HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#1 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 22. 09:12

Nem találtam ilyen topikot, de érdekelne hogy hogyan kell tölteni, használni stb. ezeket a dolgokat. Ja és persze hogy milyen márkájút érdemes venni. Várom tehát tapasztalataitokat mindenki okulására. :D
Vettem két db Hama típusú 2300 mAh-at egy Somogyi Electronic által forgalmazott töltővel, de megnyugtató választ a töltési időre vonatkozólag nem tudott senki adni. A töltő papírján az van, hogy 800 mAh-ás akku esetén 5-6 óra. Az enyém 2300! Akkor most mi van?

Szerkesztette: M13 2004. 05. 22. 09:32 -kor

#2 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 11:31

először is a foto litium elemek nem tölthetők.

800 mah 6 óra, tehát 130 mah körüli töltőárammal tölt, tehát 2300 mah akkut 18 óra alatt tölt fel....

Én ilyet vettem, király, elégedett vagyok vele, csak ajánalni tudom
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 11:41

Szerintem ez a legjobb, igaz 35000 az MM-ben. Nekem bevált

Dimensions: 116 x 106 x 46 mm

Weight: 300 g

Technical Details: Prim:(Euro/UK):230 V AC/12-18V DC
Prim: (US): 120 V AC/12-18 V DC
Sek: 4 x 1,45 V
AA: 1750 mA / 700 mA
AAA: 750 mA / 300 mA

Specifications:

Battery type Charging current Cut-off 
Mignon AA NiMH 1750 mA -dV 
Mignon AA NiCd 700 mA -dV 
Micro AAA NiMH 750 mA -dV 
Mcro AAA NiCd 300 mA -dV

Csatolt fájl:

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#4 Felhasználó inaktív   NeoPampalini 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 22. 12:05

Nekem ilyenem van -> GP PowerBank Rapid 2000 series Kép

Bocs, csak ezen a holland oldalon találtam infót a 2000-resről... :D 4 db 1950 mAh-s akkut kb 5,5 óra alatt tölt fel.

Szerkesztette: NeoPampalini 2004. 05. 22. 12:06 -kor

#5 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 06:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. máj. 22, szombat - 10:31

először is a foto litium elemek nem tölthetők.

800 mah 6 óra, tehát 130 mah körüli töltőárammal tölt, tehát 2300 mah akkut 18 óra alatt tölt fel....

Én ilyet vettem, király, elégedett vagyok vele, csak ajánalni tudom

Ez nagyon korrekt és nem is drága. Nem úgy mint a 35K-s. Akkor talán nem jó töltőt választottam, hogy ilyen sokáig tart feltölteni. Mert úgy nézem, hogy a többi 5-6 óra alatt megvan.

#6 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 07:23

Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 7:53

Ez nagyon korrekt és nem is drága. Nem úgy mint a 35K-s. Akkor talán nem jó töltőt választottam, hogy ilyen sokáig tart feltölteni. Mert úgy nézem, hogy a többi 5-6 óra alatt megvan.

jah, elég korrekt, főleg ezért az árért.
én is nézelődtem, nem nagyon akartam 10ezer forintnál többet kiadni töltőre, és nagyon megörültem amikor ezt találtam. ahol fórumban írtak róla, ott is azt írták hogy jó...
1 hónapja használom, 1 baja van talán, hogy 800mah töltőáram miatt rettentően melegednek az akkuk benne, bár gondolom ez a többiben is hasonló.
(én egy kis 5*5 ventit rányomtam, mert engem zavart :p )
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#7 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 23:54

Nem épp mobilos téma, de remélem nem öltök meg érte :)

Van egy Sony D-E330 CD walkmanem Varta Photo Accu-val, és nagyon hamar lemerül. Asszem 2100mAh. NiMH. Szerintetek érdemes másfajta akkut vennem, vagy minddel ilyen gyorsan le fog merülni. Másik furcsaság, hogy ha adapterről hallgatom, akkor is meríti az akkut.

Bocs a kicsit OFFtopicért.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#8 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 07:24

Idézet: M13 - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 7:53

A 35k-s nem drága. Ár/teljesítmény arányban ott van rendesen, legfeljebb a te igényeidnek nem kell (még) egy ilyen.
Nem biztos, hogy rossz töltőt választottál. Az, hogy sokáig tart feltölteni, csak azt jelenti, hogy normál módon tölt. (Egy NiMH akksi számára a normál töltés a néveleges kapacitás egytizede) Tehát a veszteséget beleszámolva kb. 12-14 óra egy normál töltési ciklus. Ami ennél gyorsabban tölt (6-3-1 óra) azok már gyorstöltő, ennek megfelelően drágább is.
Ha ritkán használod az adott eszközt és/vagy van két garnitúra akksid, akkor nem is kell a gyorstöltő drágán.

