HWSW Informatikai Kerekasztal: Vegyünk Pegasos II-t! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vegyünk Pegasos II-t! minél többen...

#161 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 30. 11:11

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 1:57

Tetu lassu ez is, meg a te geped is ezek szerint - csak ez 1500 dollar raadasul.

Úgy látom, ez az $1500 jó vesszőparipa, csak épp nem igaz.

Egy kis idézet www.amiga.hu hírarchívumból:

"Hivatalosan is felkerült a Pegasos hivatalos oldalára a Pegasos II, egyben ugyanott meg is rendelhető a bejelentett 299 EUR (G3) és 499 EUR (G4) áron."

Amint látjuk, a 299 és a 499 € sem egyenlő $1500-al, azért ennyire még nem romlott le a dollár árfolyama.  :D

Ez az euroban megadott két ár az alaplap+proci kombora vonatkozik, és mint ahogy fentebb írta valaki, a többi szabványos pc alkatrészekből épül fel (ház, táp, egér, vinyó, cd-dvd, monitor, video- hangkártya, egyéb kutyaf@sza), melyeket te veszel meg, mint ahogy a pc-dhez tennéd. Az lehet, hogy a hivatalos importőr szállítana komplett gépet is a fenti magasabb árért, de még élő magyar embert nem láttam, aki ilyet rendelt volna (pedig nem egy Pegasos tulajt ismerek).
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#162 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 05. 30. 17:44

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 6:11

Úgy látom, ez az $1500 jó vesszőparipa, csak épp nem igaz.

Egy kis idézet www.amiga.hu hírarchívumból:

"Hivatalosan is felkerült a Pegasos hivatalos oldalára a Pegasos II, egyben ugyanott meg is rendelhető a bejelentett 299 EUR (G3) és 499 EUR (G4) áron."

Amint látjuk, a 299 és a 499 € sem egyenlő $1500-al, azért ennyire még nem romlott le a dollár árfolyama.  :D

Ez az euroban megadott két ár az alaplap+proci kombora vonatkozik, és mint ahogy fentebb írta valaki, a többi szabványos pc alkatrészekből épül fel (ház, táp, egér, vinyó, cd-dvd, monitor, video- hangkártya, egyéb kutyaf@sza), melyeket te veszel meg, mint ahogy a pc-dhez tennéd. Az lehet, hogy a hivatalos importőr szállítana komplett gépet is a fenti magasabb árért, de még élő magyar embert nem láttam, aki ilyet rendelt volna (pedig nem egy Pegasos tulajt ismerek).

Tehat kapok egy procit es egy mobot $610-ert? :eek:
Derek, akkor legalabb nem veszek A64 3200+ & mobot, mert az kijonne $3-400 kozott, ez sokkal jobb bulinak tunik...

Nagyon jo, akkor tessen mar ideirni egy FULL gepet, mert most mar kifurja az oldalamat, mennyi a vege egy olyan gepnek, amin a Quake III is mindossze sw modban fut, 50fps-sel...

PS: Osszehasonloitasul: 2.8GHz-es PCt kapsz kompletten $500 ALATT P4-bol (Dimension 4600 with 2.8Ghz P4, 256MB DDR SDRAM, 40GB HD, CD-Rom and CD-RW for $474 with FREE Shipping, plus FREE PDA, Digicam, or Printer!) avagy meg jobb egy AMD 3000+ komplett PC $569-ert (eMachines T3065 w/ AXP3000+, 512MB RAM, 160GB HD, CD-RW and DVD-ROM, gf4MX, nf2 6-ch audio, speakers)

Szerkesztette: T2k 2004. 05. 30. 17:51 -kor

#163 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 22:28

Még csak nem is sugalltam, hogy neked kell ilyet venned.

Azt tessék már megérteni, hogy azokat, akik ilyen gépet választanak, rendkívül mód nem mozgatja , hogy a legújabb Quake 47 hogyan ficereg 2048x1536-ban 200 fps-el, és így tovább. Ahogy fentebb leszögeztük már, ez egy hobbicomputer, ami anno a 64-es, Amiga, CPC, Spectrum, satöbbi volt. Miért kell folyton ismételnem önmagam?

Egyszerűen van egy réteg, akinek a PC mint olyan, w!ndozostul, billgates-estül, mindenestül - és igen, AMD-stül és intelestül is - nem mérvadó.

