HWSW Informatikai Kerekasztal: ZeneszHUB, mert szabad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ZeneszHUB, mert szabad Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 14. 17:58

No, vártam és figyeltem!
Reakcióim:
1. "Ha nem kapok slotot, akkor minek legyek bent a hubon?!" -> Az ilyen ember véleményem szerint ne is legyen bent! De ne is jöjjön be! Mert ez nem közösségi ember, csak leecher (magyarul pióca), másnéven önző. Én 24/7 vagyok, és alig töltök valamit le. Kb. 10x annyit töltenek le rólam. Ha nem számolja, akkor nem mindegy, egyrészt, másrészt pedig én máshonnan szerzem a cuccokat, de én sem tudnám beszerzni, ha valaki(k) nem "osztanák" azt meg velem.  ;)
2. Igenis tessék figyelni arra, hogy aki letölt az ossza is meg azt. Nekem már a bögyömben van 1-2 ember, akiknek az ip cime/nickje hamarosan banlistára kerül nálam emiatt.
3. "1-2K-s letöltés" -> Rájöttem én is, ha nem korlátozok, akkor néhány (1-2) ember elviszi a többiek elől a sávszélt, és a többinek alig marad sebesség. Ezért ha "no limit"-re állítja valaki, akkor is inkább állítsa be 35K-ra az upload korlátot! Mert igy igazságosabban oszlik el a userek között a sebesség. 35-nél többel meg úgysem enged feltölteni.
4. A regisztrációt és a pozitív diszkriminációt továbbra is támogatom, és nem hinném, hogy ezt ahogy Trakkot idézzem be kellene vallani. Aki sokat van fent, úgysem bánja, hogy ha töltenek le róla. Hiszen nem számolja. Magyarul miért ne lehetne ott a neve előtt a 3*, vagy kettó, vagy egy?!?! Ez csak megbízhatóságot jelent az ujjonan belépőknek, vagy a keveset hubon töltő usereknek is. Hiszen látják, hogy ha bekapcsolva hagyják a gépüket, akkor nagy valószínűséggel fog tudni kapcsolódni a csillagos emberkhez, hiszen fent vannak szinte mindig ;) Ez jó mindenkinek, nem? Akinek meg nem tetszik, az nem áll be a sorba, nem kötelező egy közösség oszlopos tagjának lenni  :p
5. Aki sajnálja azt, hogy tőle is töltenek, az megintcsak ne DC-zen! 20K-s upload limitnél 4 slotnál 5-5K-val tudnak tölteni a userek és én is 80K-val tudok lefelé tölteni. Szóval 100KB/sec-es sávszélt lehet kicsikarni a csemballóból ;)

Na szóval...lehet ellenkezni  :D , de lehet, hogy nem érdemes  :cool:

Szerkesztette: enrico 2004. 06. 14. 18:02 -kor

#142 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 08:36

Idézet: enrico - Dátum: 2004. jún. 14., hétfő - 18:58

No, vártam és figyeltem!
Reakcióim:
1. "Ha nem kapok slotot, akkor minek legyek bent a hubon?!" -> Az ilyen ember véleményem szerint ne is legyen bent! De ne is jöjjön be! Mert ez nem közösségi ember, csak leecher (magyarul pióca), másnéven önző. Én 24/7 vagyok, és alig töltök valamit le. Kb. 10x annyit töltenek le rólam. Ha nem számolja, akkor nem mindegy, egyrészt, másrészt pedig én máshonnan szerzem a cuccokat, de én sem tudnám beszerzni, ha valaki(k) nem "osztanák" azt meg velem.  ;)
2. Igenis tessék figyelni arra, hogy aki letölt az ossza is meg azt. Nekem már a bögyömben van 1-2 ember, akiknek az ip cime/nickje hamarosan banlistára kerül nálam emiatt.
3. "1-2K-s letöltés" -> Rájöttem én is, ha nem korlátozok, akkor néhány (1-2) ember elviszi a többiek elől a sávszélt, és a többinek alig marad sebesség. Ezért ha "no limit"-re állítja valaki, akkor is inkább állítsa be 35K-ra az upload korlátot! Mert igy igazságosabban oszlik el a userek között a sebesség. 35-nél többel meg úgysem enged feltölteni.
4. A regisztrációt és a pozitív diszkriminációt továbbra is támogatom, és nem hinném, hogy ezt ahogy Trakkot idézzem be kellene vallani. Aki sokat van fent, úgysem bánja, hogy ha töltenek le róla. Hiszen nem számolja. Magyarul miért ne lehetne ott a neve előtt a 3*, vagy kettó, vagy egy?!?! Ez csak megbízhatóságot jelent az ujjonan belépőknek, vagy a keveset hubon töltő usereknek is. Hiszen látják, hogy ha bekapcsolva hagyják a gépüket, akkor nagy valószínűséggel fog tudni kapcsolódni a csillagos emberkhez, hiszen fent vannak szinte mindig ;) Ez jó mindenkinek, nem? Akinek meg nem tetszik, az nem áll be a sorba, nem kötelező egy közösség oszlopos tagjának lenni  :p
5. Aki sajnálja azt, hogy tőle is töltenek, az megintcsak ne DC-zen! 20K-s upload limitnél 4 slotnál 5-5K-val tudnak tölteni a userek és én is 80K-val tudok lefelé tölteni. Szóval 100KB/sec-es sávszélt lehet kicsikarni a csemballóból ;)

