Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 7:53
Ez nagyon korrekt és nem is drága. Nem úgy mint a 35K-s. Akkor talán nem jó töltőt választottam, hogy ilyen sokáig tart feltölteni. Mert úgy nézem, hogy a többi 5-6 óra alatt megvan.
A 35k-s nem drága. Ár/teljesítmény arányban ott van rendesen, legfeljebb a te igényeidnek nem kell (még) egy ilyen.
Nem biztos, hogy rossz töltőt választottál. Az, hogy sokáig tart feltölteni, csak azt jelenti, hogy normál módon tölt. (Egy NiMH akksi számára a normál töltés a néveleges kapacitás egytizede) Tehát a veszteséget beleszámolva kb. 12-14 óra egy
normál töltési ciklus. Ami ennél gyorsabban tölt (6-3-1 óra) azok már
gyorstöltő, ennek megfelelően drágább is.
Ha ritkán használod az adott eszközt és/vagy van két garnitúra akksid, akkor nem is kell a gyorstöltő drágán.
Amit meg kell fizetni egy töltő árában:
- A tőltőáram nagysága (amit írtam)
- A töltés vezérlés: egyszerűen idő alapon méri, hogy mennyit töltött, és X óra elteltével lekapcsol, hőmérséklet érzékelős: X fok után lekapcsol vagy a legjobb a mikroporcesszioros vezérlés, ezek az ún. delta-peak töltők, amik a töltési karakterisztika alapján döntik el, hogy mikor kell lekapcsolni
- Cellánkénti töltésvezérlés
- Kisütés
- Egyéb extrák (automata vezérlés, akkufrissítés, stb.)
Ezek számtalan variációját megtalálod, érdemes elmenni pl. a MM-be és végignézni (nem kell vásárolni, ez a legjobb az MM-ben, viszont meg lehet nézni kézközelben mindent) a igen nagy töltő választékot, a legkisebbtől a 70e Ft-os tutiig.
Ezekre a funkciókra akkor lesz majd szükséged, ha sok akksid lesz, vagy nagy fogyasztású eszközökbe kell gyakran töltögetned. Addig megfelel egy olcsóbb is.
A Wyco által írt típusban minden megvan, szóval fullextrás töltő. Én is azon filóztam, de végülis egy ilyen lett belőle, mivel ez több fajta akksit tud tölteni (Ez 32k volt):