Szerkesztette: Leeroy 2004. 05. 30. 23:04 -kor

#164 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 23:08

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 17:28

Még csak nem is sugalltam, hogy neked kell ilyet venned.

Azt tessék már megérteni, hogy azokat, akik ilyen gépet választanak, rendkívül mód nem mozgatja , hogy a legújabb Quake 47 hogyan ficereg 2048x1536-ban 200 fps-el, és így tovább. Ahogy fentebb leszögeztük már, ez egy hobbicomputer, ami anno a 64-es, Amiga, CPC, Spectrum, satöbbi volt. Miért kell folyton ismételnem önmagam?

Egyszerűen van egy réteg, akinek a PC mint olyan, w!ndozostul, billgates-estül, mindenestül - és igen, AMD-stül és intelestül is - nem mérvadó.

Azt tessek mar megerteni joember, hogy leszarjuk mi am a kveket is meg barmit, mindossze azt igazitottuk ki, amit a topikindito, de leginkabb Victor szeretett volna sugallni, nevezetesen hogy ez egy teljes erteku gep ennyiert.

EZ NEM IGAZ, NEM EGY TELJES ERTEKU, NORMAL GEP.

Ez egy speci hobbigep, ami nem alkalmas RENGETEG dologra, amire egy altalanos celu, olcsobb PC avagy Mac tokeletesen megfelel.

Ennyi az egesz, amit mondunk - senki nem mondta, hogy ne vegye meg, akit erdekel a Pegasos OS avagy vmi pro-Amiga buhergalas. :)

#165 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 30. 23:10

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 17:28

BTW ez ugye egy szep kover marhasag, mert nekik is ott van vmilyen mas gep a kornyezetukben, amin elvegezhetik mindazt a napi teendot, amit ezen NEM.

Nincs olyan reteg, aki abszolut intakt lenne PC/Mac oldalrol, de 100%-osan felkeszult POS-bol - ez marhasag, semmi mas.

#166 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 05:52

Idézet: SFIJ - Dátum: 2004. máj. 28, péntek - 12:13

Persze. teged nehany fan-oldal elolvasasa mindjart szakertove tett  :omg:  :respect:

Azon tűnődöm, te utánozod T2k-t, vagy ő utánoz téged abban, hogy másokról a fantáziátokban kialakított képet tényként közlitek? Attól az még nem lesz tény.

Talán kicsit közelíteni kellene a valósághoz, mert előbb-utóbb előáll egy olyan helyzet, hogy azt képzelitek, nincs is ott az a betongerenda, ami rohamosan közelít a fejetekhez... Mondjuk akkor sem lesz visszajelzésetek, hogy az bizony ott volt... :omg:

Legalább 10 évig használtam Amigát, leginkább programozásra (munka jelleggel).

Idézet

Teccene nekem mutatni pegasosra nehany cinebench-et, vagy standard OGL benchet hogy elhuljunk a gigantikus hadrverakszelereson merteketol?  :D

Csak mutat valaki... De az is lehet, hogy miattatok ugyan nem veszi senki a fáradtságot, hogy beregisztráljon ide, csak hogy titeket győzködjön. :D

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 31. 05:53 -kor

#167 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 06:18

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 22:10

BTW ez ugye egy szep kover marhasag, mert nekik is ott van vmilyen mas gep a kornyezetukben, amin elvegezhetik mindazt a napi teendot, amit ezen NEM.

Nincs olyan reteg, aki abszolut intakt lenne PC/Mac oldalrol, de 100%-osan felkeszult POS-bol - ez marhasag, semmi mas.

Az, hogy valaki (történetesen ti) valamit nem tud elképzelni, nem befolyásolja a dolog létezését... :omg: (Ha vannak, akik tapasztalják, teszik, stb.)

Igenis sokan vannak, akiknek PC helyett Pegasosuk van. (Sőt, olyanok is vannak szép számmal, akiknek csak Amigájuk van.)

Bizonyos mértékig igaz, hogy hobbigép, de messze nem annyira, amennyire ti be akarjátok állítani.

Mondd, milyen mindennapi teendőt nem tud valaki ezen elvégezni?

Rengeteg program van AOS-re (több, mint egy évtized alatt volt rá idő - és mint szó volt róla, 32 bites + multitasking + [sokminden, amit a Wintel World sok évvel később vett át] volt from day one), és külön a MOS-ra is van már jópár. (Előbbi futtatható az utóbbin is, mint 25x le lett írva.)