Amit meg kell fizetni egy töltő árában:
- A tőltőáram nagysága (amit írtam)
- A töltés vezérlés: egyszerűen idő alapon méri, hogy mennyit töltött, és X óra elteltével lekapcsol, hőmérséklet érzékelős: X fok után lekapcsol vagy a legjobb a mikroporcesszioros vezérlés, ezek az ún. delta-peak töltők, amik a töltési karakterisztika alapján döntik el, hogy mikor kell lekapcsolni
- Cellánkénti töltésvezérlés
- Kisütés
- Egyéb extrák (automata vezérlés, akkufrissítés, stb.)

Ezek számtalan variációját megtalálod, érdemes elmenni pl. a MM-be és végignézni (nem kell vásárolni, ez a legjobb az MM-ben, viszont meg lehet nézni kézközelben mindent) a igen nagy töltő választékot, a legkisebbtől a 70e Ft-os tutiig.

Ezekre a funkciókra akkor lesz majd szükséged, ha sok akksid lesz, vagy nagy fogyasztású eszközökbe kell gyakran töltögetned. Addig megfelel egy olcsóbb is.

A Wyco által írt típusban minden megvan, szóval fullextrás töltő. Én is azon filóztam, de végülis egy ilyen lett belőle, mivel ez több fajta akksit tud tölteni (Ez 32k volt):

Csatolt fájl:

#9 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 07:37

Idézet: Levente - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 0:54

Nem épp mobilos téma, de remélem nem öltök meg érte :)

Van egy Sony D-E330 CD walkmanem Varta Photo Accu-val, és nagyon hamar lemerül. Asszem 2100mAh. NiMH. Szerintetek érdemes másfajta akkut vennem, vagy minddel ilyen gyorsan le fog merülni. Másik furcsaság, hogy ha adapterről hallgatom, akkor is meríti az akkut.

Bocs a kicsit OFFtopicért.

Kérdés, hogy mikori, milyen idős az akksi? Hogyan használtad? Folyamatos töltésen volt a lejátszóban, vagy megvoltak a rendes lemerítési/feltöltési ciklusok? Ha nem, akkor elképzelhető, hogy az ún. memóriaeffekt miatt nem hajlandó az akksi leadni a tényleges teljesítményét.

5let: csinálj egy pár akkufrissítős ciklust, vagyis teljes lemerítés/teljes feltöltést. Ha van kisütős töltőd akkor  azzal, ha nincs, akkor egyszerűen addig hajtod amíg teljesen lemerül, és utána hagyd rajta a teljes javasolt töltési ideig (12-16 óra) Ezt ajánlott mindig betartani, inkább legyen két garnitúra akksi, és cserélgesd, hogy mindig meglehessen a teljes lemerítés, ne kelljen rátölteni.

Adapter közbeni merülés: Nézd meg a könyvében, hogy mi a normál működése. (Működés közben ált. nem szokta tölteni az akksit, bár ettől még merülnie nem kéne.)

:idea: Ha ez a frissítés sem segít rajta, akkor kuka, ús akksik, és odafigyelve használni.

ZooLee 

#10 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 07:54

35000-ért én is kicsit borsosnak találom az árát, nem tudom miert lett ennyi. Amikor én vettem még csak 22000 volt, ezért olyan áron kimonottan megérte akkoriban.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#11 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 08:03

Idézet: Wyco - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:54

35000-ért én is kicsit borsosnak találom az árát, nem tudom miert lett ennyi. Amikor én vettem még csak 22000 volt, ezért olyan áron kimonottan megérte akkoriban.

Akkor lehet, hogy már az Energy8 sem 32... :think: Úgyis megyek a héten az MM-be, megtekintem.

