HWSW Informatikai Kerekasztal: ZeneszHUB, mert szabad - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

ZeneszHUB, mert szabad Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   edk 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:26

Idézet: flugi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:23

Ha Józsika átmegy Balázskához, és egy üres cédére lemásolja a Majom és Sztárbarátaim Mulatósalbumot, az jogszerű. Ez a magáncélú másolás. Ha valaki a hubról pénzért osztogatja a letöltött anyagokat, vagy hamis cédét gyárt belőle, azt büntessék meg, mert az meg nem magáncélú másolás.

TUDTOMMAL Balazska bunt kovet el ebben az esetben, mert elerhetove tette mas szamara a dolgait. De lehet, hogy tevedek.

#2302 Felhasználó inaktív   flugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:29

Idézet: edk - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:26

TUDTOMMAL Balazska bunt kovet el ebben az esetben, mert elerhetove tette mas szamara a dolgait. De lehet, hogy tevedek.

Őszintén nem tudom. Lehetséges hogy a jog tényleg olyan skizofrén, hogy elfogadja az üres hordozóra a jogdíjat, aminek az egyetlen értelme, hogy a jogsértés útján másolt anyag után fizessenek?

#2303 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:30

Nem értem b0rZ, hogy miért tört ki belőled a pánik.
A Mátrix-ot azért zárták be, mert a szerveren néhány terra jogvédett tartalom volt tárolva.

Ha a te általad üzemeltett szerveren nincs jogvédett anyag (vagy ha eddig volt, de most leszeded), akkor a rendőrség kopogtathat az ajtódon, úgysem tudnak mit csinálni! De cáfolja meg valaki, ha nem így van!

Nem kellett volna ezt a "bezárást" jobban átgondolni b0rZ?

#2304 Felhasználó inaktív   flugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:30

Idézet: edk - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:26

azt hiszem az amerikai jog szerint neked igazad is van, lehet hogy kavarjuk az amerikai meg a magyar jogokat.

#2305 Felhasználó inaktív   flugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:33

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:30

A Mátrix-ot azért zárták be, mert a szerveren néhány terra jogvédett tartalom volt tárolva.

Ha a te általad üzemeltett szerveren nincs jogvédett anyag (vagy ha eddig volt, de most leszeded), akkor a rendőrség kopogtathat az ajtódon, úgysem tudnak mit csinálni! De cáfolja meg valaki, ha nem így van!

lassan a testtel. B0rZ megégetheti magát, te nem.

a BSA már csinált cifra dolgokat, meghurcoltak embereket, holott bizonyíték nem sok volt, tele ilyen esetekkel a háló.

#2306 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:38

Idézet: flugi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:33

lassan a testtel. B0rZ megégetheti magát, te nem.

Ne haragudj, de mondvacsinált és nem lézető bizonyítékokkal még vádat sem emel(het)ne az ügyészség.
Az pedig, hogy valakinek átnézik a lakását és beviszik kihallgatásra, önmagában szerintem nem jelent meghurcoltatást. A kihallgatásnál többet pedig nem nagyon tud tenni a rendőrség, ha a szerver teljesen tiszta ... Még a BSA nyomására sem.
Az ellenkezőjét állítani pedig demagógia!

#2307 Felhasználó inaktív   agostonl 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 04. 13:40

Nem neeeem!  :smoker:

Ez az év legrosszabb híre. Teljesen le vagyok törve!
Csak a ChelloHUB-ra volt érdemes rámenni és ott volt a jó csapat.  :up:

Hát ez van. Ebben az évben már nem sok minden ronthatja a kedvem.  :think:

Hát HUBlakók, jó volt veletek, hiányozni fogtok.
Ezért még ide be fogok nézegetni, hátha vmi csoda folytán beindul a HUB.

Addig is tartsatok ki!

UI: Én megértem b0rz álláspontját is.