De ha még mindíg nem sikerült volna megjegyezni, bármikor be lehet bootolni egy Linuxba. Vagy OS-X-et is lehet futtatni (prociemuláció nélkül!).

Egy Mac HW abban több, mint ez, hogy G5-ös proci is elérhető hozzá. De ha nem határidős renderelés, nagyözemi hang/video tömörítés, és fps-kerge játék a cél, ez rohadtul nem számít... (Viszont ez HW-ileg [is] nyitott, nem kell custom Mac HW.)

ps. szép dolog, hogy féltitek azokat, akik látatlanban, minden előismeret nélkül, egy ilyen cucc megvásárlásába ölték volna a nehezen összekuporgatott forintjaikat, csak épp felesleges, mert nincs ilyen ember... Legalábbis szerintem.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 31. 06:27 -kor

#168 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 06:35

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 30, vasárnap - 16:44

Tehat kapok egy procit es egy mobot $610-ert? :eek:
Derek, akkor legalabb nem veszek A64 3200+ & mobot, mert az kijonne $3-400 kozott, ez sokkal jobb bulinak tunik...

Nem minden a számok...

És itt nem szokás néhány havonta alaplapot és procit cserélni. Egy ilyen konfigot évekig el lehet használni.

#169 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 07:11

Ime, egy művész, aki Amigát használ, maga írja a több tekintetben egyedülálló fraktál képeihez a programot, ami csak AmigaOS-re és MorphOS-re készül. (Érdemes az Author oldalt is megnézni, különös tekintettel az utolsó előtti linkre).

http://www.elena-fractals.it

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 31. 07:53 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 07:58

Idézet: T2k - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 0:10

Pont, hogy a melóhelyről menekülnek eme hobbigépek elé a PC-k elől. Kevesebb sz*pás van ezekkel, mert bizony sokaknak meg kell küzdeniük az idióta w!n hibaüzenetekkel, kisdobokkal, telepítő varázslókkal, egyéb csillivilli tornazsákokkal nap mint nap - ezek után felüdülést nyújt egy ilyen gép, mely engedelmeskedik csont nélkül, és nem kell 6 ghz proci, hogy egyáltalán egy oprendszer megmozduljon rajta. (Longhorn...?)

#171 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 11:16

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 6:58

Pont, hogy a melóhelyről menekülnek eme hobbigépek elé a PC-k elől. Kevesebb sz*pás van ezekkel, mert bizony sokaknak meg kell küzdeniük az idióta w!n hibaüzenetekkel, kisdobokkal, telepítő varázslókkal, egyéb csillivilli tornazsákokkal nap mint nap - ezek után felüdülést nyújt egy ilyen gép, mely engedelmeskedik csont nélkül, és nem kell 6 ghz proci, hogy egyáltalán egy oprendszer megmozduljon rajta. (Longhorn...?)

Ha nem haragszol meg, akkor ezzel egy picit vitatkoznék, de nem offenzív jelleggel!

