HWSW Informatikai Kerekasztal: Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Frissítéssel és felbontással kapcsolatos problémák 60 Hz és tsai. Nyugodtan lehet kérdezni. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   FEARnet 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 10:36

Idézet: Hasse - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 23:52

Szerintem az extended desktop beállítás pontosan ezt fogja csinálni.

es ezt hol keressem?:)

#662 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 21:20

Üdv
Most vettem egy 19" ASUS WideScreen TFT-t és nem tudom belőni a megfelelő felbontást. Most éppen 1280*960-on van de olyan mintha kicsit sharpen-es lenne a szöveg. Más minden tű éles. Próbálgattam más felbontást is de ott is ez a helyzet.

#663 Felhasználó inaktív   JozsBiker 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 04. 21:25

Idézet: JozsBiker - Dátum: 2007. okt. 12., péntek - 22:09

Most egy kissé kifogytam az ötletekből. Az új kártyámat sajnos nem tudom használni, mert 65 Hz -en borzalom dolgozni.
Örülnék ha valaki tudna segíteni. Köszi.
Jozs

Ne kutassatok tovább a megoldás után  ;) , mert megoldódott a probléma. Mivel a kártyát használtan vettem, nem kaptam hozzá CD -t, hanem a netről szedtem le a kezelőprogramo(ka)t. Úgy látszik ezeket nem választottam ki jól, mert most sikerült egy olyan CD -t szereznem, amit a 9200SE -hez gyárilag adnak, és az arról feltelepített programban már be tudtam állítani, amit akartam.
Mindössze annyi probléma jött elő, hogy a gépben levő PVR2000 -es tuner kártyánál visszább kellett venni a megjelenítés minőségét, mert akadozott a kép. Fura, mert amíg fel nem installáltam a CD -ről a cuccot, addig rendben volt ( vagyis az akadozásnak nem a 9200SE hardvere az oka, hanem valami szoftver ). No mindegy, majd nézelődök a menüpontok között, hátha ráakadok valamire.

Jozs

#664 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 22:58

Idézet: FEARnet - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 10:36

es ezt hol keressem?:)

A videokártya beállítóprogramjában kéne keresni, kiterjesztett asztal címszóval a többmonitoros beállításoknál. Gondolom lehet választani valahol a klón (két monitoron ugyanaz látszik), kiterjesztett asztal (megduplázott munkaterület, az ablakokat át lehet vonszolni egyik monitorról a másikra), iletve theater mód (a második monitoron a videó látszik kinagyítva) között. Most sajnos nincs ATIs gépem, hogy pontosabban leírjam.

#665 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 23:04

Idézet: Grass - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 21:20

Üdv
Most vettem egy 19" ASUS WideScreen TFT-t és nem tudom belőni a megfelelő felbontást. Most éppen 1280*960-on van de olyan mintha kicsit sharpen-es lenne a szöveg. Más minden tű éles. Próbálgattam más felbontást is de ott is ez a helyzet.

A lenti ablakban a második pipa a gyanús, az csinál ilyeneket. (Asztalon jobb klikk + tulajdonságok az előhozása magyar rendszeren pl.)

Csatolt fájl:

#666 Felhasználó inaktív   Grass 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 07:17

THX, így már jó!

#667 Felhasználó inaktív   JozsBiker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 21:57

Idézet: JozsBiker - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 22:25

Mindössze annyi probléma jött elő, hogy a gépben levő PVR2000 -es tuner kártyánál visszább kellett venni a megjelenítés minőségét, mert akadozott a kép. Fura, mert amíg fel nem installáltam a CD -ről a cuccot, addig rendben volt ( vagyis az akadozásnak nem a 9200SE hardvere az oka, hanem valami szoftver ). No mindegy, majd nézelődök a menüpontok között, hátha ráakadok valamire.

Sziasztok !

Szuperjól ellevelezgetek itt magammal, de hátha most mégis segít valaki :-)

Legutóbb ott tartottam, hogy minden rendben volt, csak a TV tuner kártyámból jövő TV képe akadozott. Azóta leszedtem és újra telepítettem az ATI driver -t, és mostmár az is jó, csak ... az a baj, hogy csak a TV -re kitett képernyőn. A számítógép monitorán csak egy nagy sötétség van a TV képet mutató ablakban. Tehát a TV tuner kártya képe csak a TV -n jelenik meg, a számítógép monitoron nem. Tudna segíteni valaki, hogy ezt hogyan lehetne megfordítani ? Köszi!

Jozs

#668 Felhasználó inaktív   JozsBiker 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 14. 23:14

Megoldódott  ;)
(A klón módot tettem át "Szabványos" -ból "Mindegyiken azonos" -ba.)