ZooLee

#12 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 08:30

Én ilyet vettem: Kép

2/4 AA vagy AAA akkut tud tölteni, tud kisütni is, 500 mA-rel tölti az AA akkukat,
Az MW 2002 elvileg ugyan ilyen, csak a színe más  :confused:
Ja, 4 k körül volt
WoT nick: Atti77

#13 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 08:31

nekem most nem telt gyorstoltore, inkabb a ketkeszletes megoldast valasztottam, amugyis: egyeb elonyei is vannak a dolognak :)
meritesre meg kislampat hasznalok, ha mar a fenykepgep nem bootol az aktualis keszlettel  :pokeas:
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#14 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 24. 08:36

Idézet: Levente - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 0:54

Van egy Sony D-E330 CD walkmanem Varta Photo Accu-val, és nagyon hamar lemerül. Asszem 2100mAh. NiMH.  Másik furcsaság, hogy ha adapterről hallgatom, akkor is meríti az akkut.

A NiMH akkuknak eléggé nagy az önkisülésük, ha jól emlékszem naponta 3%-ot veszítenek a töltésükből használat nélkül! Kép
WoT nick: Atti77

#15 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 08:59

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 8:24

A 35k-s nem drága. Ár/teljesítmény arányban ott van rendesen, legfeljebb a te igényeidnek nem kell (még) egy ilyen...

akkor nézd meg amit én vettem. nem ilyen márkás, 800 mah töltő áram, mikroprocis vezérlés, kisütés, akku frissítés, és 5500 ft
2 dolog hiányzik, egyik, hogy hőmérsékletet nem figyel, de ezt egy ventivel megoldottem (és spóroltam 30K pénzt) másik, hogy csak párosával tudja tölteni az akkut, de ez se túl nagy gond, úgyis egyszerre merül le a vakuban mind a 4.

#16 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 10:50

Hasonló topic: RAYOVAC IC3

#17 Felhasználó inaktív   n.drews 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 11:13

Üdv!

Mi anno 2 éve ilyet vettünk:

Ansmann PowerLine4 Traveller:

Kép

Amit tud: procis, elég gyorsan tölt, de az akkukat külön nézi, és mindet külön is tölti, azaz 4 tejesen különböző akkut is tudna tölteni! Van kisütő üzemmódja is. Ja és 110-240V-ig, 50/60Hz-is elbír, és adnak hozzá adaptereket, amivel gyakorlatilag bárhol a világon lehet használni. Az ára olyan 20-22e, de néha akcióban olcsóbb. És az árában 4db 1800mAh-ás Ansmann akku is benne van.
A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek  tovább.

#18 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 11:41

Idézet: WiZARD - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 9:59

akkor nézd meg amit én vettem. nem ilyen márkás, 800 mah töltő áram, mikroprocis vezérlés, kisütés, akku frissítés, és 5500 ft
2 dolog hiányzik, egyik, hogy hőmérsékletet nem figyel, de ezt egy ventivel megoldottem (és spóroltam 30K pénzt) másik, hogy csak párosával tudja tölteni az akkut, de ez se túl nagy gond, úgyis egyszerre merül le a vakuban mind a 4.

Már bocs, hogy tamáskodom, de valahogy túl olcsó. Az összes ilyesmi töltő, kezdve a Hama és Uniross "világmárkákkal" 13-16e körül kezdődik. Szóval nem az Ansmann drága, hanem ez nagyon olcsó.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jó, sőt lehet, hogy tökéletesen beválik, de akkor is nagyon furcsa az ára.

ZooLee

#19 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:13

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. máj. 24, hétfő - 12:41

Már bocs, hogy tamáskodom, de valahogy túl olcsó. Az összes ilyesmi töltő, kezdve a Hama és Uniross "világmárkákkal" 13-16e körül kezdődik. Szóval nem az Ansmann drága, hanem ez nagyon olcsó.
Ez persze nem jelenti azt, hogy nem jó, sőt lehet, hogy tökéletesen beválik, de akkor is nagyon furcsa az ára.

ZooLee

énis féltem tőle :)
úgyvoltam vagy bukok rajta 6500 forintot (tőltő+4 akku ára), vagy nyerek 25-30ezret, amennyi egy ansmann, uniross töltő lenne.
fórumokon utánaolvastam, nem írtak róla rosszat, aránylag komolyabb cégnek tűnik, sok féle töltőt gyárt...

eddig (1.5 hónap) úgy tűnik, hogy nyertem 25-30ezret...

#20 Felhasználó inaktív   M13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 24. 12:50

Ez az! Pont ilyen hozzászólásokra számítottam!  :respect:  :respect: Hajrá! :D  :D
Kezd körvonalazódni a dolog!

Szerkesztette: M13 2004. 05. 24. 12:51 -kor

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.