Na szóval...lehet ellenkezni  :D , de lehet, hogy nem érdemes  :cool:

Nem lesz hosszú a reakcióm ,mert
Teljesen egyetértek enricoval!  :)

Szerintem az OP-oknak el kellene olvasni a sok hozzászólást és reagálni. :)
Hidegben is pöcre indulok (by Bikemag)

#143 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 08:37

de csinálhatnánk szavazást is.

#144 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 15. 09:39

Egyetértő hozzászólásom...
Én ugyan nem vagyok fent állandóan (valamikor szórakozni is kell és akkor nagyon tud hiányozni a 256Mb memóriából a kliens által fogott 40-50Mb), de amikor fent vagyok akkor "valahogy" sose fut a netlimiter, mint a többi hubnál. Mert hát minek? Szóval én támogatom a regisztrációt, de annak is csak úgy van értelme, ha az opok odafigyelnek arra, hogy ki hogy viselkedik, főleg megosztásilag. Merthogy bizony itt is előfordul, hogy valami nem az, aminek látszik, vagy valami csoda folytán 2 nap folyamatos próbálkozással sem kapok valakinél slotot és a privijeimre sem kapok választ, és egyéb nyalánkságok. Szóval legyen inkább minőség mint mennyiség -- ehhez viszont figyelő szemek kellenek.
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#145 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 09:57

nexzdc-t meg a többi többszálú klienst kéretik hanyagolni...

oko megtalálhatók pl. a fórumon is a dc-s topikban.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#146 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 11:24

Enricoval teljesen egyetértek. :respect:

Reisztráció: szerintem ehelyett jobb lenne egy törzstag titulus, amit valahogy jelölni lehet a nickben, és az opok adományozzák, azoknak, akik meglehetősen állandó darabok (pl 1-2 hónapja rendszeresen vannak). Vagy ez túl sok munka, és ne verjem más f... a csalánt?  :rolleyes:

Jahh, a nextdc-ről én is fenntartom azt, hogy nem kellene használni... tudom, hogy azzal gyorsabban lehet tölteni, meg többszálon, de ha picit elgondolkozunk: minden ember hoz ~25K-t... Ez lesz x*25K összsávszél. Erre van ugyanúgy X ember. Vagyis minden embernek átlagosan ugyanúgy 25K jut. Ha valaki 60 K-val tölt le, amikor csak teheti (ha meg nem teheti, akkor inkább elhúz, mert azt nem bírja kivárni), az nem igazán közösségi ember. És erre a nextdc kiválóan alkalmas. (és akkor még a slotokról nem is beszéltem... mert ugye pont azért van kevés slot/fő, hogy normális legyen a letöltési sebesség, ez megint csak a nextdc használóknak kedvez)) és ha más hubon ez nem is divat, itt igazán meg lehetne próbálni közösséget építeni, mert ugye kevesen vagyunk. Majd ha leszünk 10000-en, nem lesz ilyen égető :D

Szerintem rémegyszerü a dolog: Osszd meg, amit tudsz, tölts mértékkel, ne légy pofátlan és mindenki jól jár :)

Boxxer

Ps.: mától szintén áttértem bcdc++-re... és láss csodát, valóban egyenletesen oszlik el a sávom :) Mind a 30K :D

Szerkesztette: Xabi 2004. 06. 15. 11:27 -kor

#147 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 11:51

Ha a hivatalos dc++-ban is megjelenik a többszálú letöltés (nem a nextdc és társai féle gányolt megoldások), valószínűleg a slotrendszer át lesz dolgozva/meg lesz szüntetve. Erről olvasható elmélkedés a dc++ fürumában is.

#148 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 11:54

Idézet: Xabi - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 12:24

Szerintem rémegyszerü a dolog: Osszd meg, amit tudsz, tölts mértékkel, ne légy pofátlan és mindenki jól jár :)

Ha valakinek az esik jól, hogy töltöget ezerrel egyfolytában, az se nagy baj, csak utána ossza is vissza a sok leszedett cuccot.

#149 Felhasználó inaktív   Xabi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 12:05

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 12:51

Ha a hivatalos dc++-ban is megjelenik a többszálú letöltés (nem a nextdc és társai féle gányolt megoldások), valószínűleg a slotrendszer át lesz dolgozva/meg lesz szüntetve. Erről olvasható elmélkedés a dc++ fürumában is.