Szerintem, azt akit oly mértékben érdekel a számtech, hogy a napi meló után egy hobbigéppel szeretnének foglalkozni (egy olyannal, ami teljesen más, mint a megszokott) azoknál nem, vagy csak igen ritkán fordul elő a  sz*pás, ahogy írtad.  Általában azok az emberek akik úgymond sz*pnak a Win-nel nem igazán fognak lelkierőt érezni ahhoz, hogy egy számukra ismeretlen gép/oprendszer párossal ismerkedjenek.
Ami szerintem mozgat egy olyen embert, aki Pegasost vásárol, az az újdonság varázsa a PC-hez képest, és a nosztalgia az Amigához (főleg, ha jól tudom volt, vagy még mindig aktív Amigások vásárolják leginkább a gépet). Én úgy látom, hogy kevés olyan ember van aki fiatalabb korában, ha hozzájutott egy Amigához, az ne érintette volna meg speciális módon. Szerintem az ilyen emberek még akkor is Amigások maradnak valamennyire lélekben, ha azóta nincs is más gépük csak PC (bár sok volt Amigásnak ott van a szekrényben) és nekik, főleg ha szeretnek programozással foglalkozni (gondolok itt pl. az SDL-re, lásd az amiga.hu-n) , akkor vonzó lehet..
Csak egyszerűen Magyarországon az a 499 Euro (ami csak az alaplap+proc) van akinek az egész, van akinek a fele, - és így tovább - fizetése (és olyan is van sajnos akinek nincs is ennyi fizetése). A G3 meg szerintem 2004-ben már picit öregnek mondható (bár lehet, hogy én különösen rühellem, mert egy ilyenen kell dolgoznom melóhelyen, - igaz az csak 300MHz-es - és nem hajlandóak lecserélni). Főleg ha már van otthon PC, akkor egészen egyszerűen nem fér bele a büdzsébe, hogy megvegyen egy ilyen gépet pluszban, pláne ha család is van (úgy értem gyerekek, asszony). Én pl. nem zárom ki egy ilyen gép megvásárlását, de én nagyon sokat dolgozok szgéppel (itthon PC-vel, melóhelyen Mac-kel), és igazából hobbira nem is nagyon jut idő, csak az internetre. Viszont dolgozni meg egyszerűen nem elégséges a szoftver ellátottsága. (max. ha Mac-ost futtatsz rajta, de akkor kevesebb pénzből veszel egy hasonló kapacitású Mac G4-et (ha PPC megoldást szeretnél és program tonnák vannak rá).

Bocsi ha hosszú lett. :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#172 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 13:55

Idézet: JonesC - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 12:16

Ha nem haragszol meg, akkor ezzel egy picit vitatkoznék, de nem offenzív jelleggel!

Szerintem, azt akit oly mértékben érdekel a számtech, hogy a napi meló után egy hobbigéppel szeretnének foglalkozni (egy olyannal, ami teljesen más, mint a megszokott) azoknál nem, vagy csak igen ritkán fordul elő a  sz*pás, ahogy írtad.  Általában azok az emberek akik úgymond sz*pnak a Win-nel nem igazán fognak lelkierőt érezni ahhoz, hogy egy számukra ismeretlen gép/oprendszer párossal ismerkedjenek.

NNa álljunk meg egy szóra! Pontosan hogy nem ismeretlen a gép/oprendszer az elhivatott népeknek, mert mint ahogy lejjebb folytattad, az Amigához közel álló emberek vettek/vesznek Pegasost (többnyire coderek ráadásul). 68k + PPC dualprocis gyorsítókártya készült a classic Amigákhoz is, a 603/604 szériából (jómagam is használtam ilyet), az opsys pedig majdnem egy az egyben az AmigaOS-re épül, így kérdem én: mi ebben az idegen?

Az átlag Amigásnak pedig a Mac-ről igen rossz véleménye van, már az oprendszert tekintve, szóval ezzel nem lehet behelyettesíteni.

Arról pedig, hogy kinek mi drága és mi nem: akinek kell, ennyiért is meg fogja vásárolni.

No offense a részemről se, de ez van.  :)

Szerkesztette: Leeroy 2004. 05. 31. 13:59 -kor

#173 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 14:08

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 8:58

68k + PPC dualprocis gyorsítókártya készült a classic Amigákhoz is, a 603/604 szériából (jómagam is használtam ilyet), az opsys pedig majdnem egy az egyben az AmigaOS-re épül, így kérdem én: mi ebben az idegen?

esetleg megemlítenéd azt is, hogy a két cpu közötti kontextusváltás mennyire lassit be egy ilyen programot, vagy talán a pup vagy a wos közötti szarakodást, hogy két prog között rebootolgathattok...

én akkor undorodtam bele az amigába, amikor lett volna SOK pénzem venni egy ilyen gépet. 060 + 603 alapú powerupra gondolok, mindez 4 évvel ezelőtt... de kapni nem lehetett (sehol, senkitől) és közben még olvasgattam a terminálásról, a pup vs wos baromságokról...

én inkább a pécé elé "menekültem". szép amugy a mentalitásod, becsüllek is érte, csak nemkéne áthágni a demagógia halvány határvonalát, ha már annyira fikázzátok a... mit is? "fostömlőt"?
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#174 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 15:01

Idézet: kAy - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 15:08

esetleg megemlítenéd azt is, hogy a két cpu közötti kontextusváltás mennyire lassit be egy ilyen programot, vagy talán a pup vagy a wos közötti szarakodást, hogy két prog között rebootolgathattok...

