímről (0xcfc) próbál olvasni, amely a(z) 0xcf8 - 0xcff védett címtartományba esik. Ez a rendszer instabil működéséhez vezethet. Technikai segítségnyújtásért forduljon a rendszer szállítójához.  "

az alaplap ABIT-VH6T (a legújabb alaplapi driverrel, ami van hozzá) a videokari Geforce4MX460 (56.72, bár régebbről is csinálta ezt) , monitor Proview 15" (1024x768@60Hz sajnos)

ami azt illeti, hogy mióta ez a kártya van benne, azóta csinálja, de nem tudom miért...

ha tudtok róla valamit, akkor szívesen várom a tanácsot, javalatott, letolást:)

Sunsetjoy

#84 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 21:50

Idézet: PET^ - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 0:53

Létezik valami program amivel meg tudom állípítani egy öreg analóg monitor vertikális és horizontális Hz értékeit? Vagy valami egyéb módszer? Everest sajnos nem tud segíteni, csak digit monitornál...

powerstrip...igaz csak 30 napig műxik  ;), de lehet drivert is csinálni vele...

#85 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 18:53

Idézet: PET^ - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 0:53

A könyvében szokott benne lenni (persze ha még megvan). Ha csak egy adott felbontáshoz tudod, hogy mennyi a max vertikális frissítés, akkor a horizontális egyszerűen kiszámolható, pl. ha 1024x768-ban szeretnél 85 Hz-et, akkor (768*1.05)*85 Hz=68.5 kHz horizontális frekvenciájú a monitor legalább.

#86 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:02

szori, azt olvastam, h be tudom-e állítani... :omg:

#87 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 14:24

A powerstrip az aktuális horiz/vert. frissítéseket jeleníti meg szóval jó lesz az arra is ;)

Viszont most jön nekem egy kérdés: DOS-ban hogy lehet megoldani hogy ne 60hz legyen a frissítés? Powerstrippel lehet? Vagy van valami más mód? A 486-osok/P1-esek korában is voltak 19" moncsik, és akkor még igen sokat volt a DOS használva. Nem igazán tudom elképzelni hogy 60hz-en használták volna :confused:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#88 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 14:32

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 15:24

Viszont most jön nekem egy kérdés: DOS-ban hogy lehet megoldani hogy ne 60hz legyen a frissítés? Powerstrippel lehet? Vagy van valami más mód? A 486-osok/P1-esek korában is voltak 19" moncsik, és akkor még igen sokat volt a DOS használva. Nem igazán tudom elképzelni hogy 60hz-en használták volna :confused:

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=5...dpost&p=1620682

#89 Felhasználó inaktív   kukelyk 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 29. 14:49

Idézet: HavocS - Dátum: 2004. jún. 29., kedd - 15:24

A powerstrip az aktuális horiz/vert. frissítéseket jeleníti meg szóval jó lesz az arra is ;)
...........

ja, ha van egy jó beállítás, akkor igen... :)

#90 Felhasználó inaktív   HavocS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 30. 12:17

Hasse: köszönöm :respect:
|Asus P5B|C2D E6300@7x430|2x1GB DDR2|Asus ATi HD3870|

#91 Felhasználó inaktív   osbebei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 00:57

Báááá, megőrülök.

Problémám nem újkeletű, már volt itt ilyenre példa, viszont súlyosabb.

Szóval mint korábban olvasható volt másoknál, Nekem is mióta új videókártyám van (SapphireAtiRadeon 6900XT) megesik hogy egyszercsak az XP elfelejti hogy milyen monitorom is van (Fujitsu-Siemens C996, de szerintem ez lényegtelen). Elfelejti a típusát, azt mondja rá hogy alapértelmezett monitor, és beálít egy 60Hz-es alapfelbontást. (XP 85öt ír ki még mindig, de ez a monitor szerint 60 - és tényleg csak 60, vibrál mint a dög).
Monitor drivert letöltöttem, telepítettem, felbontást választottam - 85Hz, minden szép és jó volt. (kb. heti 1x alkalommal, ez még belefért)

De ma úgy döntött, hogy ez neki már kevés.
HA MEGFESZÜLÖK SE TUDOK 60HZ-nél többet kihozni a monitorból.
Sehogyse.
Akármilyen felbontást választok akármilyen frissítéssel, a frissítés mindig 60hz marad, csak a felbontás változik.
Persze mindenhol (Megjelenítés -> Beállítások -> Speciális -> Monitor és Adapter fül alatt is) más frekvencia olvasható, de a monitor 60Hz-en működik.

Felraktam, leszedtem, újraraktam a drivert, 0 eredménnyel.
Egyik fórumon ajánlottak egy PowerStrip nevű programot, de azzal sem tudtam 60Hznél többet produkálni.
Illetve úgy igen, hogy manuálisan állítottam be 85re (beleírtam szépen számokkal hogy 85), de a csúszkán hiába állítottam 85re, 60 maradt.

Nagyon szeretnék vmi végleges megoldást találni 29 napon belül, amikor is lejár a PowerStrip, különben jön a szemkifolyás  :(

Ja, és olyan "DDC information" dolgot nem találtam a Monitor tulajdonságainál. Bár kétlem hogy ez lenne a bibi, hiszen csak "néha" produkálta ezt. Illetve most persze már állandóan, de korábban voltak "rendes 85Hz-es időszakai".

