Kedves T2k!
Képzeld, tudom, mi az a HW 2D/3D gyorsítás, HAL, ill. API. (Van egy olyan érzésem, hogy jobban is, mint te, mivel programozóként néha használok ilyeneket. Bár eddig még 3D-t nem, csak 2D-t, és az utóbbi években nem OS alá programozok.)
Nos, vetnél egy pillantást erre a képre ("New MorphOS 1.5 with Radeon 3D support"):
http://amiga2k.math....4/P5150928.html
A kép egy nemrég tartott rendezvényen készült, amelyen ezt a bizonyos 1.5-ös verziót mutatták be, aminek az egyik újdonsága épp a HW-es 3D támogatás egyes Radeon kártyákhoz (asszem 7200-9200). (A többi korábban felsorolt kártyához [Voodoo-k, Permedia-k, stb.] már régebb óta van 3D támogatás.) Szemtanúk szerint igen szép sebességgel futott a game, tuti nem prociból ment. (Asszem valahol kézikamerás video is van, de azt nem találom.)
2D támogatás állítólag már 2 éve van Radeon-ra. Ezt én nem tudom bizonyítani (nincs Pegasos-om, közelebbről nem is ismerem), de készülj fel, hogy csak idetéved valaki, aki majd tudja. Egyébként a MorphOS nem szabadforrású, és lehetséges, hogy üzleti alapon kaptak drivert, vagy ilyesmi.
Szerkesztette: Victor 2004. 05. 20. 11:38 -kor