HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent a tölthető ceruzaakkukról... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent a tölthető ceruzaakkukról... ...NiMH, NiCd, foto Litium

#641 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 06:04

Idézet: Rocpor - Dátum: 2005. aug. 2., kedd - 1:26

Kérdés: Nemrég töltöttem 2 db Energizer 2300 mAh-s NiMH akksit Ansmann Energy8 töltővel. Párban használtam őket, mióta legelőször feltöltöttem. Aztán gondolt egyet, és nem vette fel normálisan a töltést. Két vadiúj akksit is töltöttem, ezek hamar kész voltak, felvették a töltést, stb. A másik kettő viszont 5 perc alatt lemerült. Sokkal tovább töltődtek, mint az újak, és az egyik renitens nem akart leállni, ment a töltés, az akku forró volt, de csak nem vette fel. Második töltésre mind a 4 rendesen feltöltődött. Ez miért van?

Dettó ugyanaz, mint nekem pár hozzászólással feljebb az Ansmann akksijaim... És egyszerre több is, mind hasonló korúak...

Z.

#642 Felhasználó inaktív   Rocpor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 02. 08:00

Hmmm... a kettő közül már csak az egyik rossz (Most a töltőben van, hátha az Auto Refresh segít), a másik felvette a töltést. Tehát csak az egyik "javult meg", nem mindkettő, ahogy tűnt/mondtam.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy mind a négy egy csomagból való.

Szerkesztette: Rocpor 2005. 08. 02. 08:02 -kor

#643 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 02. 14:40

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. júl. 28., csütörtök - 1:32

akkor nézz meg egy nimh karakterisztikát.
full feltöltve 1.4 volt körül van, ami hirtelen leesik 1.2 voltra, majd ez megint nagyon hirtelen esik 1 volt körülre/alá.

preciz elektronikával lehet ezt mérni, de legtöbb területen, ahova AA Ni-MH akksikat használunk, eredetileg elemre (és nem akkura) lett tervezve a mérő áramkör, annak meg nagyjából egyenletesen csökken a feszültsége.

Olvasgatom a Nikon D70 topicot és úgy látom, a Li-Ionnal sem fenékig tejfel az élet - gyakorlatilag úgy tűnik, önmagában az, hogy NiMH helyett Li-Iont használunk nem javítja a töltöttség kijelzésének a pontosságát. (Ez egy szép mondat volt :Đ)

Idézet

Három rovátka jelzi ugye az akksi töltöttségi állapotát. Mikor lemegy az első kis egység, akkor még van egy csomó kraft benne. De ha lemegy még egy egységet, és csak egy marad, akkor nekem nem hajlandó már több fotót lőni! Ergo nem lehet előre látni, hogy kezd lemerülni, mert 2/3-adig tele van, aztán meg hirtelen 1/3-ad lesz, ott meg már nem csinál semmit, csak villog, hogy töltsem.

Azt viszont elvártam volna egy ilyen géptől, hogy szóljon, ha már csak egy pár tucat képet tud készíteni, és ne olyan legyen mint az A60-om, hogy akkor kezd villogni az "akksi alacsony" ikon, mikor már csak 1-2 kép van hátra. A D70 ilyen szempontból még rosszabb is. Pont ez lenne a töltöttségjelző szerepe, hogy nagyjából számítani lehessen, hogy mikor merül le. Ez viszont nem valósul meg.

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#644 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:37

Na, megvettem a töltőt.
Voltcraft UFC-5 LCD 4x2000mA-el tölt. 8990Ft.
Kép
Egy kérdés! Az normális jelentség, hogy töltés közben halakn kattog a készülék? Majdnem 1mp-ként kattan egyet. Az 5. kattanás mint ha halkabb lenne.
EV6!
Neked van Voltcraft készüléked?
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#645 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 15:41

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 16:37

Na, megvettem a töltőt.
Voltcraft UFC-5 LCD 4x2000mA-el tölt. 8990Ft.

Egy kérdés! Az normális jelentség, hogy töltés közben halakn kattog a készülék? Majdnem 1mp-ként kattan egyet. Az 5. kattanás mint ha halkabb lenne.
EV6!
Neked van Voltcraft készüléked?

Nekem UFC-1 Plus van, eddig nem vettem észre, hogy kattogna :) Szerintem egyébként nem baj, ha egyébként jól működik.

