Idézet: donphobos - Dátum: 2007. ápr. 7., szombat - 15:49
remélem, hogy nem vetődök árnyékra a T39-el. régen használtam egy T600-ast, azt nagyon megkedveltem. pici, nem színes és könnyű készülék.
sziasztok!
megjött a T39 és nagy örömmel bontottam ki a dobozt. egyből arcomra is fagyott a mosoly, ugyanis nem fekete háza volt, mint a fotón mutatták, hanem egy másik szín. 3 szín van, a fekete, az ezüst és a "rose white", ami mályva kábé. ez utóbbi színben pompázott a készülék (

). azt hittem, hogy felsírok egyből, mint az újszülött. több hirdetést is néztem, egyes helyeken a képen rózsaszínt mutattak, ott direkt nem rendeltem. itt meg feltételeztem, hogy majd olyan lesz, mint a képen. 3x is

vagyok
gyorsan kerestem hozzá egy fekete házat, megrendeltem, másnap meg is jött 999 HUF-ért. gondoltam, hogy majd pár perc alatt összerakom. amikor kibontottam a kis csomagot, akkor éreztem, hogy ez nem pár perc lesz. először valahogy lefejtettem a régi házat, ez nem sikerült túl szépen. aztán megpróbáltam szétszedni a flipet és a házat, mert láttam, hogy más alkatrészek vannak a telcsiben és az új készletben, ezért ki kellett menteni a dolgokat. ez szépen ment, bár nagyon lassan haladtam. használtam bicskát, órás csavarhúzót és asszony smikes csipeszét is. ez utóbbi suttyomban
kiderült, hogy a T600-assal ellentétben ez a telcsi nagyon össze van rakva. külön porvédő van a csengő kimenő lukánál, egy íves műanyag vezeti el a fényt az alaplapról a házba és még a hangszórónak is van egy porvédő szivacsa a fényes előlapi darab alatt. a flip belsejében van egy szalagkábel, ami a mikrofonhoz vezet, de a csuklóban ez nem hajlik meg. ott ugyanis egy forgó csatlakozó van, ami bevezeti a készülék házának a belébe a két kontaktust. tehát nem a szalagkábel hajlik, az fixen ül a flipben. nagyon okos. egy rugós kis csap ad tartást a flipnek, ez is jó. mikor mindent összeraktam, akkor észleltem, hogy a flip már nem aktív. először majdnem ideges lettem, aztán inkább úgy döntötem, hogy alszom rá egyet. ma reggel meg is jött az ihlet. találtam a csomagban egy kis fém pogácsát, ami finoman mágneses. ezt felfedeztem a rózsaszín flipben is. először azt hittem, hogy valami miatt a mikrofon mellé kell, de aztán jött a

felismerés, hogy ez teszi aktívvá a flipet. verifikáltam. a menüben újra aktívvá tettem a flipet, majd odahelyeztem a mágnest a vélt észlelési pozícióba. és lám a telcsi kilépett a standby funkcióba a menüből. ezután már rutinosan pattintottam ki a bicskát és szedtem le a flip takaróját. nagyon halványan ott volt a felöntés a mágnesnek, így egy kis pillanatragasztóval oda is fixáltam a helyére. és innentől kezdve aktív flipem van. ez a mágneses megoldás is nagyon tetszik, szerintem zseniális. egy notebookon még megoldható a kis tüske benyom egy lukba megoldás, de itt ez zseniális.
szépen lassan tehát összejött az áhított telefon. ha nem lennék akkora

és egyből feketét kérek, akkor most még egy év gari is lenne rá, de a full átépítés után már aligha él. de nem is baj. 49 ojróért lett egy antik készülékem. használom ameddig lehet és örvendezek neki. hatalmas élmény a napon is látni a kijelzőt, a régies menüben botorkálni (sokat nem kell, mert lehet sajátot definiálni), az emelkedő csengést használni (régi Ericsson királyság, először kotkodácsol, szerintem atom

), és élvezni a vékonyságát és a jó fogását. a villogó status ledet is kedvelem. van diktafon, pici, könnyű és jó.
örülök, hogy elszántam magam. a K700i is király telefon, de nekem más igényeim vannak igazából. és a T39 alighanem fedi őket.
köszönöm a türelmet, nem ömlengek tovább. inkább romantikusan sétálok bele a naplementébe a csoda T39-esemmel
üdv!
.
.
.