én akkor undorodtam bele az amigába, amikor lett volna SOK pénzem venni egy ilyen gépet. 060 + 603 alapú powerupra gondolok, mindez 4 évvel ezelőtt... de kapni nem lehetett (sehol, senkitől) és közben még olvasgattam a terminálásról, a pup vs wos baromságokról...

én inkább a pécé elé "menekültem". szép amugy a mentalitásod, becsüllek is érte, csak nemkéne áthágni a demagógia halvány határvonalát, ha már annyira fikázzátok a... mit is? "fostömlőt"?

1., A működés,kontextusváltás nem volt téma;

2., jó helyen kellett volna nézelődni BPPC ügyben;

3., semmiféle demagógia nincs, mindössze nehéz elmagyarázni az outsidereknek, hogy mi a hőmérő van;

4., fikázódás se volt.

Ne a sorok között olvassunk, én mindösszesen az objektivitásra törekedtem.

Félreértés ne essék, én is PC-zek immár, viszont tetszenek az új masinák, még lehet belőlük valami. (Soha ne mondd, hogy soha-alapon...)

#175 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 15:20

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 16:01

1., A működés,kontextusváltás nem volt téma;
2., jó helyen kellett volna nézelődni BPPC ügyben;
3., semmiféle demagógia nincs, mindössze nehéz elmagyarázni az outsidereknek, hogy mi a hőmérő van;
4., fikázódás se volt.

Ne a sorok között olvassunk, én mindösszesen az objektivitásra törekedtem.

Félreértés ne essék, én is PC-zek immár, viszont tetszenek az új masinák, még lehet belőlük valami. (Soha ne mondd, hogy soha-alapon...)

1; épp erre hívtam fel a figyelmet :)
2; mindenkit megkérdeztem, aki ebben az országban élt. azt is akinek volt bppc, hogy hol vette, és azt is, aki elvileg ilyennel üzletelt. "nemtudjuk mikor lesz, már nem gyártják, stb"
3; de az outsidert imho nem is érdekli.
4; comment lentebb

<no offence>
xal lehet én érzem bele, de anno #amigahu-n két dolog volt: matávsux, meg pcsuxx. azóta sem nagyon látok mást, mint hogy az amigások foggal körömmel bizonygatják a létjogosultságukat, és az amigát már nagyságrendekkel meghaladó software rendszerekhez hasonlítgatják a kedvencüket - aminek varázsa és lelke talán még mindig van, de teljesítménye imho már nincs.

az uj masinák amugy nekem is tetszenek, sőt még lehet vennék is, akár amigát is ebben a percben. de az, hogy ilyen szinten huzzák le anyagilag azokat, akik még hisznek ebben, sőt, hitegetve a népet ilyen meg olyan operációs rendszerekkel, feltámadással, meg minden szarral...

tény hogy én petro tschytschenko idejében vesztettem el a fonalat, szóval ha tévedek javíts ám ki...
</no offence>
*derelict flashdev & fotó weblog | SHELL8 "médiaipari faszkivan" | flickr galéria - mindenféle fotózmányok

#176 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 15:35

A hármas ponthoz egy kis kiegészítés: az outsiderek igenis belecsipognak, mint ahogy ez a fórum is bizonyítja (netán egyszer hallott valamit az 500-as Amigáról...).

Amiket elmondtál, azokon én is túlestem, de itt és most a Pegasosról van szó - az ár meg egy olyan dolog, ami az elterjedtséggel fordítottan arányos, mint többnyire a műszaki cikkeknél.

#177 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 17:07

Idézet: kAy - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 10:20

2; mindenkit megkérdeztem, aki ebben az országban élt. azt is akinek volt bppc, hogy hol vette, és azt is, aki elvileg ilyennel üzletelt. "nemtudjuk mikor lesz, már nem gyártják, stb"
4; comment lentebb

<no offence>
xal lehet én érzem bele, de anno #amigahu-n két dolog volt: matávsux, meg pcsuxx. azóta sem nagyon látok mást, mint hogy az amigások foggal körömmel bizonygatják a létjogosultságukat, és az amigát már nagyságrendekkel meghaladó software rendszerekhez hasonlítgatják a kedvencüket - aminek varázsa és lelke talán még mindig van, de teljesítménye imho már nincs.

az uj masinák amugy nekem is tetszenek, sőt még lehet vennék is, akár amigát is ebben a percben. de az, hogy ilyen szinten huzzák le anyagilag azokat, akik még hisznek ebben, sőt, hitegetve a népet ilyen meg olyan operációs rendszerekkel, feltámadással, meg minden szarral...

tény hogy én petro tschytschenko idejében vesztettem el a fonalat, szóval ha tévedek javíts ám ki...
</no offence>

Well said...