Ha megjelenik és  amikor át lesz dolgozva, valszeg nem is fog zavarni :) Vagyis amikor szinte mindenki azt használja, akkor a szabályok is ahhoz lesznek kitalálva. Jelenleg a slotszabály nem a nextdc++hez, hanem a sima egyszálas dc++ kliensekhez van kitalálva.

Boxxer

#150 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 12:41

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 12:51

Akkor már majdnem tök olyan lesz, mint az edonkey, emule p2p megosztás...
k s

#151 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 06. 15. 14:21

és utána jön meg az FBI

#152 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 14:26

legyen szavazás plz....

minőség vagy mennyiség

-minőség :D

#153 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 15. 15:13

Szintén minőség (szintén zenész :) ), de szerinted mit fogunk azzal elérni, hogy idekerül kb. 7 "minőség" a többiek meg (jobb esetben) hallgatnak?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#154 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 15:54

ÉN is egyetértek enrico-val! :)
Asus M3A32-MVP Deluxe/WiFi-AP, AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 5000+ Black Edition + Zalman CNP9700 LED, 2x Kingmax DDR-2 800 2GB, 2x Gigabyte RX387512H-B Radeon HD 3870 512MB, LG L245WP, ViewSonic VX912, ViewSonic VX922, Toshiba 42C3001P, ADI AD1988 + Logitech Z-4, 2x Western Digital Raptor WD360ADFD 36GB RAID 0, Western Digital WD5000AAKS 500GB, NEC ND-4551A, Gigabyte 3DAurora, Cooler Master Real Power RS-700-ASAA-A1, Logitech diNovo Media Desktop Laser, Logitech G7

#155 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 18:24

Idézet: KZKZKZ - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 13:41

Akkor már majdnem tök olyan lesz, mint az edonkey, emule p2p megosztás...

Nem ismerem edonkey-t és emule-t, azoknál hogy megy?
(Ez már kezd itt offtopic lenni, ha akarsz gyere át a Szoftverműhely > Felhasználói programok > DC++ topicba)

#156 Felhasználó inaktív   KZKZKZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 18:59

Idézet: BigDil - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 19:24

Nem ismerem edonkey-t és emule-t, azoknál hogy megy?
(Ez már kezd itt offtopic lenni, ha akarsz gyere át a Szoftverműhely > Felhasználói programok > DC++ topicba)

www.emule-project.org

Töltsd le a kliens és meglátod milyen. (magyar nyelvű, tök egyszerű, sokkal 1xűbb, mint a DC++)
k s

#157 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 19:55

Hellosztok

Én megvédeném a nextdc-t, mert szerintem egyáltalán ne gány igenis jól meg van benne írva a többszálú letöltés, csak 2 nagyobb bug van benn, amik igen könnyen elkerülhetők és utánna ez a legstabilabb kliens (már azok közül amit próbáltam).

A többszálellenességben lehet valami igazság a slotfoglalás okán, de szerintem így hamarabb is lejön a cucc és rövidebb ideig foglal slotot, igaz többet. Szerintem ez elfogadható, de persze csak ha ésszel tölt az ember és nem állandóan mindent amit csak meglát.

#158 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 15. 20:45

Idézet: repattila - Dátum: 2004. jún. 15., kedd - 20:55

Hellosztok
Én megvédeném a nextdc-t, mert szerintem egyáltalán ne gány igenis jól meg van benne írva a többszálú letöltés, csak 2 nagyobb bug van benn, amik igen könnyen elkerülhetők és utánna ez a legstabilabb kliens (már azok közül amit próbáltam).

A jelenlegi nextdc és társai féle többszálú letöltés továbbra sem secure megoldás.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...50#entry1649205. Meg előtte levő oldalakon is volt szó róla.

Mik azok a nagyobb bugok? :confused:  :D

#159 Felhasználó inaktív   Gui 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:44

Szerintem egy ilyen kis hub eseteben nem igazan tul jo a tobbszalu letoltes :(
A nagy hubokon meg ugyis mindegy bar ott nem is tartom be a szabalyokat. :)
Valahogy jobb szeretem a csaladias jellegu hubot ahol mindenki ismer mindenkit stb...

#160 Felhasználó inaktív   Atapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 16. 07:53

Helo.
Kicsit elgondolkodtam, és igazábol semmi értelem azoknak a fejtegatéseknek, hogy ne legyen többszálu kliens, mert több slotot foglal. Igazábol ha belegondolunk ez nem biztos hogy igy van. A legtöbben ugyanis inkább a sávjukat akarják minél jobban kihasználni, ezért ha mondjuk sima dc-t használnak, akkor töltenek több mindent, ergo ugyanugy el fognak foglalani annyi slotot amennyit nem szégyellnek, idézöjelben persze...
Talán a legértelmesebb igy nem a többszálu kliensek, hanem a letöltési slotok számának a korlátozása lenne szerintem...

Bye

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.