Victor a MesaGL egy C-ben irt OpenGL renderer. Legyszives nezz utana. Leirtuk/tam azt is, hogy igen az ATi kontributolt nemi anayagot az XFree-be, igen. Ezen a szinten a meregdraga RV250/RV300 vagy RV akarmennyi, tehat mondjuk baromi draga R9700PRO/R9800PRO/9800XT kartyam olyan nVIDIA NV4 (TNT1) szinten muzsikal. Raadasul az XFreebe beepitett opensource driver meg T'n'L gyorsitast se tud, azt is a cpuval kell leszamolni.
Utoljara: Az a gondom a pegasos-sal, hogy az ipar 1998-as szinvonalat kepviseli, mikozben az arazasat nezve a vas arszintje a mainstream PC/MAC kategoriaban van.
Nem mondta senki sem, hogy ez egy eredendoen rossz rendszer. 2 baj van vele: szoftvertechnologiailag fell kell jonnie a mai atlagos szintre. Platform tekinteteben G5 cpu-t kene hasznalni. A fogyasztoi tabor szamara az volna a legelonyosebb, ha eMAC-on vagy G5-os powerMAC on futna. No nem azert, mert en MAC buzi vagyok, hanem azert, mert jelentos elorelepes volna ar/teljesitmeny szempontbol.
A topiccal szemben az a legnagyobb averziom, hogy a kedves topicnyito ennek a szamitogepnek a vasarlasara buzdit. Teljes rosszhiszemet felteltlezve el tudom kepzelni, hogy meg jutalekot is kap a meloja utan a magyar disztribtol. Aki meg meggondolatlanul belevag, az hozzajut egy
kiserleti oprendszerhez, amit sajnos se munkara sem pedig szorakozasra, sem pedig internetre nem fog tudni telejes ertekuen felhsznalni, ha nem tanul bele a Linuxba.
Kedves Victor. Nekem pl az exokernel technologia egy kedvenc teruletem.
De nem nyitok topikot es nem kezdek el oltogatni embereket ezerrel, hogy azzonnal ugorjanak fejest a Bob Pike altal jegyzett Plan9-be Mert akit erdekel, az mar ugyis tud rola...
PS: Az ATi mind windowsra mind pedig linuxra elerheto detonator drivere a teljes radeon termekcsaladot tamogatja.
Szerkesztette: SFIJ 2004. 05. 21. 13:42 -kor