#178 Felhasználó inaktív   ratonyi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:07

Kivettem a személyeskedő hozzászólásokat, azokat is, amikben beidézték őket. Kivettem az offtopikokat is.

#179 Felhasználó inaktív   Victor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 20:59

Idézet: kAy - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 14:20

Ez, így több év után, mit is számít Pegasos ügyben?

Idézet

Igen, és sajnos pont úgy kötekednek, hogy nem is ismerik a témát, de úgy tűnik, azt sem teljesen, ami alapján kötekednek.

Idézet

xal lehet én érzem bele, de anno #amigahu-n két dolog volt: matávsux, meg pcsuxx. azóta sem nagyon látok mást,

Itt kikérem magamnak az "anno"-t! ANNO az Amiga platform igen haladó és jó platform volt, sok tehetséges emberrel. Azt sem kell talán nagyon ecsetelni, hogy a HW és az OS mennyire megelőzte a korát (legalábbis ami a személyi számítógépeket illeti). És sok, később máshol is ismertséget szerzett program, programozó és művész kezdte itt a pályafutását. Minőségben és számszerűleg is rekordokat döntögető shareware és freeware program kollekcióval is büszkélgethetett. Itt a felhasználók jó része maga is programozó volt, vagy máshogy járult hozzá a platform életéhez.

Amiről beszélsz, az az utóbbi néhány év, és inkább csak a hazai viszonyokra igaz. Ez egy átmeneti időszak (volt?), amikor a fő fejlesztők, és legkomolyabb felhasználók nagy része a bizonytalan jövő, és egyéb ebből fakadó dolgok miatt kénytelen volt más platformra áttérni, és akik maradtak (vagy később csatlakoztak), kissé megkeseredtek (vagy osztozni jöttek a nagy kesergésben - na ez már nekem sem tetszett), de ez valahol érthető is.

Az Amiga nem csak egyszerűen egy platform, hanem egy "számtech-filozófia" is, olyasmi, mint az open-source mozgalom (mellesleg van némi közük egymáshoz), ahol az egyik cél a monopoliumoktól való függetlenség, egyediség, stb.

Szerkesztette: Victor 2004. 05. 31. 21:57 -kor

#180 Felhasználó inaktív   d3relict 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 22:14

Idézet: Victor - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 21:59

Amiről beszélsz, az az utóbbi néhány év, és inkább csak a hazai viszonyokra igaz.

...

Az Amiga nem csak egyszerűen egy platform, hanem egy "számtech-filozófia" is, olyasmi, mint az open-source mozgalom (mellesleg van némi közük egymáshoz), ahol az egyik cél a monopoliumoktól való függetlenség, egyediség, stb.

az anno nálam az utóbbi 4 évet jelentette. (bár 2 éve nem követtem a hazai amigás viszonylatokat).

viszont egyvalami problémás. az Amiga itt AZ ami a linux is, és minden más. a kisebbségből fakadó önteltség, az, hogy "mi képesek vagyunk egy 10 éve elavult architekturával is mindenre", pedig most nyilván nemkell sorolnom hogy a "forgalomban" lévő amigák software rendszerei mennyire nem napszrakészek, illetve maga a hardware mennyire egy foltozott, sufnituningolt vas már...

és mégis, ahogy a mellékelt ábra is mutatja, mindig a kisebbség a leghangosabb. bár voltaképp a mai amigások még pécésnek is lámák lennének, örülnek hogy bekerülhettek ebbe az elitbe, ebbe a csodás körbe, amibe csak a kevesek vétettek fel. nem filozófia van itt Viktor, csak egy megtévedt mentalitás, egy különcködés, aminek szinte semmi alapja nincs (kivéve azt a néhány, általam is igen tisztelt amigás scenert). (az említettek megintcsak a magyar viszonylatra vannak értendők)

és ezt valahogy nem keverném össze az open source közösséggel...

Téma megosztása:

• (14 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.