#669 Felhasználó inaktív   Zsigabá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:47

Az lenne a kérdésem, hogy XP Prof. alatt hogyan lehet megoldani, hogy minden felhasználó beállíthassa a neki megfelelő felbontást úgy, hogy a többiekét ne állítsa el.
A Win-ben ez eredetileg sajnos globális beállítás. NV kártyám van.
( Az nem jó, hogy bejelentkezés után állítgatom, mert az ikonokat összecseszi. )
Kamerák és felvételek, gyártók, forgalmazók, programleírások, egyéb hasznos dolgok

Nem stimmel a parittyásbit !

"Amíg nincs kamerád sírsz. Amint meglesz lapítasz" Kínai közmunkás.

#670 Felhasználó inaktív   somebodyhelptome!? 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 11. 17. 17:18

hello!

nem tom jo helyen jarok e ezzel a kerdesel de azert  felteszem:
Mi az a RAMDAC pontosan ?

#671 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 18. 16:21

Idézet: somebodyhelptome!? - Dátum: 2007. nov. 17., szombat - 18:18

hello!

nem tom jo helyen jarok e ezzel a kerdesel de azert  felteszem:
Mi az a RAMDAC pontosan ?

http://en.wikipedia.org/wiki/RAMDAC
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#672 Felhasználó inaktív   tamaskaa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 21. 00:09

hello

mivel eladtam a videokartyamat, es meg nincs meg az uj, be kellett tennem egy athidalo megoldast egy JEtway FX5200 szemelyeben. a konfig tobbi resze alairasban. A monitoromon a default felbontas 1680*1050. Ezt a kartya nem igazan birja. ha ilyen felbontasra rakom, akkor scrollozni kell az asztalt...

mit csinaljak neki, hogy normalisan tudja megjeleniteni a dolgokat? a legfrissebb drivert raktam fel ra 163.75 talan. ezt dobta az nvidia honlap.
Asus P5K Deluxe WiFi-AP : intel C2D E6750 / D-TEK FuZion : 2*1GB Crucial Ballistix + 2*1GB Geil PC6400 : ExpertVision GeForce 8800GT 512Mb : Pioneer DVR110BK : Hitachi Deskstar P7K 500GB   : ViewSonic VX2025wm : powered by Corsair HX520 : Gigabyte Poseidon : Logitech G5 v2/Qpad highsense : Logitech G15 : Sennheiser PC150 : Watercool Mo-Ra / Alphacool Station passzivH2O

Abit KV8Pro : AMD Sempron 3000+ : 1GB Infineon : Radeon 9250SE : WDigital 20GB : CM Cavalier : Chieftec 450W

Dell Mini 9

#673 Felhasználó inaktív   Crax 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 12. 08. 19:48

Hello!
A monitoromon be lehet állítani a képfrissítés gyakoriságát 60 és 200 Hertz között.
Mennyire állítsam??

#674 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 18:09

hali!

forceware 163.75 driverben hogy lehet akülönböző felbontásokhoz tartozó frissítési adatokat megadni?
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#675 Felhasználó inaktív   Danecay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 21:01

Sziasztok!
De jó, hogy találtam topicot ami kimondottan ilyen jellegű problémákkal foglakozik.
Olyan gondom lene, hogy az Acer X223W monitoromat alapértelmezett megjelenítőnek ismeri fel a Windows így sajnos nem állnak rendelkezésre a megfelelő felbontások. Sajna drivert nem találok a monitorhoz a neten sem és a windows driverek között sem, bár akkor nem tudom, hogy eddig mi alapján ismerte fel a win a monitort. Próbáltam már VGA drivert újrarakni de ez nem segített. Nem tudom mi lehet mert eddig kapásból felismerte mindíg, de így alapértelmezett monitorként a 16:10 arányú felbontásokat nem kínálja fel a gép. Ha tud valaki segíteni jelezze legyen szíves!