Ez az UFC-5 meg valami egészen új kütyü lehet, mondjuk a 2A-es töltőáram aktív hűtés nélkül nekem kicsit túlzásnak tűnik...
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#646 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:25

Megfigyeltem. Négyet kattog, utána egy szünet. Nem nagy kattogás, csak csendben lehet hallani. Kb. olyan hangos, mint az a kis elemes ébresztőóra kattogása, persze ez relatív. Lehet, hogy az időzítő kattog benne ami kikapcsolja a készüléket 6 óra múlva? Bár, azt kétlem, hogy mechanikus kütyük lennének benne. Majd kipróbálom, hagyom 6 óráig bedugva a készüléket.
A melegedéstől én is féltem, mivel nincs benne ventilátor, de elsőre két 1600mA-es akkut töltöttem, és nem volt olyan vészesen meleg. A markomban még éppen meg bírtam fogni. Nincs azbesztből a kezem.  :D
Saját képekről is!

#647 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:37

Sziasztok!

Tudna vki erről a tipusú töltőről vmi infót mondani? Ami a hátoldalon van, abból mire lehet következtetni? Nem vagyok otthon a témában, de érdemes ehhez a töltőhöz Sanyo 2300-as aksikat venni?
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Gugli bátyó csak holmi cirilbetüs oldalakra hajlandó vezetni.

#648 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 03. 17:59

Idézet: pitius - Dátum: 2005. aug. 3., szerda - 17:37

Sziasztok!

Tudna vki erről a tipusú töltőről vmi infót mondani? Ami a hátoldalon van, abból mire lehet következtetni? Nem vagyok otthon a témában, de érdemes ehhez a töltőhöz Sanyo 2300-as aksikat venni?
Gugli bátyó csak holmi cirilbetüs oldalakra hajlandó vezetni.

Én úgy látom, ez egy 4 csatornás 2A-es töltő. Abszolút jó hozzá a 2300-as Sanyo akku.
Saját képekről is!

#649 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 09:31

Sziasztok!

Teljesem össze vagyok zavarodva. Ugye mindenki úgy tudja, hogy a Ni-MH akkukat meg kell formázni az első használatbavételkor. Általában azt tanácsolják, hogy 12-16 óráig hagyjuk rajta a töltőn, majd merítsük le, és ezt ismételjük meg 3x.
Igen ám, de a mostani töltőm 2A-el tölt, feltöltés után csepptöltésre áll, és 6 óra után lekapcsol a készülék, tehát hiába hagyom rajta 12 órát. Akkor most elég neki a telejes feltöltés (1,2ó) vagy hagyjam rajta 6 óráig amíg ki nem kapcsol a készülék?

Valamint ezt olvastam ennek van valami alapja?

Idézet

Ha a feltöltöttséget jelző fény világít, lehetőleg mihamarabb vegyük ki az akkukat a töltőből!
  Minden további csepptöltés ártalmas lehet az akkuknak. Ez a figyelmeztetés különösen igaz a NiMH akkukra, met az ilyen típusú cellák rosszul tűrik a túltöltést
.

Saját képekről is!

#650 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:25

"Minden további csepptöltés ártalmas lehet az akkuknak

Ez butaság a csepptöltés pontosan azt jelenti, hogy az akku esetleges töltésveszteségét pótolja, tehát túltöltésről szó sem lehet. Az én energy 4 töltőm papírján az van hogy ha átváltott csepptöltésre a felhasználásig a töltőben lehet hagyni az akkukat.

Szerkesztette: ottokar 2005. 08. 06. 10:29 -kor

#651 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 10:41

Jaja.
Sok butaság kering az aksitöltésről.

Üdv.

#652 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:31

Én is csodálkoztam, mivel a csepptöltés általában 30-60mA. Azzal meg nem lehet túltölteni.

De még mindig várom a választ, hogy miként formázzam meg az új 2400-as aksiaimat a fenti töltőben.
Saját képekről is!

#653 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2005. 08. 06. 11:39

"Ugye mindenki úgy tudja, hogy a Ni-MH akkukat meg kell formázni az első használatbavételkor. Általában azt tanácsolják, hogy 12-16 óráig hagyjuk rajta a töltőn, majd merítsük le, és ezt ismételjük meg 3x."