Hát röviden ennyi volna a probléma, ha valakinek van valami ötlete kérem ne habozzon  :respect:

#92 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 06:40

Idézet: osbebei - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 1:57

Ja, és olyan "DDC information" dolgot nem találtam a Monitor tulajdonságainál. Bár kétlem hogy ez lenne a bibi, hiszen csak "néha" produkálta ezt. Illetve most persze már állandóan, de korábban voltak "rendes 85Hz-es időszakai".

Win9x alatt az a registrys kulcs van helyette (IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo), az is le van írva. (Gondolom nem XP/2k a rendszer). Úgy tűnik, hogy a monitorod DDC tulajdonságai idővel kicsit megkoptak, pl. kontaktos lett az erre szolgáló láb a csatlakozón.

#93 Felhasználó inaktív   osbebei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 14:43

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 7:40

Win9x alatt az a registrys kulcs van helyette (IDCRegOptionDontUseOSMonitorInfo), az is le van írva. (Gondolom nem XP/2k a rendszer). Úgy tűnik, hogy a monitorod DDC tulajdonságai idővel kicsit megkoptak, pl. kontaktos lett az erre szolgáló láb a csatlakozón.

Igen olvastam hogy Win9x alatt registryben kell átírni a kulcsot, de ez XP. Mindenesetre azért rákerestem, ám sikertelenül.. Az pedig hogy "megkoptak" a dolgok elég rosszul hangzik, ugyanis a monitor és a vid.kártya sem öregebb 6 hónapnál  :think:

#94 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 14:50

Idézet: osbebei - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 15:43

Igen olvastam hogy Win9x alatt registryben kell átírni a kulcsot, de ez XP. Mindenesetre azért rákerestem, ám sikertelenül.. Az pedig hogy "megkoptak" a dolgok elég rosszul hangzik, ugyanis a monitor és a vid.kártya sem öregebb 6 hónapnál  :think:

Na az ciki. CRT monitornál illene ott lennie a DDC/Refresh override fülnek XP alatt. E mögött is registry van nyilván, csak másik kulcs, majd megnézem regmonnal.

#95 Felhasználó inaktív   osbebei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 19:30

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 15:50

Na az ciki. CRT monitornál illene ott lennie a DDC/Refresh override fülnek XP alatt. E mögött is registry van nyilván, csak másik kulcs, majd megnézem regmonnal.

Előre is köszönöm szépen hogy megnézed, ha pedig az majd megoldja a problémát, akkor pláne :)

#96 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 20:21

A DDC/Refresh fület a Display Properties\Settings\Advanced\Displays\Monitor menüből a
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Desktop\{95853736-C40F-4DF7-8C9B-137BE03CCE2E}:CRTLimit =(01 00 00 00)" értéke hozza elő (Cat 4.6-ban legalábbis így van).

Ez a registryben többek közt a "DALR6 CRT_Info" és a "DALR6 CRT_MaxModeInfo" értékeket birizgálja valahol a "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\..." alatt, de ez már nem olyan egyszerű, úgyhogy remélhetőleg mégis megjelenik ez az ablak:

Kép

#97 Felhasználó inaktív   osbebei 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 22:35

Idézet: Hasse - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 21:21

A DDC/Refresh fület a Display Properties\Settings\Advanced\Displays\Monitor menüből a
"HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\ATI Technologies\Desktop\{95853736-C40F-4DF7-8C9B-137BE03CCE2E}:CRTLimit =(01 00 00 00)" értéke hozza elő (Cat 4.6-ban legalábbis így van).

Ez a registryben többek közt a "DALR6 CRT_Info" és a "DALR6 CRT_MaxModeInfo" értékeket birizgálja valahol a "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Video\..." alatt, de ez már nem olyan egyszerű, úgyhogy remélhetőleg mégis megjelenik ez az ablak:

És ismét 85Hz, győzelem, nagyon szépen köszönöm!  :respect: :respect: :respect:

#98 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 05. 22:52

Idézet: osbebei - Dátum: 2004. júl. 5., hétfő - 23:35

És ismét 85Hz, győzelem, nagyon szépen köszönöm!  :respect:   :respect:   :respect:

Még szerencse. Az "USE DDC" előtti kör kék nálad, vagy szürke, mint a képen?

#99 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 07. 07. 00:37

Lenne egy kérdésem egy ViewSonic VP171b-m van (TFT) és az az érdekesség, hogy ha a monitor 75Hz-re van állítva, akkor filmnézés közben "szőrös" lesz a kép. Tehát a filmben lévő dolgok szélén olyan mintha rövid csíkokat vágtak volna bele. Ezt így meg tudom szüntetni, ha lerakom 60Hz-re a frissítést.
Szóval az lenne a kérdés, hogy van-e valamilyen mód esetleg arra, hogy ez a "szőrözés" megszünnyön 75Hz-nél? Egyébként ez a jelenség csak videózáskor jön elő, sehol máshol.

#100 Felhasználó inaktív   kenwud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 07. 08. 10:05

9800-as radeon es  samsung syncmaster 957df monitor mellett van-e lehetoseg 1280X1024ben (960-at javasoltak,de ott nem tudom annyira megnyujtani a kepet,hogy kitoltse a kepernyot  :confused: ) 85-nel nagyobb kepfrissitesre?

100-at sajnos nem tudja legalabbis az xp elrejti,ha letiltom azokat a mdokat,amiket a moncsi nem bir.

kilencvenakarhany hz-t lehet vhogy beallitani ?

biztonsagos ugy is a monitort hasznalni ?

http://195.70.36.158/termekek/irodai_munka..._sym_957df.html
-Mi a közös a traktorban és a buziban?
- Mindkettőnek szaros a gumija.

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7