Szerkesztette: Danecay 2008. 01. 03. 21:03 -kor

#676 Felhasználó inaktív   firefighter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 13:10

Sziasztok!
Kb. 3 hónapos a monitorom (19"-os Viewsonic VA903b), eddig semmi gond nem volt vele, viszont ma ahogy bekapcsoltam, elkezdett a kép enyhén hullámozni. A frissítés 60-on volt, feltettem a max 72-re, egy kicsit javult, de nem sokat.Galaxy GF 7300 GT videokártya van a gépben, 1280x1024 a felbontás.
Jól megfigyelhető a hiba ha elindítom a DPT nevű pixelhiba kereső progit, akkor minden színnel ok, csak a zöldnél hullámzik, de ott nagyon.
Mi lehet a baj?...nem nagyon értek hozzá...és eddig jo volt.
Segítsetek, ha tudtok légyszi, mit kellene állítanom, és hol...ha lehet akkor szájbarágósan. :respect:

#677 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 13:27

Hello! Most raktam össze egy új gépet, és gondjaim vannak a monitorral.

monitor: 19” LG Flatron F900P crt
videókari: MSI RX 2600XT T2D256EZ
kábel: D-Sub kábel, a videókarinál egy D-sub/DVI átalakítóval (a videokari ugyebár DVI-os)

A probléma az lenne, hogy a monitor alapértelmezett monitorként van felismerve (Xp), és így valami irtó ramaty frissítéssel hajlandó csak menni (hiába állítom pl. 100Hz-re, tuti nem állítódik át, mert ugyanúgy vibrál).

A hozzá való drivert leszedtem, de az illesztőprogram frissítésénél nem tudom feltenni, mert azt mondja az Xp, hogy „a varázsló nem talált a jelenleg telepítettnél alkalmasabbat”. Pedig ez hülyeség, mert jelenleg nincs is telepítve hozzá semmi (az Xp 2001-es alap illesztőprogramja az, amit kiír).

Az Ati Catalyst is csak mint „Default VGA monitor” látja. Szóval, mintha egyáltalán nem lenne felismerve.

A monitor jó, és a driver is jó, amit leszedtem, mert a régi gépemen simán fel tudtam telepíteni, és jó is volt. Ezért gondolom, hogy a baj vagy ott van, hogy egy d-sub/DVI átalakítót használok, vagy az új MSI videókártyával van a gond…

(még annyi, hogy 2 napig egy LG TFT monitor volt rádugva, és annak fel volt rakva a drivere – lehet, ez kavar be? De mondjuk nem hiszem, mert nem mutatja sehol azt az illesztőprogramot, mer azóta el is távolítottam egyszer az illesztőprogramot (igaz, az már a CRT monitor Xp-s semmilyen illesztőprogramja volt…))

Köszi
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#678 Felhasználó inaktív   Hasse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 14:05

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 13:27

A probléma az lenne, hogy a monitor alapértelmezett monitorként van felismerve (Xp), és így valami irtó ramaty frissítéssel hajlandó csak menni (hiába állítom pl. 100Hz-re, tuti nem állítódik át, mert ugyanúgy vibrál).

ATI driverben EDID kikapcs és monitor kézzel beír. Már ha van még ilyen opcióm, nincs előttem ATI-s gép.

#679 Felhasználó inaktív   Taranis 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 14:52

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 13:27

monitor: 19” LG Flatron F900P crt

A hozzá való drivert leszedtem, de az illesztőprogram frissítésénél nem tudom feltenni, mert azt mondja az Xp, hogy „a varázsló nem talált a jelenleg telepítettnél alkalmasabbat”. Pedig ez hülyeség, mert jelenleg nincs is telepítve hozzá semmi (az Xp 2001-es alap illesztőprogramja az, amit kiír).

Ezt az üzenetet akkor szokta kiírni az XP, ha illesztőprogram-frissítéskor hagyod, hogy magának keresse meg az illesztőprogramot. Legalábbis így emlékszem.

Megoldás lehet, hogy haladó módban telepíted fel, és saját kézzel keresed és adod meg neki az .inf fájl-t.
Mivel nem tudom, milyen driverrel próbálkoztál így csatolom azt itt lent, amivel szerintem mennie kéne.

Csatolt fájl:

#680 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 05. 15:03

Idézet: Taranis - Dátum: 2008. jan. 5., szombat - 15:52

Ezt az üzenetet akkor szokta kiírni az XP, ha illesztőprogram-frissítéskor hagyod, hogy magának keresse meg az illesztőprogramot. Legalábbis így emlékszem.

Megoldás lehet, hogy haladó módban telepíted fel, és saját kézzel keresed és adod meg neki az .inf fájl-t.
Mivel nem tudom, milyen driverrel próbálkoztál így csatolom azt itt lent, amivel szerintem mennie kéne.

Köszi, szerintem ez nem az a driver, ami nekem kell, mert ez F900B nekem pedig F900P van (és a driver is ilyen, és az amúgy is jó, mint az a régi gépemen kiderült).

Az illesztőprogramot természetesen haladó módban próbáltam, és manuálisan adtam meg neki a mappát, ahol a driver van - hiába...

azért köszi!  :respect:
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.