Én vettem 2600-as Ansmann akkut amelyre rá van írva hogy nem memória effektusos, ezt felesleges lenne formázni, a gyártó csak tudja milyen tulajdonságú a terméke.

#654 Felhasználó inaktív   Munyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 21:36

Idézet: ottokar - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 10:39

"Ugye mindenki úgy tudja, hogy a Ni-MH akkukat meg kell formázni az első használatbavételkor. Általában azt tanácsolják, hogy 12-16 óráig hagyjuk rajta a töltőn, majd merítsük le, és ezt ismételjük meg 3x."

Én vettem 2600-as Ansmann akkut amelyre rá van írva hogy nem memória effektusos, ezt felesleges lenne formázni, a gyártó csak tudja milyen tulajdonságú a terméke.

Hát igen, ez van ráirva az 1800-as GP akkumra is, mármint, hogy nincs memória effektusa.
Aztán az AT3+ megvétele után szembesültem vele, hogy bizony van!
Addig egy legalapabb mezei töltöben töltöttem, na az csinált neki szép kis memóriaeffektet.  :)
Ennyit arról, hogy a gyártó mit irkál a cuccaira.
............ Nem kicsit, nagyon!

#655 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 06. 23:18

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 12:31

Én is csodálkoztam, mivel a csepptöltés általában 30-60mA. Azzal meg nem lehet túltölteni.

De még mindig várom a választ, hogy miként formázzam meg az új 2400-as aksiaimat a fenti töltőben.

Ha sokat áll az akku egy helyben (pl. boltban polcon) akkor az elektrolit eloszlása megváltozik, nem lesz egyenletes. Ennek ellensúlyozására 24 órás csepptöltést javasolnak itt:Batteryuniversity

A formázásról ezt írják:
Nickel-based batteries are not always fully formed when leaving the factory. Applying several charge/ discharge cycles through normal use or with a battery analyzer completes the forming. The number of cycles needed to attain full capacity differs between cell manufacturers. Quality cells perform to specification after 5-7 cycles. Those lacking formation may need 50 or more cycles to reach acceptable capacity levels.

Mivel battery analyzer-ed nem hiszem hogy van, simán használni kell az akkukat és ha márkásak (pl. Sanyo) akkor 5-7 ciklus után némi kapacitásnövekedés lesz.

#656 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 08:30

Idézet: Andreas - Dátum: 2005. aug. 6., szombat - 23:18

Mivel battery analyzer-ed nem hiszem hogy van, simán használni kell az akkukat és ha márkásak (pl. Sanyo) akkor 5-7 ciklus után némi kapacitásnövekedés lesz.

Az nincsen. Akkor marad az, hogy belerakom a töltőbe, kisütöm a gyárilag benne lévő feszkót, majd feltöltöm. (kb 1-1,5 óra). Utána csepptöltésre kapcsol, bennehagyom 6 óráig, míg ki nem kapcsol a készülék. Ezt 3x ismétlem. Szerintem ennyinek elég kell lennie.
Saját képekről is!

#657 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 07. 13:34

Igaz nem ceruza, de akksi :)
Van nekem egy 2-3 éves Siemens ME45-öm, abban meg egy Li-ion akksi. A telefon ütésálló, ez sajnos sokszor ki lett használva. Nem tudom, hogy ezért , vagy nem, de most ez a helyzet: (csatolt kép)
A függőleges vonal a domborulatot jelzi, a "V" alak meg egy vékony repedés! Nem túl vastag, de idegesít. Múlt héten még biztos nem volt rajta, pedig azelőtt is volt már odaütve a telefon. Azóta meg nem is volt leejtve, semmi "baleset" nem érte. Akkor honnan ez a repedés? Amúgy pont a csatlakozó feletti résznél van ez a repedés/törés. Tehát a kép felülnézeti, a csatlakozó alul van, a repedés felül. Nincs kifolyva semmi. Megzakkanhatott a melegtől? Mondjuk napra se volt kitéve. Ráadásul a hátlap is védi. Biztonságos ez így? Help!!!

szerk: Erre is mondjatok valamit:

Idézet: Pietrosz

Hali!
Van nekem egy imp 450-em, és úgy alakult, hogy nyáron nem nagyon lesz használva. Csak nagyon ritkán. Most kivettem belőle az akksikat, talán majdnem fullon van éppen. Mi a jó módszer arra, hogy két hónap múlva is ugyanolyan jól működjenek, mint most? Néha berakni, discharge+charge? Vagy mi? Milyen gyakran? Ilyen dolgok érdekelnének most :) Köszi
Ez van ráírva:
Nickel Metal Hydride Battery 1450 mAh

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Pietrosz 2005. 08. 07. 13:38 -kor

- Where are we going?
- Let's go find out.