Szerkesztette: agostonl 2005. 04. 04. 13:41 -kor

ZenészHUB -:- az orrodat is tisztíccsa
Zenéljünk együtt, sálálálálá!

Hálózatok: Wigwam
Virusteszt: Peregrin Technologies
M$ frissítések: netacademia

#2308 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:42

jok legyetek gyerekek peace all  :up:

Gabe

Szerkesztette: macsogabe 2005. 04. 04. 13:43 -kor

#2309 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:46

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:38

Ne haragudj, de mondvacsinált és nem lézető bizonyítékokkal még vádat sem emel(het)ne az ügyészség.
Az pedig, hogy valakinek átnézik a lakását és beviszik kihallgatásra, önmagában szerintem nem jelent meghurcoltatást. A kihallgatásnál többet pedig nem nagyon tud tenni a rendőrség, ha a szerver teljesen tiszta ... Még a BSA nyomására sem.

ott bukik a dolog, hogy házkutatás. Mert ugye nekem csak jogtiszta progim van, de ezzel nincs mindenki így..

#2310 Felhasználó inaktív   flugi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:47

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 12:38

Oké, akkor te csinálod a Hubot mostantól! :) megvan a megoldás, mehet tovább a hub.

#2311 Felhasználó inaktív   Elynalius 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:50

Hi all!

Én is sajnálom, hogy bezártátok, persze meg lehet érteni titeket, de esetleg újra indíthatnátok, kicsit profibb hozzáállással. Példának tudom hozni az Independence hub-ot. Ott 5-6000 felhasználó van egyszerre 200 TB felatti adattal, mégse állítják le, miért is tennék? Szóval sztem nézzétek meg, főleg az oldalukat, a feltételek elég profik, nem tom, hogy egy bíróságon megállnák a helyüket, de biztos nem véletlen, hogy ilyen feltételekkel dolgoznak: Independence

Azért köszönöm, hogy eddig is ment a hub és remélem menni fog újra. Ha okosan csináljátok félnivalótok se lesz.

Smoke

#2312 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:54

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:30

nem egeszen ertem miert fogjatok ram hogy panikrohamom van :)
semmi ilyesmirol nincs szo.
persze hogy nincs semmi a gepen, de mint elottem is leirtak mar, soha nem lehet tudni, en jobbszeretek ovatos lenni, kovezzetek meg erte.

bezaras pedig, mint azt mar emlitettem feljebb is, nem lesz olyan formaban ahogy most kinez.
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2313 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 13:56

Idézet: flugi - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:47

Oké, akkor te csinálod a Hubot mostantól! :) megvan a megoldás, mehet tovább a hub.

Én bevallom, hogy nagyon szívesen vállalnám, de különböző okok miatt ez sajnos nem lehetséges.

Én két megoldást látok:

1. A szervert olyan helyen (lakásban) kell elhelyezni, ahol egyáltalán nincs jogvédett tartalom tárolva.

2. Ha b0rZ a közösség (több száz ember) érdekében vállalja, hogy nem tárol jogvédett cuccot a saját gépén, és a másolt CD-it átviszi egy másik helyre, akkor simán működhetne tovább a dolog.
Ami meg a szerverre kell szoftver/operációs rendszer, arra csak összedobnánk a pénzt valahogy.
Ez nagy áldozat lenne, tudom, de azért szerintem érdemes felvetni ...

#2314 Felhasználó inaktív   b0rZ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:01

Idézet: Adam84 - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 14:56

1. A szervert olyan helyen (lakásban) kell elhelyezni, ahol egyáltalán nincs jogvédett tartalom tárolva.

2. Ha b0rZ a közösség (több száz ember) érdekében vállalja, hogy nem tárol jogvédett cuccot a saját gépén, és a másolt CD-it átviszi egy másik helyre, akkor simán működhetne tovább a dolog.
Ami meg a szerverre kell szoftver/operációs rendszer, arra csak összedobnánk a pénzt valahogy.
Ez nagy áldozat lenne, tudom, de azért szerintem érdemes felvetni ...