#658 Felhasználó inaktív   Kávéfőző 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 18:16

Sziasztok!

Több hétnyi kavarás után a mai napon meglepetésszerűen sikerült vennem a Teréz körúti Conrad boltban egy Voltcraft IPC-1-et.

Megnevezése szerint Gyorstöltő IPC-1
rendelési szám: 512164
az ára maradt 16990 Ft.

Ma, amikor megvettem (2005.08.09. ~17:30) még láttam a saját példányomon kívül úgy 4-5 darabot.
Van jó módszer, s van tengerészgyalogos módszer

#659 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 09. 22:17

Idézet: Kávéfőző - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 17:16

Sziasztok!

Több hétnyi kavarás után a mai napon meglepetésszerűen sikerült vennem a Teréz körúti Conrad boltban egy Voltcraft IPC-1-et.

Megnevezése szerint Gyorstöltő IPC-1
rendelési szám: 512164
az ára maradt 16990 Ft.

Ma, amikor megvettem (2005.08.09. ~17:30) még láttam a saját példányomon kívül úgy 4-5 darabot.

És mi volt a csomagban ? Hány aksi , meg milyenek ? Erről írj még !

Szerkesztette: Pancser 2005. 08. 09. 22:17 -kor

Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#660 Felhasználó inaktív   Kávéfőző 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 08. 10. 07:40

Idézet: Pancser - Dátum: 2005. aug. 9., kedd - 23:17

És mi volt a csomagban ? Hány aksi , meg milyenek ? Erről írj még !

Az alapkészülék + a 220-as (oké, most már 230) tápja + 12v-os (szivargyújtó) táp.

4 db Conrad feliratú 2400-as AA tölthető akku
4 db bébi elem konverter
4 db góliát elem konverter (nagyon frappánsan oldották meg, matrjoskaszerűen egymásba épülnek a konverterek)
1 hordtáska, amit kifejezetten a töltőnek és alkatrészeinek szántak/terveztek, belső zsebekkel. A konverterek számára például külön rekeszeket vartak, hogy guruljanak szanaszét. Van állítható vállpántja is, s tépőzárra záródik az egész (az elülső rekesz zipzáras).

Kézikönyv 4 nyelven, quickstart guide 6 nyelven, új aksik trénirozását ajánló cetli 3 nyelven, s egy magyar nyelvű útmutató, úgy nézem a quickstart fordítása (mondjuk vicces, hogy a végén kiemelik vastag betűkkel, hogy a készülék leírásáért lásd a komplett kézikönyvek, ami ugye viszont nincs magyarul).

Ja, s 2 év garanciát adnak rá, ezen teljesen meglepődtem.

Amúgy (nem egészen váratlan módon) az összes cucc Made in China.

Nekem azt mondta a srác a boltban, hogy múlt hét csütörtökön jött. Ez azért vicces, mert most hétfőn hívott egy hölgy az ügyfélszolgálatuktól, hogy kell-e akkor az AT3plus, mert látja, hogy nem vittem el. Elmeséltem a történetet, hogy én azt csak helyettesítőnek, mert én eredetileg nem olyat, telefonál boltba (hétfőn!), s mondják néki, hogy IPC-1 márpedig nem, s sose többet.
Mindezt most azért írtam le, hogy erősködni kell, meg rendelési számra hivatkozni, meg pattogni, s akkor hátha jut másnak is.
Egyébként valami nincs rendben a cucc körül a rendszerükben, ezt mondta egy másik eladó srác is, s ami vicces, hogy a magyar nyelvű használati útmutatón is más rendelési szám szerepel, mint amit az előző bejegyzésemben írtam (s ami a készüléken, meg a számlán is van).
Van jó módszer, s van tengerészgyalogos módszer

Téma megosztása:

• (129 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.