1. nem megoldhato, mivel tilos otthoni inet elofizetessel szervert uzemeltetni.

2. a poen az hogy (kis tulzassal) 1 darab cd-m nincs otthon mert jo ideje mar hogy selejtezeskor kiszortam meg a FIFA 98-at is :D

a megoldas szuletofelben van. senki ne aggodjon, higgadjunk le :)
-= ZenészHUB :: the one and only =-

#2315 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:03

Nagyon várom a fejleményeket ...
Bízom benned b0rZ ...

Szerkesztette: Adam84 2005. 04. 04. 14:05 -kor

#2316 Felhasználó inaktív   [HUN]Atilla 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:12

hát, nem is tudom hol kezdjem.

Ma reggel jókedvűen mentem suliba, megnéztem a letöltéseim, szépen alakultak, beköszöntem a chatre is, minden jó volt. Néhány órája értem haza, és bOrZ üzenete várt. Első olvasásra fel sem fogtam a hírt. Akkor döbbentem csak rá, hogy mi történt mikor a chaten akartam rákérdezni a dolgokra.

Kb. három hete köttettük be a chellót és két hete használtam a DC-t és a Zenészt. Őszintén mondom ilyen jó netes társasággal még sohasem találkoztam, pedig már eltöltöttem pár évet fórumok és chatek közelében modemmel is. Most kb. olyan érzésem van mint mikor megdöglött a hörcsögöm, véletlen egybeesés ugyan de szegény szintén az egy éves szülinapja előtt nemsokkal hagyott el. Ez a hub nagyon a szívemhez nőtt már ilyen rövid idő alatt is, akárcsak egy kis állat tud.

Hibásokat mindig lehet keresni, de semmiképpen sem a hubot üzemeltetők vagy operátorok között hanem valahol feljebb, a kormány köreiben. De erről egy későbbi hozzászólásomban írnék ha majd nem ilyen lesz a hangulatom. A Zenész leállásának okait természetesen megértem és elfogadom.

Bár rengeteg gondolat kavarog most a fejemben egyelőre csak köszönetet szeretnék mondani mindazoknak akik a hub gondtalan működéséért felelősek, az operátoroknak akik mindig pozitívan és segítőkészen álltak hozzám bármilyen idióta kérdéssel is hozakodtam elő, és az egész társaságnak akiktől letöltöttem és letöltöttek tőlem. Jó volt veletek, remélem nem utóljára találkoztunk a legjobb magyar hubon.

Ui.: bármilyen Zenésszel kapcsolatos munkában szívesen segítenék, már amennyire ez egy mezei internethasználótól kitelik.

- Atilla -

#2317 Felhasználó inaktív   Attila74 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:13

Sziasztok BARÁTAIM! Nagyon meglepődtem mikor felébredtem az éjszakás műszakom után. Az sem volt túl fényes, hát még amit a monitor bekapcsolása után láttam! Sajnálom,hogy így alakukt, de megértem b0rZ döntését. Remélem ez azért nem a teljes vég és találkozunk ismét. Addig is mindenkinek kitartást bízzunk b0rZ leleményességében.  Sziasztok!

#2318 Felhasználó inaktív   Paa 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:16

Ez volt az egyetlen használható hub :(  :(  :(

Egyszerű, tegyétek külföldre a szervert, mondjuk az EU-n kívülre, pl Erdélybe, vagyha valakinek van ismerőse messzebb is lehet, a Balkánra ahova nem mennek utána.:)

#2319 Felhasználó inaktív   Aninomus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:16

Van aminek nem lehet vége, pl.: ez egy ilyen dolog!!!

:reklamacio:

#2320 Felhasználó inaktív   macsogabe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 14:23

gyerekek nem kell temetni semmit, legyetek turelemmel :up:

Gabe

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első